C

Binbaşı
25 Ekim 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
29 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
6 yıl
CS go / Ekran kararma - kapanma Sorunu (çözüm)
Merhaba forumdaşlar!!

Emektar notebookum (acer 6930g) ile vakit geçirme adına cs go oynamaya çalışıyorum. Daha iyi performans almak adına internetteki fps artırma metotlarını uyguladım fakat hangisinin sebep olduğunu bilmiyorum ama oyun esnasında rastgele zamanlarda ekranın kararması ve bilgisayarın donmasıyla birlikte hiçbir şekilde tepki vermemesi sorunu ile karşı karşıya kaldım. Ekran aniden kararıyor bilgisayar komutlara cevap vermiyor ve resetlemek zorunda kalıyordum.

İlk etapta ısı kaynaklı bir sorun olduğunun düşünüp fan temizliği, termal pad değişimi ve termal macun yenilemesi yaptım. Isı değerleri kritik noktalara ulaşmamasına rağmen sorun devam ediyordu.

Bunun üzerine forumlardaki benzer sorunlara uygulanan çözüm yöntemlerini uyguladım.
Bunlar : Güç seçeneklerini düzenlemek
Driver güncellemek
Isıyı ve güç tüketimini artıracak tüm faaliyetleri durdurmak (buna işlemci gücünü düşürmek, 2.hdd ve dvd okuyucuyu çıkarmak da dahil)
Çözünürlük ve grafik ayarlarını da minimize etmek.

dahil bütün yöntemleri uygulamama rağmen sorun çözülmedi.

Son olarak nvidia denetim masasından masaüstü çözünürlüğünü "doğal" çözünürlük olarak önerilen (ki benim ekran panelim 1280x720p çözünürlük olmasına rağmen) 1366x768p ye ayarlayıp oyun içinde de aynı çözünürlük ayarlarını seçip sorunu aştım.

Sanıyorum driverın öngördüğü çözünürlüğün aksine bir çözünürlüğü seçmek ve oyun içinde de performans almak adına farklı çözünürlükleri uygulamak driver veya kart üzerinde bir kararsızlığa ya da upscale/downscale gibi durumlara zorlayarak problem yaşamamıza sebep oluyor olabilir.

Benzer sorunu yaşayıp da diğer çözüm yöntemleriyle sorunu aşamayan arkadaşlar bunu denemelerini tavsiye ederim.

yıllara meydan okuyan Emektarın mühendislerine selamlar.
Acer aspire 6930g 11. yaşına koşuyor

9600m gt 512mb gddr3
4gb ddr2 ram
p8400 işlemci
16" ekran
C
11 yıl
x540 bass ayar potu tamirat/yardım
bu işlerle ilgilenen bir üstadın yardımına ihtiyacım var.
problem logitech 5.1 x540 ses sistemimin kablolu kumandası üzerindeki bass ayar potunun çalışmıyor oluşu. ayarlamalara tepki vermiyor. ilk zamanlar arada bir çalışmıyor tekleme yapıyordu şimdilerde kökten gitti ve bass sürekli son seviyede. pota ulaşıp tinerle temizleme ve yağlama yaptım fakat bir değişiklik olmadı. sanırım potu değiştirmek gerekiyor fakat potun hiçbir yerinde bir numara veya değer yazmıyor. eğer aynı ürünü kullanan veya daha önce bu tamiratı yapmış biri varsa aramızda bana yardımcı olabilir mi? potu değiştirebilecek teknik bilgi ve ekipmana sahibim. ilgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim.
C
11 yıl
Youtube hız problemi?
sevgili üstadlarım bağlantı hızım test sonuçlarında 8 mb çıkmasına rağmen youtube videolarını takılmadan izleyemiyorum. hatta bazen beklesem de ilerlemiyor ya da çok yavaş ilerledikten bir süre sonra videoyu oynatana kadar ilerlemesi duruyor. video çözünürlüğünü değiştirmek çözüm sağlamıyor dns ayarlarım 8888 8844 şeklinde dns değişimi de işe yaramıyor aktif çözüm yolu bilen var mı?
C
13 yıl
İkamet Adresini Taşıma ( Seçim İçin)
Merhaba arkadaşlar...

Biliyorsunuz ki seçim de oy kullanabilmek için ikamet değişimlerinin yarın son günü... Bir kaç yol denedim fakat başaramadım ve yarın son gün olması nedeniyle son şansımı deneceğim...

Şimdi ikametim memleketimde ve ben üniversitede öğrenciyim, evde ev arkadaşlarımla kalıyorum...
kaldığım adreste adıma düzenli resmi kurumlara ait (banka ekstre, cep fatura hariç ) fatura bulunmuyor.
kira kontratı da benim üzerime değil.
diğer arkadaşım telekom faturası ile bu adrese ikametini aldı.

Şimdi ben ikametimi oturduğum eve alabilmem için ne yapabilirim, eğer taşıyabilirsem diğer arkadaşımın ikameti düşer mi?
C
13 yıl
Bir Tuşa Kelime/Cümle Atama?
Evet arkadaşlar başlıktaki gibi, klavyemde herhangi bir tuşa mail adresimi atamak istiyorum bunu nasıl yapabilirim?
C
14 yıl
Mini Usb Konnektör Aranıyor!!!
Evet saygıdeğer arkadaşlar, abiler bana resimdeki gibi 5 pinli bağlamaya hazır mini usb konnektör lazım temin edebileceğim bir site var mı? ya da ücreti dahilinde alıp bana posta ile gönderebilecek olan varsa yardımcı olurmusunuz?

http://image.made-in-china.com/2f0j00pClEtdmMHuoa/MINI-USB-Connector-5P-Male-Solder-Short-Type-.jpg
C
14 yıl
Ne işe yarar bu tuş??
arkadaşlar vantilatörün üzerinde

power
1. kademe
2. kademe
3. kademe
tuşları ve bunların altında ne işe yaradığını bilmedim ve anlayamadığım bir tuş daha var ki basınca yanlızca bir ışık yanıyor nedir bunun aslı astarı?
resim linkte
http://www.glowfoto.com/static_image/11-104156L/6445/jpg/07/2010/img6/glowfoto
C
14 yıl
Aprillia Leonardo 150 tavsiye ???
Sevgili DH sakinleri bir konuda engin bilgilerinize basvurmak istiyorum.

1250 liraya 2000 model 17800 km.de Aprilla leonardo 150 almak üzereyim. motor orjinal km.de çok temiz kullanılmış tabiri caizse kız gibi motor. kırığı çıkığı arızası borcu derdi yok. Sizce nasıl bir seçim olur?

motor:
150cc
4 zamalı
4 subaplı
14 bg
su soğutmalı

marka, model, kullanım rahatlığı vs. tüm yorumlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler.
C
14 yıl
Tüketici hakları ile ilgili?
arkadaşlar gm marka bir telefon almıştım. radyosu kanal bulmuyordu. servise gönderiyim garantisinden faydalanıyım derken ekran camını kırdım ve servise gönderdim.
müşteri şikayeti kısmında da ekran camı kırık ve radyosu çalışmıyor şeklinde şikayetimi belirttim. 80 lira masraf çıkardılar ekran için ve ödemeyi yaptım. telefon tam 1 aydan fazla serviste kaldı ve geldiğinde üzeri çiziklerle doluydu. ekran camı değiştirilmiş fakat radyo arızası olduğu gibi duruyor. yazılım yüklenmiş. dolayısıyla radyo arızası yazılımsal bir problem değil. radyo arızası garanti kapsamında değerlendirilip onarılması gerekiyordu fakat paralı arıza giderilmiş garantili arıza giderilmemiş. ben şimdi bu telefonu vaad edilen teknik destek hizmeti yerine getirilmediği için iadesini isteyeceğim. tüketici mahkemesine gideceğim. Belkide radyo arızası yüzünden cihazın garanti kapsamında değiştirilmesi gerekiyordu ve 80 lirayı boşa vermiş olabilirim. bunlar 15. iş gününden itibaren mana muadil bir telefon da temin etmediler. şimdi hakem heyetine gidersem cihazın iadesini ve faturada ödediğim bedel+ servis masrafı+ 15. işgününden itibaren maduriyetimin karşılığı olarak maddi tazminat istesem sonuç alabilir miyim?
C
14 yıl
Diş Beyazlatma?
Merhaba arkadaşlar hepinize iyi forumlar. Diş beyazlatma hakkında engin bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. Sorum şu diş beyazlatıcı ışıklarla ilgili. hani jelini sürüp ışıklı cihazı 10 dk kadar dişinizde tutuyorsunuz ve beyazlıyor(muş). bu ürünlerden kullanan varsa tecrübelerini bizimle paylaşır mı? işe yarıyor mu acaba?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.