N

Er
24 Aralık 2023
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
141 (Bu ay: 10)
Gönderiler Hakkında
N
2 gün
Özgür Demirtaş\u0027tan İran Cumhurbaşkanı Reisi\u0027nin ölümünün ardından imalı Mahsa Amini paylaşımı
< Resime gitmek için tıklayın >
Reisi ve Emirabdullahiyan'ı taşıyan helikopter dün akşamüstü kaza geçirdiç İranlı yetkililer sisli havanın etkisiyle yerini tespit etmekte zorlandıkları helikoptere sabah saatlerinde ulaşabildi. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan’ın hayatını kaybettiği duyuruldu.

Ekonomist Özgür Demirtaş, bu gelişmelerin arından sosyal medya hesabı üzerinden imalı bir paylaşımda bulundu. Demirtaş, İran’ın başkenti Tahran’da 13 Eylül 2022’te "ahlak polisi" tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan ve 3 gün sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini’nin fotoğrafını “Allah tekrar Rahmet eğlesin. Huzur içinde uyusun…” notuyla paylaştı.


< Resime gitmek için tıklayın >
T24
N
4 gün
Ankara BB, AKP İl Başkanı\u0027nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır\u0027ın sözleşmesini feshetti
< Resime gitmek için tıklayın >

Slovakya'da düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonu olan milli sporcu Sude Nur Çakır, turnuvanın ardından AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü skandal bir karara imza attı. Kulüp, Çakır'ın sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti.


< Resime gitmek için tıklayın >

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİNDEN SERT TEPKİ

ABB AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, büyükşehir meclisinde, duruma tepki gösterdi. Yalçın şunları söyledi: "Öncelikle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. Değerli arkadaşlar, bugün gündemde olan konu ile ilgili ABB Spor Kulübü sporcusu, milli sporcumuz ve Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonu Sudenur Çakır kardeşimizin kendisi, müsabakalarını izlediyseniz, oradaki tavrı asil ve milli bir duruşu ile örnek bir kardeşimizdir. Avrupa bilek güreşi şampiyonu olmuş bir kardeşimizdir.

Şampiyona sonrasında AK Parti İl Başkanlığımız Gençlik Kolları Başkanımız ve sonra İl Başkanımız Hakan Han Özcan ile görüşerek tebriklerini kabul etmiştir. Bunun neticesinde spor kulübünden hiçbir açıklama yapılmadan, belediye spor kulübü tek taraflı olarak milli sporcumuzun sözleşmesini feshetmiştir. Bu durumun 19 Mayıs'ı yaşadığımız bu günlerde doğru bir tavır ve tutum olmadığını milletimizle paylaşmak istiyorum."

"BELEDİYE BAŞKANININ NASIL BİR ROZET TAKTIĞINI GÖRDÜK"

Buradan belediye başkanı seçilen parti başkanlarımıza ve üyelerimize seslenmek istiyorum; biz seçildikten sonra parti rozetimizi çıkardık, Türk bayrağı taktık diyorlar. Ancak sadece parti rozeti çıkarıp Türk bayrağı rozeti takmak sizi tarafsız bir belediye başkanı yapmaz. Önemli olan aklınıza ve gönlünüze taktığınız rozettir. Bugün bu uygulama ile belediye başkanının aklına ve gönlüne nasıl bir rozet taktığını biz de gördük ve milletimiz de görmüş oldu."

"KARDEŞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Belediye Spor Kulübü yönetiminin bu karardan dolayı geri adım atmasını istiyoruz. Bu adımdan geri atmazlarsa da bizler kardeşimize sahip çıkacağız. Bu kardeşimiz dünya şampiyonalarında nice bilekler bükecektir, biz onu sahipsiz bırakmayacağız.

Haberler.com
N
5 gün
Sinan Ateş\u0027in eşi Ayşe Ateş: \"Beni de öldürecekler, haberiniz olsun\"
< Resime gitmek için tıklayın >
Fatih Altaylı'ya konuşan Ayşe Ateş, Sinan Ateş'in, cinayetin hemen öncesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ulaşmaya çalıştığını söyleyerek, "Özel kalemi Murat Çelik'i aradı. 'Beni öldürecekler, tehdit ediyorlar' diye aramıştı. Çelik, 'Git seni abin kurtarsın' dedi. Abiden kastı, İsmet Büyükataman. 12 yıl onun danışmanlığını yaptı. 'Evladım' derdi, abi-kardeşten ziyade baba-oğul ilişkisi vardı aralarında. Ama gördük ki, oturduğu koltuk her şeyin önündeymiş" dedi.

Sinan Ateş'i ölüme götüren sürecin, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın talimatıyla başlatılan itibarsızlaştırma faaliyetleriyle başladığını belirten Ateş, "Sinan Ateş FETÖ'cü, hırsız vs. suçlamalarda bulundular, hakaret ettiler. Bunlar daha sonra tehditlere dönüştü. Şimdi geriye dönüp baktığımda görüyorum ki, o zamandan Sinan'ı öldürmeye karar vermişler ve bunun alt yapısını hazırlamışlar" şeklinde konuştu. 

Ateş, programda kendisinin de ölüm tehdidi altında olduğunu söyleyerek, “Kapılar arkasında Ayşe Ateş cinayeti planlanıyor. Konuşulmaya başlanmış. İçişleri Bakanlığı’na koruma başvurusunda bulundum. Ayşe Ateş'i de öldürecekler haberiniz olsun” dedi. 

Cinayet işlenmeden önce MHP içerisinde herkesin bildiğini söyleyen Ateş ''Bütün MHP biliyordu ama Devlet Bahçeli'ye doğru aktarılmadı. Şöyle iddialar vardı 'Devlet Bahçeli'yi koruyor mu kolluyor mu' diye. Hayır Devlet Bahçeli kimseyi öldürtmez. Bu Devlet Bahçeli'nin tarzı değildir. Cinayet emrini Bahçeli'nin verdiğine, beni buna kimse ikna edemez. Ancak bu cinayetin işleneceğini herkes biliyordu. Yanlarında bu cinayetin organizasyonu yapılırken, seslerini çıkarmadılar. Ne için? Koltuklarının bekası için. Şimdi o koltukları alsınlar başlarına çalsınlar' ifadelerini kullandı. 

T24
N
5 gün
CHP Karabük Milletvekili, Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı\u0027nı Eleştirdi
< Resime gitmek için tıklayın >
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanun Teklifi görüşülüyor. Teklif üzerinde söz alan CHP Karabük Milletvekili ve komisyon üyesi Cevdet Akay, vakfın kuruluş amacının Dışişleri Bakanlığı teşkilatını güçlendirmek olmadığının söyleyerek "Faaliyet listesinden açıkça görülmektedir ki Vakfın kuruluş amacı Dışişleri Bakanlığı teşkilatını güçlendirmek değildir. Teşkilatı bu şekilde nasıl güçlendireceğiz? Görev ve yetkilerinden yararlanarak bir kazanç elde edilmek amaçlanmış, biz öyle görüyoruz. Şimdi, normal ticari faaliyet alanlarında bir sürü özel sektör kuruluşları da var. Şimdi, siz vakıf olarak iştiraklerde bulunacaksınız, şirketler kuracaksınız, bunlardan faaliyetler yaparak gelir elde edeceksiniz ama vergi muafiyeti var yani bunlarla ilgili de vergi ödemiyorsunuz; bu ayrı bir boyut" diye konuştu.

"MECLİS DENETİMİ DIŞINDA BİR VAKIF OLMUŞ OLACAK"

Vakfın yapacağı faaliyetler nedeniyle vakıf olmanın ötesinde holding gibi hareket edeceğini iddia eden Akay, "Son beş yılda Yunus Emre Vakfı'nın ve Türkiye Maarif Vakfı'nın topladığı para aşağı yukarı 19,1 milyar lira; bu denetime tabi olmayan yani Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de denetiminde olmayan bir kaynak. Dışişleri Bakanlığının bütçesi belli, buradan ayrılacak ödenekler belli. Bu vakıf kurulduğu takdirde Meclis denetimi dışında bir vakıf olmuş olacak; bu, sakıncalı bir durum. Bir sürü gelir elde ediyor, gayrimenkuller alıyor, satıyor, kiralıyor; ticari faaliyette bulunmak üzere birtakım şirketler kurabiliyor bunları da hem yurt içinde hem de yurt dışında yapabiliyor. Yaptığı bu faaliyetler nedeniyle de bu vakıf bir vakıf olmanın ötesinde bir holding gibi hareket edecek bir pozisyon alıyor" ifadelerini kullandı.

"VAKIF, DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN VARLIKLARINI KULLANABİLECEK"

Bakanın kararıyla belirli alanların vakfa tahsis edilebileceğine işaret eden Akay, "Mal ve hizmet alımlarıyla ilgili, gayrimenkul alımlarıyla ilgili bir inisiyatifi kim kullanacak? Gerektiğinde Dışişleri Bakanlığı'na ait taşınmazların, taşınır malların, gayrimenkullerin, kullanılabilmesiyle ilgili kararı kim verecek? Burada muallak bir durum var. Bakanın kararıyla belirli alanlar demek ki tahsis edilebilecek, kullanıma açılabilecek. Burada da şu durum önem arz ediyor: Bakanlık bünyesinde nerede, ne kadar kıymetli taşınmaz mal var, gayrimenkul var, menkul mallar var? Burada gerektiğinde Vakıf tarafından bu gayrimenkullerin kullanılması ve değerlendirilmesi söz konusu olacak. Örneğin, İstanbul Boğazı kıyısında çok geniş bir arazisi var Dışişleri Bakanlığı'nın. Mesela bu arazi Vakıf tarafından değerlendirilecek mi? Değerlendirilecekse nasıl değerlendirilecek, bu önem arz ediyor" diye konuştu.

"DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TASARRUF TEDBİRLERİNİN DIŞINA ÇIKACAK"

Akay, Kurulacak olan vakıfla Dışişleri Bakanlığı'nın tasarruf tedbirlerinin dışına çıktığını belirterek şunları söyledi:
"10 milyonluk bir sermayeyle başlıyorsunuz. Kuruluş tamamlandıktan sonra anlatılan faaliyetler ve yerine getirilmesi gereken konular düşünüldüğünde buradaki gelirin çok yüksek boyutta olduğunu görüyoruz. Bu, finans uzmanı tarafından da yönetildiğine göre buradaki kazançların nasıl değerlendirileceği de çok önemli. Dışişleri Bakanlığı bünyesinde bazı projelerle ilgili denetim mekanizması var ama burada bir denetim mekanizması yok. Yani, siz buradaki yöneticilere yüksek maaşlar verebilirsiniz, lüks araçlar tahsis edebilirsiniz, lüks lojmanlar tahsis edebilirsiniz. Şimdi, bütün kurumlar, bakanlıklar tasarruf tedbirlerine uyarken bu vakıf aracılığıyla Dışişleri Bakanlığı tasarruf tedbirlerinin dışına çıkılmış olacak."

ANKA
N
5 gün
Akit yazarı kendi cenahındaki vekillerin çocuklarını eleştirdi: \"Sonradan görme zenginler\"
< Resime gitmek için tıklayın >


Akit yazarı Ali Sandıkçıoğlu"Sonradan görme zenginler" başlıklı köşe yazısında, Yeniköy'de bir yalıda düzenlenen tesettür kıyafetler sergisi üzerinden, kendi mahallesindeki lüks ve şatafat düşkünlüğünü eleştirdi.

Sandıkçıoğlu, sergiye katılan kızının ve gelininin "Genç kızların giyim kuşamları, bindikleri arabalar, orta yaşlı hanımların giydikleri elbiseler ve taktıkları takılar birer servet. Akıl almaz şekilde makyajlar ve boyalar… Baba oradan herhangi bir şey almak için senin değil emekli aylığın, bir senede aldığın emekli maaşının tamamı bile yetmez. Her şey o kadar pahalı ki; milyonluk gözlüklere, çantalara, ayakkabılara ve diğer aksesuarlara baktık. Sadece baktık… Bizim orada yerimizin olmadığını anladık. Onun için fazla kalmadan geri döndük" şeklindeki gözlemlerini aktardı.

Sergiden dönen kızının, “Baba biz oraya temizlikçi olarak bile yakışmayız. Akıl almaz derecede lüks ve bir o kadar da aşırı fiyatlar var… Sözde tesettürlü bayanlar için hazırlanmış bir sergi. Ancak bizlere, bizler gibi tesettürü bir dini vecibe olarak kabul edip kapalı giyinen bayanlara hiç mi hiç hitap etmiyor. İslam’ın emrettiği tesettür ile oradakilerin hiçbir alakası yok" dediğini kaydeden Sandıkçıoğlu, sergiye bazı milletvekillerinin ve belediye başkanlarının kızlarının da katıldığını söyleyerek, şöyle devam etti:
"Kızlarım, o sergide bazı siyasi partilerin milletvekillerinin ve belediye başkanlarının, İstanbul’da parti il başkanlığı yapmış olan zevatın kızlarını da gördüler. Medyadan tanıyorlar. Kızlarımın ifadesine göre: 'Baba, onların bindikleri arabalar milyonlar değerinde. Arabalarını valelere teslim ederken bile etrafa kibir saçtıklarını bir görseydin…"

Sandıkçıoğlu, "Yıllar önce davası uğruna mücadele yapan mücahitler nerelerdesiniz? Yıllar önce okuduğu gazete geri gitmesin diye hafta sonları aralarında ortaklaşa topladıkları paralar ile gazeteleri bayilerden toplayıp bedava dağıtan ideal gençler nerelerdesiniz? Yıllar önce kendisini davasına vakfeden bir başka ifade ile feda eden milliyetçiler, muhafazakârlar nerelerdesiniz? Yoksa aradan seneler geçtikten sonra işi, parayı, makamı ve koltuğa kavuşunca mücahitliğe müteahhitliği tercih mi ettiniz? Sizler de köşeler dönmek için birer müteahhit mi oldunuz? Alnınız terlemeden paralar mı kazandınız?" sorularını sorarak, "Helalin evveli acı, sonu ise çok tatlıdır. Haram servetin, haram paranın, evveli çok tatlı ama sonu çok acıdır. Bir tarafta fakir fukara; aylık kiramı nasıl ödeyeceğim, çocuklarımın karnını nasıl doyuracağım, çocuklarıma okul kıyafetlerini nasıl alacağım, çocuğumun okul servis ücretini nasıl ödeyeceğim diye kara kara düşünürken, sizler gayrimeşru yollardan, rüşvetlerle, çalarak, hortumlayarak yaptığınız servetlerinizle nerede, nasıl yiyip içeceğiz, nasıl paralar harcayacağız diye israfa ve kibre, gösterişe, alayişe dalarsanız akıbetiniz çok kötü ve acı olacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

T24
N
5 gün
Ermenistan Bşbakanı Nikol Paşinyan: \"Türkiye Ermenilere Karşı Soykırım Yapmamıştır.\"
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan 23 Nisan'daki bir konuşmasında:

"Türkiye Ermenilere karşı soykırım yapmamıştır. Bu iddia, jeopolitik kaygılarla SSCB tarafından, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri kötüleştirmek için icat edilmiştir".


https://x.com/hermes_z/status/1791548026181288437
N
5 gün
Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu
< Resime gitmek için tıklayın >

Muharrem İnce'nin genel başkanlığını yaptığı Memleket Partisi tasarruf gerekçesiyle Genel Merkezi'ni kapattı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İnce "Hazine'den yardım alamıyoruz ve üyelerin bağışları ile ayakta durmaya çalışıyoruz. Masraflarımızı mümkün olduğunca kısma kararı aldık. İletişim olanağının arttığı dijital çağda siyaset yapmanın araçlarının da değişmesi bir zorunluluk" ifadelerine yer verdi." dedi.

Yerel seçimlerde Türkiye genelinde yüzde 0.17 oy alan Muharrem İnce'nin Genel Başkanı olduğu Memleket Partisi küçülüyor. Partinin Ankara'daki Genel Merkez binası boşaltılarak kapatıldı ve kapısına da kilit asıldı. Memleket Partisi'nin bu kararı tasarruf amacıyla aldığı ve Etimesgut semtinde küçük bir ofise taşınacağı bildirildi.

"DİJİTAL PLATFORMDA VARLIĞIMIZI ARTIRACAĞIZ"

Açıklamasının devamında "Parti binalarını küçültüp dijital platformlardaki varlığımızı arttıracağız" diyen İnce, şöyle devam etti: "Gönlü bizimle olan gençlerin, kadınların partiye daha fazla katılımını sağlayıp siyaset sahnesindeki varlığımızı da güçlendireceğiz. Atatürk'ün yolunda; Akıl, Ahlak ve Adalet demeye devam edeceğiz. Türkiye'nin çoban ateşini söndürmeyecek, yaşama sevincini ve geleceğe olan ümidimizi hep canlı tutacağız."

3 YIL DAYANABİLDİLER

Sözcü'de yer alan habere göre; Muharrem İnce, gençlik kollarından itibaren görev aldığı ve Cumhurbaşkanı adayı da olduğu CHP'den ayrılıp 17 Mayıs 2021'de Memleket Partisi'ni kurdu. Parti aradan geçen 3 yılın ardından 17 Mayıs 2024 tarihinde küçülme kararını uygulamaya başladı. İnce, X hesabından paylaştığı seçimlere yönelik yazısında seçimlerde bir hata yapmadıklarını, halkın kutuplaştığını belirtti.

GENEL MERKEZ DAHA KÜÇÜK BİR OFİSE TAŞINACAK

Memleket Partisi'nde genel merkez boşaltıldı, kapısına kilit asıldı. İnce'nin "bir otobüsle yollara çıkıyorum" dediği partinin otobüsünden de partinin logoları söküldü. Genel Merkez Etimesgut semtinde daha küçük bir ofiste faaliyetlerini sürdürecek.

Haberler.com
N
5 gün
Rte\u0027nin bazı il başkanlarına \"çalışmıyorsunuz\" tepkisi
< Resime gitmek için tıklayın >
31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından AK Parti'nin ilk il başkanları toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde düzenlendi. Seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı kritik toplantıda özeleştiri ve iç muhasebe yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, toplantıdaki bazı il başkanlarına "Çalışmıyorsunuz" dediği ve Yozgat ile Şanlıurfa'nın kaybedilme nedeninin "Yanlış aday" olduğunu söylediği ifade edildi.

TALEPTE BULUNAN İL BAŞKANLARINA "ÇALIŞMIYORSUNUZ" TEPKİSİ

31 Mart Yerel Seçimleri'nde istediği başarıyı elde edemeyen ve Türkiye'nin 2'nci partisi konumuna gerileyen AK Parti'de seçim sonuçlarının değerlendirilmesi sürüyor. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre Erdoğan, il başkanları toplantısında Çorum'a hızlı tren, Eskişehir'in bir ilçesine de tren hattı isteyen il başkanlarına "En büyük hızlı tren yatırımlarını İstanbul, Ankara, Eskişehir'e yaptık. Bu işler sadece yatırım yapmakla olmuyor, çalışmıyorsunuz. Çorum mitingi çok kalabalıktı ama oy kaybı yaşadık, ilçe kaybettik. Yaptığımız yatırımları anlatamıyorsunuz" diye konuştu.


< Resime gitmek için tıklayın >
"YANLIŞ ADAY YÜZÜNDEN KAYBETTİK"

"Halkı kibirlilerden kurtaracağız" diyen Erdoğan'ın bazı illerin yanlış aday tercihi yüzünden kaybedildiğini dile getirdiği de öğrenildi. Erdoğan "Yozgat ve Şanlıurfa'yı yanlış aday yüzünden kaybettik" değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN'DAN KARABÜK TEŞKİLATINA TEBRİK

Erdoğan'ın Türkiye'nin en genç belediye başkanı seçilen Karabük Belediye Başkanı'nı ve İl Başkanı'nı seçimlerdeki başarısından dolayı da tebrik ettiği, talepleri için ilgili bakanlıklarla istişare hâlinde olmaları talimatı verdiği ifade edildi.

Haberler.com
N
6 gün
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partili 2 müşahidi öldürüp müebbet hapis cezası alan ismi de affetti
< Resime gitmek için tıklayın >
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan ve aralarında çok sayıda 28 Şubat hükümlüsü generalin de tahliyesini getiren "af" kararında dikkat çeken bir kişi de yer aldı. Erdoğan, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi'nde Malatya'nın Pütürge ilçesinde Saadet Partisi'nin 2 müşahidini öldüren Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ün babası 67 yaşındaki Hacı Sülük'ün müebbet hapis cezasını affetti.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'de bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan af kararıyla aralarında çok sayıda 28 Şubat hükümlüsü generalin de bulunduğu 14 kişinin kalan cezaları sürekli hastalık ve kocama hali nedeniyle kaldırıldı.

Daha önce sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edilen Hacı Sülük'ün cezası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle tamamen affedildi. Kararnamede, Hacı Sülük'ün affedilmesine, "Sürekli hastalık ve kocama hali kapsamında bulunduğunu belirten Adli Tıp Kurumu 3'üncü Adli Tıp Kurulu'nun raporu" dayanak gösterildi.


< Resime gitmek için tıklayın >

NE OLMUŞTU?

31 Mart 2019'daki yerel seçim günü, Malatya'nın Pütürge ilçesi Bölünmez mahallesinde meydana gelen olayda, yaşlı bir çiftin kabine girip oy kullanmak istemesi üzerine çıkan tartışma kavgaya dönmüş, silahla vurulan Saadet Partisi müşahitleri Hasan ve İlyas Aktaş, hayatını kaybetmişti.

Olaydan sonra, AKP'li Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ün babası Hacı Sülük ile kardeşi O.S., yeğenleri H.Ö.S, A.S. ve M.S. yakalanmış, güvenlik nedeniyle Kırşehir'de yargılanmıştı. Hacı Sülük ile yakın akrabaları, cinayetler sebebiyle 2'şer kez müebbet hapis cezası ve bir kişiyi yaralamaktan 2 yıl 8 ay 15'er gün hapis cezası almıştı.

Haberler.com
N
6 gün
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin\u0027e açıkça soruldu: \"Cemaatçi misiniz?\"
< Resime gitmek için tıklayın >
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 26 Nisan'da kamuoyu ile paylaştığı "yeni müfredat" olarak bilinen öğretim programlarının taslakları kamuoyunda büyük tartışma yaratı. Yeni müfredatın ardından hedef tahtasına oturtulan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile ilgili "Cemaatlere yakın" olduğu iddiaları ortaya atıldı.

Bu iddialar sonrası gözlerin çevrildiği Bakan Tekin, Hürriyet gazetesinden Hande Fırat'a verdiği röportajda kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Bakan Tekin'e yöneltilen sorulardan biri de "Cemaatçi misiniz?" oldu. Bakan Tekin bu soruya, "Hayır değilim. Sosyal medyaya bakıyorum, beni bütün cemaatlere yazdılar. Benim geldiğim çizgi belli. Ben Milli Görüş geleneğinden geliyorum. Herkesin kaçtığı bir dönemde demokratik ve siyasi mücadele tarafında yer aldım. Erbakan Hoca'ya saygım sonsuz. Akademisyenliği seçmem onun sayesindedir" yanıtını verdi.


< Resime gitmek için tıklayın >
"ATATÜRK'Ü SEVİYOR MUSUNUZ?"

"Atatürk'ü seviyor musunuz?" sorusuna da yanıt veren Bakan Tekin, "O ne demek tabii ki seviyorum, tüm milli kahramanlarımız gibi" ifadelerine yer verdi.

Haberler.com
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.