C

Yarbay
29 Nisan 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
33 üye
Görüntülenme (?)
223 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
C
3 ay
Tek HDMI çıkışı bulunan Laptopa 2 monitör bağlamak
Merhaba

Acer Aspire 7 a715-42g 2021 model Laptop sahibiyim.

Tek bir HDMI çıkışı var ancak, 2 farklı monitöre daha bağlamak istiyorum. Type C veya USB 3.0 portlarını dönüştürerek, VGA veya HDMI çıkış elde edebilir miyim?


Laptop 2021 yılına ait ve anladığım kadarıyla 1. generasyon type C var. Görüntü çıkışı almak mümkün olmayabilir.


< Resime gitmek için tıklayın >

Sizce şu ürünler ile ek port sahibi olabilir miyim?


https://www.amazon.com.tr/dp/B0BN29VSL3/?coliid=I1GR91L41TC7IU&colid=CTRCS2N4O68H&psc=1&ref_=list_c_wl_lv_ov_lig_dp_it


https://www.amazon.com.tr/NFHK-USB-C-Tipi-Adapt%C3%B6r%C3%BC-Bilgisayar/dp/B095LHN3JM/ref=zg_bs_g_12601998031_d_sccl_9/261-3238961-9464914?psc=1



https://laptopmedia.com/series/acer-aspire-7-a715-42g
C
6 ay
Bilgisayar aniden kapanıyor/ Nasıl test edilebilir.
Merhaba, evde emektar bir masaüstü PC vardı. Sorunu şu:

Çalışırken, spontane bir şekilde, aniden sanki elektrik gitmiş gibi kesiliyor. Sonrasında kolay kolay açılmıyor. Kasa üzerindeki açma tuşuna uzun uzun basmak gerekebiliyor, veya elektriği kesip, tuşa basılı tutarken, elektriği açmak gerekebiliyor.
Kapanması ile çalışma süresinin bir alakası da yok. Bazen yarım saatte 3 defa kapanıyor, bazen günlerce kapanmıyor.

Sıcaklıkları test ettirdim, sıcaklıkla alakalı bir durum yok. İşlemci fanları da değişti. Sıcaklık değerleri normal.
Ramler de değişti. Sonuç değişmedi. SSD de değişti yine aynı.

en olası sebep Anakart veya PSU gibi duruyor.
Bunların düzgün çalışıp çalışmadığını nasıl test edebiliriz? hangisi en mantıklı ve masrafsız yaklaşım olur.
C
2 yıl
Bir powerbank\u0027i UPS gibi kullanmayı sağlayan devre?
Güvenlik kamerası, araç içi kamera, modem gibi fazla güç çekmeyen ve genelde 5v 9v 12v ile çalışan küçük aletleri elektrik kesintilerinde otomatik olarak powerbank ile beslemek istiyorum. Bu işi yapmak için bir devre/alet arıyorum.

Örneğin yazlığıma birkaç güvenlik kamerası kurmak istiyorum. Bu kameraların sık elektriktrik kesintilerine rağmen 1 yıl boyunca 7/24 çalışabilmesini istiyorum.

İlk akla gelen çözümlerden biri şu: Powerbank'in çıkışına direkt kamerayı bağla, powerbank'in girişine de bir şarj aleti bağla.

Sorun şu ki çoğu powerbank aynı anda güç alıp veremiyor, şarja takıldığında güç çıkışını kapatıyor. Aynı anda güç alıp verebilen bazı kaliteli powerbankler olsa da, bu özellik hem powerbank'in epey ömrünü kısaltıyormuş, hem de bu özelliğin olup olmadığı ürün açıklamalarında yazmadığı için denenmeden bilinemiyor.

Bu yüzden, sürekli powerbank'le beslemek yerine, normalde şebekeden besleyip sadece elektrik kesintisi algıladığında powerbank'ten besleyen bir sistem lazım.
Powerbank'ın bitmemesi için onu da şarja takacağım ama sürekli şarjda olmak powerbank'lerin ömrünü kısaltacağı için, powerbank'i zaman ayarlı bir priz ile günde yaklaşık 30 dakika şarj olacak şekilde ayarlayacağım. Ard arda çok uzun kesintiler olmadığı sürece bu yetecektir diye düşünüyorum.

UPS kullanmak istemeyişimin sebebi
Bu kamera ve modem gibi küçük aletlerin hepsi farklı yerlerde olacak, hepsine UPS alamam. Ayrıca UPS'ler bu iş için hem pahalı, hem verimsiz, hem de çok yer kaplıyorlar. Öte yandan, powerbankleri kampanyalar ile çok çok ucuza almak mümkün, çok kompaktlar ve daha verimliler.

UPS'lere verimsiz dedim çünkü aküden çalışırken önce inverter ile DC->AC dönüşümü yapıyorlar, sonra UPS'e taktığımız adaptörler AC elektriği alıp 5v-12v DC'ye çeviriyorlar. Gereksiz bir kayıp. Powerbanklar ise sadece biraz voltaj yükselterek minimum kayıpla bu küçük cihazları besleyebilirler.
C
3 yıl
Yol tutuşu arttırma amaçlı lastil ebatı değiştirilebilir mi?
Merhaba, herkese kolay gelsin, aracım tiguan 1,5 tsi life 2020
215 X 65 X R17 lastik yerine 225 veya 235 X 65 X r17 lastik takabilir miyim? 
235 yanak genişlikli lastik takılınca fark %3,5 çıkıyor, çamurlukta yukarı aşağı uygun mesafe var aslında. ama iç kısımdan çamurluğa sürter mi?
Spacer flanş takmak gerekir mi?
Amacım yanak genişliğini arttırıp yol tutuşu arttırmak, bu hususta başka önerileriniz var mı?
C
3 yıl
Araç alırken mutlaka motor ve şase no kontrol edin (Volkswagen/ Tamaş)
Aracı sıfır olarak resmi bayisi olan VW Tamaş’tan satın almıştım, tam aracı teslim alacakken böyle bir sıkıntı farkedildi.
Bayi yetkilisiyle görüşmelerimde, Şase no’yu mutlaka kontrol ettiklerini ama motor no’yu kontrol etmediklerini söylediler. Haliyle tam aracı teslim alıp binip gidecekken böyle bir şanssızlık oldu
Ben araç için değişim veya iade istedim ama ötv indirimli aldığım için yapamıyoruz dediler. Bu hafta çözüme ulaştırılacak, ben de henüz detaylarını bilmiyorum.

Kısacası ister bayiden ister ikinci el alırken, mutlaka 15 saniyenizi ayırıp motor ve şase nosuna bakın. Hatta bunu bayiyle anlaşma/ fatura kesme aşamasından önce yapın. Sonrasında gereksiz yere bekliyor ve stres oluyorsunuz
Olayın biraz daha uzun hali burda:
https://forum.donanimhaber.com/sifir-araba-motor-no-su-ruhsatta-yazilandan-farkli-boyle-bir-sey-mumkun-mu--147972177
C
3 yıl
Sıfır araba motor no\u0027su ruhsatta yazılandan farklı. Böyle bir şey mümkün mü?
Merhabalar

8 yıldır %96 engelli anneannemin varisiyim(stroke-inme hastası). İlk defa ötv indirimli araç alınacak, haliyle biraz tecrübesiziz.
Ocak ayında karar verdik, bayiyle anlaştık, proforma fatura alındı (proforma faturada araç modeli, yılı, şase no hepsi yazıyor), ek karar çıkartıldı, para ödendi, faturası kesildi vergi dairesinden onay alındı, trafik sigorta kasko yapıldı. RUHSAT ve PLAKA çıktı. Bu gün teslim alıp gidecekken, kaputtaki motor numarası farklı çıktı.

Yani ruhsatta/faturada yazılan ile motor blokundaki numaralar uymuyor (başlangıç harfleri aynı ama sonraki rakamlar farklı)
Not: proforma fatura, normal fatura ve ruhsatta aynı numara yazıyor, ancak kaputu kaldırıp motor blokuna bakınca, orda farklı numara yazıyor. Şase no ise, her yerde aynı.
 
Bayi yetkilisi ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını söyledi, kendisi de çok şaşırdı. Biz aracı almak istemedik, kendileri de teslim etmek istemedi zaten. Merkezle yazışacağız dedi.

Sizce neden böyle bir hata yapılmış olabilir? Benzer durumlar başına gelen var mı?
< Resime gitmek için tıklayın >
C
3 yıl
Volkswagen aracına Görüş Kamerası
Merhaba, aracına geri görüş kamerası taktıran var mı?
Orjinal mi taktırdınız? yoksa yan sanayi mi?
Hatırlıyorsanız, servis + fiyat yazabilir misiniz?
C
3 yıl
Turknetin teknik servissizliği can sıkıyor artık
İstanbuş Fatiht bölgesinde 4 gündür internetsiziz, bölgenizde teknik arıza var denilerek kayıt bile açılmıyor... En azından bilgi versenize... ttnetliler superonlinelılar çatır çatır kullanıyor. bizim ne zaman yapılacağından haberimiz yok.

4-5 ay önce de, kendi hataları yüzünden 15 gün internetsiz kalmıştım. Açtığım 10 kaydı da anlamadan kapatmışlardı, btk şikayetimi bile anlamadan saçma bir şekilde kapatmışlardı. daire altyapınızı düzeltin diyorlardı, (oysaki apartmandaki kutudan eve kadar, kabloyu kendim yekpare olarak döşemiştim) Hiçbir şekilde laf anlatamadık ve en
sonunda ttnette çalışan bir tanıdık bulup, kendimiz hallettik...

Şurası kesin ki, turknet ile bir sorun yaşarsanız, hiçbir muhatabınız yok...
C
3 yıl
Vodafone pass paketleri çalışma mantığı
Merhaba, bir hususta danışacaktım,
Red35 gb üyesiyim
Müzik pass ve video pass dahil
Spotifyda müzik dinlerken, istediğimiz bütün kalitelerde dinleyebilir miyiz? Yani low- normal- high- very high şeklinde opsiyonlar sunulmul durumda. Pass pakette hepsi dahil midir?
Aynı şekilde Youtube 480-720-1080p içinde geçerli midir bu durumlar?

Hotspot yaptığımızda, bir değişiklik oluyor mu?
C
4 yıl
Uzaktaki şifresiz ağa (ibbWifi) access point\u0027le evden bağlanmak
Merhabalar. İnternet altyapısı olmayan bir binadayım, altyapının ne zaman geleceği de belli değil. Bir süreliğine istanbul belediyesinin ücretsiz wifi noktalarına vs. evden bağlanarak idare etmeyi düşünüyorum. Elimde Tplink CPE220 access point var. Ama kullanmasını bilmiyorum. Access point'i client mod'da çalıştırmam gerektiğini biliyorum ancak acces point'imi ayarlarken ona hangi IP adresini vermem gerektiğini nasıl bilebilirim? Karşı tarafın subnetini bilmiyorum, bilsem bile sürekli değişiyor da olabilir. Hiç IP işleri ile uğraşmadan, bu access pointleri güçlü bir usb wireless adaptör gibi basitçe çalıştırmak mümkün değil mi? İlla karşı tarafın ağ ayarları hakkında bilgi sahibi olmamı mı gerektiriyor?

Ben istiyorum ki access point'imin arayüzüne girip hangi ağa bağlanmak istediğimi seçeyim, varsa şifresini yazayım, gerisini o halletsin. Sanki arada hiç acces point yokmuş gibi ağa bağlanmış görüneyim.

Belediyenin şifresiz ağına bağlanınca telefonumda bir karşılama sayfası açılıyor, cep telefonu numarımı, adımı soyadımı vs. isteyerek kullanıcı girişi yapmamı istiyor. Ben bilgisayardan access pointle bağlandığım taktirde bu karşılama sayfasına nasıl ulaşabilirim?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.