A

Yüzbaşı
15 Ağustos 2019
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
358299 Gün Cezalı
356681 gün 11 s. 33 dk.
Gönderiler Hakkında
A
5 yıl
Hyundai i30 u artik Turkiyeye getirmiyor
Siteden kaldirmislar sadece 100.000 tlye benzinli elantra var ulke sartlarina uyum saglamis hyundai de
A
5 yıl
Bu gidişle türkiyede otomotiv sektörü de BİM A101 ve ŞOK gibi 3 markaya kalacak
Belli markaları kayırmayla teşvik vermeyle türkiyede tekellesecek. Sektör falan kalmadı otomotiv sektörüde nasibini aldı
A
5 yıl
İşte 0,49 faizle alabileceğiniz arabaların listesi
https://www.sabah.com.tr/galeri/otomobil/tasit-kredilerinde-indirim-yapildi-iste-alabileceginiz-araba-modelleri/20

Avrupa elektrikli araclara geçiş yaparken bizler lpg takabılecek araba almaya calısıyoruz hadi bakalım rasgele
A
5 yıl
Kamu kredi kampanyasında TOYOTA nın olmaması.. Hondadan sonra TOYOTA fabrikasınıda kapattırabilirler
Otomotiv sektöründe mafya vari şeyler olmaya başladı Toyota ya yaptırım uygulanmış bu durumda
A
5 yıl
Egea forumu karışmış: Egea nın bitmek bilmeyen sorunları
DH forumunda şöyle iyi böyle iyi diye insanları kandırmaya çalışanlar var ama kullananlar çok ilginç konular açmış herkes bıkmış arabadan 2. elde de satamıyorlarhttps://fiategea.net/konu-fiat-egea-bitmek-bilmeyen-sorunlari.html?page=2

Değerli arkadaşlar;

15.03.2016 tarihinde 2015 model Egea 1.6 Multijet Lounge model aracı satın aldım fakat bugüne kadar araçta çok sayıda arıza meydana geldi. Bu aracı aldığıma pişman oldum, Müşteri memnuniyeti açısından da FİAT'tan herhangi olumlu bir adım göremiyorum.

Karşılaştığım sorunlar;
1- Şoför koltuğu duruş ve kalkışlarda ses yapıyordu, serviste koltuk kızağı değiştirildi.
2- Yüksek ivme gerektiği zaman gaza bastığımda ön konsoldan ses geliyordu, servis sorunu tespit edemedi.
3- Bir sabah arabaya bindiğimizde arabanın vitese geçmediğini farkettik. Yol yardımını aradık, çekici ile servise götürüldü. Debriyaj baskı balata sisteminde yayların basılı kalması nedeniyle bu problemin oluştuğu görüldü. Baskı balata değiştirildi. (Yaklaşık 20-25 bin kmde) Baskı balata değiştirildiğinde 2 numaralı sorunum da giderilmiş oldu.
4- Bagaj kapağının uzaktan kumanda ile açıldığında kendiliğinden yukarı kalkması gerekiyordu, fakat bizim araçta sorun vardı, servis piston ve yayları değiştirdi.
5- Arabaya bindiğimizde pis koku gelmeye başladı, hatta klimayı çalıştıramaz hale geldik. Sonrasında aracın kaputunun altından duman gelmeye başladı. Servis eksoz manifoltunda kaçak olduğunu, sızdırmazlık elemanının değiştirildiğini söyledi.
6- Şoför koltuğu otomatik bel desteği bozuldu, motoru değiştirildi, fakat montajı ve fonksiyonu fabrika çıkışı gibi olmadı.
7- Sağ sol ön camlar çalışırken ses yapmaya başladı. Servis ikisini motorunu da değiştirdi.
8- Araba çalışırken çok ciddi titreşim, sarsıntı (stop edecek düşük devir gibi) yapmaya başladı, servis enjektörlerin problemli olduğunu söyledi. Yakıtı OPET'ten aldığım için çok sorun çıkarmadılar, bakımını yaptırdılar. Sorun gitmiş gibi duruyordu fakat tekrarlamaya başladı. Tekrar geri götürdüm ama problem yok dediler ama denemek amaçlı yenileri ile değiştirdiğini söylediler.
9- Koltuk bel desteği tekrar değiştirildi.
10- Geri görüş kamerasında takılmalar meydana geliyordu, görüntü sabit kalıyordu. Ekran sökülüp servise gönderildi, 30 gün sonrasında aracı teslim alabildim.
11- 1. ve geri vitese takarken zorlanma meydana geliyordu, vites kolunun altında plastik birkaç parça değiştirildi.
12- Şoför koltuğunda yamukluk söz konusu, kızak montajından sonra mı oldu bilemiyorum ama koltuk konumu gereği koltuğun sol tarafına oturunca ancak direksiyonu ortalayabiliyorum, bu nedenle de koltukta çökme oluşmaya başladı. Ayrıca koltuk üzerindeki her hareketimde gıcırtı sesleri geliyor.
13- 8. maddedeki sorunum için tekrar götürdüm, carbon clean yaptılar, sorun gitmedi. Enjektör kodlaması yaptılar sorun gitmedi. Volanda problem var dediler, volan değiştirdiler, sorun gitmedi. Emme manifoldunu söktüler kurum bağladığını söylediler, temizlediler, sorun gitmedi. Şimdi de bu sorun için revizyonlu volan olduğunu volanı tekrar değiştireceklerini, sonrasında yazılım güncelleyeceklerini ve motorun diğer aksamında da kurum temizliği yapacaklarını söylediler. Anlayacağınız bu problemle 1 seneden fazla süredir uğraşıyorum.
14- Aracım yaklaşık 1 senedir yaklaşık 9-10lt/100km yakıt yakıyor, diğer sorunlarla bağımlı mı bilemiyorum. Sürekli dile getiriyorum ama bundan da sonuç alamıyorum. Manifold temizliğinden sonra çok az miktar değişme hissediyorum.

Sonuç olarak bu aracı aldığıma bin pişman oldum. Aracım servisten çıkmaz oldu, üstüne FİAT merkezin ilgisizliği de cabası. Artık hukuki yollardan hakkımı aramaya başlıyorum, bana sorarsanız da EGEA almayın derim.

Saygılarımla
A
5 yıl
EGEA alanlar 12 yıldaki fazla tuketımle sıfır araç parasını çöpe atmış oldu
EGEA'nın fabrıka verısınden 3-4 litre fazla tuketen bir araç olduğunu artık herkes bılıyor. Normal vatandasın şirket araçalrının yarısı kadar yol yaptığını varsayarsak yılda 30 bin km yapan bir vatandas 100 km de 3 lt fazla tuketımle:

7TL*3=21 TL (100 km) Bunu 12 yıl ve 30.000 km ile çarparsak 75.600 TL yapıyor. Yanı 12 yılda baska bır arabaya bınmekle egea ya bınmek arasında 1 araba fıyat farkı cıkıyor NOKTA

EK NOT: Hem dizel hem benzınlı için geçerli. Yağ yakma vs problemerı de var onları hesaba katmadım youtube veya google a egea sorun yazarsanız dıger sorunları cıkar
A
5 yıl
Fiat\u0027a kafa tutan EGEA sahibi SONUÇ: 1 gunluk otel ve 80km yol parası boşa gitmiş
Sıfır egea alıp magdur olan bir vatandaş daha. Zamanı ve parası boşa gitmiş

Videoyu izlemek için tıklayınız
A
5 yıl
Yağ eksilten Egea sahibi artık ruhsal olarak kendini avutan video çekmiş
Hayretle izleyeceğiniz bir video olmuş, insan psikolojinin nasıl bozulduğuna canlı örnek



Videoyu izlemek için tıklayınız
A
5 yıl
Otomobil Geneldeki memur sayısı(ANKET) herkes katılırsa oranlar daha gerçek cıkar
Aramızda devlet memuru sayısı kaç arkadaşlar? Ankete katılırsanız sevinirim kime el atsak devlet memuru çıkmaya başladı :D Kimin olduğunu göremiyoruz anket tamamen gizli kimin oy verdiği gözukmuyor bılgınıze..
A
5 yıl
Venezuela\u0027da bugun aldığınız otomobil seneye 2 katı fiyata çıkıyor. (Türkiye ile paralellik var.)
https://www.bbc.com/turkce/ekonomi/2013/10/131029_venezuela_otomobil

BBC 'nin yazısına göre sıfır araba alınca fiyat artıyor ve otomobili yatırım olarak görüyorlar. Bizde de passat alan komşum bu sene fiyatın 2 katına yaklaştığını söyledi. Venezuela ile paralel gidiyoruz bu konuda ilginç bir durum ama alıştık gibi sanki
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.