W

Yarbay
31 Aralık 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
478 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
W
3 yıl
Blok kültürü ve yaz kaç...
Arkadaşlar bu konu nekadar ciddiye alırsınız bilemem ama bu can sıkıcı bir sorun bloklamak hakkdır ama yaz kaç yapanlar için bir tedbir düşünmek gerek.

Alıntı yapılamıyor cevap verilemiyor ama bu bazıları için bir önlemeden ziyade iletişim şekli halini almış bazı insanlar haklı çıkmış gibi görünmek son mesajı yazmış olmak için taktik olarak suistimal ediyor.


Hayır mesele tartışmamak olsa tartışmadan sadece blok mümkün
Tartışmaya girdiysen tercih etmediğin noktada cevap vermezsin istediğin an cevap vermeyi bırakabiliyorsun basit

Önlem için ilk aklıma geleni söylüyorum mesaj yazdığında blok için belli bir süre koruması yaz kaç yapılmaması açısından.


Hayır yaz kaç sonrada seri şikayet ile yönetcilerin hassasiyetine oynuyorlar herkes için iş yükü ve yöneticiler normal hayatlarına devam eden insanlar oldukları için doğal olarak manüple edilebilir algı ruh hallerinde olabiliyor bu yaklaşımlar insanaları hata yapmaya zorluyor.
W
5 yıl
Subaru nasıl satılır..
Selamlar arkadaşlar uzun bir zaman evvel bir alacak karşılığı subaru lagacy elimize geçti. Satış için anlaştım bilen kullanan zaten var fakat merkalısı için özellikle satma deniyimimden bahsedeceğim.

Öncelikle subaru mazda saab rover gibi markalar piyasada pek likiditesi maalesef yok malum satış ve değerini bulma hızları mühendislik seviyeleri ile ters orantılı


Öncelikle arabanın kullanıcıları arabadan evvel kullanıcısını sahibini tanımaya öncelik veriyor ve genelde bu markaların kullanıcıları çok titiz insanalar çok farklı bir ortama kavuşuyorsunuz.
Bu süreçte bilgi tecrübe yardım talep ettiğinizde faydalı olmak için gerçekten istekli insanlar la tanışıyorsunuz en büyük kazanımı budur ve ödediğiniz her kuruşa değer. Gerçi subaru bakım ve rutin değişimleri haricinde fazla bir efor talep etmiyor. Meraklılarını bilemem ama satıcıysanız kesinlikle özel bir kesime hitap ediyorsunuz

Satıcıysanız
-ikinci el olmasından dolayı aksaklıklarının net bilinmesi gerekiyor.
(kaza değişen boya geçmişte geçirdiği onarımları ve mevcut gereksinimleri)
-Bir kesinlik daha var bu markanın kullanılabilecek kondisyon da olanlarının alsatçıya düşmüş elden ele geçmiş olması mümkün değil bu haldeki arabalara bakmayın! almayın! veya fiyatlarını taktir ederken olası masraflerını titizlikle hesaplayıp kesinlikle hesaba katın yoksa ekonomik manada çok büyük hüsrana uğrarsınız.
-Tabiki alsatçı uyanıklar satışa çıkan her malın peşine düşüyorlar örneğin 100 yazarsın arabaya 80e zaten satarım diye 60 teklifler gelir ciddi alıcılardan hariç bu yoğunluk bıktırır
(zaten alsatçılar piyasadan çıkmış olsa çok sağlıklı ve değerine piyasa dengeye kavuşacaktır muhakkak)
-Alıcıya aracın tam olarak hakim olmadığınız hissini uyandırırsanız eğer kesinlikle satış gerçekleşmiyor bu hususta alıcısı inanılmaz titiz çünkü sadece subap ayarı 3,000lira
(Değişim değil bildiğiniz ayarı)
-saçma sapan müdahaleleri kalıracak bir yapısı yok kullanımı her marka gibi olsada bakım ve onarımında tamamen profesyonellik gerektiriyor
-Aslında her markada olması gerektiği gibi sıfırı 100 oldu diye 99 isteyemezsiniz kullanımınızdan doğan aşınmayı ve doğal eskimeyi fiyattan düşeceksiniz

Satma mecburiyetimiz olduğundan satış hızı sebebi ile 1yıl kadar zorunlu kullandık gerçek manada hakim değilim hiç arıza çıkartmadı

-Gayet keyifli bir araba aslında
-Yakıt tüketimi kabul edilebir seviyede
-Sanayide işi yok
-Farklı bir ekosisteme girmiş oluyorsunuz tanıştığınız insanlar olağan üstü tek motivasyonları sizin arabanızı keyifle kullanmanız tek ortak noktanız aynı marka araba kullanıyor olmanız
(en büyük kazanım saydığım kısım budur sırf bu sebepten vivio dahi olsa kesinlikle bir subaru alacağım)
W
5 yıl
Ikinci elde piyasa nedir?
Şimdi 0 km olan arabada piyasa belli bir arz fiyatı mevcut araçlar standart ekstralar belli.
Fiyat hususunda alıcı ayırdığı bütçe ihtiyacının şiddeti ölçüsünde satıci kar veya komisyonundan vazgeçtiği ölçüde bir esneklik söz konusu malum.

Fakat ikinci elde aynı marka model aynı seri iki araba bile ya yana geldiğinde farklıdır.
Yüzbinlerce km ömrü olan bir araba bir bilmezin eline geçtiğinde nelere maruz kalıyor rastlamissinizdir.
1.000.000km gösteren el değmemiş motorları olan markalar var ama 200 300 de motor yenileyen aynı modellerde var

Alicisin satıcıya pazarlığa oturuyorsun satıcı ilan sitesini açıp işine gelen ilanları gosterip piyasası bu diyor. Genelde zaten ilanlar pazarlık payidir diğer ilanlar ile rakabettir yüksek tutuluyor.

İkinci el bu artık çizik bile 100liradan aşağı giderilemiyor öyle ki 200.000kmden sonra arabalar satışı ağırlaşıyor arabanın kendisinde tabiki kendini bırakıyor doğal süreç tabi bu piyasa arabalarında sorun yok alicida saticida fiyatları biliyor hatta galeriler bile çok düşürmüyor alırken fiyatları
sorun piyasa arabası olmayan subaru Saab Volvo gibi markaların modellerinde geçerli sanırım.
Piyasada tutulan bir arabaya 40bin istersin en fazla 3 5bin düşürür galeri i veya alıcı tabiki pazarlık etmek isterler normal fakat Bi subaru da bu rakam. 40 a 10dan bile fazla galiba


Merak ettiğim şu ikici el "piyasa" nedir tabiki herkes malına istediği fiyatı isteyebilir fakat piyasa ilanlarda ki fiyatlar mi yoksa satışın gerçekleştiği rakamlar mi?
W
10 yıl
Cole Trickle
Nice zahmetler edip senin için açtım konuyu o konuları kirletme diye buraya yaz dedikodularını
W
11 yıl
4x4lre sefer görev emri
< Resime gitmek için tıklayın >

Mimarın 4x4 jipine seferberlik emri
Kayseri'de mimarlık yapan bir vatandaşın şahsına ait olan 4x4 jipi için Milli Savunma Bakanlığı Seferberlik Daire Başkanlığı tarafından sefer görev emri çıktı.
Son güncelleme: 6 Eylül 2013 11:30 Mynet haber bugün 8.090.273 defa, bu haber 38.877 defa okundu.
KAYSERİ (CİHAN)- Polis memuru bizzat mimarın kapısını çalarak jip için sefer görev emrini tebliğ etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kent Konsey Başkanı olan mimar Hakan Mahiroğlu'nu önceki gün bir polis memuru arayarak randevu istedi. Randevuyu veren Hakan Mahiroğlu, polisle yaptığı görüşmede kullandığı jip için Milli Savunma Bakanlığı tarafından sefer görev emri çıkarıldığını tebliğ etti. Tebliğe göre, olası bir savaş durumunda jipe bakanlık tarafından kullanılmak üzere el konulacak. Polis memuru tarafından üç ayrı tutanak hazırlandığını dile getiren Hakan Mahiroğlu, tutanaklara imza atarak jip için çıkarılan sefer görev emrini kabul etti.

Milli Savunma Bakanlığı'nın olası savaş durumlarında jip ve benzeri araç gereçlerle ilgili sefer görev emri çıkarttığı belirtiliyor. Jip ve bu araçlarla ilgili sahiplerinin sefer görev emrini kabul etmemesi durumunda da bazı yaptırımlar uygulandığı ifade ediliyor. Bu uygulamada jip için muayenesi yapılmayarak aracın bağlanmasına kadar giden süreç izleniyor.

Bana ulaşmadı
W
11 yıl
sürücü kursu eğitimleri
Şimdi bu sürücü kursları eğitimleri şehir içi trafikte mahalle aralarında vermek zorunda mı bu durum yasal mı acaba.
Resmen trafiği katlediyorlar dersleri bitiyor sınavları başlıyor ve hep aynı güzergahı kulanıyorlar, bu onlara tanınmış bir hakmıdır ihlalleri konusunda sanırım bir yaptırım endişeleri de yok gayet umursamaz bir halde 20km hızla gidip şeridi ortalayıp dur kalk yapabiliyorlar.

Sürekli kullandığım güzergahta şahsen rahatsızım bu konuda bilgi sahibi olanlardan fikir tavsiye bekliyorum
W
11 yıl
think of idea benden özür diliyor
evet dinliyoruz sendeyiz
W
11 yıl
elektirikli araba 103 yılda bu kadarmı gelişti yani
103 yaşındaki elektrikli otomobil 20. yüzyılın otomotiv teknolojisine ışık tutuyor. 1920'lerde günümüz parasıylsa tam 80 bin dolara satılan Detroit Electric Model D şarj edildiğinde halen kullanılabiliyor. Detroit Electric Model D 20. yüzyıl başlarının en popüler otomobiliydi. Şarj istasyonu halen çalışan otomobil bir depo şarjla tam 161 kilometre yol alıyor.

03 yaşındaki elektrikli otomobil 20. yüzyılın otomotiv teknolojisine ışık tutuyor. 1920'lerde günümüz parasıylsa tam 80 bin dolara satılan Detroit Electric Model D şarj edildiğinde halen kullanılabiliyor.

Detroit Electric Model D 20. yüzyıl başlarının en popüler otomobiliydi. Şarj istasyonu halen çalışan otomobil bir depo şarjla tam 161 kilometre yol alıyor.

Yol menzilinde sıkıntı olmasa da aracın görebildiği son hız olan 25 kilometre hız, otomotiv teknolojisindeki devrimi ortaya koyuyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Kaynak;http://ekonomi.haberturk.com/otomobil/haber/811984-103-yasinda-elektrikli-otomobil


o zaman elektrikli konusunda gelişmesini engelleyen gizli enerji tekelleri yok
W
11 yıl
T.C Yasaları kim dh editör/adminleri var
Arkadaş Anadolunun her köşesinde serbestçe kullanılan kime ne derseniz hiç bir şekil şartında hakaret olmayacak Ata sözünü ceza sebebi yaptılar bunlar ayıptır rütük kültür bakanlığı onay vermiş klipleri tvlerde dönmiş kasetleri cd leri satılan sanatçıların konserde söyledikleri türkülerde dahi geçen bir söz için ceza sebebi sayıp biri ceza veriyor diğeri onaylıyor.

yahu lokalize insanları almayın bu yönetici kadrosuna hayatını tek bir coğrafyada geçirmiş diğer cografya ve kültürlere yabancı insanlar nasıl bu işleri yaparlar ayıp değilmi ? ben bu cezayı aldım geçirdim ee bunu bana nasıl savunursunuz savunmak nedir admin yazan kişi destekteki talebi kapatmış bile hayret bişey keyfi kişisel yoruma açık yaptırımlar
W
11 yıl
mobil/tablet surumu
Bu asai yukarı kaydırmak için sağda imlec çalışsa sayfe başından sonuna gitmek mesele oluyor
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.