O

Yarbay
20 Mart 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme (?)
451 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
O
5 yıl
AFR AYARI YALANLARI - 2 VİDEOSU
Afr Ayarı Yalanları-1 ‘de piyasada farklı bir ayarmış gibi anlatılana Afr ayarı hakkında sizlere teknik ve detaylı bilgi vermiştik.
“AFR AYARI YALANLARI-2 “ videomuzda ise konunun LPG’li araçlar üzerinde görsel olarak sunumunu yapacağız. İyi seyirler.



Videoyu izlemek için tıklayınız
O
5 yıl
AFR AYARI YALANLARI-1 VİDEOSU
"AFR nedir? Ne değildir? "

"AFR - DOĞRU BILINEN YANLIŞLAR"


Videoyu izlemek için tıklayınız
O
5 yıl
BRC’nin Yeni Ürünü “ BRC COMFORT “ Montajları Başladı
Brc’nin yeni ürünü BRC COMFORT montajlarına başladık. Kaliteli ekipmanları ve sürpriz fiyatı ile sektörde ses getirecek bu ürün , Brc ailesine ve müşterilerimize hayırlı olsun.

Videoyu izlemek için tıklayınız
O
6 yıl
LPG SİSTEMLERİNDE AFR AYARI HK.
MEŞHUR AFR AYARI HATALARI

Daha öncede belirtiğim gibi LPG sektöründe AFR Ayarı Fantazidir. Çünkü doğru yapılmayıp aracın daha kötü bir ayar ile yürümesine neden olabilir.
1. Bu ayar ile sadece open loop bölgesini ayarlayabilirsiniz . Closed loop bölgesini zaten elinizdeki OBD cihazı ile hatasız bir şekilde ayarlamanıza imkan veren oksijen sensörü zaten aracın üzerinde . Ha tabi closed loop'a da ayarlayabilirsiniz ama ne gereği var zaten aracın kendi orjinal oksijen sensöründen bu verileri görebiliyorsunuz.

2. Video'da görüldüğü gibi open loop'da aracı ayarlıyorum derken aracın esas yürüdüğü closed loop döngüsünü bozabilirsiniz :) Video yorumlarında Mocan Otogaz'ın da belirttiği gibi Brc programına girdiniz ve aracın closed loop dediğimiz bölgesinin ayarını yaptınız, akabinde aracı tam gaz kullanarak Open loop dediğimiz bölgenin de ayarını yaptınız ve aracın zengin olduğunu anlayarak Normal yol ayarı menüsünden lpg 'yi bir miktar fakirleştirdiniz( kaba tabir ile kıstınız ) Brc yol ayarı menüsünde şöyle bir husus söz konusu, bu güne kadar mutlaka dikkatinizi çekmiştir, siz fakirleştirme yaparken Closed loop bölgesini de alt'a çeker. ( yani tüm enjeksiyon sürelerini kısar) Haritada yatay eksen yukarı doğru çıkar. Bilgisayarla ayar yapan ustamız yol ayarı menüsünden hiç çıkmadı, video başından sonuna kadar hep yol ayarı menüsündeydi .aracı fakirleştirdiniz, yani Closed loop bölümünde videonun başında yaptığınız closed loop ayarının hepsi maalesef boşa gitti. Aracı; closed loop dediğimiz kapalı döngü bölgesinde Fakir'e düşürdünüz.
Oysa yapılması gereken BRC Calibration Tool programında O.L'de fakirleştirme bölümüne girip buradaki haritadan ve değerlerden open loop ayarını yapmak gerekirdi.
Yani başta da dediğim gibi opeen loop hassas bir bölgedir , bu bölgeyi lpg'de ayarladım derken motorun daha hızlı bir şekilde zarar görmesine neden oldunuz kaş yapayım derken göz çıkardınız.
Her LPG Programının Open Loop'da ayar bölümü zaten yok , olsa da nasıl ayarlanacağını bilen kişi sayısı da az , bu nedenle AFR ayarı deyip durmayın lütfen :)

3. En çok eleştirdiğim nokta wide band'ın eksozun sonuna takılmasıdır . Türkiye'de mapping konusunda ilklerden ve en tecrübeli insanlar ile konuştuğumda wide bandı eksozun sonuna takmak 1 puan yanlış veri almanıza neden olur . (+1 Zengin) bu durumda fakir değeri zengin görüp aracı daha da kısıp hızla motorun zarar görmesine neden olabilirsiniz. Bunu tam test etmedim ama deneyeceğim.

4. Wide band ile AFR ayarı yapıp bu ayarı her montaj yapılan araca atmak kesinlikle yanlış sonuçlar verir . Her nekadar km'si ve modeli yakın olsa da hiç bir araç 1-1 aynı program ile çalışmaz hele de böyle yanlış bir ayarı her araca atmak çok kötü sonuçlara neden olabilir.

Sonuç AFR ayarı LPG ayarında kesinlikle şart değil.Aksine yanlış yapıldığında daha kötü sonuçlara neden olacaktır . AFR ayarı yapacaksanız doğru yapmalısınız . Wide bandı doğru değer almak için eksozun sonuna değil araçların kendi sensörleri gibi eksoz gazının ilk çıkış noktasına takmalısınız.
Tavsiyem zaten araçların genelde kullanıldığı döngü olan closed loop ayarı eob ile yolda çok net yapılabiliyor , open loop döngüsüne LPG'li araçlarınız ile girmemelisiniz , girsenizde sürekli devam etmemlisiniz , bu döngüyü işi bilmeyen birine ayarlatıp sonra ohhh aracın çekişi arttı yakıtı düştü diye sevinip motorunuzu daha kötü bir hale sokabilirsiniz.

Saygılarımla

Mehmet ÖZENÇ
BRC İÇ ANADOLU ve KARADENİZ BÖLGE BAYi

Videoyu izlemek için tıklayınız
O
7 yıl
SAMSUNG\u0027A GÜVENMİYORUM. SATIŞ SONRASI ÇOK KÖTÜ
Yeni evimizin tüm beyaz eşyalarını Samsung'tan aldım . Samsung müşteri hattından bilgi alarak ürünleri seçtim. Canlı destek hattındaki yetkiliye altını çizerek almak istediğim ses sistemi ile bluetooth uyumlu TV'lerin neler olduğunu sordum. Bana verilen bilgiye göre ses sistemi ve 2 adet TV aldım.Ev inşaat aşamasında olduğu için tüm elektirik bağlantılarını yaptırdım. ( duvarlar kırıldı , elektirik ve kablo bağlantıları çekildi , mutfak dolabı sisteme göre yapıldı)
Montaja gelen servis bunların birbiri ile uyumlu olmadığını ve bağlantı kuramayacağını söyledi. Samsung bu sorunun çözüleceğini bildirdi. Defalarca aradım size dönüş yapacağız dediler. 45 gündür ne arıyorlar ne de sorunumu çözüyorlar. Satış öncesi ilgi alaka çok iyi, satış sonrası çok kötü. Bu arada kurulum gecikti diye söz verdikleri hediye cep telefonunu da vermediler.
Tavsiyem Samsung alırken canlı destek yetkilisine güvenmeyin , daha detaylı araştırıp , sattığı ürünün arkasında duran firmaları seçin.
O
7 yıl
LPG MONTAJINDA SOYGUN GİBİ FİYATLARA DİKKAT. KANDIRILMAYIN!!!
Herkese Merhaba ;

Bir çok forum sitesinde yıllardır LPG konusunda yazılar yazıp ; LPG kullanıcılarına ya da aracına LPG montajı yaptırmak isteyen kişilere bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım. Bu nedenle LPG sektörünün gelişimi için bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettim.
0 km araçların LPG dönüşümünde tüketiciler bariz bir şekilde aldatılmakta , kandırılmakta ve hatta haksız rekabetten dolayı suç işlenmekte.
Şöyle ki ; 0 km bir araç aldınız ve benzin fiyatlarından dolayı lpg montajı yaptırmak istediniz , yıllardır LPG'ye karşı olan OTOMOTİV PLAZALARI bir anda yıllardır söylediklerini unutup aracınıza gelin LPG taktıralım der oldular. Nedenini hiç düşündünüz mü? Sadece 0 km araçlarda değil bakıma gittiğiniz de de satış görevlileri size LPG montajı yaptırmanız için istekli bir şekilde önerilerde bulunmaya başladılar. Aracı zaten satmış , sizden para kazanmış bu saatten sonra ne oldu da aracınıza LPG takılması için size bilgi vermeye başladılar , hiç düşündünüz mü?
Nedeni belli , aldıkları yüksek KOMİSYON ücreti !!!
Şuan sektörün en kaliteli ve pahalı cihazları BRC ve PRİNS iken neden X marka ürüne bu iki üründen daha fazla montaj fiyatı veriliyor. Piyasanın 2.000 TL civarındaki ürünü neden en pahalı ürünlerin üzerinde 3.500 TL gibi bir rakam ile montaj yapılıyor? Nedeni belli plaza da bu işten para kazanıyor ve bu para LPG montajcılarının kazandığı paranın neredeyse 3 katı !!!
Şöyle bir hesap yapabiliriz ; 3.500 TL montaj fiyatı , 2.000 TL ürünün normal pazar fiyatı , 300 TL ruhsata tescil masarafı , 200 TL Lpg kaynaklı sigorta poliçe parası , Kalan 1000 TL ne mi? iş de o da sizin fazladan verdiğiniz HAVA PARASI !!!

Şimdi soru şu ; plaza garanti verdiğini söylüyor bu garantiye bu parayı verebiliriz . Türkiye'de HONDA , FORD , FİAT o km'de LPG firmaları ile anlaşmalı olarak çalışan markalar bu firmaların dışında 0 km'de LPG firmaları ile anlaşmalı bir marka yok ; siz bu 3 marka dışında bir araca LPG montajı yaptırdığınızda araç üreticisi LPG kaynaklı sorunu garantiye sokmaz( İsteyen aracının Türkiye temsilcisini arayıp sorabilir Örn Toyota Türkiye , Opel Türkiye , Kia Türkiye vs vs vs ) , LPG'li araç ile ilgili bir sorun olduğunda garanti hizmeti verir lakin lpg kaynaklı sorun garanti dışıdır , bu tip sorunlar ise LPG firmasının sigortası tarafından karşılanır , müşteri mağdur edilmez. Yani siz garantili diye montaj yaptırdığınızda PLAZA taşın altına elini koymaz LPG kaynaklı sorunu kendi değil yine LPG firmasının sigortasından karşılanır . Sonuçta montaj , bakım ,garanti gibi tüm işler LPG firmasının sorumluluğunda ama KOMİSYON plazadadır.

Tüketiciler istediğini seçmekte serbest lakin neye para verdiklerini bilsinler , kandırılmasınlar. Bu sektörün yükünü LPG montaj firmaları çekerken elini suya sabuna değmeden 1000 TL montaj başı para kazanmayı kendilerine ve tüketicilere layık gören PLAZALARIN taktirini sizlere bırakıyorum. Aynı ürünü 2.000 TL'ye hatta daha iyisini yaklaşık 2.500 TL'ye taktırmak varken fazladan ben 1000 TL de plazaya hayrıma veririm diyen varsa buyursun. Herkese iyi forumlar.

Mehmet ÖZENÇ
ÇORUM BRC YETKİLİ SERVİSİ
O
7 yıl
ANKARA FUGA MOBİLYA\u0027NIN SAYGISIZLIĞI
Herkese Merhaba
27 Temmuz 2017 tarihinde Ankara Fuga mağazasına yeni evimizin mobilyalarını almak için gittiğimizde çok kaba bir şekilde karşılandık. İç Mimarımız hanımefendi daha önce geldiğinde de bu şekilde davranıldığını ve nedenini sorduğunda firma sahibi bir daha gelmezsiniz diyerek resmen iş yerinden bizi kovdu. Karşısındakinin bir bayan olduğunu unutup sesini çok yükseltti. Eşim ve ben olayın daha da büyümemesi için hemen iş yerini terk ettik. İşin ilginç yanı bu olay 1 dakika içinde gerçekleşti.Kurumsal bir firma olan Fuga Mobilyanın ANKARA şubesini kesinlikle önermiyorum . Eşiniz , aileniz ve arkadaşlarınız ile gittiğinizde hakarete ve hatta fiziksel şiddete kadar işin büyüyebileceğini söylemek yersiz olmaz.
O
7 yıl
ANKARA FUGA MOBİLYA\u0027NIN SAYGISIZLIĞI
27 Temmuz 2017 tarihinde Ankara Fuga mağazasına yeni evimizin mobilyalarını almak için gittiğimizde çok kaba bir şekilde karşılandık. İç Mimarımız hanımefendi daha önce geldiğinde de bu şekilde davranıldığını ve nedenini sorduğunda firma sahibi bir daha gelmezsiniz diyerek resmen iş yerinden bizi kovdu. Karşısındakinin bir bayan olduğunu unutup sesini çok yükseltti. Eşim ve ben olayın daha da büyümemesi için hemen iş yerini terk ettik. İşin ilginç yanı bu olay 1 dakika içinde gerçekleşti.Kurumsal bir firma olan Fuga Mobilyanın ANKARA şubesini kesinlikle önermiyorum . Eşiniz , aileniz ve arkadaşlarınız ile gittiğinizde hakarete ve hatta fiziksel şiddete kadar işin büyüyebileceğini söylemek yersiz olmaz.
O
8 yıl
2017 YENİ HONDA CİVİC BRC HONDA KİT MONTAJI
2017 Yeni kasa Honda civic araca yapılan BRC Honda Kit montajını sizler ile paylaşıyoruz.
BRC Honda kit civic'e özel üretilmiş bir üründür. BRC Honda kit ile aracın emme manifoltu delinmez , benzin enjeksiyon kabloları kesilip lehimlenmez , bağlantı aparatları araca özel ürün ile birlikte gelir.
Araca yapılan özel lpg yazılımı ile aracın arıza lambası yanmaz , performans kaybı yaşanmaz. Firmamızca yapılan BRC honda kit lpg dönüşümlerinde %50 'ye varan yakıt tasarrufu sağlanır.

ÖZENÇLER OTOGAZ
BRC İÇ ANADOLU ve KARADENİZ BÖLGE BAYİ
ÇORUM YETKİLİ SERVİSİ
364-2135173

Videoyu izlemek için tıklayınız
O
9 yıl
YENİ TUCSON TURBO-GDI BRC LDI MONTAJ VİDEO ve FOTOGRAFLARI
Yeni Tucson Yine BRC
Tucson Turbo araca Özençler Otogaz farkı ile yapılan BRC LDI montaj videosunu sizlerin beğenisine sunuyoruz.
Powered by BRC- Özençler Otogaz
LPG'li Değil BRC'li


Videoyu izlemek için tıklayınız
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.