Q

Teğmen
29 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
80 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
Q
geçen hafta
Su arıtma cihazlarındaki NFC bilmecesi
İyi günler yeni bir su arıtma cihazı arıyordum. Almışken sertifikalar da tam olsun diye düşünürken birbiri ile çelişkili içeriklerle karşılaştım. Tamamen rastgele ve belki almayı düşünebileceğim fiyat olarak diğerlerinden uygun şu ürün:

https://www.koctas.com.tr/aqua-bella-optimus-12-asamali-en-iyi-su-aritma-cihazi/p/5000057312


Kendi sitesinde NFC sertifikalı görünüyor ve verdikleri bilgiler de gerçekten nfc sitesinde var:


https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0566093&Standard=042
Ama firma ismi farklı ve aquabella olarak aratınca şu sonuç çıkıyor:

https://www.nsf.org/about-nsf/public-notices/listing?query=aquabella
Şimdi bu marka sertifikalı mı? Markada sertifika olması tüm modellerinde sertifika olduğu anlamına geliyor mu?
Q
4 ay
Jeep Avenger\u0027ın (ya da elektrikli herhangi bir aracın) motorunu durdurduktan sonra gelen ses
Yaklaşık 1 aydır aracı kullanıyorum. Arabayı durdurduktan sonra içinde beklediğim için fark edebildim. Normalde fark edilmesi mümkün değil. Aracı park edip motoru durdurduktan 5-10dk sonra alttan bir "tak" sesi geliyor. İlk başta kedi sandım ama aracın içinde beklediğim her seferinde bu sesi duydum. Tam olarak metal sesi gibi değil.

Servisi haberdar ettim, yerinde kontrol edelim demişler, servis çok uzak olduğu için önden bir araştırmak istedim. İnternette böyle bir sesten bahseden kimseye rastlamadım ama eğer normal bir sesse boş yere götürmek istemiyorum.

Jeep Avenger ile mi ilgili? Ya da herhangi bir elektrikli aracı olan motoru durdurduktan sonra, hemen sonraki sesler değil, 5-10 dakika sonra gelen ses (arabanın altında kedi bir yere çarpmış gibi bir ses) gelip gelmediğini yazabilirse çok sevinirim.

Ekleme: Böyle bir sesle karşılaşan varsa olay sadece yüksek voltaj pillerinin araç durduktan sonra bağlantısının kesilmesi olayıymış. Normal bir sesmiş. En azından ben böyle anladım.

Hatta videosunu da çektim:


https://www.youtube.com/watch?v=7-0XKFGKS_Q&t=61s
Q
5 ay
Elektrikli Araç için Kasko ücretleri
Selamlar, Jeep Avenger için bugün teklif vereceklerdi ama aramadılar (aslında iyi de oldu hiç araştırmamıştım). Elektrikli araçlar için kasko fiyatları normale göre 2-3 kat fazla görünüyor. Nette fazla bir bilgi yok, teklif almak için motor numarasına kadar bilmek gerekiyor ki henüz ruhsat bile çıkmadı, bilgilere tam sahip değilim.

Sigortamnet'teki listede togg ve tesla için verilen listede 13 bin 20 bin düzeyinde en düşük fiyat çıkıyor.

Hangi firmayı tavsiye dersiniz? Yakın zamanda yaptırdıysanız ne kadar ödediniz?

Aldığım bayii'den kasko yaptırırsam koç fiyat sigorta olacak, henüz tekliflerini bilmediğim için vereceğiniz önerileri onların teklifi ile karşılaştırıp ona göre karar vereceğim.

Teşekkürler.
Q
5 ay
Portatif garajlar kullanışlı mı? Rüzgardan fırtınadan etkilenir mi?
Konteyner garajdan portatif garajlara kadar geldim, imalatçılar hava şartlarından etkilenmez diyor ama videolara bakınca açıp kapatırken bile balon gibi sallanıyorlar, fırtınada test etmiş biri var mı forumda?

Yere sabitlemesi falan da önemli elbette ama ürünün kendisi de parçalanıp dağılacak gibi duruyor, kaş yapalım derken göz çıkartmayalım.
Q
5 ay
Elektrikli araç şarj cihazları fiyat farkları...
32A 7kw'ye kadar desteklen şu ürün en uygun fiyatlı ürün gibi görünüyor:


https://azkarbon.com/cosmosparts-elektrikli-araba-tip-2-tasinabilir-sarj-cihazi-canta-ve-schuko-fis-adaptoru-hediyeli-ayarlanabilir-guc-6a-32a-7-kw-tip-2-monofaze
Fiyatlar ve ürünler o kadar farklı ki 20-30bin civarına da aynı işlevde hatta sadece 3.5kw olanlar var.

Teknik özellikleri yeterli gibi görünüyor ve bir zarar vermez gibi görünüyor ama emin olamıyorum. Hiç kullanan var mı?

Bunu yazmıştım ama bu üründen vazgeçtim.


https://solaravm.com/solplanet-sol-apollo-sol74h-elektrikli-arac-sarj-cihazi
Bu daha iyi gibi görünüyor. İki ürünü de başka sitede çok farklı fiyatlara satıyorlar, siteler güvenli mi bilmiyorum ama riske edeceğim artık, herkes tuttuğuna kakalıyor gibi görünüyor.
Q
5 ay
Otomobil Garaj Konteyner
Bahçenin önünde böyle bir konteyner koyacak yer var:

https://www.konteynercim.com/konteyner/3x7m-otomobil-garaj-konteyner-otomatik-kepenli-gar101

Böyle bir garaj'ı kullanan hiç var mı? Sitenin yöneticisine de elbette danıştım, o da durumu araştıracak ama ilk elden böyle bir şeyi sorunsuz kullanan varsa bunu nasıl başardığını öğrenmek isterim.

Verdiğim sitedeki ücretler için teklif almamız gerekiyor, henüz aramadım ama çok pahalıysa otomatik garaj kapısından falan feragat edilebilir, benzer mantıkla kapalı bir garaj çok işime yarayacak...

Sormak istediğim son soru da şu, böyle bir konteyner garaj içinde elektrikli aracımı şarj edeceğim, herhangi bir yangın riski falan olur mu? Normal şartlarda sıcaktan soğuktan koruyor ama yine de kapalı alanda şarj etmenin riski olup olmadığını bilmiyorum.
Q
5 ay
Jeep Avenger vs Kia Niro EV
Elektrikli otomobil için araştırmalar yapıyorum. İki araba arasında kaldım. Jeep'in temel özellikleri biraz daha düşük gibi ama görüntüsü çok daha iyi. Kia özellikler daha iyi ama görüntü biraz daha kötü. Teknik detaylara hakim değilim.

Müstakil evde şarj imkanım var. Şehir içi kullanımda olacak yani elektrikli araçlar için söylenen olumsuz durumlardan en az etkileneceğimi tahmin ediyorum.

Pillerin garantileri 8 yıl civarında, dikkatli kullanımda çok daha uzun süre işimizi göreceğini umuyorum.

Tesla'nın tekrar fiyat düşüreceği konusunda yorumlar okudum. Yılbaşını kaçırmak da istemiyorum.

Tavsiyelere açığım, başlıktaki araçlar seviyesinde ve fiyatında pek fazla seçenek de yok açıkçası (ben bulamadım)...
Q
7 ay
Anroid emülatör içinde artık WhatsApp çalışmıyor mu?
Zorla son sürüme güncellettikten sonra sms onayı aşamasına tekrar döndü, normalde telefonuma sms geliyordu ama bu sefer resmi sürüm değil hatası veriyor. Android emülatör içinde whatsapp'ı kullanamıyorum, kullanan var mı? Acaba hesabımı mı kısıtladılar? Bu şekilde herhangi genel bir sorun da bulamadım. Nasıl çözeceğim bu işi?
Q
7 ay
Playstore\u0027dan indirdiğim WhatsApp resmi olmayan uygulama olarak gönüyor!
Her zaman indirip kurduğum onaylı ilk sonuç olan WhatsApp'tan bahsediyorum. Son güncellemeden sonra başımıza bu çıktı.

Android emulatör içinde kullanıyorum. Bu güne kadar hiçbir sorun çıkmamıştı. Emülatör'den numara doğrulama yapınca telefona sms gelirdi. Son güncellemeden sonra sms aşamasında WhatsApp uygulamanız resmi değildir gibi abuk sabuk bir hata veriyor. Sms atamadığı için mi böyle diyor bilmiyorum ama sms atamadım, normal telefona takın diyebilir, resmi olmayan ne demek? Neler oluyor bu WhatsApp'a?

Emulatörde kullanabilen var mı? Varsa nasıl lütfen söylesin?
Q
8 ay
Xiaomi note 6 ipcam olarak kullanırken kilit ekran sorunu
Eski telefonları ip cam olarak kullanıyorum. Çok daha eski samsung ekran kapalı iken sorunsuz şekilde ip webcam uygulamasını sorunsuz şekilde çalıştırırken xiaomi ekran kapanınca arada görüntü de kapanıyor, tekrar uygulamayı açmam gerekiyor.

Arkaplanda çalışma ve pil kısıtlamalarını falan hepsini kaldırdım sonuç değişmedi. Eğer ekranı kapatmazsam görüntü ekranda kalırsa sorunsuz şekilde çalışıyor.

Muhtemelen ekran kapalıyken arkada .çalışan uygulamaları iptal ediyor ama bu ayarı değiştirmemizin bir yolu var mı?

Uygulamanın kendisindeki arka planda çalış ya da diğer seçenekler falan hiçbiri işe yaramadı.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.