T

Yüzbaşı
02 Mart 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
31 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
11 yıl
0pel astra 1.6 fiyat??
Merhaba

Opel Astra 1.6 GL 2000 - 2001 modellerin (boyasız -temiz, LPG'li) ortalama fiyatı nedir sizce? Km 100-150 bin lerde.
T
11 yıl
Asus N50VN Laptop ekran kartı sorunu!!!
Asus N50VN bilgisayarın ekran kartı arızalandı. Değiştirme imkanımız var mı, nasıl yapabiliriz? Bu modelin ekran kartı anakartla tümleşik değil mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
T
13 yıl
Hız ve kopma Sorunu - Net limitsiz
1mbit limitsiz tarifem yanlışlıkla kapatıldı ve 8mbit Net Limitsiz bağlattım ama 10 günden beri TT ile başım dertte. Başlarda hızım 2mbit e sabitlenmişti şikayet üzerine bir çalışan gelip evin duvarındaki kutudan kablo yerlerini değiştirdi ve 7990 oldu ama kopmalar olmaya başladıı. Yine başvurdum sonra 6000 oldu, kopmalar azaldı ama yine can sıkıyor. 50 metre ileride komşum 7mbit üzerinde sorunsuz kopmalar olmadan kullanıyor aynı şebeke üzerindeyiz bendeki sorun ne olabilir sizce? Telefon kutusu bizim ev üzerinde girişe gelen kablo 3-4 metre bişey. Oradan odama direk kablo çektim 10 metrelik ama sorun devam ediyor. Hat kaldırmasa komşuda da aynı sorun olurdu diyorum ama işin içinden çıkamadım???
T
13 yıl
Yeni Web Sitesi için Tavsiye ve Yorumlar...
Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşım için sıfırdan bir web stiesi kurmak istiyoruz ama pek bilgimiz yok bu konuda. Hazır taslakları olan, kendimiz oluşturup düzenleyebileceğimiz bir site yapmak istiyoruz. Araştırdım ve Joomla 'ya rastladım bu konuda. Bizim için nekadar uygun tam bilemedim. Öğrendiğim kadarıyla bize lazım olan host-domain ve ardından kendi sitemizi oluşturmak kalıyor geriye. Başka ne var ne yok bilmiyorum. Ve örnek olarak Joomla bize bunun nekadarını sağlıyor?? Yorum ve önerileriniz bekliyorum.

Çok şey sordum ama aslında biri bana kısaca neler gerekli ve nereden temin edebiliriz bunları bi söylese sanırım yetecek. Bilen arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

(Siteyi arkadaş ayakkabı üretimi yapıyor oyüzden istiyoruz modelleri vs. göstereceğiz.)
T
14 yıl
LCD MONİTÖR SORUNU - Elektronik bilgisi olan arkadaşlar bakabilir misiniz?
Başlıktaki monitöre sahibim bugün açtığımda osd menü devamlı açıktı hiç bir şekilde kapatamadım tuşlardan biri basılı kalmış sanırım. Sonra kendim açtım monitörü ayar tuşlarının bulunduğu küçük kartı çıkardım monitörden ve sorun düzeldi. Tuşlardan aşağı ok tuşunda sorun var büyük ihtimalle çünkü ona basınca açılan menü açık kalıyordu devamlı. Çıkardığım parça aşağıda.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu parçayı nereden bulablirim acaba bir fikriniz var mı? Veya karttaki o arızalı küçük anahtarı bir elektronikçi değiştirebilir mi? Üzerinde sadece anahtarlar var bana değiştirilebilir gibi geldi??
T
14 yıl
Ekrana görüntü Gelmiyor!
Bilgisayarı açınca çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Anakart Intel D945GCL. Üzerinde onboard ekran kartı da var her ikisini de denedim ama nafile! Ayrıca farklı ekran kartı ve ram takarak denedim ama yine işe yaramadı. Monitörü de farklı bilgisayarda denedim onda sorun yok. Bu soruna yol açan hangi parça olabilir yardımcı olur musunuz?
T
14 yıl
Asus P5K-E WIFI ahci modda diski tanımıyor!
Anakartım seagate 410as ı raid ve ahci modda tanımıyor, sistem açılmıyor. Sadece ide ayarında açılıyor. Raid 0 amaçlı iki adet Samsung HD502HJ 500 GB aldım olnları her ayarda görüyor ama 410as ı takınca yine ahci veya raid ayarında açılmıyor. Samsung diskleri raid 0 yaptım ama şuan 410as daki dosyalarımı buraya da aktarmam lazım ama bir yol bulamadım.

Not: Asus P5K-E 'nin genelde ahci modda açılmadığını biliyorum ama samsunglarda sorunsuz her modda açılırken neden 410as da açmıyor??
T
15 yıl
Panasonic Lumix TZ5- Sony DSC H3 - Canon S3 IS Sizce Hangisi?
Merhaba arkadaşlar başlıktaki ürünlerden birini yurtdışından almayı düşünüyorum. Bu konuda acemiyim. İlerlemekten ziyade alıp uzun süre kullanmak amacım. Optik zoom ve normal kalitede video çekme isteği daha ağır basıyor. Kompakt yapıda olması da daha iyi olacak aslında ama fiyat durumu ve kalite bakımından diğerlerini de tercih edebilirim önerilerinize göre.

Panasonic TZ5 i istememin nedeni kompakt yapıda olması. Ama fiyatı 200 $ üstü /2. el.

Sony H3 ise yine 2. el 170 $ civarında 2. el

Canon S3 IS 150 $ yine 2. el.

Sony H3 yazmamın sebebi boyut olarak arada kalan bir model olması.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
T
15 yıl
silinsin...
Konu içeriği Kaldırılmıştır.
T
15 yıl
Foobar2000 Kurulumu, Birkaç Arayüz, Eklenti ve Ayarlar
Merhaba arkadaşlar. Foobar'ı sonunda istediğim ayarlara ve arayüze kavuşturdum ve buraya ekliyorum.

İlk olarak aşağıdaki linkten son sürüm Foobar dahil gerekli parçaların bulunduğu dosyayı indiriyoruz.

http://r apidshare.com/files/251499021/FOOBAR2000.rar

R*apidshare sorun çıkarıyor sanırım aşağıdaki linkten indirebilrisiniz.

http://www.4shared.com/file/211600077/97b263c5/FOOBAR2000.html

KURULUM

1- Dosyaları rar'dan bir klasöre çıkartıyoruz ve "Yazı Çeşitleri" klasöründeki yazı tiplerini kuruyoruz.

2- Foobar2000_0.9.6.8.exe'yi "Standart Instillation" ve ardından "Full" seçerek kuruyoruz.

3- Foobar'ı açmadan önce indirilen dosyalardan "KURULUM--> foobar2000" klasörü içindeki dosya ve klasörleri "C:\Program Files\foobar2000" klasörü içine kopyalıyoruz.

AYARLAR

1- Foobar'ı çalıştırıyoruz ve çıkan ekranda resimdeki gibi " Columns UI" seçerek onaylıyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >

2- Şuan Foobar açık. "CTRL+P" tuşlarını kullanarak veya menüden "Preferences" bölümünü açıyoruz ve resimdeki yolu (Display->Columns UI-> Main) izleyerek sağdaki "Import" a basıyoruz.

Burada açılan bölümden foobar'ı kurduğumuz klasörü ("C:\Program Files\foobar2000") gösteriyoruz ve ".fcl" uzantılı 4 dosyadan herhangi birini seçerek onaylıyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu işlemler sonunda arayüzlerden birini aktif etmiş oluyoruz. İstediğiniz zaman 2 numaralı işlemi tekrarlayarak mevcut arayüzleri kullanabilirsiniz. Herhangi bir sorun olduğunda yine aynı işlemi yaparsanız foobar eski haline gelecektir. Ayrıca, kendinize göre ayarlar yaptığınızda, yukarıdaki resimde, "import" altındaki export seçeneğini kullanarak ayar dosyası oluşturmanızı tavsiye ederim.

Arayüzlerin Resimleri:

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

2. ve 3. resimde görüldüğü gibi program sağ bölümde çalan şarkıların sözlerini ve şarkıcıların resimleriyle biyografilerini sunabiliyor eşzamanlı olarak.

Şarkı sözleri Ayarı (Lyric Show Panel)

Eklenti sayesinde çoğu şarkı sözü şarkı etiketleri (tag) doğru olduğu taktirde çıkabiliyor şarkı çalarken. Özellikle yabancı şarkılarda işimize yarayacaktır. Bulunan şarkı sözleri arasında şarkıyla eş zamanlı olarak ilerleyenler de var.

Ayarlar: Aşağıda resimdeki gibi! (Preferences--> Tools --> Lyric Show Panel-->)

< Resime gitmek için tıklayın >

Şarkıcı Bilgi ve Resimleri (Biography Server)

Yine şarkı ve albüm etiketleri (tag) doğru olduğu taktirde çoğunu bulması mümkün oluyor.

Ayarlar: Aşağıda resimlerdeki gibi! ( Preferences--> Tools --> Biography Server--> )

1- < Resime gitmek için tıklayın >

2- < Resime gitmek için tıklayın >

3- < Resime gitmek için tıklayın >

4- < Resime gitmek için tıklayın >

NOT: Şarkı etiketlerini düzenlemek için listedeki şarkıların üzerine sağ tıklayarak "Properties--> Metadata bölümünü kullanabilirsiniz. Yukarıdaki iki eklenti için şarkıcı, şarkı ve albüm ismi yeterli oluyor.

VE BİRKAÇ EKLENTİ...

Msn Eklentisi

< Resime gitmek için tıklayın >


Kernel Streaming Output

< Resime gitmek için tıklayın >

DTS Decoder ve Diğer Eklentiler

< Resime gitmek için tıklayın >

Gerekli ayarlar bu şekilde. Sonuç olarak oldukça işlevsel ve hafif, sistemi yormayan bir oynatıcıya sahip oluyoruz. İlgilenenlere kolay gelsin.

-----GÜNCELLEME-----

Son resimdeki arayüzün güncel sürümünü aşağıdaki linkten indirip kurabilrisiniz. Exe dosyası haline getirilmiş; yönetici olarak kurup yukarıdaki AYARLAR bölümünden "2" numaralı işlemi yapıyoruz. Import seçeneğinden foobar2000 -> DarkOne16 -> DarkOne_v1_6.fcl dosyasını seçiyoruz.

http://www.deviantart.com/download/140453945/DarkOne_v1_6_by_tedgo.7z
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.