D

Yarbay
28 Aralık 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
55 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
9 yıl
Şişli meselesi
Çatı belediye başkan adayının gerçek yüzü. MHP,CHP,F tipi ve bilimum çatı partilerinin ortak adayı Mustafa Sarıgül yine gündemde.
Allahtan İstanbul seçmeninin büyük kısmı aklı selim davranmış ki bu insanlara belediye teslim edilmemiş.
Yoksa 1998 deki iski skandalını mum ile arardık.

CHP'li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile eşi Nazlı İnönü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun çağrısı üzerine, 30 Aralık Salı günü Çağlayan Adliyesi'nde ifade verdi.

Savcılık, İnönüler'in geçtiğimiz haftalarda Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan 'Mustafa Sarıgül'ün kendilerini ve çocuklarını ölümle tehdit ettiği' iddialarını ihbar kabul etti.
İnönüler'in görünmemeleri için farklı bir kapıdan içeri alındıkları, 17.00'de başlayan ifade işleminin 21.00'e kadar devam ettiği öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Salihoğlu,
İnönüler'i, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndaki dosya savcısına yönlendirdi.
Saatler süren ifadesinde Hayri İnönü, bugüne kadar reddettiği 'istifa' iddialarını doğruladı. İnönü, ifadesinin bir bölümünde şunları söyledi:
"4 Kasım Salı günü Ankara'ya gidip CHP'nin grup toplantısına katıldım. Toplantı öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm.
O gece halamın evi olan Pembe Köşk'te kaldım. CHP Milletvekili Aydın Ayaydın'ın aracılık etmesiyle 5 Kasım gecesi Mustafa Sarıgül'ün gönderdiği arabaya binip
Sarıgül'le Angora Evleri'ndeki evinde buluştuk. Ayaydın, geleceğini söylediği halde gelmedi. Sarıgül'ün isteği üzerine telefonlarımı dışarıda bıraktım. Karşılıklı çay içtik.

ZORLA İSTİFA DİLEKÇESİ İMZALATTI
Sarıgül 'Bana çok pahalıya mal oldunuz. 750 bin dolara New York'ta kiralık mafya tuttum. Senin, eşinin, çocuklarının ve yakınlarının kemiklerini kimse bulamayacak'
dedikten sonra çocuklarımın Detroit'teki işyerlerinin adreslerini gösterdi. Beni ve ailemizi takip ettirdiğini anladım. Çok korktum. Sarıgül, eline kâğıt kalem aldı.
'Şişli Kaymakamlığı'na hitaben rahatsızlığım sebebiyle yarın itibariyle istifa ediyorum, diye yazıp imzalayacaksın' dedi. Ben de '27 Aralık'ta oğlum evleniyor.
Hiç olmazsa nikâhını kıydıktan sonra istifa etmiş olayım' dedim. Kabul etti. Söylediklerini yazıp 5 Ocak itibariyle istifa ettiğimi yazıp imzaladım. Evde 20-25 dakika kadar kaldıktan sonra İstanbul'a döndüm.

İSTİNYEPARK'TA BULUŞTUK
Belediyede görev değişiklikleri yaptıktan sonra CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'le beraber kasım ayı ortasında Mustafa Sarıgül'le İstinyePark'ta buluştuk.
O toplantıda benden belediyede 15 gün hiçbir değişiklik yapmamam istendi. Kabul ettim. Bunun üzerine Özkes, Ankara'da Sarıgül'e verdiğim istifa mektubunu cebinden çıkarıp yırttı ve yaktı."

Oğlunun nikâhını kıydı
ŞİŞLİ Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün oğlu Murat Erdal İnönü ve Ece Baskal, 23 Aralık 2014'te evlendi. Maçka Evlendirme Dairesi'ndeki nikâhı
Belediye Başkanı sıfatıyla Hayri İnönü kıydı. Evlendirme cüzdanını da genç çifte Hayri İnönü'nün halası Özden Toker verdi. Düğün 27 Aralık'ta yapıldı.


____________________

Mustafa Sarıgül'ün Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'ye zorla istifa mektubu imzalattırdığının ortaya çıkması akıllara daha önce başka kişiler üzerinde de uyguladığı baskıcı metotlarını getirdi.
İşadamı Korkmaz Yiğit geçtiğimiz eylülde Mustafa Sarıgül'ü bir süre önce kendisine zorla "borcu yoktur" kağıdı imzalattırdığı gerekçesiyle savcılığa şikayet etmişti.

'EVDE 8-9 KİŞİ VARDI'
Şikayet dilekçesine göre ibranameyi Mustafa Sarıgül adına Yiğit'i Bodrum'a davet eden Sudi Özkan imzalattı. Özkan baskıyla imzayı aldıktan sonra Sarıgül'ü arayıp Kormaz Yiğit ile görüştürdü.
Sarıgül, Yiğit'e teşekkür etti. Yiğit, dilekçesinde geçmişte Sarıgül ile ticari ilişkileri olduğunu ve alacak-verecek konularını 2005'te hazırlanan ibranameyle tasfiye ettiklerini anlatarak
"17 Temmuz 2014'te Bodrum'daki Evde Sudi Bey'den başka 8-9 kişi daha vardı. Bana Sarıgül'le ilgili ibranameyi uzatarak 'bunu imzala' dedi. İtiraz ettim. Özkan, sinirlenerek,
'Sana imzala diyorsam imzala, 40 yıllık arkadaşız' dedi. Sudi Bey'in sert tavrı, tanımadığım şahısların etrafımda dolanması yeterli baskı unsuruydu. İbranameyi imzaladım." diye yazdı.
Mustafa Sarıgül'ün banka hesaplarına ve gayrimenkullerine, 1998'de Bank Ekspress'ten aldığı kredi nedeniyle haciz konulmuştu. Sarıgül'ün, kayıp olduğu bildirilen kredi borcu belgelerini
TMSF'ye, Bank Ekspress'in eski sahibi işadamı Korkmaz Yiğit teslim etmiş, TMSF de Yiğit tarafından gelen belgeleri inceledikten sonra Sarıgül'ün mal varlığına haciz koymuştu

Ve şişlideki yaşayan vatandaşın yorumu.

http://www.sabah.com.tr/webtv/videogonder/sokagin-nabzi/inonu-ile-sarigul-kavgasini-vatandas-nasil-yorumluyor
D
11 yıl
Silaha mı yoksa askere mi bakarsın?
Fazla söze gerek yok. Hindistan'da asker olmak gerçekten zor zanaat.

Videoyu izlemek için tıklayınız
D
14 yıl
Pazar kuponum
Kupon bu şekilde tutacakmı bakalım.


< Resime gitmek için tıklayın >
D
15 yıl
269$ a 4870x2
Akşamdan beri forumda Nova'nın reklamı böyle görünüyor.
< Resime gitmek için tıklayın >
Akşam üzeri foruma girdiğimde gördüm ve şok oldum. Linke tıklayınca da gerçeği öğrendim. Benim gibi oha artık deyip linke bakanlar da erken 1 Nisan şakası zannetmişlerdir.
Sitesine girip baktığımda gerçek fiyatının 509$ olduğu ve 269$ a 4870 1Gb modelinin olduğu görünüyor.
Reklamdaki bilgilerin düzeltilmesi gerekiyor.
D
16 yıl
Crysis oyuna girerken reset atıyor
Sisteme format attım ve tekrar Vista 64 bit ultimate kurdum. Diğer makinada sorunsuz çalışan Crysis ve Warhead bu makinada oyuna giriyorum ilk video geliyor ve ardından reset yiyorum. Mavie ekran falan yok sistem birden kapatılıyor.
Gigabyte780G DS3H
4800+
2Gb ram
4850 1GB
Tagan 700 Watt
Vista 64 ultimate
TÜm video codecleri yüklü, Crysis güncellemeleri yüklü, Vista güncellemeleri yüklü. Ati 8.9 sürücüsü ve 8.6 sürücüsü ile denedim ama yine de değişen birşey yok.
Sadece iki oyunda oluyor diğer oyunlarda hiç bir sorun yok.
Böyle bir sorunla karşılaşanların tavsiyelerini bekliyorum.
D
16 yıl
GA-78MA-DS3H hiçbir usb cihazı tanımıyor?
Arkadaşlar yeni aldığım anakart sisteme vista x64 kurdum. tüm kurulumları yapmama rağmen anakart hiçbir USB veya E-Sata olarak HDD yi ve USB bellkeleri tanımıyor?
Aygıt yöneticisinde tüm aygıtları görüyorum HDD yi hem disk sürücülerinde tam olarak hem de diğer aygıtlarda görüyor ve her iki noktadan da sürücü güncelleştirmesi yaptığımda sürücü bulunamadı diyor. HDD diğer makinada ve başka makinalarda hem USB hem de E-Sata olarak kullanılabiliyor. Yani sorun HDD de değil.
Yönet sekmesinden girdiğimde de çıkarılabilir diski görüyor ama diski yeniden adlandırma çalışmayıp resimdeki hatayı veriyor.

Resimde intoo olarak görünen harici disk ve diğer aygıtlar sekmesindeki de harici disk.
Acaba USB driverlerimi yok dedim onları aradım ama hiçbiryerde X64 Usb driveri bulamadım.
Yardım bekliyorumTeşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >
D
17 yıl
ASUS, MSI veGigabyte ATI HD 2000 serisinde bioas hatası!!
Eğer bu kaynağın söylediği doyruysa ATI 2400 ve 2600 kartlarını geri çağıracak.
http://www.hardspell.com/english/doc/showcont.asp?news_id=1157

Ama digitimes'in haberine göre de AMD nin kartları geri çağırmasına gerek yokmuş?

http://digitimes.com/mobos/a20070801PD218.html
Monica Chen, Taipei; Esther Lam, DIGITIMES [Thursday 2 August 2007]
D
17 yıl
HDD lerde Beklenen ürünler satışta
BIGBOY 32GB 2.5" Solid State Disk (IDE) Hdd
Fiyatı
Visa Peşin
1099 $ + KDV
KDV Dahil:
1851.86 YTL
Nakit/Havale
KDV Dahil:
1777.79 YTL


Arabirim IDE
Kapasite 32 GB
Garanti Süresi 24 Ay

Bigboy Solid-State Disk (SSD)
Geleneksel sabit disk sürücülerin yerine kullanılması amaçlanan, NAND flash tabanlı bir depolama çözümüdür. Samsung tarafından geliştirilen bu teknoloji, veri depolama alanında yepyeni bir dönem başlatmaktadır. Bu yeni nesil depolama çözümü; içerisinde hareketli manyetik disklerin bulunduğu sabit disklere oranla, daha düşük güç tüketimi, yüksek dayanıklılık, hafiflik ve performans artışı gibi özelliklere sahiptir.

Olağanüstü Okuma-Yazma ve Yükleme Performansı
Bigboy SSD’nin performansı sıradan sabit disklere göre %150 daha fazladır. Örneğin, veri okuma hızı saniyede 57MB ve veri yazma hızı saniyede 32MB değerlerindedir, bu da sabit disklerin iki katından daha fazladır. Diğer bir deyişle SSD, 1.8 inçlik bir sabit diske göre bilgisayar açılma süresini yarıya indirmektedir. Depolama cihazı olan SSD, motor, disk ve okuyucu kafa gibi hareketli parçalar yoktur. Bu sayede HDDlerdeki çalışma süresi(spin-up time), arama süresi (seek time) ve yüksek hızda veri aktarımı sırasında yaşanan gecikme süreleri gibi değerleri ortadan kaldırmaktadır. SSD kullanıldığı cihazlar için dost bir cihazdır. Hareketli parçası olmaması gürültüsüz çalışmasını sağlar ve çok düşük düzeyde olan güç tüketimi ısınmasını önler.

Taşınabilir Bilgisayarlar ile Tam Uyumlu
SSD’yi sıradan bir hard disk şeklinde tasarlanmıştır. Ara yüzü ATA5 özellikleri ile tam uyumludur ve 0-4 PIO modları ile UDMA mode 4 (Ultra DMA 66MHz) desteğine sahiptir.

Düşük Güç Gereksinimi
Hareketli parça bulundurmaz
Çalışma ve bekleme sırasında çok düşük güç harcaması
Pil kullanım süresinde %10 artış

Hız performansı
Açılma süresi yok
Arama süresi yok
Devir gecikmesi yok
Artırılmış veri aktarım hızı
57MB/saniye okuma, 32MB/saniye yazma hızları
İki kat hızlı açılan sistem

Güvenilir
Bozulabilecek hareketli parça bulundurmaz
Yüksek darbe ve titreşim dayanımı
Uç sıcaklık değerlerinde çalışabilme (-20° - 80°C aralığında)

Gelişmiş çalışma biçimi
Gürültüsüz
Isınmaz
Sıradan sabit disklerin yarısı ağırlığında

Teknik Özellikler:
Hız: 58MB/sn Okuma, 32MB/sn Yazma
Arayüz: ATA-5
Gerilim: 3,3V - 5V
Akustik (Çalışma/Boşta): 0 dB
Güç: Çalışma 0,5W, Boşta 0,1W, Bekleme 0,06W
Ağırlık: 50g

Bu fiyatlar fazla uçuk olmakla beraber Donanımdaki En yavaş ürün olan HDD lerde %150 Performans artışı, Sıfır ses, Isınma sorunu olmayan HDD ler artık çok ta uzek değil. BlueRay ve HD-DVD çözümleriyle parelel bir gelişim kaydetmesi halinde Fiyat olarak alınabilirlik sanırım 2 yılı bulacaktır.
< Resime gitmek için tıklayın >
Figure 4: Peak RamSan-320 Bandwidth Performance Using IOMeter
Daha detaylı bilgi için
http://www.texmemsys.com/files/f000173.pdf




< Resime gitmek için tıklayın >
D
17 yıl
Beklenen kart X1650XT satışta
D
18 yıl
novabilgisayar dan alışveriş yapan varmı?
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=1314
bu monitörü almak istiyorum. en ucuz burada var.
nova dan alışveriş yapan var mı? güvenilirmidir?
Yada daha başka bildiğiniz ucuz satan yer var mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.