V

Yarbay
12 Kasım 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
137 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
V
9 yıl
Yerden Isıtmalı Dubleks Daire İçin Kombi Tavsiyesi
Yer İzmit, ev konum olarak kuzey-güney cephe. Ara daire, iki yanında dubleks daire var. Alt kat 100, üst kat 60 metrekare. Yalıtımlı yeni bina, kombi alt kat balkonunda dolap içinde olacak. Premix yoguşmalı kombi olarak hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz? Yerden ısıtmalı daire için dikkat etmem gereken konular var mı? Oda termostatı mutlaka gerekir mi? Teşekkürler.
V
11 yıl
Philips HTS 3539 \u0026 Samsung HT-E350
Arkadaşlar bu tür sorulara pek cevap gelmemiş ama tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. LG 47LW570s panelim için uygun fiyatlı bir ses sistemi bakıyorum. Daha çok usb'den film ve uydudan tv izlemek amaçlı kullanacağım. Player'ının önemi yok. Gücü de çok önemli değil. Apartman dairesinde kullanılacak. Kaliteli ve temiz bir ses olsun yeter.
Forumda biraz araştırma yaptım ama kesin sonuca varamadım. TV'mde arc desteği mevcut. Bu nedenle arc hdmi içeren bir sistem düşünüyorum. Başlıkta yazdığım iki ürün hakkında ne dersiniz?

Philips HTS3539 600W

Samsung HT-E350 330W

Merrak ettiğim bir konu bu iki üründe de Anynet ve Easylink gibi özellikler var. Tek kumanda ile hem TV hem de ses sistemini kullanabilir miyim? Bu sistemlerle usb üzerinden film izlemede sorun yaşar mıyım? TV'm LG olduğu için LG marka bir sistem mi tercih etmeliyim? Bu seviyede LG olarak önerebileceğiniz ürün var mı?

Teşekkürler.
V
13 yıl
2012 Yeni Honda CR-V - Gerçek Fotolar
V
14 yıl
Limera1n ile iPad 3.2.2 Jailbreak
Evet arkadaşlar 3.2.2 versiyon için jb çıktığı söyleniyor. Yapanlar var mı? Sonuçlar nasıl? Limera1n deneyelim mi yoksa bekleyelim mi? Deneyimli arkadaşlardan yorum bekliyorum.
V
14 yıl
iPad oyunları?
Arkadaşlar iPad için tavsiye edeceğiniz ücretsiz veya düşük ücretli güzel oyunlar var mı? Şöyle bir bakındım dişe dokunur çok fazla oyun göremedim .
V
14 yıl
HYUNDAİ DE GERİ ÇAĞIRIYOR !
Hyundai, Amerika ve Kore'de satılan Sonata sedan araçlarını kapı kilit problemi nedeniyle geri çağırmaya hazırlanıyor.

February 24, 2010 - 5:09PM - AFP

http://news.smh.com.au/breaking-news-world/hyundai-to-recall-sonata-sedan-in-us-and-skorea-20100224-p35f.html
V
14 yıl
VOLKSWAGEN\u0027DEN 2011 SONUNA KADAR 10 YENİ MODEL GELİYOR
Doğuş Otomotiv Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, 2011 sonuna kadar Türkiye'de 10 yeni modeli pazara sunacaklarını açıkladı. Uygun, yeni modellerle 40 bin adetlik satışı geçerek pazardan yüzde 10 pay almayı hedeflediklerini söyledi.

Doğuş Otomotiv Volkswagen (VW) Binek Araç, 2011 sonuna kadar Türkiye'de pazara süreceği 10 yeni modelle 40 bin adetlik satışı geçerek pazardan yüzde 10 pay almayı hedefliyor. Doğuş Otomotiv Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, zorlu geçen 2009 yılını beklentileri doğrultusunda kapattıklarını belirterek, "2008'de yüzde 6,9 olan pazar payımızı, 2009'da yüzde 7,2'ye çıkardık. 2010 hedefimiz ise yüzde 8,2 olacak" dedi.
Grup olarak 2009 yılını değerlendirmek ve 2010 beklentilerini açıklamak için otomotiv editörleriyle bir araya gelen Doğuş Otomotiv VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, VW AG'nin 2009 yılının henüz ilk dokuz ayında gerçekleştirdiği 4.4 milyon adetlik üretimiyle hedeflerinin üzerine çıkma başarısı gösterdiğini söyledi. Uygun, "Gerek Avrupa'da gerekse dünyada gerçekleştirdiği satışlarla pazar payını artıran Volkswagen, yüksek üretim adetlerine sahip firmalar arasında yaratıcılığıyla ön plana çıkıyor. DSG 7 ileri şanzıman ve TSI gibi yaratıcı motor teknolojileri otomotiv sektörüne kazandıran VW önümüzdeki yıllarda da pazar payını artırmaya devam edecek" dedi.

6.6 milyon üretecek
VW'nin 2018 yılı planlarını 2008'de ortaya koyduğunu ve bu tarihte 6.6 milyon adet üretimle dünya birincisi olmayı hedeflediğini belirten Uygun, 2009'da markanın Avrupa'daki payının krize rağmen yüzde 10,7'den 11,4'e çıktığını hatırlattı. VW markasının 2009 yılında Türkiye pazarında da başarılı bir yıl geçirdiğini ifade eden Uygun, şunları söyledi:
"2008'de 21 bin 136 adetlik satışla yüzde 6,9 olan pazar payımızı, 2009'da 26 bin 760 adetlik satışla yüzde 7,2'ye çıkardık. Ancak yıl içinde bazı ikmal problemlerimiz oldu. Talep olmasına rağmen üretimdeki sıkışıklık yüzünden araç getiremedik. Eğer ikmal sorunu olmasaydı pazar payımız yüzde 8'in üzerinde olurdu. Bu yıl ise satışta 30 bin adedi aşarak yüzde 8,2 pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz."
Bu yıl içinde 5 yeni modeli devreye sokacaklarını kaydeden Uygun, "İlk olarak martta Golf R pazara girecek. 2 litrelik 4 çekerlik bu aracı 50 bin euro civarında pazara sunacağız. Ardından Scirocco R ve Polo GTI devreye girecek. Scirocco R, 59.5 bin euro, 170 beygirlik Polo GTI ise 45-46 bin TL seviyelerinde olacak. Makyajlı Touareg ve yeni Touran da bu yıl içinde pazara sunulacak" dedi.

10 model yüzde 10 pay
2011 yılında da devreye girecek 5 yeni VW modeliyle Türkiye'deki satış rakamlarını 40 bin seviyesine çıkarmayı ve toplam pazar paylarını yüzde 10'a taşımayı hedeflediklerini anlatan Uygun, gelecek yıl da yeni Jetta, Passat gibi modellerin geleceğini vurguladı. Hemen her VW modelinin kendi segmentlerinde önemli satış başarısı yakaladığını söyleyen Uygun, "2009 tam anlamıyla ödüllerle geçen bir yıl oldu. Öncelikle Golf modelimiz, ‘Dünyada Yılın Otomobili' seçildi. Ardından 2008'de yüzde 2 olan segment payını 2009'da yüzde 21'e yükselten Tiguan, ‘En Sağlam Tavanlı SUV' ödülüne layık görüldü. 2010'a da ödül ve zaferlerle başladık. Dakar Rallisi'nde Volkswagen TDI motorlu Touareg araçlarıyla mücadele eden 5 VW ekibinden üçü, ilk üç sırada yarışı tamamlayarak çok büyük bir başarıya imza attı. Yeni Polo modelimiz, ‘2010 Car of the Year' seçildi."
2009'da "satış sonrası hizmetler" anlamında önemli başarı kazandıklarını vurgulayan Uygun, "Devreye aldığımız Segment 2 ve 3 kampanyamız, son bir yıl içinde VW yetkili servislerine gelmeyen 30 bin müşteriyi kazanmamızı sağladı" dedi. Geçen yıl boyunca 4 yaş ve üzeri VW araçlarda yüzde 20'ye varan servis indirimi uyguladıklarını kaydeden Uygun, yetkili servise toplam giriş sayılarının 350 bin adede ulaştığını dile getirdi. VW'nin ticari araçlarına da uygulanan bu indirimle toplam 650 bin VW aracının bayilere geldiğini vurgulayan Uygun, bunun kriz yılında yetkili servislere önemli bir gelir katkısı sağladığını kaydetti.

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=136228
V
14 yıl
Forester \u0026 CR-V \u0026 Captiva \u0026 Koleos \u0026 ?
Aslında araba değiştirme işini yaza bırakmıştım. Özellikle yeni gelecek Skoda Yeti'yi bir göreyim diyordum. Ama bayram öncesi talihsiz bir şekilde arabamda elektrik tesisatından yangın çıktı ve büyük hasar meydana geldi. Henüz kesinleşmedi ama araç pert olacak gibi. Kasko ile görüşmeler devam ediyor.

Mecburen yeni araba bakmak zorunda kaldım. SUV tarzı düşünüyorum. Arazi performansı önemli değil. Önceliklerim güvenlik, konfor, iç mekan kalitesi ve sorunsuzluk. Tamamen aile kullanımına yönelik olacak. Mutlaka otomatik vites olacak. Performans beklentim de yok. Benzinli veya dizel fark etmez. Ama yakıt tüketimi de makul olmalı. Marka takıntım yok. İkinci eli de çok önemli değil. Bütçe olarak 80.000'e kadar çıkabilirim. Sıfır düşünüyorum ama temiz ve çok az km yapmış ikinci el bulursam düşünebilirim.

Hafta sonu test sürüşü yapmayı düşündüğüm birkaç model var. Forester, CR-V, Captiva ve Koleos'a bakacağım önce. 3008 ve Qashqai düşünmüyorum. Önerilerinizi bekliyorum .

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
V
15 yıl
Forester dizel otomatik ne zaman?
Daha önce forumda 2010 yılında gelecek diye yazılmıştı. Ama Subaru'nun boxer dizelinin tork üretimini taşıyabilecek yeni şanzımanını hala geliştirmeye devam ettiği söyleniyor. Kesin bir tarih de verilmiyor. Bu arada Honda önümüzdeki yıldan itibaren makyajlı CR-V'lerde dizel-otomatik seçeneğini sunacak.

< Resime gitmek için tıklayın >
V
15 yıl
BMW, X1\u0027i Adana\u0027da tanıtacak
Alman otomotiv devi BMW, yeni modeli X1'i TÜYAP Çukurova Otoshow 2009 Fuarı'nda tanıtacak.

< Resime gitmek için tıklayın >

TÜYAP, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve Çukurova Yetkili Otomobil Satıcıları Derneği (YODER) işbirliğiyle, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Odası ve Çukurova Fuarcılık A.Ş.'nin desteğiyle düzenlenen Adana 3.Otomobil, Ticari Araçlar, Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı 10 Ekim'de kapılarını ziyaretçilere açacak. 15 Ekim'e kadar devam edecek fuarda açılış günü dünyaca ünlü otomobil firması BMW, kısa bir süre önce Almanya'da tanıttığı X1 modelinin Türkiye lansmanını Adana'da yapacak. BMW'nin X5 ve X3'ten sonra X serisindeki üçüncü modeli olan X1'i otomobil tutkunları yakından görme ve test sürüşü yapma fırsatını Çukurova Otoshow 2009 Fuarı'nda bulacak. Fuar süresince katılımcı firmalar farklı aktivitelerle yeni ürünlerini tüketiciye tanıtırken otomobil almak veya otomobilini yenilemek isteyenlere cazip imkânlar da sunulacak.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.