D

Yarbay
04 Haziran 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
438 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
5 yıl
Reglaj Ayarı Yerine Termostatik Vana Kullanmak
Merhaba arkadaşlar.
Bu hafta kombi bakimini kendim yapacagim. Yapmisken kafama takilan birsey var. Kombi Baymak Luna3 240 Fi.
Dairede mobil sistem yok. Reglaj ayari ile kullaniyorum. Gunduz - gece evin tum odalari kullaniliyor. Reglaj ayari ile istedigim konforu yakalayamiyorum. Son petekler salonda ve baya buyuk. Salon zor ısınıyor. Bunun yerine son petek haric diger peteklere termostatik vana takmak mantikli olur mu? Ne gibi dezavantaji olur? Son petek çok geç ısınir mi?
Birde bu kombinin pompasinin kademe ayari var midir?
Ilginize tesekkurler
D
9 yıl
Uzak Modeme Ping Atmak
İyi çalışmalar.
Diğer şehirdeki şirketin modem arayüzüne girmek için sabit ip adresini kullanmak istedim. Ancak NAT ta yönlendirme olmamasına rağmen modem arayüzü hiçbir şekilde açılmıyor.
Aklıma superscan ile taratmak geldi. Hiç bir portu açık göstermiyor, modeme ping atıyorum yine cevap yok.
Cep telefonu ile de denedim olmadı.
Sizce neden? Yarın bir sürü hengame çıkacak giremezsem.
D
12 yıl
Bugün Fatih Oto Kapartaydım
Donanımhaberde her zamanki gibi asıp kesmeler falan olduğu gibi Fatih oto kaportadayıda asıp kesip, kanının bozukluğunu tartışmıştı arkadaşlar. Neyse...

Akşama doğru vaktim vardı gidip arabamın disklerini tornalatayım dedim şaşmaza. Balatacı kadir usta var. Neyse oturduk tam çay içiyordum kafamı karşıya bir çevirdim Fatih Oto Kaporta yazıyor. Aha dedim içimden, hemen ustaya bilgisayar açık mı diye sordum baktım bizim Fatih oto hemen karşımda duruyor. Neyse ustaya bu muhabbetlerden bahsettim hatta yan komşusuda yanımızdaydı olmaz öyle şey Fatih usta asla yapmaz hatta yaptığı herşey faturalıdır dedi. Neyse dedim 15 - 20 dk sonra Fatih usta yanımıza geldi, Kadir ustada bak Can kardeş ne diyor dedi. Bende böyle böyle anlattım. Fatih usta hepsinden haberim var, gereken neyse yaptık dedi ve anlatmaya başladı.

Benim yaptığım her iş faturalıdır, topladığım hiç bir arabayı kendim satmadım, müşteri aracı getirir ben gereken neyse yaparım teslim ederim. Web sitemizdeki yazdığımız "yaptığımız araç hatasız olarak belgelenip satılmıştır" gibi cümlelerin yanlış olduğunu ve satıcıların bizimle paylaştığı bilgiler doğrultusunda yazdıklarını ve bu şekilde yanlış anlaşılmaya mahal verecek şeyleri kaldırdıklarını söyledi. Web sitelerinde paylaştıkları resimlerin, işimizi ne kadar iyi yaptığımızı göstermek amacıyla koyduklarını söyledi.

Daha sonra konuşmaya devam ettik. O hani çok övülen (isim vermeyeyim) büyük markanın dağıtıcısı bile 2 parçadan oluşturulmuş aracı anlamadıklarını söyledi. Raporu bile bende duruyor istersen gel göstereyim, aracın yapılış aşamasındaki resimleri de göstereyim dedi.

Açıkcası etraftaki ustaların söyledikleri ile birlikte Fatih ustanın kimseyi kandırmadığı, sadece işini yaptığına kanaat getirdim. Ek olarak forumda hakkında kötü ! konuşanlara da bazı şeyler söyledi ve dükkanına beklediğini söyledi klavye delikanlılarının gitmesini isterim doğrusu, kolum kadar eli var
D
13 yıl
Bu Apaçilerle Nereye Kadar? {Videolu!}
34 sn lik video.
ankara - kırıkkale arası, yahşihan ışıklardan 4 - 5 km ötede çekmeye başladım.
34 sn içinde 2 tane çakma xenon lu apaçi bir tanede farı ayarsız kahraman. düşünün 34 saniye içinde gözünüze tecavüz eden kişi!
Forumda da ara ara bazı apaçiler tarafından savunulan xenonlar göz alıyor mu almıyor mu iyi bakın video ya. 5800 telefonun kamerasından ancak bu kadar oluyor basbaya belli göz aldığı.
karar sizin...

Videoyu izlemek için tıklayınız
D
13 yıl
Fluence ve Grande Punto :)
amacım ortalık karıştırmak değil mesaja başlamadan söyleyeyim :)

forumda bildiğiniz üzere fluence hakkında savuruyor, yol tutumuyor gibi yorumlar yapılıyor sürekli.
geçen arkadaşım dükkanından satılık olan bir tane fluence ile gelmiş okula, sınava yetişecekti o yüzden basıp gelmiş.
ben arkadaşın altında fluence görünce direkt "aha şimdi bunu denemem lazım" dedim.
neyse sınavdan çıktık arkadaşa anahtarı ver dedim direkt :D
araba 2011 model daha 12000 de 1.5 dci idi. donanımını bilmiyorum ama manuel klimalı ve esp cart curt yok. neyse yola çıktık.
önce kırıkkalede samsun yola çıktım. yol güzel basmaya müsait ama ben 150 ye kadar zorladım. ilk 3 viteste gayet güzel hızlanıyor.
ses yalıtımı gerçekten hoşuma gitti motor ve yol sesi az seviyede.
iç mekanı gayet geniş.
madem deneme yapıyoruz dedim dönerken arka koltuğunada oturdum (3 kişi oturduk) ama arka koltuklar aman aman rahat gelmedi bana niyeyse. diz mesafesi baya iyi.
özellikle bir tane tümsekten hızlı geçtim ön süspansiyon gayet sessiz ama arka tekerlekler tümsektek geçerken arabanın arkasından boş bidona vurur gibi ses geliyor. bagaj çok geniş belki o boşluktan kaynaklanıyordur. bagaj kapağı bir facia yalnız..
süspansiyonun konforu yeterli.
direksiyon gayet yumuşak ve olması gibi sertleşiyor hızlandıkça. frenleri benim puntonunki kadar iyi (grande puntonun frenlerini bilenler bilir), debriyaj bir renö klasiği her zamanki gibi. yukarda kavrıyor. ilk bindiğimde hemen alışamadım. grande puntoda aşağıda kavrıyor çünkü bu yüzden garip geldi, alışınca sorun yok.
araba hızı hissettirmiyor kesinlikle, bu yüzden ışıkların sonunda 1 kere sert fren yapmak zorunda kaldım.

şimdi gelelim zurnanın deliğine

kırıkkale merkezden ankara yoluna çıkarken tam araba denemelik bir viraj var. hatta google den resmini koyayımda tam olsun:

< Resime gitmek için tıklayın >

viraja gayet hızlı girebiliyorsunuz, kaptırmalık mesafe var. fluence kardeşimizi bu viraja, takoda 130 gösterirken soktum. arabada şöför ve bir tane yolcu vardı. virajı 30 mt geçmeden arkasını bıraktı ve kontra yapmak zorunda bıraktı. 110 a kadar düşüp virajı tamamladım. ama 110 bile tedirginlik veriyordu. fluence kardeşimizde Goodyear Efficientgrip lastikler vardı malumunuz daha 10 bin km kullanılmış.
gelelim zurnanın deliği kısma
benim grande punto yukarıda gösterdiğim virajı 130 ile arkasını atmadan dönebiliyor. lastik olarakta önlerde lassa atracta, arkalarda 3 yıllık energy saver lastikler var. hatta 110 km hız ile iyice yağmış yağmur altında denedim yine bırakmadı yolu.

burada mesele puntonun fluenceden iyi olduğunu söylemek değil, forumda yazılanların gerçeklik payı olduğunu göstermek. hatta çoğu zaman bu arabaya haksızlık ediliyor bahsediliği kadar kötü değildir yol tutuşu diyordum ama öyleymiş.
araba kötü değil ama sürüş dinamikleri yeterli olmadığı kesin.

bunlar nacizane görüşlerim :) inanmayan, yol öyle olurmu birader diyen varsa fluencesini kapıp gelsin yanıma :)
D
13 yıl
Yine Fahri Trafik Trafik Müfettişi Vakası
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu cezayı 23 kasımda ankarada yediğim görünüyor. ama ben o tarih ve saatte kırıkkalede dersteydim, arabamda yanımdaydı :)
p.tesi gidip okulun öğrenci işlerinden yazı alacağım ve bütün sınıfıda şahit yazıp itiraz edeceğim.

adamlar kafalarına göre ceza yazıyorlar.. sanki para kolay kazanılıyor!!!

siz itiraz konusunda ne önerirsiniz?
D
14 yıl
156 Ön Yolcu Koltuğu Ağırlık Sensörü Kablosu
arkadaşlar merhaba
ön yolcu koltuğu altında sarı renkli içinde iki tane kablo ucunda jack olan kablo çıkmış vaziyette duruyor. arkadaki paspas öne aymış ve kabloyu yerinden çıkartmış.
airbag uyarı lambaları yanıyor. bu kablonun ağırlık sensörünün kablosunun olduğunu öğrendim.
acaba bu kablo koltuğun neresine takılıyor? baya bir inceledim ancak bulamadım soketin girdiği yeri. mümkünse bir foto çekip koyarsanız çok daha iyi olacak.
yardımcı olursanız sevinirim.
araç 2000 model alfa 156 2.0 twin
D
14 yıl
Kafayı Yemek Üzereyim ..
arkadaşlar puntonun enjektör sorunundan sonra şimdide alfa romeo elimde kaldı.
evin önünde 3 tane araba var 1 si kazalı diğerleri de sorunlu.

alfa yı park ettm marketten geldim kontağı açtım camı açayım dedim hayda hiç bir cam açılmıyor. gerek şöför tarafından gerekse her biri kendi düğmesinden açılmıyor. bunlara ek olarak klima, sunroof, sinyaller çalışmıyor. araç çalışıyor, diğer fonksiyonları sağlam
arabada 3 yerde sigorta yeri var. birisi puntoların obd cihaz bağlandığı yerde diğeri akünün orada diğeride torpito içinde. buradaki tüm sigortaları kontrol ettim hepsi çalışıyor. yarın sabahtanda araba lazım bize. cam, klima olmadan arabada durulmuyor. bilen varsa ya da alfa ustası varsa telefon açıp sorabiliriz.
sorun basit birşey ancak alfanın huyunu bilmediğimiz için çözemiyorum. bir yardım...
D
14 yıl
Punko Yazmışlar :)
Merhaba arkadaşlar.
aslında konuyu açma amacım dikkatli olun demek için :)
aracımı yeni aldım. Grande Punto.
Ruhsatı aldığımda Ad, Soyad, Adres, son muayene v.s. gibi yerleri kontrol ettim ancak hiç aracın adını dikkatlice okumayı akıl etmedim.
Fiat Grande Punko Yazmış orada oturan andavallı. anlıyoruz günde bir sürü ruhsat dolduruyor ancak onun işi :) zaman, para, iş gücü kaybı hep bunlar.
şimdi git işin yoksa ruhsatı değiştir v.s.

siz siz olun ruhsatı alınca didik didik inceleyin.
D
14 yıl
LPG li motosiklet :)
bugun eniştemin alfa 156 sının lpg montajına gittiğimizde piknik tüpü ile lpg dönüşümü yapılmış motosiklet geldi :D
fotoları aşağıda. sahibi 5 liralık gazla 71 km gidiyor dedi. lpg beynine de ısıtma devresi koymadığını söyledi, donma yapmıyor dedi.

http://img266.imageshack.us/img266/4124/04052010577.jpg

http://img526.imageshack.us/img526/7930/04052010576.jpg

http://img217.imageshack.us/img217/7297/04052010575.jpg
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.