E

Binbaşı
01 Ağustos 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
62 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
9 yıl
Ne koyim adını-klanımıza bekleriz
Merhaba Arkadaşlar,

İş yerinden arkadaşlar ile kurduğumuz klanımıza yeni takım arkadaşları arıyoruz,iddialı bir adımız yok ne koyalım klanın adını derken klanın adı ne koyim adını olarak çıktı,amaç eğlenmek tabiki saygıyı elden bırakmadan ayrıca paylaşım yaparak klana ve kendimize fayda sağlamak :) Yaş aralığı 25-35 ve meslekler makina mühendisliğ idi.Tabi ayrılanlar oldu taze kanlara ihtiyaç doğdu, klan giriş puanını düşürdük ancak kalıcı istekli çok arkadaş bulamadık.Yaş veya meslek ayrımı olmadan bu oyuna gönül veren istekli arkadaşlar ile kalnımızı büyütmek istiyoruz.

Kurallarımız çok basit 300 ve üzerindeki paylşaımlar klanda büyüklüğü 800 ve üzeri paylaşımlar ise yardımcı liderliği getiriyor.

En çok paylaşımı 2 kez üst üste yapan ise kalnda liderliği alıyor.

İlgilenen arkadaşları bekliyoruz, klandaki nickim Extecher
E
9 yıl
Giulietta 17 inç satma ve 18inç janta geçiş
Merhaba Arkadaşlar,

Aracımda 17 jant var ve 18'e geçmek istiyorum, türbin veya 8C olması çok önemli değil ancak orjinal olması önemli.Küçük çiziklerde önemsiz göze batmaması koşulu ile.

Sıfır alacak kadar bütçe ayırmadım hatta mümkünse takas üzerine para vermek işime gelir :) şu an kullandığım lastikler 2014 mart üretimli michelin primacy3 19 mayıs 2014 te takıldı ve 17000 yol yaptı.Lastikler çok yumuşak konfor olarak çok çok iyi ama benim fikjrim arabnın karakterine daha sert lastikler olmalı.Tabi satmak veya takas 2. önceliğim muhtemelen takas denk gelmez ve kış lastiği ile kombinlerim.

Sadede gelecek olursak araca bakım yaptırdığım serviste bir takım 8C satılık vardı (lastik genişliği ve fiyat uygun gelmedi)ve oradan 18 inç e geçme arzusu tekrar kafama takıldı, internette araştırdım ancak pek birşey bulamadım.18 janta sahip tanıdığı olan veya aracını satmış jantları satmak için bekleyen veya 18 inç ten memnun olmayrak herhangi bir sebeple 17 ye geçmek isteyen arkadaşlar bana ulaşırlar veya tavsiyede bulunurlar ise çok sevinirim
E
10 yıl
İstanbul park yolundaki yarışlar ve başıma gelenler (Haksız trafik cezası)
Merhaba arkadaşlar,

Anadolu yakasını ve çevresini bilenler için viaportun arkasında istanbulpark kalıyor.İstanbulparkın yanında ise 3 şerit + emniyet şeridi ile beraber 4 şeritli olan ve neredeyse hiç kullanılmayan ışıklandırılmış bir bağlantı yolu var.Bir cumartesi GOSB'tan iş çıkışı viaporta giderken yarışlara rastladım.Meraklı olduğum için durup izledim. Mesirelik alana park eden araçlardan bazıları konuşarak yola çıkıyor ve roll yapıyor. Bazı arkadan itişli araçlar 0 çiziyor ve insanlar eğleniyor. HEr ne kadar izlemesi zevkli olsada illegal olan bu yarışlar fazlası ile tehlikeli, çünkü yarışan araçlar emniyet şeridinden geri dönüyor ve bilinçsizce araçları daha yakından görmek isteyen seyirciler yola çok fazla çıkarak tehlike yaratıyor.

Neyse o akşam çok bakamadım ancak 1-2 hafta sonra yine yarış görmeyi umarak o bölgeye gittim.Yarışlar vardı bende kendimi garanti altına almak için karşı şeritte emniyet şeridine park ederek yarışları izlemeye başladım.Yaklaşık 1 saat sonra polis geldi 100 kişilik gruba 1 tane ekip arabası gelince pek kimse sallamadı grup dağılmadı. Polis amcalarda yol kenarındaki araçların plakalarını aldılar.Sonra ileriden dönüp karşı şeride yani bizim şeride geldiler ve bizim plakalarıda aldılar.Daha sonra tekrar tur atıp geldiler ve şu anansu yaptılar.Arkadaşlar plakalarınızı aldık dağılın yoksa işlem yapacağız dediler.Bende ve benim gibi yarış seyreden insanlar ayrıuldı ancak sonrasını bilemiyorum.

Bu hafta aracın muaynesi geldiği için tüvtürkten randevu almam gerekti, ancak randevu alamadım.Orada yazan uyarı size ait bir ceza veya borç olabilir o yüzden randevu alamazsın arkadaş diyordu.BEnde gib gov tr'ye girdiğimde bir baktım 344 TL trafik cezası var.(%30'tan fazla hız sınırını aşma) tarihe baktığımda yarışları izlemeye gittiğim tarih vardı.Şimdi benim kanıma dokunan duran araca 344 TL hız cezası kesilmesi ve utanmadan tebliğ edildi deniyor 10 gün sonra ? Bana ulaşan ne bir tebligatt var ne başka birşey benim adım adresim zaten açık.Kesinlikle biliyorum ki ne radar tutanağı yok ellerinde hiç birşey yok, zaten hızlıda gitmedim.Buna itiraz etme şansım olabilir mi?Yolu yordamı nedir Bilen bir arkadaş var mıdır?

Hız sınırını aştıysam tamam 500 TL de öderim ancak duran araca 344 TL ceza ne demektir ya? Böyle bir insafsızlık olabilir mi?

Gerçi 2009'da da 60 TL lik bir ceza yazılmıştı, yine tebliğ edilmemiş.Sadece bu cezanın ne olduğunu öğrenmek için 2 gün içinde 70TL'lik benzin harcamıştım ve 2 karakol 2 merkez gezdikten sonra bir polis memurunun sen cezayı öde öyle itiraz edersin demesi üzerine ödedim ve illallah deyip üzerine bir bardak soğuk su içtim.Yani yine cezayı ödeyip susmamız mı lazım ?
E
10 yıl
Yanlış konu
otomobil genele taşıdım
E
10 yıl
Rot \u0026 Balans
Arkdaşlar,

Cuma aracımı yıkatırken sağ ön lastikte bir yıldız başlı bir vida farkettim. Lastik havasını kontrol ettim 3 psi düşüktü olması gerekenden, yani çok az bir kaçırma vardı..Neyse akşamüstü viaportun oralarda lastikçi buldum. Söktüler vidayı çıkardılar ve içeriyi zımparalayarak yama yapıştırdılar.Akşam trafikte pek birşey anlamadım.Cumartesi araca bindiğimde arabanınn 110-120 km civarında titrediğini farkettim.Hem direksiyonu hemde hafiften aracı titretiyor.Bu balans bu kadar kolay bozulabilen bir şey mi? Önceki aracımda 5 yılda 3 kez lastik tamir ettirmiş biri olarak başıma balans kaçması gelmemişti, bu normal midir? İçeriye koyduğu yama 3-4 gr ya gelir ya gelmez ki zaten önce zımparaladı.
Bijonları kontrol ettim sıkı duruyorlar ancak her lastik tamirinde balansta isteyecek ise bu iş masraflı olacak.
E
10 yıl
Kış lastiği \u0026 4 mevsim karşılaştırma
Merhaba Arkadaşlar,

Malumunuz bir kar yağdı ve akabinde kış lastiği hususi otomobillerede mecburi olacak haberleri çıktı,fakat işleme alınmadı diye biliyorum.Karlı yollar dışında normal zamanda kış lastiğine ihtiyacımız var mı yok mu onu anlamak istiyorum.Sitede araştırdım fakat kış lastiği ile normal 4 mevsim lastiklerin bir karşılaştırmasını (karla kaplı yollar hariç) bulamadım.Madem 6 derecenin altında kar lastiği kullanmamız daha iyi sonuçlar getiriyor peki kuru asfaltta 6 derecede bir kıyaslama var mıdır? Mesela kaçar metrede durulabilir her iki lastik ile (ortalama değerlerden bahsediyorum tabiki lastik marka ve modele göre değişiklik gösterir)
Bu arada istanbulun ortalama sıcaklık değerlerini kontrol ettiğimde 6,5 derece görünmekte merak edenler için link ekliyorum(Link).Mutlaka daha soğukta oluyor (geceleri) ancak daha sıcakta oluyor.Ayrıca yağışlı gün sayısıda ocak hariç yağışsız gün sayısında daha az.

Çokta uzatmadan bu veriler ışığında benim durma mesafemi belirleyen hava sıcaklıklarında bir kıyaslama var mııdır ? Sonuçta kışın kış lastiği kullanalım tamam ama en yoğun kullanım olan gündüz sıcaklıklarında ort 10 derecede kış lastiği mi(ıslak ve kuru) yoksa 4 mevsim lastik mi daha iyi performansa sahiptir? Kış lastiği ile durma mesafesini arttırıp kendimizi tehlikye mi atıyoruz yoksa iyi mi yapıyoruz bunu data ile kıyaslayabilecek veya bir test sonucunu paylaşabilecek arkadaşlar bilgileri paylaşır ise bir çok insan aydınlanmış olacak

Kıyaslama kuru ve ıslak zemin için olabilir ancak karla kaplı zeminler için kıyaslamaya zaten gerek yok konu dağılmasın lütfen.
E
11 yıl
Elektronik arıza önemli (320d)
Merhaba arkadaşlar,

Aracımız 2012 320d , yine E90 başlığı altına sorunu yazdım fakat belki başka bmw modellerinde de olabilir diye tekrar konu açmak istedim,lütfen bilginiz varsa yorumlarınızla bizi yönlendirin.

Aynen yapıştırıyorum...

Merhaba Arkdaşlar,

Sizlere bir problem/arıza hakkında danışmak istiyorum.Aracımız 2012 320d türkiye paketli, 2011 Aralik ayında alındı.

Şu an 30k km'de.Araç yaklaşık 2 ay önce elektronik bir hata verdi, servise götürüldü direksiyon kutusu kaynaklı olduğu belirtildi.Kutu programlanacak dendi (bize söylenen) 1 hafta serviste yattı.

Sonra 15 gün içinde aynı hatayı tekrar verdi, burada hata diye küçümsüyorum ama tüm elektronik korumalar devre dışı(bazı hataların resimleri ekte) silecekler kendi kendine çalışıyor esp devre dışına çıkıyor ani fren yapmayın uyarısı çıkıyor ,CC devre dışına çıkıyor.Direksiyon tuşları çalışmıyor, yani uzun yolda güvenle kullanacağınız aracınızdan sizi bir anda soğutuyor.

Araç tekrar servise gitti,parça beklendi garantiden olduğu için ücret alınmasa da getir götür ve araçsızlık işin başka boyutu. Parça değiştikten sonra bu hata tekrarlandı, servis yeterli açıklamayı yapmıyor ve kronik bir problem olup olmadığı hakkında yorumda yapmıyor.

Parça değişiminden sonra 2. kez aynı hatayı servisten çıktıktan 10dk sonra verdi.Son seferde aracı servise çekici ile gönderdik, malum tüm hataları verdiği için araca hiç güvenimiz kalmadı.Ailece bindiğimiz araç bu hatadan dolayı 2 kez bizi ailece yolda bıraktı.

Sonuç olarak hatanın 1 kez daha tekrarlanmasını bekleyip tüketici mahkemesine başvuracağız,ama yinede hata vermeden hakkımızı aramaya karar verdik.

Sonuçta dünya para verip BMW alıyorsunuz ama sorunu bir türlü çözülemiyor, hadi ışık patlar kapı gıcırdar bunlar önemli değil direk güvenlik ekipmanlarını devre dışına alması çok kötü.Şehirler arası yolda bu hata çıktıktan sonra kamyon sollarken gaza ani yüklendik ve araç arkasını bıraktı, yani sadece uyarı olarak değil gerçekten devre dışı.

Şimdi aklımızda olan hem türkiye borusana hemde almanyaya mail atıp araç değişimini istemek var aklımızda, çok severek aldığımız araçtan bu güvenlik sorunları nedeniyle soğuduk.

Talihsizlik bizde ki bizim başımıza geldi, daha büyük talihsizlik servisin 2 kez parça değiştirmesine rağmen kök nedeni bulamaması çok daha kötüsü ile kritik karakteristikteki bu hata elimine edilemeden araç bize geri verildi ve 3 kez bu hata kullanım sırasında meydana geldi.

Forumu arattım tüm arıza konularını okudum sadece direksiyon kolon problemi denmiş bir kez,açıklaması yok.
Bize direksiyon kutusu dendi, orjinal parça 1 kez programlandı(bize söylenen) 2 kez değişti (garantiye fatura edildi)

Şu an aracımız serviste yatıyor, servisinde ne yapacağından emin değilim.Parçayı bir daha değiştirirse aynı yıl içinde aynı hatadan 4. kez değişim görecek (aslında son 3 ay içinde)

Konu güvenlik olduğu için şu an kafamız karışık, tekrar yapılsa da hep bir şüphe olacak.Bu veya buna benzer bir hata başına gelen var mıdır ? Siz bize ne önerirsiniz ?

Teşekkürler

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
E
11 yıl
Nitrolu ilk araç tavsiyesi
Merhaba Arkadaşlar,

Bugün yiğenime elektrikli RC almak için gezindik biraz,tabi ailesi araştırmış 2 model vardı beğenip alacaklardı ve yiğenimin istediği modeli aldık.Buraya kadar herşey normal fakat yıllardır aklımda olan fakat bir türlü denk getiremediğim nitrolu araçları görünce ve elime alıp kurcalayınca bastırdığım RC araç hevesim tekrar gün yüzüne çıktı. Eskiden sadece pilli 2 vitesli basit bir aracım olmuştu şimdi ise artık mutlaka yakıtlı bir model olmalı oyun oynama süresi bakımından.

Bugün incelediğim model Hpi bullet st 3.0 dı.Bu aracı gerçekten beğendim.Dükkandaki fiyatı 950 TL dediler,fakat nette aynı dükkanın merkez fiyatı 515$ (top models) ve 908 TL ye denk geliyor.Ben araç ile sahil kenarında ve dağda oynamayı düşünüyorum.Yarışlar benim için çokta önemli değil,herhangi biri ile yarışmaktan ziyade o önde ben arkada dağ taş bayır veya kumsalda yapacağım küçük rampalarda uçurmayı hedefliyorum.Ben kendi durumumu ve kullanım yerimi belirttikten sonra bu modeli önerdi.
Sudan çok fazla etkilenmeyen ince bakım gerektirmeyen (hatta kirlendiğinde su tut temizle dedi) bir model istiyorum.Yalnız kutudan buji ısıtıcısı ve şarj aleti çıkmıyormuş(şarj aleti ne için anlayamasamda) bunlarda 100 TL civarında tutar dedi.Yani toplamda 1050TL gibi bir rakama tekabül etmekte.
Benim kafamdaki fikir ise 600-700 civarında idi.

Tabi ben araçların özellikleri hakkında fazla bilgi sahibi olmadığım için hangi marka hangi model seçmek lazım bilemiyorum.Madem bu kadar çıkıyorum dedim o zaman traaxas mı düşünsem zaten içinde buji ısıtıcısı ve şarj aletide var.Onunda slayer modeli için 1490 TL dedi.Fiyat bana çok geldi.Tabi ben artık zehiri almıştım eve geldim o site bu site araştırdım durdum.Gerçek anlamda doyurucu bir bilgi bulamadım.Zaten burayada sizin tecrübelerinizden yararlanmak için yazıyorum.

Bu arada topmodels fiyatları diğer erenhobi veya modelpark sitelerinden çok daha pahalı.Araçları çok iyi tanımadığım için kasa farkı olabilir mi diye düşünmeye başladım her ne kadar hepsi sıfırda olsa belki bir fark vardır.Yani birinde 1750 TL olan revo3.3 diğerinde 1200 TL bu kadar oynaması mümkün mü?(iphpne kumandalısı 2'ye yakın)Yine bugün gördüğüm bullet MT/ST modellerinin fiyatları erende sabit 750 TL iken modelpark ta ST 699 TL (düşündüğüm rakamlarda) ısıtıcı ve şarj aleti ile 800'ün altına sıfırını alabilir miyim diye düşünmeye başladım.
MT-http://www.modelparki.com/model-araba/nitrolu-offroad/hpi-bullet-mt-30.html
ST-http://www.modelparki.com/model-araba/nitrolu-offroad/hpi-bullet-st-30.html
ST-MT-http://www.erenhobi.com/HPI-Bullet-MTST-18lik-motor-110-4wd,PR-22.html

Dediğim gibi çok narin olmasın mümkünse aşırıda ses çıakrtmasın.Sudan etkilenmemsi önemli yanlışlıkla göle uçma ihtimalide var :)

Sonra madem bu aracın fiyatı uygun birazda Traxxas bakayım dedim.Nette bir sürü video izledim biraz da yabancı forumlara baktım.Tmaxx ile revo3.3 karşılaştırmışlar (ben bu karşılaştırmayı arıyordum) Herkes revo demiş.Sanırsam aynı motor ama revo daha dengeli ve daha atikmiş.TMax için uygun bu iki sitede 1090 TL ve 1100 TL gibi rakamlar var.
Slayer pro için aldığım 1490 TL'lik fiyata karşılık nette 900 TL'ye buldm.
http://www.modelparki.com/model-araba/nitrolu-offroad/traxxas-slayer-pro-rtr-4x4-24ghz-kumanda-trxslyr.html
Şekil olarak slayer düşünmesemde eğer fiyat/ performans çok iyi kaçırma denirse ciddi olarak düşünebileceğim bir model.

Kısacası benim pek deneyimim yok ve şu an bilen birilerinin desteğine ihtiyacım var.Belkide HPI nitro RS4 bile benim işimi görecek.Pek al sat konusunda başarılı değilim,aldığımda çöpe gidene kadar bende kalır.Bu yüzden mümkün olan en uygun aracı almayı istiyorum.

Bunun dışında sahibindende de biraz gezindim.Traxxas Tmaxx veya revo 3.3 için 700-800 TL arasında isteniyor.Bazıları çok temiz duruyor açıklamada da yazılmış 4-5 bidon bitiridim ancak diye.Yani 700-800 civarında bullet alacağıma 2. el revo3 mü düşünsem? Benim çok falza 2. el takıntım yoktur,hatta temizini bulursam uyguna aldım diye daha bile sevinirim,capinde motorunda veya mekanik aksamda bir problem varsa anlamam korkumda ondan şu an gördüğünüz gibi kararsızım. Nitrolu bir araç alacağım ama hangi marka hangi model ? Sıfır mı 2. el mi?

Sizlerden beklediğim hangi aracı hangi koşulda alırsam F/P olarak en iyisini seçmiş olurum.Tabi yedek parça yakıt bulunabilirliği gibi etmenlerde çok önemli.

Sıkılmadan okuduğunuz için teşekkürler
E
12 yıl
Sıfır araç teslimatı
Merhaba arkadaşlar,

Bir konuda tecrübesi olan arkadaşların fikirlerini almak istiyorum.Malum araç alırken plaka tescil masrafları da dahil fiyatı üzerinden alıyoruz ve dahil oluyor.Peki araç bayiye geldikten sonra süreç nasıl işliyor?Plaka takılması için beklemek gerekiyor mu yoksa aracın şase numarası belli olduktan sonra hazırlanabiliyor mu?Plakası ruhsatı çıkmış oluyor mu?Sonuçta trafikte arabayı gördükten sonra ruhsat çıkarıp plaka çıkarayım demiyor olsa gerek.

Sorunun geçmişi ise şuna dayanıyor;

Yeni bmw 1.16d siparişi vardı bir yakınımız için(izmit-öztorunlar),dün aradılar ve aracın limanda olduğunu söylediler.Pazartesi veya salı günü bayiye araç vardığında aracı hemen teslim alabiliyor muyuz ? Yoksa bayram sonuna mı kalır ? Geçici plaka ile çıkabilir mi,plakası hazır mıdır ? Yoksa trafik işlemleri bitmeden aracı teslim etmezler mi?

Tşk
E
12 yıl
Megane II Sedan Dynamique
Merhaba arkadaşlar,

Aracımı satılığa çıkardım,kısmetse yeni bir araç almak için.

Sahibinden deki linki kopyalıyorum ilgilenen arkadaşlar olursa ayrıntılı cevap verebilirim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-muhendisten-temiz-otomobil-64799174/detay/

Yorumlarınız varsa onlarıda alabilirim.

Tşk
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.