O

Yarbay
11 Haziran 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme (?)
160 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
O
4 yıl
Covid-19 aşısını bulan çiftin arabalarının olmaması
https://www.washingtonpost.com/world/europe/coornavirus-vaccine-biontech-pfizer/2020/11/12/37acb78c-2467-11eb-9c4a-0dc6242c4814_story.html

Burada gördüğüm detaydır. Aşıyı bulan BioNTech firmasının sahiplerinin arabasının olmaması çok ilgimi çekti. Çift resmen milyarder oldu ama arabaları yok...

Bazen insan böyle durumlara gerçekten hayranlık duyuyor: Alçakgönüllülük insanlarda pek bulunan bir özellik değildir, hele ki biz türklerde...
O
5 yıl
Upload hız sınırı 5Mbit üstü olan paket?
Böyle bir paket var mıdır? Bilgisi olan var mı? Limitsiz de alsak 5Mbit upload sınırı var sanırım...
O
5 yıl
Superoline Upload 5Mbit
1 Ocak oldu fakat benim Upload'um halen 5Mbit? Herkeste bu şekilde mi?
O
7 yıl
Telefon Kaplatma
Arkadaşlar, bu telefonları kılıfsız şekilde plastik bir koruyucuyla kaplıyorlar, böylelikle elinizden kaymıyor, kısmen de bir koruma sağlıyor vs, nerede yaptırabilirim bunu Ankara'da bilen var mı?
O
7 yıl
İngiltere\u0027deki Imperial College\u0027tan Teklif Geldi
Uzun yıllardır mühendis olarak çalışıyorum, Eşim ve benim oldukça iyi gelirimiz var. Bugün linkedin üzerinden Imperial college'da bir araştırma yapmak adına Research Associate (bi nevi post-doc) olarak (maaşı düşük 45bin pound (veriler kesilince 35bin pound civarı) bir teklif geldi. Londra'da (oldukça pahallı bir şehir) yaşamamız gerekiyor. Eşimin de iş bulması gerekiyor sonucunda tabi. Burada kazandığımdan çok daha az kazanacağım eğer gidersem fakat hem proje çok iyi (enerji depolanması vs) hem de çocuğumun orada büyümesi ona çok şey katabilecektir diye düşünüyorum.

Gözümdeki Artıları:
+ Çocuk için daha iyi bir eğitim
+ Çocuğumun muhtemel bilingual olması
+ Proje ile çok daha iş kapılarının açılması imkanı (USAF projesi çünkü)

Eksileri:
- Şu an aldığım maaştan çok daha az para (evi barkı satıp geçinmeye çalışma durumuna bile dönebilir.)
- Muhtemelen geçim sıkıntısı ve çok daha küçük bir evde yaşama
- Belirsizlik (eşimin iş bulması, projenin iyi veya kötü sonuçlanmasına göre olan belirsizlik vs) vs.

Siz böyle bir durumda ne yapardınız?
O
7 yıl
Whatsapp\u0027ın Göçmesi
Görünüşe göre tüm dünyada olan sorundur.
http://downdetector.com/status/whatsapp/map/
O
7 yıl
Ankara\u0027da Çocuklara Uygun Gezme Yerleri
Ankara'da benim çocukla geçen güzel bir akvaryuma gittik. Oldukça eğlenceliydi. Benzer yerler (hayvanat bahçesi, botanik bahçe, müze vs.) 100-150km çapında nereleri önerirsiniz?
O
7 yıl
Ankara\u0027da Iphone Tamiri
Elimde yedek olarak tuttuğum iphone 5'imin ekran dokunmatiğinde bir sıkıntım var, bazen çalışmıyor, ekranın üzerine hafif bastırınca yeniden çalışıyor... Uygun fiyata doğru iş yapabilecek ve işinin arkasında durabilecek bir tamirci arıyorum. Bildiğiniz bir yer var mıdır?
O
7 yıl
Samsung ww80k5410uw Çamaşır makinesi
http://www.samsung.com/tr/washing-machines/washer-ww80k5410uw/

Genel olarak yorumları yurt dışında da iyi olan bir makine. Samsung'a genel kötü bir kanı var ama ben şansımı denemeyi düşünüyorum.

Samsung ww80k5410uw ürün kodu budur.

https://www.reevoo.com/p/samsung-addwash-ww80k5410uw bu da yurt dışı görüşleri...

En iyi fiyata samsung çamaşır makinesini nerede bulabilirim?
O
7 yıl
Anayasa değişikliği neden millete soruluyor?
Biraz gerçekçi olalım, Anayasadaki tüm maddeleri okuyup, irdeleyip anlayan, önceki haliyle karşılaştıran ve getirilerini götürülerini anlayan, bu konuda fikri yürütebilen ve hukuksal dilini çözen Türkiye'de kaç kişi vardır? Bugün Anayasa değişikliği millete sunulduğunda kaç kişi bilinçli ve tüm değişiklikleri anlamış şekilde oy kullanacaktır?

Bir kişiye veya partiye oy verirken herhangi bir sorun yok, sempatin vardır, seversin, güvenirsin vs oy herkes kullanabilir belki... Fakat sadece sempati duyulan kişiye değil, Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiren, okuyup anlama irdeleme ve fikir yürütme yeteneğinin tümünü birlikte gerektiren, bunların dışında belki de mevzuat dili ve hukuksal dil konusunda ciddi fikre sahiplik gerektirebilecek tüm maddelere birden evet veya hayır demenin belli bir gereksinimleri olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle Anayasa devletin yönetim biçimidir. Devletin yönetim biçiminde bir değişiklik yapılacaksa, buna bence parlamentonun karar vermesi gerekiyor çünkü biz onları oraya bunun için koyuyoruz. Çünkü onlar bizi yönetiyor. Yönetilme yöntemi konusunda halkın fikri bir yere kadardır. Doğru bazı şeyler sorulabilir fakat her şey neden soruluyor?
- Ben ne biliyim milletvekili sayı 600 olunca ne getirir götürür...
- CB'nı büyükelçileri atayacak... yani bırakın da buna parlamento karar versin, benim gariban teyzem ne anlasın bunlardan?
- veya CB'nı HSYK'nın yarısını ve başkanını atayacak... Ya Türkiye'nin yarısından çoğu HSYK nedir diye sorsan tanımını bile yapamaz... İsmini bilen de sorumluluklarını ve görevlerini bilmez. O yüzden onları oraya koyuyoruz. Bunun hukuki sorunlarını, Türkiye'deki adalet sistemini nasıl etkileyeceğini ben nasıl bilebilirim? Ne hukukçuyum, ne de tüm maddeleri birden irdeleyebilecek yetenekteyim.

Ben değişikliklerin hepsini okurum (ki okudum), anlarım belki, fakat irdeleyemem hepsini... hepsi hakkında Türkiye'ye hayırlı olanı seçebilecek yetide ve tecrübede değilim. Bir iki maddeyi belki istemiyorum mesela, fakat öyle bir seçenek de olmayacaktır, tek EVET veya HAYIR...

Ben belli bir eğitim seviyesinde bunları söylüyorsam, köydeki yaşlı teyzem napsın, daha neye evet hayır diyeceğini bilemeden birine basıp çıkacak oradan...

Benim fikrim, parti ve kişi seçimleri dışında anayasa değişikliklerinde eğer halka sorulacaksa nasıl 18 yaş sınırı varsa, bunun bir de üst sınırı ve bazı kriterleri olması gerekiyor, ya da hiç sormamaları gerektiğini düşünüyorum.

Allah aşkına, bırakın Anayasa teklifindeki değişiklikler hakkında fikir yürüterek oy kullanmayı, bugün oy pusulasını teslim alabilmek için CAPTCHA sorulsa kaç kişi oy kullanamaz kim bilir...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.