N

Yarbay
16 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
46 üye
Görüntülenme (?)
89 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
N
6 yıl
Erdoğan BBC\u0027ye konuştu: Seçimi kim kazanırsa saygı duyarız
N
7 yıl
Ve asgari ücret düştü
Geçen haftalarda gelen yüksek vergi zammına yönelik tepkiler daha dinmeden asgari ücret 1400 liranın altına indi.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl’ün Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre asgari ücret vergi dilimine girerek 1.361₺'ye düştü. Bingöl, “Asgari ücret Eylül ayı itibariyle vergi diliminden kaynaklı 1.404₺'den 1.361₺'ye düşmüştür. Torba yasa beklenmeden düzenleme yapılmalıdır” ifadelerini paylaştı.

Bu tweete ise CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “CHP Bütçe ve Plân Komisyonu sözcüsü Sn Zekeriya Temizel bu konuyu özel takip ediyor. Çözülecek” ifadeleriyle yanıt verdi.

Kaynak:http://odatv.com/ve-asgari-ucret-dustu-1110171200.html
N
7 yıl
(Silinsin) Nutuk\u0027a \"siyasi propaganda\" yasağı!
KONU AÇILMIŞ YÖNETİCİLER SİLEBİLİR.



Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan okullarda dağıtılan Atatürk’ün büyük eseri 'Nutuk' "propaganda aracı" olarak tanımlandı, dağıtımı yasaklandı.

BirGün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre; CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı tarafından okullarda 'Nutuk' dağıtmak için Nilüfer Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılan başvuruya yanıt verildi. Yanıtta, "siyasi propaganda aracı" olduğu savunulan 'Nutuk' kitabının dağıtılmasının yasak olduğu belirtildi.

DAĞITIMI YASAK!

Daha önce 'Hayır' çalışmalarının yasaklanma nedeni olarak da gösterilen Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 109 nolu kararı, söz konusu yanıtta da hatırlatıldı. Kaymakam Mustafa Kılıç imzasıyla verilen yanıtta, şu ifadelere yer verildi:

"Siyasi partilerin herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtmalarının, dağıttırmalarının veya bunları üçüncü kişiler ya da kurum ve kuruluşlar aracı kılınmak suretiyle dağıtılmasının yasak olduğuna, söz konusu eserin 16/04/2017 tarihinden sonra Müdürlüğümüzün Destek Hizmetleri Bölümüne teslimi durumunda dağıtımının ilgili birim eliyle yapılacağı hususunu bilgilerinize rica ederim."

CUMHURİYET'İN DEĞERLERİNE UZAKLAŞILDI

Konuya ilişkin BirGün'e değerlendirmelerde bulunan CHP Milletvekili Ali Şeker, eğitimde Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşıldığını vurguladı. Şeker, “Bir yandan hukuk devletinden, laiklikten ve Cumhuriyet’in bütün değerlerinden uzaklaşırken, bulundukları makamı korumak isteyenler, bu değerlere saldırarak ve uzak durarak iktidara yaranmayı amaçlıyor. Kurucu değerlerin siyasal propaganda malzemesi olarak değerlendirilmesi, Cumhuriyet’in kurucu değerlerine ne kadar yabancılaşıldığının ispatı aslında. Onun için Cumhuriyet'e ve değerlerine sahip çıkmak için halka büyük görev düşüyor” diye konuştu.

İşte o yazı:

< Resime gitmek için tıklayın >

Kaynak: http://odatv.com/nutuka-siyasi-propaganda-yasagi-2603171200.html
N
7 yıl
STADYUMUN TABELASI NEDEN SÖKÜLDÜ?
Denizli Atatürk Stadyumu’nun tabelasının dün akşam saatlerinden kaldırılması kent sakinlerinin tepkisine neden oldu. Yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kente gelmesi için yapılan hazırlıklar sürerken tabelanın neden kaldırıldığı ise merak konusu oldu.

< Resime gitmek için tıklayın >

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Denizli’de yapılacak toplu açılış törenine katılacak ve referandumda “Evet” mesajı verecek. Erdoğan’ın kente gelişi için hazırlıklar sürüyor.

Denizli’deki dikkat çeken hazırlıkların sürdüğü sırada dün akşam saatlerinde hiç beklenmedik bir karar ile Denizli Atatürk Stadyumu’nun tabelasının sökülmesi kent sakinlerinin rahatsız olmasına neden oldu. Edindiği bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın helikopterle stada inme ihtimali bulunuyor. Eğer Erdoğan stadyuma helikopterle inerse, Cumhurbaşkanlığı’na ait otobüsle stadyumdan çıkacak. Yetkililer ise Erdoğan’ın otobüsünün sığmama ihtimali gerekçe göstererek Atatürk Stadyumu tabelasını kaldırdı. Tabela dün gece sökülerek götürüldü.

Tabelanın kaldırılmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar, tabelanın stadyumun hemen dışında olduğunu hatırlatarak, otobüs sığmasa dahi birkaç adımlık yürüyüşle otobüse ulaşılabileceğini, bunun için Atatürk Stadyumu tabelasının sökülmesinin yanlış olduğunu vurguladı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Denizli Valiliği de tepkiler üzerine yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, takın ziyaret sonrası yerine konulacağı yinelendi:
Bugün bazı internet haber sitelerinde çıkan Denizli Atatürk Stadyumunda ‘Atatürk Stadyumu’ tabelasının kaldırılması ile ilgili haberlerle ilgili yanlış bilgilendirmenin düzeltilmesi hususunda aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.
Söz konusu tabela; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 24.03.2017 Cuma günü bir dizi açılışlarda bulunmak üzere ilimiz ziyareti sırasında, İlimiz içinde seyahat edeceği otobüsün stadyum içerisine girmesine engel teşkil eden tabela geçici süreyle kaldırılmıştır. Tabela, Sayın Cumhurbaşkanımızın Denizli ziyareti sonunda tekrar yerine konulacaktır.

SOSYAL MEDYADAN GELEN BAZI YORUMLAR İSE ŞU ŞEKİLDE:

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Kaynak:http://habercikus.com/stadyumun-tabelasi-neden-sokuldu/
N
7 yıl
Suriyeliler için yapılan harcamanın miktarını açıkladı
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından düzenlenen İstanbul Kalkınma Diyalogları konferansının açılış töreninde konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Suriyeli göçmenlerle ilgili açıklamada bulundu.

Türkiye'nin halihazırda yaklaşık 3 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığını belirterek, "Şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmalar 25 milyar dolara ulaştı. Avrupa'daki meslektaşlarımızın aynı yoğunlukta bu konuya eğilmemeleri bu noktada bizi üzen bir husus oldu" ifadelerini kullandı.

Kaynak:http://haber.sol.org.tr/toplum/suriyeliler-icin-yapilan-harcamanin-miktarini-acikladi-190122
N
7 yıl
Financial Times ‘Erdoğan’a rakip olabilecek lideri’ yazdı
İngilizlerin ünlü gazetesi Financial Times'ın yazarı Mehul Srivastava, Meral Akşener'i gazetedeki köşe yazısına taşıdı.

Akşener'i 'Erdoğan'a kafa tutan kadın' olarak tanımlayan Srivastava, “Yakın zamana kadar Milliyetçi Hareket Partisi’nin yükselen yıldızı olan Akşener, referandum surecinde Erdoğan’ın yanında yer almayı reddettiği için partisinden kopmak zorunda kaldı" ifadelerini kullandı.

İşte Srivastava'nın "Bıçak sırtındaki referandum sürecinde Erdoğan'a kafa tutan kadın Meral Akşener" başlıklı yazısı:

AKŞENER, ERDOĞAN'IN YANINDA YER ALMAYI REDDETTİĞİ İÇİN MHP'DEN KOPARILDI

"Yakın zamana kadar Milliyetçi Hareket Partisi’nin yükselen yıldızı olan Akşener, referandum sürecinde Erdoğan’ın yanında yer almayı reddettiği için partisinden kopmak zorunda kaldı. İslami bir partiden gelen Erdoğan’ın referandumda 'evet' çıkması için Milliyetçi oylara mutlaka ihtiyacı var. Türkler bu referandumda ya ülkenin kuruluşundan bu yana devam eden parlamenter sistemi ya da ülke yönetimini bir başkanın eline vermeyi seçecekler.

TOPLANTILARI ENGELLENMEK İSTENİYOR

Akşener, gittiği her yerde engellenmek istendi. Destekçileri tartaklandı, salon verilmedi, konuşma izni iptal edildi; hatta gideceği yollar barikatlarla kapatıldı. Akşener, kendisine televizyon kanallarının yasaklandığını, dolayısıyla kapı kapı gezip insanlarla konuşmanın tek çaresi olduğunu söylüyor. Akşener 'tek hedefim, bu referandumda 'hayır' çıkmasını sağlayıp Erdoğan’a mutlak gücü veren sistemi engellemek' diyor.

AKŞENER, ERDOĞAN'A RAKİP OLABİLECEK TEK LİDER

Akşener’e bütün televizyon kanalları kapalıyken Erdoğan günde birkaç defa televizyon kanallarında 'evet' propagandası yapıyor. Buna rağmen evet/hayır oyları başa baş gidiyor. İşte tam da bunun için bir çok politik analist, 60 yaşındaki Meral Akşener’i Erdogan’a rakip olabilecek tek lider olarak görüyor."

Kaynak:http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/704842/Financial_Times__Erdogan_a_rakip_olabilecek_lideri__yazdi.html
N
7 yıl
Binali Yıldırım: \u0027Hayır\u0027 diyen katiyen terörist değildir
Erdoğan'ın referandumda hayır oyu vereceklere "terörist" ve "darbeci" benzetmelerinden sonra bir geri adım da Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi.

Binali Yıldırım, Iğdır’da düzenlediği mitingde "Hayır da evet de başımız gözümüz üstünedir. Ama hayır diyen katiyen terörist değildir. Ancak teröristlerin, Türkiye düşmanlarının hep birlikte hayır dediklerini görelim ona göre kararımızı verelim" dedi.

Yıldırım yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ben Iğdır’daki ülkücü ve milliyetçi kardeşlerimize, tüm Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bu terör örgütlerinin nasıl bir tuzak içinde olduğunu, ne yapmaya çalıştıklarını, Türkiye düşmanlarıyla nasıl bir araya geldiğini görün lütfen. Bizim ’hayır’ diyene de tabiki saygımız var. ’Hayır da evet de başımız gözümüz üstündedir. Ama hayır diyen katiyen terörist değildir. Ancak teröristlerin, Türkiye düşmanlarının hep birlikte hayır dediklerini görelim ona göre kararımızı verelim.

PKK bizi temsil edemez, FETÖ’nün oyuncağı olmuş bazı hizipler, miliyetçi kardeşlerimizin asla temsilcisi değildir. Miliyetçi, ülkücü kardeşlik için vatanın birliği beraberliği her şeyin önünde gelir. Bunlar Kürt maskesi takanlar, bunlar milliyetçi maskesi takmışlar. Ama bunlar PKK, FETÖ’ye destek veriyorlar. Bu tezgahı Iğdır devirir mi? ’Evet’ diyerek bunların hevesini kursaklarında bırakacak mısın Iğdır? ’Evet’ dediğinizde Kandil’in mumu sönecek, ’evet’ dediğinizde Pensilvanya’nın ışığı sönecek, ’evet’ dediğinizde teröristler korkacak, millet sevinecek."

Kaynak:http://haber.sol.org.tr/toplum/binali-yildirim-hayir-diyen-katiyen-terorist-degildir-190010
N
7 yıl
Türkiye\u0027den Rusya\u0027ya karşı zehir zemberek açıklama
Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin 16 Mart 2014 tarihli referanduma dayanılarak, Rusya Federasyonu tarafından ilhak edilmesinin üçüncü yılına ilişkin açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Kırım’ı ilhakının üçüncü yılında, “Uluslararası hukuka açıkça aykırı olan bu eylem neticesinde ortaya çıkan fiili durumu tanımadığımızı bir kez daha belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin 16 Mart 2014 tarihli referanduma dayanılarak, Rusya Federasyonu tarafından ilhak edilmesinin üçüncü yılına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Uluslararası hukuka açıkça aykırı olan bu eylem neticesinde ortaya çıkan fiili durumu tanımadığımızı bir kez daha belirtiyoruz.

Bu vesileyle, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine olan desteğimizi teyit ediyoruz.

Türkiye, Kırım’daki gelişmeleri yakından izlemeyi ve Yarımada’nın asli unsurlarından olan Kırım Tatar Türklerinin hak ve menfaatlerini müdafaa etmeyi sürdürecektir."


Kaynak:http://odatv.com/turkiyeden-rusyaya-karsi-zehir-zemberek-aciklama-1803171200.html
N
7 yıl
\u0027Cemaatin yargı ayağı araştırılsın\u0027 önergesine AKP\u0027li vekillerden ret!
AKP milletvekilleri, Fethullah Gülen cemaatinin yargı ayağının incelenmesine yönelik meclis araştırma önergesini reddetti. TBMM’de, HDP tarafından verilen "FETÖ adıyla bilinen paralel yapının yargıdaki örgütlenmesi ve bu örgütlenmede yer alanların işlemlerin açığa çıkarılması" konusunda verdiği önerge AKP'lilerin oylarıyla reddedildi.



Meclis'te Gülen cemaatinin yargıdaki yapılanmasının incelenmesi için verilen araştırma önergesi AKP'li vekillerin oylarıyla reddedildi.

Sözcü'nün haberine göre, HDP Mardin milletvekili Mithat Sancar, "FETÖ en çok yargıda ve emniyette örgütlendi. 4 bin hâkim ve savcı görevden alındı, bunların verdiği kararlar da incelenmeli" dedi.

AKP Kırıkkale milletvekili Ramazan Can ise, bu konunun mahkemelerce değerlendirildiğini belirtti. Daha sonra yapılan oylamada önerge ve TBMM'de araştırma komisyonu kurulması talebi, AKP oylarıyla reddedildi.

Kaynak:http://haber.sol.org.tr/toplum/cemaatin-yargi-ayagi-arastirilsin-onergesine-akpli-vekillerden-ret-188410
N
7 yıl
AKP\u0027li yazardan başkanlık teklifi: Sadece Erdoğan olsun, sonra kaldırılsın
Kabataş yalancısı olarak da bilinen Elif Çakır, "Yapılması gereken belirli bir süre için, mesela beş yıllık bir süre için, Erdoğan’a geçici olarak bu yetkilerin verilmesi" derken, ileride Ahmet Necdet Sezer gibi bir ismin başkanlığa gelebilecek olmasına karşı böyle bir öneri sunduğunu dile getirdi.


AKP içinde yaşanan tartışmalar sonrası kurulan Karar gazetesinde yazan Elif Çakır, başkanlık sistemi düzenlemesine ilişkin "ilginç" bir öneri sundu.

Başkanlık sisteminin çok geniş yetkiler verdiğini belirten Çakır, "Bu yetkilerle bizi Ahmet Necdet Sezer gibi birisinin yönettiğini bir düşünelim bakalım? Sonuç ne olur? Peki, çözüm ne?" derken, "çözüm" önerisini şu ifadelerle dile getirdi:

Çözüm şu olabilir: Bugün güçlü bir başkanlık iradesine ihtiyaç duyulmasının sebebi içinde bulunduğumuz şartlar. FETÖ ile, PKK ile ve bilumum iç ve dış düşmanla mücadele için güçlü bir otoriteye ihtiyaç duyuluyor. Başkanlık sistemini içtenlikle destekleyenlerin görüşü bu. Tarif edilen güçlü liderlik profiline de Erdoğan dışında uyan bir kimse yok bu ülkede. Öyleyse yapılması gereken belirli bir süre için, mesela beş yıllık bir süre için, Erdoğan’a geçici olarak bu yetkilerin verilmesi. Daha sonrası için daha risksiz bir yönetim yapısının teminat altına alınması. Benim teklifim, referandumdan sonra anayasaya eklenecek geçici bir maddeyle bu sorunun çözülmesi. Bir düşünün bunu.

Kaynak:http://haber.sol.org.tr/toplum/akpli-yazardan-baskanlik-teklifi-sadece-erdogan-olsun-sonra-kaldirilsin-185700
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.