A

Binbaşı
16 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
76 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
7 yıl
iCloud Kullanım Alanı Karışıklığı
Merhaba, aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi aslında 20 GB'ya yakın bir veri olmasına karşın iCloud kullanım alanını tamamen boş gösteriyor. Konuyu Apple Care ile görüştüm onlar da çözüm bulamadı. Hesabımı incelemeleri için Apple mühendislerine aktardılar konuyu. Problem hala çözüm aşamasında. Dün bir ara düzeldi gibi bu sefer de fotoğrafları iki kez yer kaplıyormuş gibi gösterdi. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mıdır ?< Resime gitmek için tıklayın >
A
9 yıl
4G ihalesi yerine 4,5G ve 5G ihalesi yapılacak
Daha önce 26 Mayıs tarihinde düzenleneceği açıklanmış olan ve kamuoyunda 4G ihalesi olarak bilinen frekans tahsisi ihalesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4G teknolojisiyle ilgili “Dünya 5G’yi konuşuyor. 4G ile zaman kaybetmemize gerek yok. 3G’de 2 yıl daha sabredersek, 5G’ye geçeriz. Aksi takdirde 4G’ye geçersek Türkiye çöplük haline döner.” şeklindeki açıklamalarının arkasından gelen süreçte 26 Ağustos tarihine ertelenmişti.

Yeni ihalenin 26 Ağustos tarihinde yapılıp yapılmayacağı konusunda yaşanan belirsizlik nihayet giderildi. İhale şartnamesinde değişiklik yapıldı ve yeni frekans ihale şartnamesi mobil iletişim operatörlerine bizzat dağıtıldı. BTK tarafından yapılan şartname değişikliğinde 26 Ağustosta yapılacak olan ihalenin 4G ihalesi değil, 4.5G ve 5G ihalesi olarak nitelendirileceği dikkat çekiyor.

Yeni frekans ihale şartnamesinde ilk yıl için yüzde 30, ikinci yıl için yüzde 40, üçüncü yıl için ise yüzde 45 yerli teknoloji sahipliği oranı aranıyor. Bu şekilde Türkiye’de Ar-Ge istihdamının artırılması, 4G teknolojisinin daha fazla yerlileştirilmesi ve 5G’ye yönelik yerli teknolojilerin de önünün açılması hedefleniyor.

5G ihalesi de yapılacağı için, gelecekte 5G teknolojileri kullanıma sunulmaya başlandığında yeni bir ihalenin yapılması gerekmeyecek. Mobil operatörler yeni teknolojiyi bürokratik düzenlemeleri beklemeden sunma imkanını elde edecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanvekili Ömer Fatih Sayan, “İhale şartnamesinde yapılan değişikliklerle bu ihaleyle Türkiye’de kamuoyunda bilinen adıyla 4,5G teknolojisiyle hizmete başlanacak, 5G teknolojisine yerli teknolojiyle geçilmesinin önü açılacak. 5G teknolojisine ilk geçen ülkelerden biri olmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Mobil şebeke işletmecilerine tahsisli mevcut frekans miktarının 183 MHz olduğunu, ihale kapsamında sunulacak yeni frekanslarla toplam 573 MHz’a çıkacağını kaydeden Sayan, 4G ihalesi ile tahsis edilecekler de dahil edildiğinde toplam frekans miktarının mevcut frekansların üç kat, mobil geniş bantta veri hizmeti sunulacak frekans miktarının ise beş katından fazlasına çıkacağını vurguladı.

Sayan, “İhale sonrasında mevcut yola ilave edilecek 3 şeritli otoban kalitesinde yolla birlikte toplam 4 şeritli bir yolda ve daha yeni ve hızlı araçlarla seyahat etmeye başlayacaklar.” şeklinde bir benzetmede de bulundu.

İhalenin üç ay ötelenmesiyle birlikte 4G’nin Türkiye’de faaliyete geçeceği tarih de üç ay ötelenmiş oldu. İhale sonrasında Türkiye’de 4G servislerinin 1 Nisan 2016’da faaliyete geçmesi bekleniyor.

Kaynak: teknoblog.com
A
10 yıl
4G, Turkcell ile 2015\u0027in başında
Turkcell'in bu yıl 7. kez düzenlediği ve 2 gün serecek olan "Teknoloji Zirvesi" başladı. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv zirvenin açılışında bir konuşma yaparak akıllı cihazların yeni dünyada başrolde olduğunu anlatan, akıllı telefon sayısının dünyada gittikçe arttığını ifade etti. Ciliv, 4g'nin 2015'in başında Türkiye'ye geleceğini de belirtti.

Süreyya Ciliv, Türkiye'deki durumun da dünyadaki gelişmeye çok paralel olduğuna işaret ederek, "Akıllı telefon satışları 2011 yılından itibaren patlama yapmış şekilde. Tablet satışları da keza bilgisayarı yakalamış vaziyette. Şunu da belirtmek istiyorum, Turkcell'in çıkarttığı, Turkcell T50'de üçüncü çeyrekte ve Ekim ayında Türkiye'de en çok satılan model oldu. Uygun performansı ve fiyatıyla gerçekten büyük bir başarı kazandı. Bunun sebebi de içinde yazılımı, performansı diye düşünüyoruz" dedi.
Ciliv, "Kısaca artık her yer ofis. Mobilin müşterilere muazzam bir faydası var, her yerden bilgiye ulaşıyorsunuz, her yerden işini yapıyorsun, parklar senin ofisin. Bir faydası, tatilde de ofisin olabiliyor" diyerek, bu duruma kötü bakılmaması gerektiğini, önceden tatili yarıda keserek dönülmesi gerektiği ancak şimdi kumsalda veya deniz kenarında işin yapılabildiğini ifade etti.
"EN ÖNEMLİ UNSURUN HER YERDEN ERİŞİM"
Ciliv, konuşmasında giyilebilir teknolojilerin gelişiminden ve geleceğinden de bahsederek, "Neredeyse bütün hardware firmasının akıllı saati var. Bu giyilebilir teknolojiler çok daha küçülecek ve bunlar neredeyse vücudumuza yapışır hale gelecekler, her gün giydiğimiz sensörler halinde gelecekler" dedi.
Süreyya Ciliv, yeni dünyayı şekillendiren en önemli unsurun her yerden erişim olduğunu belirterek, "Her yerden erişim. Bütün Türkiye network altında 3G ile. Bugün Türkiye'de ki 3G şebekesi dünyanın en güçlü 3G şebekelerinin başında geliyor. Ericsson'un yaptığı testlerde Turkcell şebeke hızı hep birinci. Bizden daha hızlı bir 3G şebekesi olan bir operatör yok" diye konuştu.
"4G ARTAN TRAFİĞİ KARŞILAMASI İÇİN GELMEK ZORUNDA"
Turkcell'in kuruluşunun 20. yıl dönümü dolayısıyla dün Ankara'da gerçekleştirilen etkinliği anımsatan Ciliv, "Dün Sayın Bakanım da söz verdi, 2015'in başında Türkiye'ye 4G gelecek. 4G artan trafiği karşılaması için gelmek zorunda" diye konuştu.
Biliyorsunuz rakiplerimiz 3G'ye gerek yok diyordu, Turkcell tek başına 3G gelsin diye çırpındı senelerce. 3G geldi 5 sene oldu. Türkiye'de data trafiği 200 kat arttı. Bu burada duracak mı? Tabi ki durmayacak. Her sene en az yüzde 100 artıyor" diye konuştu.
5G çalışmalarının yapıldığını ifade eden Ciliv, çalışmaların içinde yer aldıklarını kaydetti.
Kaliteli fiber altyapının önemine de değinen Ciliv, bu anlamda Turkcell Superonline ile yaptıkları yatırımları ve bu yatırımlara devam edeceklerini bildirerek, "Daha da hızlandıracağız. Dün de Sayın Cumhurbaşkanımızın önünde de söz verdik, daha çok yatırım yapacağız, zaten yapıyorduk daha da yapacağız" ifadesini kullandı.
TURKCELL TEKNOLOJİ ZİRVESİ
112 oturumda 200'ü aşkın fikir önderini 12 binin üzerinde davetliyle bir araya getirecek. 2010 yılından bu yana kapsamı ve katılımcı kitlesi daha da genişleyen zirve Haliç Kongre Merkezi'nde 12-13 Kasım tarihlerinde yapılacak. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in konuşması ile açılacak etkinliğe yaşayan en zeki insan kabul edilen fütürist Michio Kaku konuşmacı olarak katılacak.
Turkcell Teknoloji Zirvesi kapsamında, dünya çapında büyük ilgi gören "maker hareketi" ilk kez Türkiye'de bir "Maker Faire" gerçekleştirecek. Maker İstanbul Fuarı etkinliğinde; tüm dünyanın ilgiyle izlediği Maker'ların "kendin yap" metodu ve ileri teknolojilerle ürettikleri heyecan verici icatları sergilenecek. Ayrıca dünyanın en önemli yaratıcılık yarışmalarından biri olan Cannes Lions'da ödül alan çalışmalar da bu yıl ilk kez Türkiye'de, Turkcell Teknoloji Zirvesi'nde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Haber alıntıdır.
A
10 yıl
Turkcell 2013’te de Avrupa’nın en hızlı büyüyen telekom şirketi oldu
Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, 2013 yılsonu finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Turkcell Grup, 2013’te konsolide gelirini bir önceki yıla göre %9 oranında artırarak 11 milyar 408 milyon TL gelir elde etti. Bu büyümede; %38 oranında artan mobil internet gelirleri ve %28 oranında büyüyen grup şirketlerinin katkısı etkili oldu. Grup AVFÖK, bir önceki yıla göre %9 artışla 3,54 milyar TL, net kâr ise %12’lik artışla 2,33 milyar TL oldu. Turkcell, geçen yıla oranla yüzde 5 oranında daha fazla yatırım yaparak 1,82 milyar TL yatırım miktarına ulaştı. Şirketlerin operasyonel verimliliği ve pazardaki başarı göstergelerinden VFÖK (Vergi-Faiz Öncesi Kâr) ise bir önceki yıla göre %7 artışla 1,95 milyar TL oldu.


Kullanım arttı, 849 bin yeni faturalı abone kazandı

Turkcell Türkiye, inovatif servisleri, mobil internetteki hız ve kalitesi ve en iyi müşteri deneyimi hedefiyle 2013 yılında 849 bin faturalı abone kazandı. Bu rakamla birlikte abone sayısı Türkiye’de 35,2 milyona ulaştı. Turkcell Grup’un 9 ülkedeki toplam abone sayısı ise 71,3 milyon oldu.

Abone Başı Aylık Ortalama Gelir (ARPU); %4 artarak 21,7 TL olurken, Abone Başı Aylık Ortalama Kullanım (MoU) ise %7 büyüyerek aylık 259 dakikaya ulaştı.

Akıllı telefon kullanıcısı 10 Milyona yaklaştı

Turkcell’in mobil internet gelirleri yıllık bazda %38 oranında artarak 1,43 milyon TL oldu. Mobil internet gelirlerinin artmasında %30’a ulaşan akıllı telefon penetrasyonu etkili oldu. 2013 yılında Turkcell şebekesinde 3 milyon 300 bin abone daha akıllı telefon kullanmaya başladı. Turkcell’in 2013 yılında satışa sunduğu Türkiye’nin ilk yerli tasarım akıllı telefonu ‘Turkcell T40’ ise 3 ayda 100 binden fazla sattı.

Turkcell Superonline büyümeye devam ediyor

Turkcell’in başarılı sonuçlarında grup şirketlerinin başarılı performansları da etkili oldu. Gelirleri yıllık bazda %35 büyüyerek 925 milyon TL’ye ulaşan Turkcell Superonline, fiber interneti 570 bin aboneye ulaştırma başarısı gösterdi. Şirket 2013 yılındaki AVFÖK marjını ise %70 arttırdı ve 238 milyon TL’lik AVFÖK gerçekleştirdi.


İnovatif ürün ve servisler hayata geçirildi

2013’ün ilk çeyreğinde kendi markalı tabletini piyasaya süren Turkcell, 4. çeyrekte ise Türkiye’nin ilk yerli akıllı telefonu T40’ı müşterilerine sundu. Başarılı yeni uygulamalara da imza atan şirket, toplu taşımada ilk temassız ödeme çözümü olan Urfakart’ı Turkcell Cüzdan sayesinde Şanlıurfa’da hayata geçirdi. LTE’de 900 Mbps’e varan hız rekoru, Anadolu’da şehir şehir gezerek 4G deneyim fırsatını sunması, kurumsal müşteriler için tasarlanan “İşte Teknoloji Hamlesi” 2013’te öne çıkan işler oldu.

Turkcell, gerek teknolojisi gerekse geliştirdiği ürün ve hizmetlerle uluslararası arenada da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye devam etti. Turkcell, Akıllı Harita, SMS+ ve Hayal Ortağım ile dünya çapında sektörün en iyilerinin yarıştığı Global Mobil Ödülleri’nde (2014 Global Mobile Awards-GSMA) finale kaldı.


Ciliv: “Teknoloji ve inovasyondaki üstünlüğümüzle Avrupa’nın en hızlı büyüyeni olmayı sürdürdük”

Turkcell’in 2013 yıl sonu sonuçlarını yorumlayan Genel Müdür Süreyya Ciliv; “İnovasyon ve operasyonel mükemmeliyet odağımız ve müşterilerimize değer yaratan Turkcell farkıyla bir kez daha güçlü sonuçlar elde ettik. Bu sonuçlarımız ile bir kez daha Avrupa’nın en hızlı büyüyen Telekom grubu olmayı başardık.

2013 yılında, mobil genişbantı yayma vizyonumuzla, Türkiye’de tasarlanan ve üretilen ilk akıllı telefon olan ‘T40’ı ortalama fiyatların yarı fiyatına müşterilerimize sunduk. T40’ın, akıllı telefon penetrasyonunu artırma, bilgiye erişimde fırsat eşitliği, ekonomiye katkı ve yerli yazılımı teşvik hedeflerine ulaşmada önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz.

Grup olarak, 2013’te toplam 1,8 milyar TL yatırım yaparak Türkiye’nin mobil ve fiber altyapılardaki kalitesini daha da artırdık. Bugün, Turkcell’in üstün altyapısı sayesinde müşterilerimiz bilgiye her an her yerden ulaşabilecek noktaya geldi. Bilgiye erişime verdiğimiz önemle, yakın zamanda, Turkcell Akademi’yi dijitalleştirerek, dünyanın önde gelen eğitim kurumlarının da işbirliğiyle 2,000’den fazla eğitim içeriğini tüm Türkiye ile paylaşmaya başladık.

Önümüzdeki dönemde de Turkcell’i farklılaştıracak inovatif yeni ürün ve servisler geliştirmeye devam edeceğiz. Başarımızı mümkün kılan müşterilerimize, çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve hissedarlarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.
A
11 yıl
Turkcell 2. Çeyrekte tarihi rekor kırdı. 2.86 Milyar TL gelire ulaştı.
Turkcell, 2013'ün ikinci çeyreğinde gelirlerini yıllık bazda yüzde 11 arttırarak, tarihinde bir çeyrekte elde ettiği en yüksek gelire ulaştı.

Turkcell, 2013 ikinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Turkcell Grup gelirleri, bir önceki yıla göre yüzde 11 oranında büyüyerek 2,86 milyar lira oldu. Bu büyümede; Türkiye'de yüzde 4 oranında artan ses gelirleri, akıllı cihaz kullanımının gelişimiyle yüzde 42 oranında artan mobil internet gelirleri ve yüzde 29 oranında büyüyen grup şirketlerinin katkısı etkili oldu.

Grup AVFÖK, bir önceki yıla göre yüzde 12 artışla 869 milyon lira, net kar ise 556 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirketlerin operasyonel verimliliği ve pazardaki başarı göstergelerinden biri olan VFÖK (Vergi-Faiz Öncesi Kar) ise bir önceki yıla göre yüzde 15 artışla 502 milyon lira oldu.

Turkcell Türkiye'nin abone sayısı bir önceki yıla göre değişmezken, 2013'ün ikinci çeyreğinde bir sene öncesine göre 1,2 milyon faturalı abone kazandı. Bu çeyrekte yurt içinde 34,7 milyon abonesi bulunan Turkcell, yurt dışı iştiraklerinin de eklenmesiyle 9 ülkede 69,5 milyon aboneye ulaştı. ARPU( Abone Başı Aylık Ortalama Gelir) ; faturalı abone oranındaki yükseliş ve mobil genişbant gelirlerindeki artış sayesinde yıllık yüzde 8 artarak 22,3 lira olurken, MOU (Abone Başı Aylık Ortalama Kullanım) ise artan paket kullanımlarıyla yüzde 8 büyüyerek aylık 269 dakikaya ulaştı.

-Akıllı telefon sayısı 8 milyona yaklaştı

Turkcell'in mobil internet gelirleri yıllık bazda yüzde 42 oranında artarak ikinci çeyrekte 340 milyon lira oldu. Mobil internet ve servis gelirlerinin artmasındaki en büyük etken; ikinci çeyrekte 620 bin abonenin daha akıllı telefon kullanmaya başlamasıyla birlikte yüzde 24 seviyesine ulaşan akıllı cihaz penetrasyonu oldu. Böylece Turkcell şebekesindeki akıllı telefon sayısı 8 milyona yaklaştı.

Turkcell, yeni lanse ettiği Türkiye'nin ilk yerli akıllı telefonu "Turkcell T40" ile bu rakamı daha da artırmayı hedefliyor. 2009 yılındaki 3G lansmanından bugüne geçen 4 yılda Turkcell müşterilerinin abone başı ortalama mobil internet kullanımı 54 kat artarken aynı dönemde kullanılan Megabyte başına ortalama birim fiyat ise yüzde 95 oranında azaldı.

Turkcell'in rekor gelirlerinde yurt içindeki ve yurt dışındaki grup şirketlerinin başarılı performansları da etkili oldu. Gelirleri yıllık bazda yüzde 37,3 büyüyerek 222,7 milyon liraya ulaşan Turkcell Superonline, fiber interneti 500 bininci haneye taşıma başarısını gösterdi. Şirketin 2. Çeyrek AVFÖK marjı ise yüzde 26,1 oldu.

Ukrayna operasyonu ise başarılı bölgesel büyüme stratejisi ile gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre dolar bazında yüzde 12,4 artırarak 112,5 milyon dolara taşırken, yüzde 31,8 AVFÖK marjı kaydetti. Şirketin toplam üç ay aktif abone sayısı bir yılda 1,2 milyon artarak 8,6 milyon oldu.

Turkcell, 2013'ün ilk yarısında hem abonelerin günlük hayatını kolaylaştırmak hem de şirketlere verimlilik katmak amacıyla birçok yeni ürün ve servisi hayata geçirdi. Bu servislerden; belediye otobüsü biletini cep telefonundan ödemeye olanak sağlayan ve Şanlıurfa'da kullanılan "Urfakart", maç biletlerinin cep telefonundan alınabildiği "Turkcell akıllı bilet" ve "SMS Plus" en çok öne çıkanlar oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell, Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell olarak, her zaman olduğu gibi, stratejik öncelikler doğrultusunda müşterilere odaklanarak inovasyon ve operasyonel mükemmeliyet ile en eşsiz müşteri deneyimini sunmaya devam ettiklerini belirtti.

Mobilite, internet, akıllı cihaz ve uygulama alanlarındaki yüksek potansiyelin müşteriler için çok daha fazla değere dönüştürebilineceğine inandıklarını ve bu doğrultudaki yatırımları sürdürdüklerini ifade eden Ciliv, sağladıkları başarıdaki katkılarından dolayı müşterilerine, çalışanlarına, iş ortaklarına ve hissedarlara teşekkür etti. - İstanbul
A
11 yıl
Turkcell’den SMS devrimi
Turkcell, Türkiye’de bir ilk olan SMS+ ile mesajlaşma deneyimini bir üst boyuta taşıyor. SMS+ sayesinde artık mesaj yönlendirme, istenmeyen SMS’leri engelleme, SMS’leri e-postada arşivleme ya da mesajlara otomatik imza eklemek mümkün.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, kısa mesajla haberleşmeyi çok daha etkin ve kolay hale getirecek bir yeniliği abonelerinin hizmetine sunuyor. SMS hizmetlerine katma değer sağlayacak servisleri Türkiye’de ilk kez hayata geçiren Turkcell’in SMS+’ı, SMSYönlendirme, SMSEngelleme, SMSArşivleme ve OtomatikİmzalıSMS servislerinden oluşan bir paket.

Burak Sevilengül: SMS+ ile mesajlaşmak bambaşka
SMS+ servisinin telefon kullanıcılarına getireceği faydalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, SMS kullanımının başta gençler olmak üzere tüm telefon kullanıcıları için önemli bir alternatif haberleşme yöntemi olduğuna işaret etti. Sevilengül, “Özellikle yönlendirme ve engelleme hizmetleri SMS kullanımında yeni bir dönemi işaret ediyor. İş ve özel amaçlı iki hattı bulunduğu için iki telefon taşımak istemeyen ve bu nedenle birindeki çağrıları diğerine yönlendirenler için SMS’ler sıkıntı oluşturuyordu. Aynı şey telefonunu unutan ya da şarjı bitenler için de geçerliydi. SMSYönlendirme servisi artık buna çözüm oluşturuyor. Ayrıca yoğun SMS trafiğinden ya da bazı numaralardan gelen SMS’lerden rahatsız olanlar kendileri için izin ya da engelleme listeleri oluşturabiliyor” diye konuştu.

Kontrol kullanıcıda

Turkcell’in SMS+ paketi, abonelere SMS’leri üzerinde kontrol sahibi olma şansı sağlıyor. SMSEngelleme servisi abonelere iki alternatif sunuyor. Sadece belirli numaralardan SMS almak isteyenler 100 kişilik bir izin listesi oluşturabilirken, SMS alımını herkese açık tutup bazı numaralardan gelecek mesajların kendilerine ulaşmasını istemeyenler 50 kişilik bir engelleme listesi belirleyebiliyor. SMSEngelleme ile sadece kişiler arası mesajlar engellenebiliyor.

Cep telefonunu evde unutan, şarjı biten ya da daha aktif olarak kullandığı başka bir cep telefonu bulunanlar için ise SMSYönlendirme hizmeti hayat kurtarıyor. Yönlendirmenin ardından gönderilen kısa mesajlar tanımlanan bir e-posta adresine ya da başka bir Turkcell hattına ulaşıyor.

Mesajını görenler seni tanısın!

Turkcell, gönderdikleri mesajların kendisini yansıtmasını isteyen abonelerine 40 karakter hediye ediyor. OtomatikİmzaSMS servisine üye olan aboneler ister görevlerini, ister takımlarının sloganını ister bir şarkı sözünü ya da güncel durumlarını SMS’lerinin sonuna ekleyerek, kişisel mesajlar oluşturma şansına sahip oluyor.

SMSArşivleme servisine abone olanlar, sevdikleriyle paylaştıkları özel anları yansıtan ya da bazı gerekli bilgileri içeren SMS’leri hafıza sorunu olmadan saklayabiliyor ve ihtiyaç duyduğunda kolayca ulaşıyor. Bu servis sayesinde kişilerden gönderilen ve alınan tüm mesajlar, tanımlanan bir mail adresinde arşivleniyor.

SMS+ servis paketi içerisinde yer alan yönlendirme, arşivleme, engelleme ve otomatik imza hizmetlerinden yararlananlar paket için aylık olarak KDV ve ÖİV dahil yalnızca 1,99 TL ödüyor. Gençler ise Gece SMSPlus Paketini alarak hem SMS ihtiyacini karşılıyor hem de SMS+ özelliklerinin tümünden ücretsiz faydalanabiliyor.

SMS+’a paket olarak abone olmak istemeyen Turkcell aboneleri ise paketteki dilediği servisi aylık KDV ve ÖİV dahil 0,99TL’ye kullanabiliyor.

SMS+’tan yararlanmak için

SMS+ servis paketine abone olmak için SMSPLUS yazarak 2222’ye göndermek, Turkcell Online İşlem Merkezi’ni ziyaret etmek ya da 532’yi aramak yeterli.

Servis paketine abone olduktan sonra alt servisleri aktif hale getirmek için yapılması gerekenler şöyle:

SMSYönlendirme: SMSYONLENDIR yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra mail adresi ya da telefon numarası yazılarak 2222’ye gönderilir.
SMSEngelleme: SMSENGELLE yazarak 2222’ye göndererek servise abone olunabilir. Herhangi bir numarayı engellemek için ise SMSENGELLE yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra telefon numarası eklenerek 2222’ye gönderilir. Sadece belli numara ya da numaralardan mesaj almak için ise SMSIZIN yazıp numarayı ekleyerek 2222’ye gönderilir.
SMSArşivleme: SMSARSIV yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra mail adresi eklenerek 2222’ye gönderilir.
OtomatikİmzalıSMS: SMSIMZA yazıp, imza metnini ekleyerek 2222’ye gönderilir.
SMS+ aboneleri alt servislere Turkcell Online İşlem Merkezi’ni ziyaret ederek ya da 532’yi arayarak da abone olabiliyor. SMS+ servislerini kullananlar istedikleri zaman kullanımlarına ara verip hizmeti yeniden başlatabiliyor

Alıntı:http://medya.turkcell.com.tr/turkcellden-sms-devrimi-bulten_4071.html
A
11 yıl
Turkcell kontratsız iPhone 5 fiyatlarını açıkladı !
Turkcell ön sipariş almaya başladı. TurkcellMagaza.com'da, iPhone 5 WorldCard ile 12 Ay Peşin fiyatına taksit fırsatıyla! iPhone 5 ile ön satışa özel 1 Aylık, 1 GB internet paketi Hediye ile birlikte. Dağıtım 14 Aralık'ta başlayacakmış. Belirlenen fiyatlar,

16 GB 2149 TL http://magaza.turkcell.com.tr/akilli-telefon/Apple-iPhone-5-16GB/1004821/.html
32 GB 2479 TL http://magaza.turkcell.com.tr/akilli-telefon/Apple-iPhone-5-32GB/1004819/.html
64 GB 2829 TL http://magaza.turkcell.com.tr/akilli-telefon/Apple-iPhone-5-64GB/1004818/.html
A
12 yıl
Vodafone 3G hız testi yaptırmış
Vodafone'un Nokia Siemens Networks'e yaptırdığı 3G araştırmasının sonuçlarını yayınlıyoruz.

Vodafone Türkiye tarafından, Nokia Siemens Networks'e Temmuz 2012'de bir 3G hız testi yaptırıldı. Vodafone Türkiye tarafından NSN'in gerçekleştirdiği ölçümlerin sonuçlarından oluşan raporun; gerek haksız rekabete yol açmamak ve gerekse de yetkili kurum kararlarını ihlal etmemek amacıyla diğer operatörlerin 3G hız rakamlarının isim belirtilmeksizin yalnızca "diğer operatör" olarak belirtilerek yayınlanması talep edildi. Bağımsız yayıncılık ve tarafsızlık ilkemiz gereğince, bize gönderilen bu araştırma raporunun sonuçlarını siz değerli okuyucularımızla talep edildiği şekilde paylaşıyoruz.

Türkiye'de Vodafone tarafından Nokia Siemens Networks tarafından gerçekleştirilen ölçümler; İstanbul, Ankara,İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Kocaeli, Konya, Samsun ve Tekirdağ'daki toplam 110 lokasyonda gerçekleştirildi. Gönderilen raporda ölçüm adeti ise 15.899 olarak açıklandı.
Türkiye'nin 3G'si en hızlı olan şehir 3 operatörün ortalamalarında 21,28 mbps ile Kocaeli, en yavaş şehir ise 4,24mbps ile Adana oldu. 3 büyük şehirde de hem ortalama veri indirme (download) hem de veri yükselem (upload) hızında, Nokia Siemens Networks'un raporunda ilk sırada Vodafone Türkiye yer alıyor.
Nokia Siemens Networks'un ölçümlerde tüm operatörler içinde Huawei E372 USB Modem (Downlink DC-HSPA+ Dual Carrier 42Mbit/s;Uplink 5.76 Mbps) kullanıldığı bildirildi. Test platformu olarak HP 4530S markalı bilgisayar kullanıldı.

Alıntı:Chip

Yorumum:Hızlı olmasını anlarım da Kocaeli'nde 21 mbit hız ortalaması biraz fazla değil mi ? Santralde yapıyorlarsa bu testleri normal de günlük kullanımda ortalama bu hızları görmek pek inandırıcı gelmiyor bana.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
A
12 yıl
Amerika\u0027nın 4G\u0027si vs Turkcell 3G
Az önce Chip'in sitesinde bu haberi okudum. Kasım ayı sayısında Amerika'daki AT&T, T-Mobile, Sprint ve Verizon'ın 4G performansları ile Turkcell 3G hızı karşılaştırılmış.

Haberin tamamı şu şekilde :

Apple'ın kurucularından Steve Wozniak geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye geldiğinde, ağzından dökülen ilk cümle, "Türkiye'deki 3G, evimdeki 4G'den daha hızlı" olmuştu. Wozniak'ın bu sözleri üzerine yollara düştük ve ABD'de 4 mobil operatörün 4G hız testini yaptık. Testin sonuçları Wozniak'ı haklı çıkarırken, bir Türk olarak da göğsümüzü kabarttı. Çünkü, Türkiye'deki 3G hızı, ABD'nin 4G'sine fark attı.

CHIP ve PCNet ortak çalışması olan testte, hızlı 4G şebekesiyle övünen Amerikan operatörlerini kendi evlerinde test ederek 4G şebekelerinin durumunu kendi gözlerimizle gördük. Los Angeles, San Francisco, San Jose (Silikon Vadisi), Washington ve New York'ta gerçekleştirdiğimiz ölçümlerde, Amerika'nın dört mobil operatörü AT&T, T-Mobile, Sprint ve Verizon'ın 4G performanslarını canlı olarak görme şansımız oldu. Amerika'da gerçekleştirdiğimiz tüm ölçümler tamamen bağımsız olarak, Türkiye 3G Testi'ni gerçekleştiren PCnet Yayın Yönetmeni Erdal Kaplanseren tarafından hayata geçirildi.

Bilindiği üzere, ülkemizde 3G altyapısı Avrupa ve Amerika'dan sonra hayata geçti. Biz yayıncılar ve tüketiciler tarafından her ne kadar o dönemlerde pek hoş karşılanmasa da; bugün kullandığımız altyapının gücü işte bu geç başlamadan kaynaklanıyor. Ülkemizde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Ulaştırma Bakanlığı'nın 3G ihale sürecinde de altını çizdiği şekilde, güncel teknolojik altyapının çok büyük avantajlarını elde ettik. Bugün ülkemizdeki mevcut 3G şebekelerinin net biçimde diğer ülkelerden teknolojik olarak üstün olduğunu deneyimlerimizle de görebiliyoruz.

Sizleri, Turkcell'in ülkemizde sunduğu 3G'nin bizlere sunduğu hızın, ABD'li operatörlerin 4G'sini nasıl ezdiğini ayrıntılı test sonuçları eşliğinde görmeye davet ediyoruz. Dev testimizi, A'dan Z'ye, CHIP Kasım sayısında bulacaksınız!

Link:http://www.chip.com.tr/haber/bizim-3g-vs-onlarin-4g_36735.html

Derginin Kasım sayısı yayınlansın bu konu altında paylaşacağım.
A
12 yıl
Turkcell Türkiye’de 35,2 milyon aboneye ulaştı.
Turkcell Türkiye’de 35,2 milyon aboneye ulaştı Akıllı Telefon Hareketi ile mobil interneti %34 büyüttü.

Turkcell, 2012’nin ilk 6 ayında gösterdiği yüksek performansı yılın üçüncü çeyreğinde de sürdürdü. Türkiye’deki toplam abone sayısı 9 ayda 620 bin artışla 35,2 milyona ulaşan Turkcell tercih edilen operatör olmaya devam etti. 9 ülkede faaliyet gösteren Turkcell grubun toplam mobil abone sayısı ise 68 milyonu aştı. Turkcell’in şebekesindeki akıllı telefon sayısı, son 3 ayda 700 bin artışla toplamda 5,5 milyona ulaştı.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, 2012 yılı üçüncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Turkcell Grup gelirleri; %34 oranında büyüyen mobil internet, %28 oranında büyüyen grup şirketleri gelirlerinin katkısıyla geçen yıla göre %9 arttı ve 2,8 milyar TL olarak gerçekleşti. Bu rakam Turkcell’in bir çeyrekte gerçekleştirdiği en yüksek gelir rakamı olarak tarihe geçti. Turkcell Grup’un AVFÖK’ü de bir önceki yıla kıyasla %5 büyüyerek 912 milyon TL’ye yükseldi. 2012 üçüncü çeyrek AVFÖK marjı %33,1 olarak gerçekleşirken net kar geçen yıla göre %6 artışla 571 milyon TL oldu.

Türkiye’de 9 ayda 620 bin yeni abone

9 ülkede faaliyet gösteren Turkcell Grubun toplam mobil abone sayısı son 9 ayda yaklaşık 3 milyon artışla 68,1 milyon oldu. Turkcell’in Türkiye’deki abone sayısı ise inovatif servisler, güçlü değer teklifleri ve en iyi müşteri deneyimi hedefiyle son çeyrekte 442 bin, sene başından bu yana ise 620 bin artışla 35,2 milyona ulaştı. Abone başı aylık ortalama kullanım bir önceki yıla kıyasla %16 artışla 257 dakikaya yükselirken, Abone Başı Aylık Geliri (ARPU) ise mobil internet gelirlerindeki ve faturalı abone bazındaki artışın da etkisiyle bir önceki yıla göre %4 oranında artarak 22 TL oldu.

Turkcell şebekesinde 5,5 milyon akıllı telefon

Eylül ayında başlattığı “Akıllı Telefon Hareketi”nin ve Turkcell Maxi serisi akıllı telefonların da pozitif etkisiyle Turkcell’in şebekesindeki akıllı telefon sayısı, üçüncü çeyrekte 700 bin arttı ve toplamda 5,5 milyona ulaştı. En iyi ve hızlı mobil internet deneyimiyle akıllı telefon ayrıcalıklarını yediden yetmişe herkese yaşatmayı amaçlayan “Akıllı Telefon Hareketi”yle bu yılsonunda her 5 ‘Turkcell’liden birinin akıllı telefon kullanması hedefleniyor.

3. çeyrek sonu itibariyle mobil internet gelirlerini geçen yıla göre %34 artırarak 276 Milyon TL’ye çıkartan Turkcell aynı dönemde mobil internet ve mobil servis gelirlerini 591 milyon TL’ye taşımayı başardı. Böylece ses dışı gelirler toplam gelirlerin %26’sı seviyesine ulaştı.


Turkcell Superonline ile 1,2 milyon ev ve iş yerine fiber internet

Türkiye’yi “ışık hızında” fiber internet ile tanıştıran Turkcell Superonline 2012’nin üçüncü çeyreğinde güçlü performansını artırarak sürdürdü. Geçen yıla göre %51 büyüme ile gelirler 187 milyon TL’ye yükselirken, bugüne kadar kaydedilen en yüksek çeyreklik AVFÖK marjı olan %22,3’e ulaşıldı.

İstikrarlı yatırımlarla sürekli gelişen Turkcell Superonline fiber optik şebekesi 1,2 milyon ev ve işyerine erişiyor. Türkiye’de saniyede 1000 Mb hızlı fiber internet hizmeti sunan ilk ve tek operatör olan Turkcell Superonline’ın fiber internet abone sayısı da 374 bine ulaştı. Artan abone sayısı ve müşteri memnuniyetiyle birlikte hane segmenti gelirleri yıllık %96 artarken aynı dönemde kurumsal segment gelirleri de **** oranında büyüdü.

Ukrayna life:) örnek performansını sürdürüyor

Turkcell’in yurtdışındaki iştirakleri de bol rekorlu performansa önemli katkılar sağladı. Bu çeyrekte 751 bin net abone alımı kaydederek aktif abone bazını 8,2 milyona çıkaran ve Ukrayna’nın en yenilikçi operatörü olan life:) gelirlerini de %7 artırarak son 6 çeyrektir üst üste %25’in üzerinde AVFÖK marjı gerçekleştirmeyi başardı. AVFÖK marjı 2,8 puan artışla %28,6’ya ulaştı. Ayrıca Ukrayna life:) üstüste iki çeyrekte de pozitif VFÖK elde ederek de örnek bir performansa imza attı.


Ciliv: Mobil ve sabit çözümlerimizle müşterilerimize değer katmaya devam ediyoruz

Turkcell’in 2012 üçüncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını değerlendiren Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Turkcell olarak, üçüncü çeyrekte de inovasyon ve müşteri memnuniyeti odaklarımızla müşterilerimizin tercihi olmaya devam ettik. Mobil interneti Türkiye’ye yayma vizyonumuz kapsamında uygun fiyatlı yeni Turkcell Maxi serisi telefonlarımız ve “Türkiye’nin Akıllı Telefon Hareketi” kampanyamız ile insanlarımızın bilgiye kolay ve hızlı şekilde ulaşmalarını sağladık. Ayrıca, mobil iletişim teknolojilerinin avantajlarını sektörel çözümler ile buluşturmayı sürdürdük ve yakın zamanda, alışveriş ve ödeme sistemlerini tek platformda birleştiren ‘Turkcell Cüzdan’ı müşterilerimizin kullanımına sunduk. Turkcell Grubunun üçüncü çeyrekte gösterdiği başarılı performans sonucunda 2012 yılsonu gelir ve AVFÖK beklentilerimizi de yükselttik” dedi.

Süreyya Ciliv Turkcell ailesini oluşturan ve daima Turkcell’le birlikte olan müşterilere, Turkcell Grup çalışanlarına, iş ortaklarına ve hissedarlara Turkcell’in başarısına katkıları için teşekkür etti.

Rakamlarla Turkcell – 2012 Üçüncü Çeyrek –

Gelir: 2,8 Milyar TL (9 Ay: 7,7 Milyar TL)

AVFÖK: 912 Milyon TL (9 Ay: 2,4 Milyar TL)

AVFÖK Marjı: %33,1 (9 Ay: %31,1)

Grup Toplam Abone: 68,1 Milyon

Türkiye Toplam Abone: 35,2 Milyon

Türkiye 9 Aylık Net Abone Kazanımı: 620 bin

Abone Başı Aylık Ortalama Konuşma: 257 dk.

http://medya.turkcell.com.tr/medya/Q32012_TURKCE_BB_FINAL.PDF
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.