G

Yarbay
13 Temmuz 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
13 üye
Görüntülenme (?)
181 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
G
4 hafta
Powerbank/Adaptör ile Type-C üzerinden laptop şarj etmek.
Merhaba, öncelikle üç farklı laptop ile yaptığım denemeleri yazayım;

1-Dell iş istasyonu laptop, i9 işlemci, kendi adaptörü 130w gücünde: 33w'lık şarj adaptörü ile type-c kablo kullanılarak yavaş ama kesintisiz şarj edilebiliyor.

2-HP Laptop 15s-eq3xxx laptop, kendi adaptörü 45w gücünde: 33w'lık şarj adaptörü ile şarj edilemiyor. (Type-C girişi sadece veri aktarım özelliğine sahip, PD/power delivery özelliği yok.)

3-Lenovo 15v G3 laptop, kendi adaptörü 65W gücünde: 33w'lık şarj adaptörü ile şarj edilmeye çalışıldığında anlık şarj alıp kesiyor. 40w'lık Xiaomi powerbank ile denendiğinde hiç şarj almıyor. (Type-c girişi PD/power delivery 3.0 özelliğine sahip)


Powerbank ya da harici adaptör ile şarj kabul edecek bir laptopa ihtiyacım var fakat teknik özelliklerden hangi laptopun şarjı kabul edip etmeyeceği anlaşılamıyor. Yukarıdaki laptoplar arasında Dell'in yüksek watt istemesi dolayısıyla 33w'ı kabul etmeyeceğini düşünüyordum ama durum öyle olmadı. Ve tam aksine Lenovo ne 33w ne 40w kabul ediyor.

Bu durum hakkında bilgi sahibi olan var mı ? Type-C girişlerin 3.1-3.2 gibi farklı versiyonları var bu durum ile alakalı mı ? Laptop sipariş etmeden katalog özelliklerine bakarak durumu anlamak mümkün mü ?
G
2 yıl
Harddisk/Cd-rom görünmemesi problemi.
Merhaba,

Sadece ssd ile kullandığım laptopuma 2.el bir harddisk aldım. Caddy ile cd-rom girişine bağladım. Harddiski ne "disk yönetimi" ne "cmd diskpart" ne de bıos'ta görebiliyorum. Caddy'de bir problem olabilir diye laptopun cd-rom'unu taktım, pc cd-rom'u da görmüyor. (Cd-rom ve hdd'ye elektrik geliyor) İlgisi var mı bilmiyorum ama sanal sürücü bile oluşturamıyorum. Ayrıca hdd ve cd-rom'dan hangisi takılı olursa olsun pc çok geç açılıp geç kapanıyor.


İnternetten bulup denediklerim: Regedit'ten "nodrives" araması yaptım bulunamıyor.
Regedit'ten "upperfilters-lowerfilters" silinmesi, bende o bolumde filtre yok.
Cmd ile reg.exe ile başlayan 2 satır komutu eklemek de işe yaramadı.

İşletim sistemi: Win7 Ultimate

Önerilere açığım, cevaplar için şimdiden teşekkürler.
G
2 yıl
Türknet rezilliği.. Kadıköy/Feneryolu mahallesi 25 gün internet yok.
Türknet ile yaşadığım problemi basitçe izah etmeye çalışayım.

İnternetin ilk kesildiği tarih:07.08.2022

Türknet'in verdiği cevap:13.08.2022'e kadar gelecek (GELMEDİ)

Türknet güncelleme:21.08.2022'e kadar gelecek (GELMEDİ)

Türknet son güncelleme:31.08.2022'e kadar gelecek.


Arıza boyunca sorduğum sorular ve Türknet cevapları;

-Sorunun kaynağı nedir ?

Türknet: Saha dolabı (Açıklama yok)

-Sorun kaç kişiyi etkiliyor ?

Türknet: Dolaptan kaç kişi yararlanıyorsa (???)

-İnternet sağlamıyorsunuz ama ödenmemiş faturanız var diyorsunuz, bu konudaki tavrınız nedir ?

Türknet: Sorununuz çözülsün, internet olmayan günleri hesaplayıp faturanızdan düşelim.


Destek sistemlerine de özellikle değinmek istiyorum; destek kaydı açıyorsunuz, size insan isimleri verilmiş yapay zeka robotları (gerçekten insan olduklarına dair hiçbir inancım yok) cevap veriyor. Şöyle ki;

15 gündür internet neden yok ? Şu tarihe kadar genel arızanız var.
Cumartesi akşam desteğe yazıyorum, "pazar gece 03:00'e kadar internet gelecek demişsiniz". O tarihe kadar (4-5 saatten bahsediyor) genel arıza var, o tarihten sonra desteğe yazın.

Bu cevapları bir insanın verdiğini düşünmek insan tanımına hakaret olur. Türk telekom üzerinde hiçbir baskısı olmayan onlardan doğru dürüst cevap dahi alamayan bir iss Türknet. Sorunla ilgili çözüm üretmekten acizler, bu işin altyapı boyutu. İşin insani boyutuna bakalım; 25 gün internet veremediği müşterisine sorun çözülsün ona göre günleri düşelim diyor, 5-6 gün internet verebilirse onun parasını alacak yani, sizi mağdur ettik 1 ay ücretini şimdiden iade ediyoruz gibi bir yaklaşım yok. Türk telekom'dan ara ara bilgi alıp müşteriyi bilgilendirme yok.


Buraya kadar sabredip okuduysanız teşekkür ediyorum. Sizden ricam bu rezil iss'ten bir an önce kurtulmamı sağlamanız, 35 mbit internetin gayet yeterli olduğu bir kullanıcıyım, oyun oynamıyorum bu sebeple fiyat ve sorunsuzluk ilk iki tercih. Evin altyapısını bildirmesi açısından farklı iss'lerin altyapı sorgulamalarında aldığım cevaplar şunlar:

Turknet: 100 mbit fiber. (Sadece bilgilendirme, değiştirmek istiyorum)
Superonline: Fiber altyapısı yok.
Turk telekom: Fiber altyapı var(Hız belirtmiyor)
Comnet: 1000 mbit fiber.
İnternet kutusu:250 mbit fiber.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
G
5 yıl
Opencart import/export XML entegrasyonu hk
Merhaba e-ticaret bazlı bir websitem için XML entegrasyonu kullanıyorum. Sıkıntım ise excel' de sütun eklemem gerekiyor ekstradan. Çünkü tedarikçilerden aldığım linki excel' de düzenleyip tekrar import edince import_id diye bir sütun olmadığından yeni bir ürün açıyor aynı product_id' de olsa.
G
5 yıl
Iphone 8 ışık sensörü ve 3dtouch çalışmıyor.
Bir kaç gün önce ikinci el bir iphone 8 aldım ancak sonradan farkına vardım ki ışık sensörü, 3d touch çalışmıyor.

Işık sensörü dolayısı ile tabi ki true tone ve otomatik parlaklık da çalışmıyor. En elzemi de telefon görüşmesi sırasında ekranın kapanmaması.

Satın aldığım kişi ekranın değişmediğini söylüyor. "Son 12.1.2 güncellemesinden sonra olmuş". Ancak sorunlar ekran değişimine isabet ediyor. Apple 7 serisinden sonra 8 ve X ile beraber çipli bir sisteme geçiş yapmış parça değişiminden sonra ekran ve bazı donanımları kapatıyor. Bu sorunu çözmek mümkün mü? Ya da ben mi yanlış yorumluyorum ekran değişmeden de böyle sorunlar yaşanabilir mi?
G
6 yıl
Router + Modem\u0027in mantığı nasıl çalışıyor ?
Evde tek antenli basit bir adsl modem (wi-fi kapalı) + Archer C7 router (wi-fi dağıtımı açık) kullanan biri olarak interneti VDSL'e geçirmek üzereyim. Halihazırda kullandığım adsl modemi değiştirmem gerek (VDSL desteği yok), alacağım VDSL modeminde kendine ait wi-fi dağıtıcısı olacak.

Bu durumda VDSL modemin wi-fi ağı boşuna olmayacak mı ?
Ayrıca sadece router'a internet sağlasın diye alacağım VDSL modeme bir ton para vermiş olmayacak mıyım ?

Modem+router kullanmanın ev kullanıcısı için nasıl bir mantığı var anlamadım, modem + router farklı şekilde kullanılabiliyor mu ? Router'ın access point olarak modemden daha uzağa yerleştirmek gibi vs..

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
G
7 yıl
W116 - W124 kararsızlığı
Merhabalar öncelikle,

Mercedesin bu iki kasası konusunda aslında çok alakasız da olsalar kararsız durumdayım. Gerçek bir klasik meraklısıyım, bu sebeple w116 280se öncelik verdiğim. Hatta çok iyi kondüsyonda, hiç lpg takılmamış ikinci sahibinden bir tanesini buldum, 79' modeldi, kullandım. Harika gidişi, konforu vardı.

Günlük, dizel iş gereği ticari bir araba olduğundan çok binmeyeceğim. Bu sebeple keyif için 116 kasa alabilirim. Ama w124 kasa gibi de yaygın olmadığı aşikâr.

İki seçenek ve senaryo oluşuyor. Ya;

W116 kasa alıp daha çok yakıt yakacağı ve parçalarının daha zor bulunmasından dolayı ufak tefek sıkıntılara katlanacağım.

Ya da, w124 200e alıp daha gündelik kullanıp, parçası da kısmen çok olduğundan daha az sıkıntı çekeceğim. Ama klasik merakımı pek de gideremeyeceğim.

Bu seçim olayı pek tabi bende bitiyor ama farklı görüşleri de duymak istediğimden sizlere danışıyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
G
7 yıl
4500-5000 arasında LG Oled 55eg910v nasıldır?
Selamlar. Belirttiğim fiyat aralığında bu ürün mantıklı mıdır? Oled tvlerin renkleri ledlere göre inanılmaz güzel geliyor. 4k da benim için çok elzem değil. Ya bu tvyi alacağım ya da VA panel led başka bir tv. Önerilerinize açığım.
G
7 yıl
Ateşim düşmüyor.
Dün doktora gidip muayene oldum gitmeden önce 39.5-40 dereceyi gördüm. Antibiyotik iğne, şurup, vitamin, soğuk algınlığı için hap, ağrı kesici verdiği ilaçların hepsini kullandım.

Bu akşam 3. iğneyi oldum gündüz vakti 38' lere gerilemişti, şu saat itibari ile 39 dereceden aşağı düşmüyor.

Devlet hastaneleri öyle bir durumda ki ahır mı, hastane mi belli değil. Özele gitsem serumdu, iğneydi, kontroldü derken eminim ki 300 lira fatura patlayacak.

Öneriler lütfen.
G
8 yıl
ASUS DSL N-12E Access Point olarak kullanma
Zyxel modemi ana modem olarak kullanıp asus n12'i alt kata kablosuz access point olarak koymak istiyoruz. Zyxel modemi Asus'a tanıttık fakat Asus'un ayarlarını yapamadık. Ayarların nasıl yapıldığını detaylı olarak anlatabilecek var mı ?

Asus modemde sadece dhcp kapatabildik.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.