A

Çavuş
30 Kasım 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
394 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
2 yıl
Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde indirime giren ürünler
Tavuk Baget: 44₺ 🔻 38₺ ✅
500g siyah zeytin: 27,95₺
Yeşil zeytin 13,75₺
Yarım yağlı beyaz peynir: 69,90₺
Tam yağlı beyaz peynir: 72,90₺
2 litra ayçiçek yağı: 64,50₺
1litre ayçiçek yağı: 33,50₺
Siyah çay: 59₺ (sanırım 2 kg)
Zeytinyağı: 54,90 (sanırım 1 litre)
500g bal: 37₺
1kg şeker: 17₺

Dönem dönem şu ürünlerde indirim olacakmış: “Makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ay çiçek yağı, zeytin yağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi”
A
2 yıl
Covid\u0027de hangi ilaçları kullandım? Neler iyi geldi?
Arkadaşlar bayramdan 1 günce (7Temmuz 2022) önce eşim sonrasında da ben covid oldum. İkimiz de 3 doz Sinovac aşılıyız ancak epey ağır geçirdik. İnternette çok şey araştırıp tatmin edici bir şeyler bulamayınca deneyimleri yazayım istedim.

Hafif boğaz ağrısıyla başladı. Boğaz ağrısı başlayınca bolca mevsim meyvesi tükettim. Özellikle vişne şaşırtıcı şekilde boğazımdaki ağrıyı ciddi anlamda dizginledi. Sonrasında boğaz ağrım, öksürüğüm falan olmadı.

Bendeki en büyük sorun yüksek ateşti. 40,5 seviyelerine kadar çıktı ve 39'un altına hiç düşmedi. Soğuk duşa girip çıkınca düşüyor sonrasında hemen tekrar yükseliyordu. En son doktora gittim. Bana önce kalçadan novalgin yaptılar. Sonra da iki adet hap yazdı. Bir tanesi Brufen diğeri de Parol. Zaten parasetamol çok kullanılan bir ateş düşürücü ama ikisi birlikte tam bir kombo oluyor sanırım.

İğne olduktan sonra ateşim 39,9'dan bir anda 37,5 seviyesine kadar düştü. Sonra 2-3 saat içinde tekrardan biraz yükseldi (38 - 38,5). Bu kez ilaçları aldım ve gece boyu aşırı rahat bir uyku çektim. Şu anda her şey stabil durumda.

İlk defa covid atlattım, aşıya rağmen böyleyse rezil bi durummuş gerçekten ki ben hiç ilaç kullanmayan, yıllardır grip bile olmayan bir insanım.

Neyse bu ara vakalar ciddi anlamda fırlamış durumda. Yakında maske ve diğer bazı önlemler yine gelir diye düşünüyorum. Sonbahar biraz karanlık gibi.
A
2 yıl
Ne kesiyorsunuz bu bayram?
A
2 yıl
Şu aracın markasını ve modelini tahmin edebilecek var mı?
A
2 yıl
Ülkelere göre dünyada enflasyon oranları (2021 Aralık)
OECD rakamlarına göre...

< Resime gitmek için tıklayın >
A
2 yıl
Polonya enflasyonla mücadelede için vergileri düşürme kararı almış
Pandemi sonrasında enflasyon her ülkenin başının belası oldu. Polonya'da ise hükümet vergileri düşürerek halkına yardımcı olmaya çalışıyor. Akaryakıtta %23'ten %8'e, elektrikte %23'ten %5'e düşürmüşler. Gıdada tamamen sıfırlamışlar. 😏

https://twitter.com/visegrad24/status/1488428118205505536?s=21
A
4 yıl
Apple cihazımı televizyona bağlamak için?
Apple cihazlarımı Apple TV olmadan televizyona görüntüyü nasıl aktarabilirim? Tarayıcımı direkt olarak televizyona yansıtmak istiyorum.

İlk olarak Lightning AV Adaptörü ile HDMI ile görüntüyü TV'ye aktarabilirim fakat orijinal adaptörler 200-300 TL civarında.

Sağlam çakmasıya da başka şekilde görüntüyü sorunsuz(uzun vadede) aktarabileceğim alternatif mevcut mudur acaba?
A
4 yıl
Gönül Kahvesi Aç Gözlülüğü
Dün arkadaşımla beraber sıcak bir şeyler içmek için İstanbul Maltepe sahil tarafında bulunan Gönül Kahvesi cafesine gittik. Arkadaşım bitki çayı geldikten sonra limon gelmediğini gördü. Garsondan limon ve bal istedi.

Hesap geldiğinde ise limon ve bala ektra ücret alındığını gördüm. Bal genel olarak çoğu yerde bitki çayı yanında gelmez ve biraz da maliyetli bir şey olduğu için bala para alınmasını bir nebze doğal karşılıyorum. Fakat 3-4 parça limon için 1 TL alınması aç gözlülükten başka bir şey değil.

Gelen limonlar minik ve toplasanız belki 1 çay kaşığı suyu anca çıkmıştır.

Garsona "gerçekten limona para mı aldınız" diye sorduğumda "bizlik bir şey yok" dedi ve uzatmadan kalktım.

Bitki çayına 14 değil 20 yazsın fazla para vermek koymaz ama bu şekilde enayi yerine konmak aşırı saçma. Daha önce defalarca kez gittiğim yere bir daha gitmeyeceğim ve çevremdeki kimseyi göndermeyeceğim.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
A
4 yıl
Araç kredisi kapatma
38 aydır ödediğim bir ihtiyaç kredim vardı. Kredimin bitmesine 10 ay ve 14.314 TL borcu kaldı. Elime 9000 TL gibi bir para geçti. Bununla ara ödeme yaptığımda ve kalan tutarı 3 aylık taksit ödemesiyle bitirdiğimde 814 TL faizden kâr etmiş oluyorum.

Bu şekilde ilerlemek mi daha mantıklı acaba yoksa dolar/altın yatırımı yapmak mı diye ikilimde kaldım. Dolar/altın yatırımı sene sonunda daha fazla getiri sağlar mı acaba?
A
4 yıl
Yurtiçi, MNG ya da PTT Kargo çalışanına ihtiyacım var.
www.mitecase.com sayfası üzerinden aldığım ürünler halen tarafıma gönderilmedi. Sulh Hukuk Mahkemesinden alacak davası açacağım. Fakat dilekçeye açık adres yazarsam daha kuvvetli olacağını söylediler.

Yurtiçi, MNG ya da PTT'de çalışan bir arkadaş var ise özelden ulaşırsa süper olur.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.