K

Yarbay
30 Ocak 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
13 üye
Görüntülenme (?)
561 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
K
3 yıl
PC Değerleme
Merhaba, bu konulara çok uzağım elimde aşağıdaki parçalardan oluşan PC ve Harici donanımlar var. Kullanmıyorum satmak istiyorum. Ne kadar eder yardımcı olabilecek var mı?

PC

< Resime gitmek için tıklayın >


Harici Bileşen

< Resime gitmek için tıklayın >
K
3 yıl
Superonline için Router tavsiyesi
Merhaba,

Superonline belalı modemi Huawei 255s kullanıyorum. Kurtulacağım bundan kafayı koydum.

ROUTER alacağım tavsiye istiyorum. 255s'ten aldığım kablolu interneti evin ortasında bir yere kuracağım onunla dağıtım yapacağım.

Evin koridoru U şeklinde o yüzden arka odalarda sorun yaşamak istemiyorum. Menzili geniş olsun istiyorum. Kullanım amacı telefon, tablet, çocuk kamerası gibi gündelik kullanımlar.

Asus, TP-Link, Keenetic bunlardan 700-800 liraya kadar (daha ucuza olursa tabi sevinirim. tavsiye alabilir miyim?

Teşekkürler
K
3 yıl
Ankara\u0027da hız sınırı saçmalığı
Sabah sabah Turan Güneş Bulvarı'nın ODTÜ ormanı içinden geçtiği noktada polis aracı/mobil radar koymuşlar farketmedim ve yaklaşık 70 km hızla geçtim. Hız sınırı bu yolda 50 km/s imiş. Olayın saçmalığı da bu.

Turan Güneş Bulvarının Doğukent kavşağına kadar olan kısmı 45 metrelik 6 şeritli bir bulvar. Yol bu bilmeyenler için tam da radarın olduğu yer;

< Resime gitmek için tıklayın >

Aynı yolun İncek tarafına devamı olan İncek Bulvarında ise hız sınırı 70 km/s. Aynı yolun devamı aynı şekilde 6 şeritli yol;

< Resime gitmek için tıklayın >


70 km hız ile devam ederken bir kavşak geçtikten sonra hız sınırı 50 km/s'e düşüyor ve hemen 80-100 m mesafeye radar kuruluyor. Bu nasıl saçmalık ben anlamadım. Bu tuzak kurmaktır resmen. Üstelik Ankara'nın diğer ana hatlarında hız sınırı 82 km/s.

Bakın bir haber buldum konuyla ilgili;

https://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/ankara/1-bilinmeyenli-yol-problemi-41229660

Şimdi muhtemelen %30 aşımdan ceza gelecek. İtiraz edeceğim bakalım ne olacak.
K
4 yıl
Hız var ama internet siteleri açılmıyor
Arkadaşlar merhaba,

HG255s modem kullanıyorum. Geçen pazartesi wi-fi ID ve şifre değiştirdim. 1-2 gün sıkıntısız internete girdim öncesinde de gayet memnundum. Ancak 3 gündür internet sitelerine giremiyorum yüklenmiyor ya da çok geç yükleniyor sanki internet çok yavaşmış gibi. Superonline sitesinde sisteme giriş bile yapamıyorum mesela. Oysa hız testlerine giriyorum yüksek hızlar çıkıyor. Sorun nerede olabilir?

Daha önce aynı sorunla ilgili bir arkadaş konu açmış. IP aldığı havuzun değiştirilmesi sonucu durumun düzeldiğini yazmış. Şu anda IP havuzdan alıyor.

Wifi ID değiştirmek böyle bir soruna yol açıyor olamaz herhalde. Başka bir sıkıntıya mı denk geldik?

Bir de modem değişimi istesem hangi modemi isteyeyim?
K
4 yıl
Satılık 2005 Clio II
Arkadaşlar aracımızı satıyoruz;
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2-sahibinden-temiz-2005-clio-1.2-16v-830975826/detay/

olabildiğince detaylı ilan yazdım. Sorusu olan varsa sorabilir.
K
4 yıl
Elektrik Faturası Hesaplama
Elektrik faturalarıyla ilgili çok şikayet var. Bugün annem de geçen aya göre 2 kat geldi diye şikayet etti. Ben de isteyen faydalansın diye hazırladığım excel dosyasını paylaşıyorum;
https://yadi.sk/i/v1CRkJQyJKQVtQ

Öncelikle, elektrik fiyatlarını EPDK belirler. Dağıtım şirketi kafasına göre fiyat yazamaz. Tarifeler yılda 4 defa açıklanır. Takip edip faturada yazan ile karşılaştırabilirsiniz.
Excel dosyasında TÜKETİM kısmına ister el ile direk faturadaki toplam tüketimi yazın, isterseniz de faturadaki Gece, gündüz, puant endekslerinin ilk ve son değerlerini yazarak hesaplayın. TEK TERİMLİ, TEK ZAMANLI, MESKEN TÜKETİCİSİ (AG) için hazırladım genel olarak ev tüketicileri tarifesi budur. Ama faturada yazan ne ise onu tablodan bulun.

Sorusu olan varsa yazabilir.
K
4 yıl
İkinci el araç vs. kolonya
Gündem malum virüs. Haberlerde orada burada görüyorum, kolonya, maske, dezenfektan fahiş fiyatlara satılıyor haberleri var. Herkes sosyal medyada öfkeli.
Benim de aklıma ikinci el araçlar geldi. Burada çoğunluk piyasada talep var arz yok dolayısıyla fiyatların yükselmesi normal, satılıyor ki fiyatlar yükseliyor, serbest piyasa gibi sebeplerle ikinci el satışları savunuyor. Aynı arkadaşlar kolonya hakkında ne düşünüyor merak ediyorum. Bakkalınız 30 liralık kolonyayı 100 liraya satıyorsa haklı mı değil mi?
K
5 yıl
Önlisans+DGS mi yoksa direk Lisans mı?
Merhaba,

Ben 2014 mezunu makine mühendisiyim. 5 yıldır enerji sektöründe çalışıyorum. İşimden memnunum yanlız hedeflediğim nokta için elektrik mühendisliği diploması almam gerekiyor.
Önümde 2 seçenek var 2 yıllık önlisans okuyup DGS ile elektrik müh. geçmek ya da direk mühendislik kazanmak. Benim için fark şu sınava normal öğrenci gibi hazırlanmam zor vakit bulamam en başta. Bu yüzden Ankara'da direk mühendislik kazanmam zor. Önlisans için puanlar doğal olarak daha düşük. Oraya girip sonra mühendisliğe tamamlasam mantıksız mı olur? Direk mühendislik kazansam şu avantajım var ilk 2 yılın birçok dersini saydırabilirim sanırım.
Bir de öylesine okumak yerine öğrenmek istiyorum. Önlisans bu konuda bana yardımcı olur gibi konuştuğum mühendisler de olayın %80'ini öğrenmiş olursun zaten diyorlar. Bu arada hem sektör, hem konuya ilgimden dolayı zaten temel seviyenin üstünde bilgim var.
K
6 yıl
Bu PC nasıl adam olur?
Merhaba arkadaşlar,

Linkteki PC ofiste kullanıyordum eve getirdim. Gerekli modifikasyonları yaparak kullanmak istiyorum. Sizce bu PC adam olur mu? Nelere müdahele etmek lazım.
https://www.asus.com/tr/Tower-PCs/M51AD/specifications/

Evde daha detaylı özellik bilgisi atabilirim.
K
6 yıl
Superonline\u0027nın modemi TV yanına kurması
Merhaba,

Superonline ve TV+ beraber aldım. Ekip gelmiş TV+ kullanacaksanız TV yanına kurmamız lazım demiş ve oraya kurmuş. Oysaki Daire içindeki kutudan evin odalarına CAT6 ile dağıtım var. Modemi kutu yanına kursalardı ben TV arkasındaki CAT6 çıkışa TV+ kutusunu bağlayıp kullanamaz mıydım? Böylece tüm odalara panodan switch ile internet dağıtırdım kablolu. Şimdi hem kablo kullanamıyorum hem de WiFi uzak odalarda sorun. Salon haricinde WİFİ çekmiyor.

Çok da anlamıyorum aşağıya fotoğrafları koyuyorum. Anlayan biri yol gösterirse sevinirim. Ben en kolay bütün evde interneti nasıl kullanırım? Çağırsam dediğim gibi yaparlar mı? Kabloların ucundan kestikleri jackların da fotosunu koydum. CAT6 tamam da CAT3 nerden çıktı anlamadım. Ayrıca panoda ucu kesilmiş kırmızı kablonun da ne olduğunu anlamadım.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.