E

Binbaşı
28 Kasım 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
630 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
3 ay
Sıfır Profilo Çamaşır Makinesi Programı Tamamlamıyor, Servis İlgilenmiyor
Taşınacağım eve sıfır Profilo CGA244Z0TR 9kg 1400 devir çamaşır makinesi almıştım. Servis gelip kurulumunu yaptı, iki hafta sonra da taşındıktan sonra kullanmaya başladım fakat sorunları bitmiyor. Ekspress 30, Karışık, Perde, Pamuklu vs. program fark etmeksizin durulama aşamasından sıkmaya geçmiyor. Son 1 dakika kalıyor artık, fakat o 1 dakika bitmek bilmiyor. Suyu alıp durulamasını yapıyor, boşaltıyor suyu, biraz hızlı döndürüyor tamburu; tamam artık sıkmaya geçecek heralde derken tekrar su alıyor, aynı şeyleri tekrar ediyor. Programı iptal edip kendim sıkma programına alıyorum son çare.

Servis çağırdım. Elle durulamaya alıyorlar, su alıyor tamamdır; sıkmaya alıyorlar, sıkma da yapıyor tamamdır sorun yok diyip gidiyorlar. Benim sorunum kendiliğinden geçmiyor sıkmaya, durulama yapıp duruyor sürekli diyorum; az yüklemişinizdir, çok yüklemişinizdir, dengesiz olmuştur, şunu atmayın bunu yıkamayın gibi akla mantığa sığmayacak şeyler söylüyorlar.

Kurulumda ekstra ücret ödeyip Service Plus yaptırmıştım, kullanıcı hatası da dahil tüm parça değişimlerini kapsayacağını söylemişlerdi, kasko gibi yani. Ama karşılığını asla göremiyorum.

Sizce sorun ne olabilir? Nasıl bir yol izlemeliyim? Bir türlü ikna edemiyorum servisi içini açıp bakmalarına, kontrol etmelerine. Videoya alıyorum, gelince izletiyorum, yine siz kullanmayı bilmiyorsunuza getiriyorlar.
E
6 yıl
Seste senkron sorunu
Dizilerde hangi video kalitesi olursa olsun seste senkron sorunu yaşayan var mı benim gibi? İlk açtığımda bir problem olmuyor fakat 4-5 dakika sonra ses kaymaya başlıyor, bölüm ilerledikçe daha da belirgin hale geliyor. Bu yüzden sık sık tam ekrandan çıkıp sayfayı yenilemem gerekiyor, bir 5 dakika daha götürsün diye.

Bunun nedeni ne olabilir ve nasıl çözebilirim? Orijinal seslendirmede izliyorum her zaman, dublaj vs. değil yani. Videoda herhangi bir donma / takılma da olmuyor. Video kalitesini en düşükten en iyiye denedim, auto'da bıraktım ama bir faydasını göremedim.
E
6 yıl
Telefon kendi kendine internet kullanıyor
Kullandığım tarifedeki internet kullanım hakkım bittiği için ek 1GB internet paketi almıştım. Aldığım günün akşamı, doğru dürüst birşey yapmamış olmama rağmen bitmişti 1GB. Dün dışarı çıktığımda lazım olur diye tekrardan 1GB ek paket aldım saat 19:51'de. Saat 20:22'de sms geldi kullanım hakkınız bitmiştir diye. Bir saat bile olmadan, telefonu cebimden dahi çıkarmamış olmama rağmen kendiliğinden veri çekmiş telefon bir yerlerden. Instagram'a baktığımı hatırlıyorum çok kısa bir süre fakat onun da olacağını sanmıyorum çünkü sosyal medya için ayrı bir kullanım hakkı var.

Turkcell ile görüştüm, o saatlerde internet tarayıcısından kullanım olduğunu söylüyorlar, fakat hangi site belli değil. Apple destek ile görüştüm, onlar da hangi site olduğunu öğrenemeyeceklerini söylediler. Belirttiğim saat aralığına ait veri kullanımı Turkcell'e göre aşağıdaki gibi:

14 Temmuz 20:22:09 internet Akıllı Fatura Ek 1 GB 154.339,47 Kb 0 TL
14 Temmuz 20:05:43 internet Akıllı Fatura Ek 1 GB 445.315,42 Kb 0 TL
14 Temmuz 19:52:03 internet Akıllı Fatura Ek 1 GB 448.920,38 Kb 0 TL
14 Temmuz 19:51:36 2222 Akıllı Fatura 1 Adet 0 TL

Telefonun ayarlarından (iphone 8 / ios 11.4.1) hücresel veri kısmından hangi uygulamanın ne kadar kullandığına baktığımda 1GB ve üzeri kullanım sadece Instagram ve Safari için söz konusu. Sırasıyla 3.3GB ve 3.6GB şeklinde. Fakat bunun ne kadarı hangi zaman aralığını kapsıyor belli değil. Arama süresi 11 saat diye belirtiyor sadece en altta.

Uygulama güncellemesi desem sadece Wi-fi üzerinden olacak şekilde ayarlı. Veri kullanımında da App Store 270MB gözüküyor zaten.

Sizce neden olabilir bu başka? 2 günde 2GB internet için faturaya ek 24 TL ödedim ama hiç kullanamadım o interneti. Kendiliğinden eridi gitti. Tekrar ek paket almaya korkuyorum artık.
E
6 yıl
Pil sağlığındaki maksimum kapasite hızla düşüyor
iPhone 8 alalı yaklaşık 2 ay oluyor. Ayarlardaki pil sağlığı kısmı ilk ayın sonunda %99 göstermeye başlamıştı. Apple’ın 500 tam şarj ile %80 üzeri hedeflediğini bildiğimden normal karşılamıştım bunu fakat son birkaç gündür hızla düşmeye başladı bu rakam. 2 gün önce %98 olmuştu, bugün baktığımda ise %97 olduğunu gördüm. Sadece 2 günde %1 azalmış kapasitesi.

Bunun nedeni ne olabilir? Ya da ne kadar ciddiye almalıyım buradaki rakamı? Eğer bu hızla devam ederse bir seneyi bile bulmadan değişimlik noktaya gelecek pil.

Günde 1 kereden fazla şarj etmiyorum. Yazılım 11.4 ve yaklaşık 8 saat kullanım süresi alıyorum.
E
7 yıl
TürkNet\u0027de Speedtest\u0027in sorunsuz, Gerçek indirmenin vasat oluşu Hk.
Mayıs 2017'den beri TurkNet 16mbit Adsl kullanmaktayım. Hattın ilk açıldığı gün santralden verilen 12mbit civarı olmasına rağmen gerçek kullanıcı deneyiminde bunun hiçbir karşılığı olmuyordu. Örneğin steam indirmelerinde hız 50-100kb'lerde dolaşıp, ara sıra 1mb'leri görmekteydi. Birkaç gün içinde kendiliğinden düzelmişti bu durum. Fakat son birkaç gündür aynı sorun tekrar baş gösterdi. Bir alakası var mı bilmiyorum ama AKN sıfırlanma tarihim olan 23 Haziran'dan sonra olmaya başladı yine. Modemde görebildiğim kadarıyla hat değerlerim gayet normal. Speedtest ve benzeri benchmark sitelerinde de aşağı yukarı almam gereken sonuçları alıyorum. Fakat iş gerçek kullanıma geldiğinde durum vasattan da kötü. Bu yüzden TurkNet'e derdimi anlatabilmiş değilim çünkü hemen bir hız testi yapıp ve hat değerlerine bakıp, "herşey normal beyefendi" deniyor. Sanki benchmark siteleri serbest bırakılırken, diğer herşeye limit konuluyor gibi. Yoksa speedtest'den 12mbit alırken, gerçekte 100kb indiren bir interneti ben başka türlü açıklayamıyorum.

Aşağıya bahsettiğim durumu gösteren bir video da ekliyorum. Steam üzerinden gösterdim bunda. Nereden olduğu fark etmiyor ama, herhangi bir yerden indirme yaptığımda aynı olay oluyor. Steam'de gözüken 1.4mb/s indirmeyi ilk açtığımda gördüğüm değer. Normalde de stabil olarak aldığım / almam gereken değer. Birkaç dakika geçmeden düşmeye başlıyor ve videoda da gözüktüğü üzere 100kb'lere iniyor, daha da çıkmıyor. Sık sık da sıfırlanıyor, tamamen duruyor yani. Fakat bu durma DSL veya internet sinyalinin gitmesiyle alakalı değil, çünkü onlar gayet stabil. Modem loglarını da kontrol ediyorum, herhangi bir kesinti gözükmüyor.

Kullandığım modem Asus DSL-N16. Modemden olabilir diyecekler için belirteyim; Zyxel marka başka bir modem de denedim, durum aynı. Modem ayarlarını da kurcalamadım, fabrika ayarlarında. Üstelik bu videoda gösterdiğim masaüstü bilgisayardaki hali, ethernet kablosu ile bağlı. Wifi'da ise durum hepten rezalet. Dün telefona gelen 500mb'lik bir sistem güncellemesini indirmeye aldım, yaklaşık 1 saat gibi bir sürede sadece 60mb indirmişti.

Binadaki ankastreden eve gelen hattın kablosunu da yenilettirdim. Kabloda bir sorun olduğunu da sanmıyorum çünkü hat değerleri ortada.

S: "Steam sunucularından olabilir?"
C: Steam indirmesini video için örnek maksadıyla seçtim. Nereden indirdiğim fark etmiyor, hepsinde aynı.


S: "Normali budur belki hattın için?"
C: Hayır, normali saniyede 1.4-1.5mb/s. Hat değerlerimde de öncesine kıyasla hiçbir değişiklik yok.


Videoyu izlemek için tıklayınız

Sorunun Steam ile alakalı olmadığını göstermek için bir başka video ekliyorum:

Videoyu izlemek için tıklayınız

Modem değerlerini de ekliyorum;

< Resime gitmek için tıklayın >

Benzer sorunla karşılaşanlar kendi deneyimlerini paylaşırlarsa belki bir farkındalık yaratırız. TurkNetDestek kullanıcısını da etiketliyorum konuya. Umarım bir yol gösterebilir bize.
E
8 yıl
LG G3 Marshmallow Güncellemesi Yapamıyorum
Elimde iki adet LG G3 telefon vardı Amerika'da Amazon'dan alınma. Birinde Lollipop, diğerinde Kitkat (4.4.2) yüklüydü. LG Flash Tool kullanarak Lollipop yüklü olanı "Normal Flash" seçeneğiyle sorunsuz bir şekilde Marshmallow'a yükselttim. Diğerini de aynı yöntemle yükseltmek istediğimde %4'deyken hata verdi, birkaç defa daha denedim ama hepsinde aynı yerde hata verdi.

Yazılım bilgileri kısmında program versiyonu LGD855-V10x-ISR gözüküyor. Google'dan biraz arattım ama bu versiyon ile ilgili hiçbir sonuç çıkmadı. Bu yüzden de içime bir kurt düştü, acaba telefondaki yazılım orijinal değil mi veya custom rom mu diye? Lollipop yüklü olana kıyasla bunun kamerası da aşırı kötüydü, bulanık resimler çekiyordu. KitKat olduğundan kamera yazılımı güncel değildir diye düşünüyordum ama o kadar da fark etmez heralde.

Ne yapmamı tavsiye edersiniz? "CSE Flash" ile mi denesem? Onda da komple format attığı için yine hata verirse geri dönüşü olmaz diye korkuyorum.
E
9 yıl
Zorla müşteri yapıldım?!
Bir hafta kadar önce yeni taşındığım daireye fiber internet bağlatmak için Superonline'a başvurdum telefon ile. Fakat sonradan anlaşıldı ki birkaç sokak ötede aynı isimde bir apartman daha varmış ve fiber altyapısı olan oymuş, bizim binada yokmuş. Bağlantı yapılamayınca tekrar aradım müşteri hizmetlerini ve ADSL paketlerini sordum. Fiber fiyatlarıyla karşılaştırıldığında adsl fiyatları hiç cazip gelmedi kampanyalı olmasına rağmen; ben de telefondaki bayanın onaylıyor musunuz sorusuna vazgeçtiğimi ve alternatifleri değerlendireceğimi söyledim. Peki sizi ilgili birime yönlendiriyorum iptal için dedi ve telefon kapandı. Ardından sms geldi yalın adsl talebiniz alınmıştır diye. Ertesi gün telekomdan aradılar ve superonline başvurum olduğunu söylediler, ben de öyle bir başvurumun olmadığını ve iptal edilmesini istediğimi söyledim, iptal ettiler. Birkaç gün sonra sabahın köründe bu sefer Superonline ekibi geldi internet bağlantısı için. Onlara da durumu anlattım, ellerindeki kağıtlara not düştüler ve başvurduğum yere durumu iletmemi yoksa ileride başımın ağrıyabileceğini söylediler.

Bunun üzerine tekrar müşteri hizmetlerini aradım, hatta 5-6 defa aradım. Fakat her seferinde durumu anlattığımda ses tonları değişti, yardımcı olmayı bıraktılar ve gerçekten var olduğuna inanmadığım bir birime yönlendireceklerini söylediler, fakat her seferinde telefon yönlenmeden kapandı. Bu durumu da belirttim ve o ilgili birimin direkt telefon numarasını istedim, ona da yanaşmadılar. Ve sonunda numaramı engellediler, şuan müşteri hizmetlerini aradığımda direkt telesekreter size ulaşabileceğimiz bir numara girin diyor ve görüşme sonlanıyor.

Bu durumda ne yapabilirim ben?
1) Karşımda bir muhatap bulamıyorum.
2) Onayımın olmadığı bir adsl başvurum gözüküyor sistemde ve iptal edilmiyor.
3) Kurulumunun dahi yapılmadığı bir internet hizmetinin faturasıyla karşılaşma olasılığım var ileride. Ki bağlantı için gelen adam bu konuda uyarmıştı, fatura falan gelir ilerde başın ağrır diye.

Tavsiyelerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar. Sanki yeterince derdimiz yokmuş gibi bir de bu Superonline'ın saçmalıklarıyla uğraşmak zorunda kalıyorum.
E
9 yıl
Telefon anteni değiştirmek için yardım
Merhaba arkadaşlar,
Sony Xperia SP telefonumu son zamanlarda çekmemeye başladığı için garantiye göndermiştim. Darbe sonucu içindeki antenin zarar gördüğünü ve garanti kapsamı dışında olduğunu söylediler servisten. Hiç şaşırmadım tabii paralel ithalat olduğu için. İstersem 200 liraya değiştirebileceklerini söylediler.
Bu değişmesi gereken anteni ben yurt dışından temin etsem, bir servise götürüp yaptırabilir miyim? En azından sadece işçilik ücreti öderim.

https://stellatech.com/sony-xperia-sp-(c5303)-antenna-flex-cable-nfc,a,en,814761.html

https://stellatech.com/sony-xperia-sp-(c5303)-middle-cover-antenna-silver-ring,a,en,814760.html

Yukarıdaki parçaları buldum, değişmesi gereken parçalar bunlar mı acaba? İkisini de alsam 15€ tutuyor, nasıl bir hesap yaptıysa artık servis bana 200 lira fiyat çekti.
E
10 yıl
Yeni başlayacaklara fırsat: SCHECTER SGR C-1 + ROLAND CUBE 15XL (Ankara)
Merhaba arkadaşlar,
Elektro gitara yeni başlayacaklara uygun Schecter SGR C-1 elektro gitar ve Roland Cube 15XL amfimi satıyorum. Yanında başlangıç için ihtiyacınız olacak herşeyi vereceğim; metronom ve akort cihazı, kılıfı, askısı, kablosu vs. En fazla 1 ay kullanılmıştır hepsi, sıfır ayarındadır.

İkinci el ilanı:http://forum.donanimhaber.com/m_98455437/f_//tm.htm

Gitar ve amfiyi ayrı da satabilirim. Ankara'da iseniz gelip görüp alabilirsiniz.

İyi forumlar
E
11 yıl
Nvidia güncellemesinden sonra videolarda takılma sorunu
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 2 aydır kullanmıyordum bilgisayarı şehir dışında olduğum için. Bugün açtım ve Nvidia yeni bir driver güncellemesi olduğunu söyledi, ben de yükledim. Fakat sonrasında bilgisayara indirdiğim bir diziyi izlemek istediğimde ses takılmaya başladı, kesik kesik geliyor ses, görüntü de anlık donuyor gibi. İlkte ses kartı veya hoparlörde mi bir sorun var diye hepsini çıkarıp temizleyip tekrar taktım fakat Winamp'tan müzik dinlerken hiçbir sorun yok, ses gayet berrak. Ne zamanki bir video açıyorum VLC ile, bu sorunu yaşıyorum. Değişik player'larla da denedim fakat değişen birşey olmadı.

Bunun nedeni bugün yüklediğim güncelleme olabilir mi? Bu arada sürüm 314.07. Sürücülerin daha önceki versiyonlarına ulaşabileceğim bir sayfa mevcut mudur Nvidia sayfasında? Silip bir önceki sürümü yüklerim tekrar diye düşünmüştüm.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.