D

Yarbay
28 Nisan 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
539 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
D
2 yıl
400 bin TL - Yeni Sürücü İçin
Arkadaşlar merhaba,

Araba sürmeye yeni başlayacak biri için araç arayışımız var.

Baktıklarım aşağıdaki gibi, kararsız kaldım biraz 1-2 gün içinde alınacak.

Öncelikle sürücü manuel vites kullanmayı dert etmiyor. Fakat park konusu muhtemelen iyi olmaz, o yüzden arkası uzun araçlar biraz düşündürür bizi.

* Nissan Micra 2018 CVT. Bu aracın ikinci elini buldum hasar kayıtsız ufak 1-2 sürtmesi var. Fiyat 385 bin TL. Donanım olarak iyi, arka park sensörü var. Bluetooth g
* Citroen C3 1.2 . Baz donanım paketi oluyor, park sensörü taktıranlar var. 2020 modelini falan bu paralara bulabiliyorum. Hatta 2021 de var düşük kmlerde. Manuel vites tabi.
* Kia Picanto. Bunun motoru tabi nispeten daha zayıf, hatta bayağı zayıf. Fakat arkada kamera var vs. ilgi çekici donanımları var.
* Hyundai i10. Yukarıdakinin kardeşi zaten. Sıfır km için tanıdık bayiyi zorlayacağım biraz bakalım.
D
3 yıl
Led far tavsiyesi hk.
Arkadaşlar merhaba,
Mobildeyim, aratttım fakat son zamanlarda benzer bir konu göremedim.
Aracım egea mercekli halojen farlı.
Bilhassa kısa farları zayıf zifiri karanlıkta, sürekli uzunları da yakamam malum.
Karşı tarafın gözünü almayacak kaliteli bir ürün arıyorum. Stark niken öneriyorlar, fiyatı uygun geliyor ama kararma yaptırıyormuş farda vs.philips dediler satan yer çok sınırlı.
1) yukarıdaki kriterlere göre önereceğiniz modeller nelerdir, uzun ömürlü olması tercihimdir.
2) izmirde montaj dahil kaliteli ekipman kullanan yer var mıdır? Sanayiye baktım bir tür hepsi abidik gubidik markalar.

Teşekkurler.
D
3 yıl
Araç Bakım Ürünleri Hk. (Şampuan, Cila, Parlatıcı vb.)
Arkadaşlar merhaba,

DH Garaj kısmı hiç aktif değil, bu sebeple konuyu buraya açmak istedim.

Oto yıkamacıların kalitesiz ürünlerinden, aceleyle yalan yanlış temizlik yapmasından, pislikten boğulmuş bezlerin araca sürülmesinden artık bıkmış durumdayım. Hijyen yerlerde, bir de bu pandemi döneminde maskesiz cirit atıyorlar aracın içinden artık kendim yapmak istiyorum bu işleri.

Çok fazla sayıda ürün var, sonax herkesin bildiği bir marka fakat farklı yerli ürünler de var övüyorlar (reklam olmazsa newmix markasını burada dillendirmek istiyorum olumlu yorumları var bayağı).
Neler almak lazım tam set olarak, cila şampuan lastik jant parlatıcı yanı sıra eldiven güderi vb. gibi ekipmanlar da dahil.

Asıl can alıcı soru şu, İzmir'de basınçlı su kullanabileceğim, milletin vakit konusunda çok sıkıştırmayacağı nereyi bulabilirim, bilhassa Karşıyaka - Çiğli - Bornova bölgesi tercihimdir.

Teşekkürler.
D
4 yıl
KİRALIK ARAÇ TRAFİK CEZA İTİRAZI HK.
Arkadaşlar merhaba,

Şirkette kiralık araç kullanmaktayız ve Ekim 2019'un cezaları birden gelmeye başladı.

Tabi bunlar eski tarihli olduğu için insan hatırlayamıyor olayı da. Emniyet şeridi ihlali, (ki olmadığına eminim, belki teker basmıştır. Şehir izmir, burada istanbuldaki gibi emniyet şeridi EDS'si yok.), telefonla görüşme vb. tebligatlar geliyor.

Ben konuyu görüşmek için trafiğe gittim, emniyet şeridi cezasına ait bir fotoğraf falan yok, açıkçası saatin de gelişigüzel yazıldığını düşünüyorum, çünkü o saatte bulunma ihtimalimizin pek olası olmadığı bir yer. Ama dediğim gibi, tarih eski olunca insan hatırlayamıyor.

Şimdi sorum şu. Normalde gidip trafik ya da sulh ceza mahkemesine itiraz dilekçesi verebiliyorsunuz. Fakat bunu adınıza tescilli araçla yapabiliyorsunuz diye biliyorum. Acaba kiralama şirketinden vekalet mi almak gerekli?

Cevaplayanlara teşekkürler.
D
6 yıl
YAZI STİLİNİ GELİŞTİRMEK HK.
Merhabalar,

Öğrenciliğin ilk yıllarında yazı stilim güzel iken, daha sonra acelecilik vs. sebebiyle oldukça biçimsiz hale geldi

Fakat yıllar içinde kariyer basamaklarını tırmandıkça beni rahatsız eden bir konu olmaya başladı açıkçası. Belli bir mevkide iken hitabetin çoğu kişi tarafından olumlu karşılanırken, yılda bilmem kaç kitap okurken, yazının kötü olması negatif bir algı yaratıyor gibi geliyor bana.

Bu durumu düzeltmek için nasıl bir yol izlemem gerekli acaba, youtube vs. bakındım ama bir çözüm bulamadım. Kitapçılardaki güzel yazı materyalleri de hep ilk okul vs. seviyesinde.

Bilgisi olanların yardımını rica ediyorum.
D
9 yıl
iPhone VPN Bağlantı Sorunu (Yurtdışı İçin)
Arkadaşlar merhaba,

İran'da yaşamaktayım. Burada Android kullanıcıları psiphon veya hotspot indirerek, bedava tüm bloklu siteleri açıyor.

Fakat iPhone'da paralı uygulamaların deneme sürümlerini test etmeme rağmen hiçbiri çalışmıyor. Yukarıda VPN simgesi de yanıyor.

Yanlış yaptığım bir yer mi var, anlamadım.

Bir de Facebook ve Twitter'dan bildirim geliyor, mesaj-DM geliyor. Fakat okuyayım diye açtığında uyarı veriyor engelli diye, bu ne çelişki anlamadım.

Teşekkürler.
D
9 yıl
iPad senkronizasyon sorunu [ACİL]
Arkadaşlar merhaba,

Acil olduğu için direkt konu olarak açtım, yola çıkacağım.

Yeni aldığım iPad cihazıma PDF dosyası atamıyorum. İlk kez bilgisayara bağladım, "Eşzamanlama oturumu bitirilemediği için iPad eşzamanlanamadı" diyor fakat iTunes cihazı görüyor. Ancak şarj da etmiyor, şarj kısmında şarj etmiyor yazıyor. Aynı PC-aynı itunes-aynı kablo ile iPhone'a bağladığımda sorun yok. Nedir bunun derdi?

Teşekkürler.
D
10 yıl
iPhone 5 iOS8.1 Şarj Sorunu
Arkadaşlar merhaba,

Benim ciddi bir sorunum var. Belki başka konular içinde geçti, ama üstünkörü göz attım ve göremedim.

Dün sabah i5 cihazımı 8.1 sürümüne yükselttim.

Bunu yapar yapmaz telefon şarjı içmeye başladı.

Şu anda İran'dayım, bazen operatör sinyali kayboluyor ama fazla olmuyor, acaba cihaz sürekli şebeke mi aradığından böyle oluyor desem niye güncellemeden önce olmuyordu.

Otelden çıkarken şarjım %100 idi.
Toplamda 5 dk. telefon görüşmesi yaptım, cihaz wi-fi'ye bağlı değil fakat 3G aktif ama onu da hiç kullanmadım henüz (internete girmedim, whatsapp falan kullanılmadı).

2,5 saat geçti ve şu anda şarj %56'ya indi.

Kullanım 2 saat 29 dk.
Beklemede 2 saat 51 dk. diyor gerçi bunlar ne anlama geliyor bilmiyorum ama ekran toplamda 2 saat 29 dk. kalması imkansız zaten ekran açık maksimum 30 dk. kalmıştır.

Başkalarında da böyleyse Samsung'a geçeceğim burada satıp. İşin cılkı çıktı artık dün 3 kez şarj ettim gün içinde.
D
10 yıl
Bayraklı Tünellerindeki Kameraları Açıklığa Kavuşturalım
Arkadaşlar merhaba,

İzmirlilerin -en azından çevremdekilerin- yıllardır kafa karışıklığı konusunda tartışalım istedim.

Malumunuz bayraklı tünellerinde giriş-çıkış 4-4 toplamda 8 noktada kameralar var. Kuru mobese kameralarından da değil.

Ben hayatta 90'ı geçmedim (GPS'ten ölçtüm 85-86 oluyor gerçek hız), fakat maşallah kimileri sol şeritten 110-120 aynen gidiyor ve bunu ticari araçların çoğu yapıyor.

Bazen tünel girişinde içeride hız ölçümü yapılıyor diye yazıyor, bazen yazmıyor. Ben bu uyarı varken de basa basa giden taksici gördüm ki, bile bile lades diyeceğini hiç sanmıyorum.

Bu tünelde ceza yemiş ya da ceza makbuzu görmüş olan var mı? Kafalarına göre mi yazıyorlar bazen, yoksa tamamen dalavere mi?
D
10 yıl
Ön Cama Film
Arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz günlerde aracıma ilk kez cam filmi taktırdım. Yan camlar 1, en arka 2 numara. Çok faydası oldu, zaten güneşe karşı hassasiyetim var. Fakat ön cama yaptırmadım poliste sıkıntı olur diye. Fakat yan camların rahatlığını görünce öne de yaptırmak istiyorum. Bunun 0.5 numarası varmış galiba, gerekirse ondan olsun diyorum. Ön cama taktıranlar polisle problem yaşadı mı acaba?

Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.