S

Yüzbaşı
29 Mart 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
552 (Bu ay: 7)
Gönderiler Hakkında
S
3 yıl
Şimşek Otogaz Destek -(Ankara) Sorun Cevaplıyoruz ...
Yeni Bir başlıkla bu sayfada buluşuyoruz
S
4 yıl
Prins den Yeni Ürün VSI -3 DI
VSI-3 DI, direkt enjeksiyonlu (DI) motorlarla donatılmış araçlar için devrim niteliğindeki LPG sistemidir.

Prins VSI-3 DI LPG sistemi, Euro 6D WLTP gibi en son küresel emisyon standartlarına ve R115 / EPA gibi sertifikalara uygun, en son otomotiv teknolojisine sahip çok çeşitli araçlar için evrensel bir çözüm sunar. Sistem, tıpkı normal bir benzinli araba gibi, yüksek kalitede, son derece verimli (% 5'ten az benzin kullanımı), daha yüksek performanslı ve pürüzsüz bir sürüş deneyimi sağlıyor. LPG (Otogaz) ile araç kullanmak yakıt maliyetlerinden, bazen yılda yüzlerce Euro'dan tasarruf sağlar ve CO2 (% 21) ve partikül emisyonlarını (% 95'e kadar) düşürerek çevreyi korur. Sistem şu anda dünya çapında resmi Prins kurulumlarında mevcuttur.

Videoyu izlemek için tıklayınız
S
4 yıl
Sıralı Sistem Ekipmanlarını Tanıyalım ...
< Resime gitmek için tıklayın >

REGÜLATÖR

Regülatör Nedir?
Regülatörün görevi, LPG tankından gelen sıvı LPG’nin, motor suyundan aldığı sıcaklıkla ısıtılarak buharlaşmasını sağlamaktır. Ardından buharlaşan bu gazı, diyafram vasıtası ile karbüratör veya sıralı sistemlerde bulunan enjektörlere gönderir.

Regülatörün arızalanması durumunda:
Buharlaşma ve gaz gönderimi kalitesiz, istenilen kıvamda olmayacağından aracınız normalden çok yakmaya başlayacaktır.
Ateşlemeye müsait olmayan gaz, aracınızın çalışmasını zorlaştıracaktır.
Arabanın rölanti devrinde inişli-çıkışlı durumlar, stop etme, rölanti tutmama gibi problemler baş gösterecektir.
Özellikle karbüratörlü araçlarda meydana gelen LPG beyin donması durumu yaşayabilirsiniz. Regülatör içerisindeki diyaframın yırtılması sonucu regülatör içerisinde sıcak su devirdaimi olmaz. Bu sebeple -40 derecedeki gaz regülatörü dondurur.
Bu arıza giderilmediği zaman, aracın diğer parçalarına da zarar verecek ve açılan masraf büyüyecektir. En önemlisi aracınızdan randıman alamayacak, sürekli sorunlarla uğraşmak durumunda kalacaksınız. Aracınız hiç beklemediğiniz anda aşırı trafikte aniden stop edebilir. Aracınızı çalışmaya zorladığınız zaman buharlaşmaya müsait olmayan gazdan dolayı aracınız boğulabilir. Bu hareketin defalarca denenmesi aracın marş sistemine de zarar verebilir.

Regülatör Arızasının Belirtileri Nelerdir?
Özellikle sabahları, karbüratörlü araçlarda aracın geç çalışması sorunu yaşanabilir. Aracınızı ilk çalıştırdığınızda marş aldıysa, stop edip tekrar çalıştırdığınızda marş almıyorsa bu durum arızalı regülatörden dolayı karbüratör içerisinde birikmiş aşırı yakıttan kaynaklanmaktadır. Diyaframı yırtık regülatör gazı içerisinde hapsetmeyerek, gazı buharlaştırma dan direkt karbüratöre yollamış demektir. Yani tamirci diliyle aracınız aşırı yakıttan boğulmuştur.
Aracınızın içinde veya motor bölümünde aşırı gaz kokusu duyabilirsiniz. Özellikle radyatör kapağını açtığınızda aşırı gaz kokusu alıyorsanız, regülatör diyaframı yırtılmış, gazı suya karıştırmış demektir.
Regülatör üzerinde kesici valf bulunmaktadır. Bu valf gereksiz durumlarda gaz gönderimini keser. Motoru sıcak aracınızı stop edip tekrar çalıştırdığınızda araç yine çalışma zorluğu çekiyorsa, kesici valf arızalanmış demektir. Görevini yerine getirmeyen valf sürekli olarak motora gaz gönderimi yapıyor ve aracın boğulmasına sebebiyet veriyordur.
Tüm bu olumsuz durumlarda regülatörünüzün ya da içerisindeki tamir takımının değişmesi gerekebilir. Birçok sistemin, regülatör tamir takımı bulunmaktadır.

LPG Regülatör Diyafram Arızası Kaynaklı Motor Suyuna Gaz Karışması

LPG'li araçlarda radyatör ve yedek su deposuna gaz karışması sıkça yaşanan sorunlardan biridir. Aracın yedek su deposuna gaz karışıyor ise regülatör regülatör içerisindeki su hazne bölümünün diyaframı arızalı demektir. Tespiti oldukça kolay olup en büyük belirtisi yedek su deposunun kapağını açtığınızda içerisinden gaz kokusu gelmesidir.

Bu arıza bazı araçlarda hararetin yükselmesine performas kaybına en önemlisi zaman içinde silindir kapak contasını yakmasına yol açar. Araç sahiplerinin şüphe duyduklarında veya en azından yılda birkez yedek su deposu açıp gaz kokusu varmı yokmu kontrol etmeleri pahalı masraflardan kurtulmalarına neden olur.

LPG Regülatör Basınç Hatası Kaynaklı Yan Etkiler

Daha öncede belirtiğimiz gibi Regülatör içerisindeki diyafram mevsimsel değişim veya kullanım sürecine bağlı yırtılmalar ve serleşmeler meydana gelir. Bu sebepten ötürü regülatörün enjektörlere gönderdiği gaz basıncında yükselmeler ve düşüklük gibi yan etkiler yaşanmaktadır. LPG regülatör gaz basıncının bu dalgalanmaları aracın gazda giderken benzindegeçmesine, yakıt sarfiyatını armasına ve rolanti ve performans kaybın gibi sorunlara yol açar.

Bu gibi sorunlaryaşandığında LPG servisne giderek bilgisayara bağlatıp regülatör basınç hatası verip vermediğini ve basıncı normal sevyeye ayarlatmamız gerekir. Bir çok sıralı LPG sisteminde regülatör basınç ayarı rolantide 110 - 120 bar ayarında olması gerekir. Yukarta belirmiş olduğumuz sorunlar yaşandığında hemen aklınıza Otogaz beyin arızası gelmesin. Özellikle mevsimsel değişikliklerde sıkça yaşanan ve basit bir ayarla giderilen sorunlardan biridir.



Sıralı Sistem LPG Beyninden Kaynaklanan Aracın Sabahları Veya Bir Süre Park Edince Geç Çalışma Sorunu

Yerli yabancı tüm sıralı sistemlerde sıklıkla yaşanan bu sorun ilk olarak akla regülatör yani LPG beyin arızasını getirmektedir. Bu arızanın tespiti oldukça kolay olup her araç sahibinin kolayca yapacağı işlemdir. Peki reülatör arızasının tespini nasıl yapacağız? Cevap her marka regülatör üzerinde vakum diğer bi adıyla map hortumunun bağlandığı ince bir hortum girişi bulunur.Bu girişten hortumu normal günümüzdeki gibi stop ettikten sonra çıkarıp aracı çalıştıralım araç tek marşta kolayca çalışıyor ise LPG regülatör diyaframı yırtılmış demektir.

Bu sorun karşısında regülatör diyaframı veya komple regülatör değişmesi gereklidir. Belirtmiş olduğumuz hortumu çırmanıza rağmen araç hala geç çalışıyor ise LPG enjektör arızası olma olasılığı yüksektir. Sitemizin kategoriler bölümünde LPG beyin tamir takımları satılmaktadır

SIRALI SİSTEM REGÜLATÖRÜ NEDEN DONAR?

LPG'li araçlarda Gaz beyni neden donar? konusuna açıklık getirelim. LPG regülatörünün diyaframının patlak olmasından dolayı motor suyuna gaz basar bu nedenle beyin içerisinde su devirdaimi olmaz, ve regülatöre gelen gazın sogukluğu -40 derce oldugu için lpg beyni donmaya maruz kalır.

Motorun silindir kapak contası yanık olması veyada silindir kapağının çatlak olmasından dolayı motorun komresörü suya baskı yaparak su devirdaimini keser ve regülatöre su gitmesini engeller bu nedenlede beyinde donma olur.

Motor Su hortum ve kelepçelerinde çatlak ve gevşekliğinden dolayı motor suyu hava yaparak regülatör içerisinde hava boşlugu ulusturur ve su akışı saglanmadığı için regülatör donar. Motor suyu eksik olursa regülatöre yeteri kadar su gitmediği için bir müddet sonra beyin donar.

Motorda kışlık termostat takılı değil veya arızalı ise suyu motorda hapsetmeyeceği için kışın çok soğuk havalarda özellikle karburatörlü sistemlerde beyin donar. Böylelikle gaz beyni neden donar muhtemel sebeplerini yukarda sıralamış olduk.
S
4 yıl
Alternatif Yakıt Sistemleri ....
Motorlu taşıtlarda kullanılabilen alternatif yakıtlar; alkoller (metanol, etanol), doğal gaz (CNG), sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG), hidrojen
ve bitkisel yağlardır.

Alternatif yakıt olarak benzinli motorda;
- Alkol benzin karışımı
- Alkol
- Metan
- Sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG)
- Hidrojen

Dizel motorlarda ise;
- Alkol dizel yakıtı karışımı
- Bitkisel yağ dizel yakıtı karışımı
- Bitkisel yağlar
- Sıkıştırılmış doğal gaz (CNG)
- Sıvılaştırılmış petrol gazı

kullanılabilmektedir.

1- Alkol yakıtlasın avantaj ve dezavantajları
Alkol kullanımının yaygınlaşmasını engelleyen temel faktörler ise; Dünya petrol üretiminin
henüz talebi karşılayamayacak düzeye çıkmamış olmasının yanı sıra alkollerin birim kütlesinin ısı değerinin düşük, dolayısıyla birim kütle başına maliyetinin benzine göre yüksek olmasıdır. Alkollerin motorlarda alternatif yakıt olarak kullanılmasının avantaj ve dezavantajlarını
aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür.
- Alkoller ham petrolden elde edilen yakıtların yerine geçebilirler,
- Ham petrol yataklarına sahip olmayan ülkeler enerji ihtiyaçlarını petrole bağımlı olmadan
karşılayabilirler,
- Alkol üretimi (özellikle etil alkol), zirai imkanları geniş olan ülkelerin çiftçileri için iyi bir gelir kaynağı oluşturabilir,
- Alkoller oktan sayısı 90-100 olan benzin ile karıştırıldığında, 110 gibi yüksek oktan sayısına sahiptir ki; bu durumda motorlarda yüksek sıkıştırma oranlarına çıkılarak, motor performansı arttırılabilir. Başka bir deyişle daha küçük hacime sahip motorlardan daha büyük güçler alınabilir,
- Yakıt olarak saf metanol kullanılan bir motorun performansında aynı motorun benzinle
çalıştırmasına göre %10 daha fazla güç artışı görülmüştür,
- Alkoller benzinlere göre daha fakir karışımlarda çalışabilirler,
- Alkoller benzinle karıştırıldığında karışımın oktan sayısını arttırıcı etki gösterirler. %10
metanol, %90 benzin karışımının oktan sayısı 95'dir.
- Alkoller özelliklerinden dolayı, benzinden alkole dönüştürülmüş olan yakıt sisteminin filtrelerinde tıkanmaya sebebiyet verebilirler,
- Eğer alkol - benzin karışımları içerisine az miktarda da olsa su karışmış ise, durumunda
özellikle soğuk havalarda faz ayrışması oluşur. Faz ayrışması daha çok metanollü karışımlarda ortaya çıkar,
- Bazı benzin yakıt sistemi parçaları alkole uyumlu değildir. Özellikle kalay-kurşun alaşımı
ile kaplı tanklarda bu durum öne çıkar. Küçük miktardaki etanol-benzin karışımları için
önemli olmakla beraber saf metanol yakıt sistemleri önemli hasarlara neden olur,
- İlk hareket zorluğu olabilmekte bunu önlemek için, Alkoller uçucu maddeler ile karıştırılırlar. Yardımcı çalıştırma yakıtları kullanılır (eter, benzin, hidrojen vs.),
- Elektrikli yakıt buharlaştırıcılar kullanılır.

2- Hidrojen/hava karışımlarının geniş tutuşma sınırlarına sahip olması ve kolay tutuşabilmesi
emniyet sorunlarını arttırmaktadır. Ancak diğer bütün yakıtlar gibi hidrojende bilinçli olarak ele
alındığında, günümüz teknolojisi içerisinde güvenli olarak kullanılabilecektir. Hidrojenin kaza
ile yanması ise çevreye radyasyon yolu ile olan ısı iletimi, çıkan duman ve zehirli gazların miktarı da diğer yakıtlara göre daha azdır

3-Bitkisel Yağlar : motor, performansı ve egzoz emisyonları bakımından, bitkisel yağlar ile
bitkisel metil esterlerin fiziksel ve kimyasal özelliklerinin dizel yakıtına çok yakın olması nedeniyle alternatif yakıt olarak dizel motorlarında kullanılabileceği, uzun sureli uygulamalarda ise
metil esterlerin bitkisel yağlara göre çok daha iyi olduğu belirtilmektedir. Bitkisel yağ kullanımında yanma odasında birikintiler olduğu vurgulanmakta ve bunun bitkisel yağların yüksek
viskozitelerinden kaynaklandığı belirtilmektedir. Ham yağların olumsuz özelliklerinin esterleşme ile giderilebileceği belirtilmektedir, bitkisel yağların dizel motorlarda doğrudan kullanımıyla bu yağların yüksek viskozitesi ve yoğunluğundan dolayı çok iyi atomize olamamasından
kaynaklanan bir takım yanma problemlerini tespit etmişlerdir. Yapılan çalışmalarda motor performansı ve yanma parametreleri değerlendirilerek dizel yakıtı ile mukayese edilmiştir, termik
verimin dizel yakıtına göre biraz düşük olmasına karşın, efektif güç değerlerinin birbirlerine
çok yakın olduğu belirtilmiştir

4-CNG (Doğalgaz) :
- Doğalgaz motorunun yakıt sisteminin kontrol edilmesi kolaydır,
- Dağıtımı kullanım yerine kadar borularla yapılmaktadır,
- Yakıt kullanım için yardımcı elmanları elimine eder,
- İşgücü maliyetinden tasarruf eder,
- Çevre kirliliği oluşturmaz

5-LPG :

LPG Yakıtlı Araçtan Beklenen Performans;
- Temiz egzoz gazları.
- Motor yağının kullanım süresini arttırması (Benzin ile sulandırılmış olmadığından özelliklerini daha uzun süre korur).
- Karbon birikimi olmadığından motorun ömrünü uzatır.
- %10 düşük güç ki bu da maksimum hızda %3 kayıp oluşturur. Benzine kıyasla tüketim
hacminde artış sağlar.
- HC : Yanmamış Hidrokarbonlar
- Yakıtın yakıldığı bölümde ateşin yetişemediği ve yanmamış yakıt partiküllerinden oluşur.
Yüksek miktarda solunum sistemine tahriş etkisi vardır.


nihayetinde dostlar ;

- Birçok ülkede olduğu gibi, ülkemizde de alternatif yakıtlar konusunda AR-GE (AraştırmaGeliştirme) yapılmalıdır.
- Petrole bağımlılığın azaltılması için son derece önemli olan AR-GE çalışmaları özel sektör ve devlet tarafından desteklenmelidir.
- Alternatif yakıt kullanan motorlu taşıtlarda emniyet kurallarına mutlaka uyulmalıdır. Dönüşüm sistemleri yetkili kişiler tarafından yapılmalıdır.
- Otomotiv üretici firmaları alternatif yakıt kullanabilecek taşıtları üretmelidir.
- Alternatif yakıtların tercih edilme nedenlerinin ekonomik boyutundan ziyade çevre boyutu da ön plana çıkarılmalıdır.
S
4 yıl
Daha az bir yakıt Tüketimi için ...
Yakıt'tan tasarruf etmek için 10 ipucu;

1- Aşırı hız yapmayın, yüksek devirlerde otomobil kullanmayın.
2- Ani kalkıştan ve frenden kaçının.
3- Yokuş aşağı inerken gazdan ayağınız çekin; vitesi boş atmayın, kontağı kapatmayın
4- Fazla ağırlıklardan kurtulun.
5- Aerodinamik yapıyı bozan eklentileri sökün.
6- Hava filtresini sık sık değiştirin.
7- Lastiklerinizi sık sık kontrol edin, hava basınçlarını fabrika verilerinde tutun.
8- Hız sabitleme sistemini sadece düz yollarda kullanın.
9- Uzun süre hareketsiz duracaksanız motoru kapatın, rölantide çalıştırmayın
10- Yaz aylarında klimayı ihtiyaç duydukça kullanın. Yolculuk boyunca sürekli açık tutmayın.


Eğer ekonomi sizin icin ön plandaysa aşağıdaki önerilerimizi dikkatlice uygulayın.

1. Önünüzeki aracı cok yakından takip etmeyin. Zira devamli olarak aracınızı frenler ve gazlarsınız. Bu durum ilave yakıt tüketimine neden olur. Ani fren ve ardından gaz basmak yakıt tüketimini yüzde 5 arttırır.
2. Şehirlerarası yolda en verimli hız 80-90 km. arasındadır. 90 km.nin üstünde her kilometre yakıt tüketimini yuüde 1 arttırır. Son vitesteki 90 km.lik hız yaklaşık 3.000-3.300 motor devrine eşittir. Diğer viteslerde de motorunuzu 2.750-3.000 devirler arasında çalıştırın. (Bunun icin takometreden faydalanın).
3. Motorunuzun harareti (ısısı) yakıt tüketimini etkiler.
a- İlk hareketten önce motorun ısınması için en fazla 30 saniye bekleyin. Fazla ısınmasııi beklemek yakıt tüketimini arttırır.
b- Ancak şehirlerarası yola çıkarken, hareket göstergesinin normale yaklaşmasını bekleyin.
c- Kışın motorunuzun çok soğumaması icin radyator önünü gazete kağıdı ya da benzeri bir şeyle kapatın.
d- Soğuk motorda yakıt sarfiyati fazladır. Motor tam ısınmadan yapılan yolculuklardan (özellikle kısa mesafelerden) kaçının.
Böyle durumlarda aracınız yüzde 25 daha fazla yakıt harcar.
4. Yakıt deponuzun hatalı doldurulmasi yakıt tüketimini arttırır. Deponuzu doldururken aşağıdaki noktalara dikkat edin.
a- Deponuzu mümkünse pompanın yavaş hızı ile doldurun.
b- Depo hiçbir zaman ağzına kadar doldurulmamalı.
c- İmkanınız varsa sabah veya aksamın geç saatlerinde deponuzu doldurun.
f- Bir istasyonun pompasına yanaştığınızda pompanın para kısmının bilhassa sıfırlanmasına dikkat edin.

Akaryakıt fiyatlarina her gecen gün periyodik olarak gelen zamlar herkesi canından bezdirdi. Yakıt tüketimini minimuma indirmek elinizde.Eğer otomobiliniz son günlerde fazla yakıt tüketmeye başlamışsa vakit geçirmeden servisinizin yolunu tutun. Çünkü birkac küçük önlemle yakıt tüketimini kontrol altında tutabilirsiniz. Tedbirinizi almadan önce otomobilinizdeki onarılması gereken yerler hakkında teşhisinizi doğru koyun.Bazı basit onarım teknikleri ile aşırı yakıt tüketiminde tasarrufu kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Bütün iş bunun yöntemini iyi bilmekte yatıyor.Aracınız fazla yakıt harcıyor mu? Otomobilin konforu, çekisi, aksesuarlarının nasıl olduğundan önce, belki de ilk sorulan soru bu. Çoğumuz, süper ama kilometre başınana fazlaca yakıt tüketen bir otomobille dolaşmak istemez. Lüksünün yanında, yakıt tüketimi de otomobillerin tercih edilirliğini arttırıyor. Öte yandan hep merak edilen konular, aracın ne kadar benzin veya LPG yaktığı, eğer fazla yakıyorsa bunun nedenleri ve yakıt tüketimini en aza indirmenin yolları oluyor. Örnegin asağidaki belirtileri hissettiginizde, aracınızın fazla yakıt yaktığını anlarsınız.
S
4 yıl
LPG Lİ ARAÇLAR PERİYODİK BAKIM ÇİZELGESİ
Montajını yaptırdığınız LPG kitinin bakım ve ayarını mutlaka yetkili servislerine yaptırınız.

Hava filtresinin temizliği her 5000 km de
Gaz ayarı ilk 1000 km de sonrası ihtiyacı binayhen
Karbüratörlü araçlar Regülatör yağ alımı ve ayarı 10.000 km
Hava filtresinin değiştirilmesi her 10.000 km
Buji kontrolü ve değişimi her 10.000 km
LPG valfindeki filtrenin temizlenmesi 10.000 km
Regülatör sökümü, temizliği ve ayarı 20.000 km
Regülatör tamir takımı değişimi, gaz ayarı, gaz filtresi 40.000
S
4 yıl
EKONOMİK YAKIT YAKMA YÖNTEMLERİ
Eğer ekonomi sizin icin ön plandaysa aşağıdaki önerilerimizi dikkatlice uygulayın.

1. Önünüzeki aracı cok yakından takip etmeyin. Zira devamli olarak aracınızı frenler ve gazlarsınız. Bu durum ilave yakıt tüketimine neden olur. Ani fren ve ardından gaz basmak yakıt tüketimini yüzde 5 arttırır.
2. Şehirlerarası yolda en verimli hız 80-90 km. arasındadır. 90 km.nin üstünde her kilometre yakıt tüketimini yuüde 1 arttırır. Son vitesteki 90 km.lik hız yaklaşık 3.000-3.300 motor devrine eşittir. Diğer viteslerde de motorunuzu 2.750-3.000 devirler arasında çalıştırın. (Bunun icin takometreden faydalanın).
3. Motorunuzun harareti (ısısı) yakıt tüketimini etkiler.
a- İlk hareketten önce motorun ısınması için en fazla 30 saniye bekleyin. Fazla ısınmasııi beklemek yakıt tüketimini arttırır.
b- Ancak şehirlerarası yola çıkarken, hareket göstergesinin normale yaklaşmasını bekleyin.
c- Kışın motorunuzun çok soğumaması icin radyator önünü gazete kağıdı ya da benzeri bir şeyle kapatın.
d- Soğuk motorda yakıt sarfiyati fazladır. Motor tam ısınmadan yapılan yolculuklardan (özellikle kısa mesafelerden) kaçının.
Böyle durumlarda aracınız yüzde 25 daha fazla yakıt harcar.
4. Yakıt deponuzun hatalı doldurulmasi yakıt tüketimini arttırır. Deponuzu doldururken aşağıdaki noktalara dikkat edin.
a- Deponuzu mümkünse pompanın yavaş hızı ile doldurun.
b- Depo hiçbir zaman ağzına kadar doldurulmamalı.
c- İmkanınız varsa sabah veya aksamın geç saatlerinde deponuzu doldurun.
f- Bir istasyonun pompasına yanaştığınızda pompanın para kısmının bilhassa sıfırlanmasına dikkat edin.

Akaryakıt fiyatlarina her gecen gün periyodik olarak gelen zamlar herkesi canından bezdirdi. Yakıt tüketimini minimuma indirmek elinizde.Eğer otomobiliniz son günlerde fazla yakıt tüketmeye başlamışsa vakit geçirmeden servisinizin yolunu tutun. Çünkü birkac küçük önlemle yakıt tüketimini kontrol altında tutabilirsiniz. Tedbirinizi almadan önce otomobilinizdeki onarılması gereken yerler hakkında teşhisinizi doğru koyun.Bazı basit onarım teknikleri ile aşırı yakıt tüketiminde tasarrufu kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Bütün iş bunun yöntemini iyi bilmekte yatıyor.Aracınız fazla yakıt harcıyor mu? Otomobilin konforu, çekisi, aksesuarlarının nasıl olduğundan önce, belki de ilk sorulan soru bu. Çoğumuz, süper ama kilometre başınana fazlaca yakıt tüketen bir otomobille dolaşmak istemez. Lüksünün yanında, yakıt tüketimi de otomobillerin tercih edilirliğini arttırıyor. Öte yandan hep merak edilen konular, aracın ne kadar benzin veya LPG yaktığı, eğer fazla yakıyorsa bunun nedenleri ve yakıt tüketimini en aza indirmenin yolları oluyor. Örnegin asağidaki belirtileri hissettiginizde, aracınızın fazla yakıt yaktığını anlarsınız.
S
5 yıl
Neden mi Prins
Prins, 1986'dan beri alternatif yakıt sistemleri konusunda uzmanlaşmış bir kuruluş olarak dünyanın 50'yi aşkın ülkesinde faaliyet göstermektedir. Japonya'nın önde gelen enjektör üreticisi olan Keihin ile işbirliği içerisinde çalışmalarını ve öncülüklerini sürdürmektedir. Sıralı Otogaz Sistemi; LPG/CNG ve hidrojen için tek enjektör sistemi; ValveCare katkı sistemi ve buhar enjeksiyon sistemi Prins'in mevcut en yüksek teknolojiyle ürettiği ürünleridir. Ayrıca Teknelerde LPG Kullanımı için ürettiği özel sistemlerde teknolojinin en üst noktasıdır.
Kalite Prins Autogassystemen B.V. şirketindeki tüm faaliyetlerin ayrılmaz bir parçasını oluşturmaktadır.

Toplam kalite sistemi ve iş süreçleri NEN-EN-ISO 9001:2008 sertifikasıyla ilgili olarak TüV Netherlands QA B.V. tarafından denetlenmektedir.

Buna ek olarak, OEM projesiyle ilgili tüm süreçler otomotiv sektörü için önemli olan TSE ISO/TS 16949 standardına uygundur. Bu sertifika Prins Autogassystemen şirketinin en yüksek OEM kalite düzeylerine ulaşabilmesi ve bu kalitede ürünler temin edebilmesinin garantisidir.

Ayrıca, VSI sistemlerinin tüm sistem komponentleri ve komponent bileşimleri R67-01 ve R110 kalite normlarına göre sertifikalandırılmıştır. Amerika ve Kanada pazarları için gerekli onaylar ve CSA sertifikası alınmıştır. Orta Doğu ve Asya pazarları için Prins Autogassystemen sistem komponentleriyle ilgili olarak ISO 15500 akreditasyonu almıştır.

Bu çeşitli sertifikalar ve akreditasyonlar RDW, TüV, KBA ve Gastec gibi otomotivle ilgili test otoriteleri tarafından sıklıkla denetlenmektedir.
Avrupa pazarı için Prins ayrıca R115 sertifikasına sahiptir. R115, LPG ve CNG sistemleri için bir Avrupa retrofit (donanım iyileştirme) yönergesidir. Bu direktif LPG/CNG sistemi üreticisinin uyması gereken emisyon, dokümantasyon ve kalite standartlarını belirlemektedir. Her otomobil modelinde veya serisinde araçlar onaylanmış bir laboratuar tarafından testlerden geçirilmektedir.





Prins Regülatör
• R67-01 ve CSA standart onaylı
• Kompakt tasarım: Ø125 * 95mm
• Katı tasarım: 60 bar patlama basıncı ile test edilmiştir.
• Siyah Eloksallı Alüminyum
• Membranlar ve Vulkanize Koltuk ve O-halkalar: -30ºC ila + 120º C arasındaki sıcaklıklarda birkaç durumda test edilmiştir (diğer özellikler isteğe bağlı)
• 6 mm hortum üzerinden giriş manifolduna aşırı basınç verilir
• Ayarlanabilir basınç: 1,7 –2,6 Bar
• Tek kademeli valf ile sistem basınç kontrolü.
• Sistem basıncı giriş basıncından (MAP) bağımsızdır. (Bu, enjektörün lineer akış karakterinden kaynaklanmaktadır).
• İsteğe bağlı MAP bağlantısı. (turbo şarjlı motorlar için).
• Diğer tek kademeli düşürücülere kıyasla çok kararlı dinamik basınç davranışı.
• Esnek kilitleme vanası hem BFC hem de standart.
• Entegre sıcaklık sensörü. (NTC direnci, 20 ° C'de R = 2500 ohm).












Prins Enjektör
LPG / CNG'yi her bir silindir için giriş manifolduna enjekte eder. Prins ile işbirliği yaparak dünyanın önde gelen enjektör üreticilerinden Japonya'nın Keihin Corp tarafından geliştirildi. Enjektörler OEM kalitesine ve güvenilirliğine sahiptir.

• R67-01 ve R110 onaylandı.
• PA6 Cam elyafı "zorlanmış" naylon.
• Sadece doğru sürüm mevcut. Gerektiğinde montajcının doğru versiyonunu sol versiyonuna aktarması gerekir.
• Yüksek profilli görünüm.
• Hafif ve kompakt.
• Komplike olmayan montaj.
• Sevkiyattan önce fabrikada monte edildi ve sızıntı testi yapıldı.
• 2, 3, 4 veya 5 silindir grubu.
• OEM kalite enjektörü.
• Ömür boyu en az 290.000.000 devir veya 240.000 km -> 2 yıl garanti!
• Mükemmel lineer akış aralığı (lineer% 2 hassasiyet, minimum akıştan minimum akışa). 2,5 msn'den başlayan doğrusal akış.
• Düşük direnç 1,25 Ω.
• Her silindirde 9 kW ila 45 kW arasında motor kapasiteleri için 5 enjektör boyutu. (örneğin, 27 kW ila 10 silindir, 450 kW ile 3 silindir).

Prins ECU - Elektronik Kontrol Ünitesi

• LPG R67-01 ve CNG R110 yönetmelikleri E-markalama onayı
• 3 versiyon: 4, 8 ve 10 silindir
• Tüm yükseltmeler aşağı doğru uyumludur
• Yüksek güvenilirlik
• Motor sinyallerinin, benzin enjektörlerinin, dev / dak, MAP, soğutma sıvısı vb.
• Solenoidlerin kontrolü
• Enjektörlerin kontrolü
• Benzin enjektörlerini kesin
• Yakıt seçimini okuyun
• Teşhis programı ile iletişim
• ECU enjektör sürücüsü, 10 silindire kadar
• “kapalı döngü tepe ve tutma akımı kontrolünü” temel alan enjektör sürücüleri
• Enjektör teşhisinin sürekli izlenmesi:
- Aşırı yükleme
- Sürücü sıcaklığı
- Kısa devre
- Yüksüz
• Teşhis, servis ve parametre yükü yazılımı Windows 98, 2000, XP ve Vista ile çalışır
• CAN denetleyici (2.0b) OEM CAN-bus ile iletişimi sağlar
• Komple kablo tesisatı: basit ve verimli kurulum için metin ve sayılarla renk kodlu
S
5 yıl
Ucuz antifrizler Masraf açıyor ...!
Ucuz antifrizler su kanallarınızı tıkıyor lütfen dikkatli olalım .
Ucuz antifriz hem tortu yaparak radyatör peteklerini tıkar hem de korozyona yol açar(özellikle su tapalarında).


Videoyu izlemek için tıklayınız
S
5 yıl
ŞİMŞEK OTOGAZ -Ankara Destek ve Cevaplıyor
Sayın donanım haber sakinlerine esenlikler dileriz. Bu başlık altında icra ettiğimiz meslek hakkında deneyimlerimizi ve yardımlarımızı paylaşmaya çalışacağız .Formun formatına aykırı olmamak kaydı ile paylaşımlarımız meraklılarına fayda sağlayacağına inanıyoruz.Telefon aracılığı ile sorularınız için 0553 939 22 15 nolu telefondan çözüme kavuşacaktır.saygılar ...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.