W

Yüzbaşı
01 Haziran 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
86 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
W
5 yıl
test için birkaç link
W
5 yıl
Dolandırılma İhtimalinizi Minimuma İndirin! Birbirimizi Bilinçlendirelim


  • Çalıştığınız bankaların ve aranmanızın muhtemel olduğu resmi numaraları +90 ile başlayacak şekilde kaydedin. Bu kayıtlılar haricinde hiçbir numarayı açmayın!
  • Arayan numaraları buradan sorgulayın http://www.nosorgulama.com ya da android kullanıyorsanız Truecaller uygulamasını kullanabilirsiniz ancak bunun ne kadar güvenli olduğu tartışılır. Biraz önce bilinmeyen bir numaradan arandım, o sorgulama sitesinde sorgulattım ve kullanıcıların çoğu dolandırıcı olduğunu söylemiş. O numarayı geri arayınca hattın içerisindeki TL'ler buhar oluyormuş aynı televizyondaki araması paralı numaralar gibi.
  • Bilgisayarda antivirüs programı kesinlikle kullanın. Önerim ücretsiz olan Comodo Internet Security. Güvenli alışveriş veya internet bankacılığı yapabilmeyi sağlayan izole bir alan, tuş vurma kaydedicilerini(keylogger) engelleyen izole bir alan oluşturabiliyor.
  • Android kullanıyorsanız internetten apk indirip kurmayın.
  • Samsung kullanıyorsanız ve telefonunuzu hiç rootlamadıysanız eski adıyla My Knox yeni adıyla Secure Folder(Güvenli Klasör) içerisine yalnızca banka uygulamalarını yükleyin.
  • Android kullanıyorsanız Ayarlar > Uygulamalar > Ek seçenekler(alt alta 3 nokta) > Uygulama izinleri > buradan zamanında verdiğiniz izinlere özellikle de SMS izinlerini kontrol edin. Güvenmediğiniz uygulamaya "Sen kimsin yaa" diyerekten iznini iptal edin. Ve bir önceki uygulamalar sayfasında ek menüden bildirim erişimi olan 3. parti uygulamalara da izin vermeyin.
  • Dolandırıcılar atmlere kart kopyalayan cihaz koyabiliyorlar aynı şekilde şifrenizi kaydeden küçük bir gizli kamera. Bir elinizle diğer elinizi kapatırken bakmadan yazın ve diğer tuşlara da basıyormuş gibi yapın. Şu ikisini kesinlikle izleyin:
    https://www.youtube.com/watch?v=jwXqlkVSByc
    https://www.youtube.com/watch?v=1ef8D6xjusU
  • Banka kartınızı internet alışverisine yani mail order'a ve yurtdışı alışverişe kapatın. Bu mail order denen sistem, internetten yaptığımız alışverişte kartın şifresini sormadan alışveriş yapmaya izin veriyor. Bunu yaparak dolandırıcların çemberini daraltırsınız.
  • İnternet alışverişlerinde kredi kartı yerine oluşturacağınız sanal kartı kullanın. Böylelikle ihtiyacınız oldukça, alışveriş sırasında içerisine para aktarırsınız. Diğer türlü limit hep sıfırda kalır ve dolandırıcılar eli boş döner.
  • Uzun süredir kullandığınız kartları yenilettirin ve şifrelerini değiştirin.
  • Kartınızı ödeme yapması için garsona vermeyin.
  • Dikkat edin kartınızı pos cihazından önce kart kopyalama cihazına sokmasınlar.
  • ATM'de olduğu gibi her zaman şifrenizi girerken diğer elinizle kapatın.
  • Kalabalıkta size çarpan kişilere dikkat edin üzerinde kopyalama cihazı olabilir. Teknoloji gelişiyor belki bu düzeye gelmiştir hiç bilemeyiz.
  • Her site için farklı bir hesap şifresi kullanın. Birden fazla gmail, hotmail, outlook hesabınız olsun. Sakat siteler için bir tane sahte posta hesabı oluşturun ve onu kullanın. Tüm hesaplarınızı, şifrelerini ve hesap bilgilerini ne dijital uygulamalarda saklayın ne de bilgisayarda txt dosyasının içerisinde. Sadece fiziksel bir deftere yazın.
  • Hesaplarınız için şifre oluşturma uygulamalrı veya siteleri kullanmayın. Elinizle kendiniz oluşturun. En az 8 karakter, küçük-büyük harfler, sayılar ve en az bir tane özel karakter bulunsun.
  • Bu siteden yalnızca eposta adresinizi yazarak sorgulama yapın. Bu site, internetteki tüm sızdırılan kullanıcı verilerinden kendine veri tabanı oluşturmuş. Sorgulama yaparak e postanızın nerede hangi patlatılmada yayınlandığını görebilirsiniz:
    https://haveibeenpwned.com
  • Destekleyen hesaplarda 2 adımlı doğrulama kullanın. Yedek kodları da sakın kaybetmeyin.
  • Güncel sistemler, yazılımlar kullanmaya gayret edin.
  • Tüm bunları ve daha fazlasını yaptınız fakat hiçbir sistem %100 güvenli değildir bunu unutmayın. İnternete bağlı olmayan sistem güvenlidir diyebilirsiniz fakat bunu da hırsız gelip çalabilir.
  • Benim tüm bilgilerimi dolandırıcılar nasıl biliyor derseniz. Bu bilgiler toplu halde birileri tarafından satılıyor. Yani bunları sızdıranların bir bedeli var. Bu bilgilerin de bir bedeli var.
14.05.2019
  • Maillere gelen e postalara dikkat edin. Maildeki linklere dikkat edin ve tıklamayın. Sadece bankalarda kullanacağınız bir mail adresi oluşturun ve bu adresi başka hiçbir yerde kullanmayın. Bankanın internet sitesine girecekseniz elle adresini yazarak girin. (Katkından dolayı teşekkürler @ aduket atan adam)




Sizin de tavsiyelerinizi seve seve eklemeye hazırım. Lütfen siz de yazın. Destek olmak için isterseniz öne çıkararak doğru kişilere ulaşma yolunda yardımcı olabilirsiniz.
Teşekkürler.
W
5 yıl
Spotify hakkında
Spotify tamamen metro uygulamasına mı dönüştü?

Bugün başlat menüsünde simgesini gördüm ve yüklemek için tıkladım. Biraz inceledim hâlihazırda yüklü olanla arada hiçbir fark görünmüyordu. Sonrasında mağazadan değil de eskisi gibi setup'tan yükleyeyim dedim fakat yine aynı magazadaki uygulamalar gibi metro tipinde uygulama yüklendi.

AppData\Roaming\Spotify
AppData\Local\Spotify

Bu iki yeri kontrol ettiğimde boş olduğunu gördüm. Dosya yedeğim olduğu için buranın öncesinde Spotify.exe gibi dosyalarla dolu olduğunu biliyordum.

Web sitesinden indirilen yükleyicinin de yine aynı metro tipi uygulama yüklediğine göre Spotify tamamen magazaya mı entegre edildi?

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Ekleme:
Bu 3 görseldeki durum 5 saniye içerisinde gerçekleşiyor:

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
W
5 yıl
Stanley Adventure 1.3lt vs Kovea Black Stone 1lt
Bu konuyu hem iki ürünün karşılaştırılması hem de Stanley'in belirli bir süre sonundaki sıcaklık değişimi olarak görebilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >

Kovea, 75 TL'ye satılırken Bkm express ile 50 TL'ye alındı. Şu anki fiyatı 120 TL
Stanley, Bim'den 150 TL'ye alındı.

12 Saatlik Test

Ortak
95°C - Kaynar su - Kapak kapatılmadan önce ölçüldü
Ortam sabit 23°C


< Resime gitmek için tıklayın >

••••• Kovea

.

4 Saat Sonra:
Kapak 28°C
Üst Gövde 25°C
Alt Gövde 25°C
Taban 23°C

8 Saat Sonra:
Kapak 27°C
Üst Gövde 25°C
Alt Gövde 24°C
Taban 23°C

12 Saat Sonra:
Kapak 26°C
Üst Gövde 25°C
Alt Gövde 24°C
Taban 22°C

12 Saat sonraki su sıcaklığı:
63°C




••••• Stanley

.

4 Saat Sonra:
Kapak 28°C
Üst Gövde 24°C
Alt Gövde 23°C
Taban 22°C

8 Saat Sonra:
Kapak 28°C
Üst Gövde 23°C
Alt Gövde 22°C
Taban 22°C

12 Saat Sonra:
Kapak 27°C
Üst Gövde 24°C
Alt Gövde 22°C
Taban 22°C

12 Saat sonraki su sıcaklığı:
80°C


*Kırmızı değerler kıyaslamada büyük olanlar.
**Ön ısıtma YAPILMADI.

Sonuç: Her iki termosun alabileceği madde miktarı farklı olduğu için kıyaslama yapmak adil olmasa da sonuçlar ortada. 12 saatin sonunda kaynar haldeki 95°C'lik suyu Kovea 63 dereceye kadar korurken, Stanley 80 dereceye kadar koruyor.

Stanley için 4-6-8-18-24-28 saatlik kaçtan kaça düştü şeklinde testler gelebilir.



Bundan sonrakiler yalnızca STANLEY için:

4 Saatlik Test

22°C'lik oda sıcaklığında 96°C'den 90°C'ye düştü.
*Ön ısıtma YAPILDI.


12 Saatlik Test - 2

22°C'lik oda sıcaklığında 98°C'den 82°C'ye düştü.
*Ön ısıtma YAPILDI.


28 Saatlik Test

22°C'lik oda sıcaklığında 97°C'den 68°C'ye düştü.
*Ön ısıtma YAPILDI.

#Buzdolabının soğutucusunda***;

6 Saatlik Test

9°C'lik soğutucuda 97°C'den 87°C'ye düştü.
*Ön ısıtma YAPILDI.


8 Saatlik Test

9°C'lik soğutucuda 97°C'den 84°C'ye düştü.
*Ön ısıtma YAPILDI.


12 Saatlik Test

9°C'lik soğutucuda 97°C'den 80°C'ye düştü.
*Ön ısıtma YAPILDI.


28 Saatlik Test

9°C'lik soğutucuda 97°C'den 63°C'ye düştü.
*Ön ısıtma YAPILDI.




*** Soğutucu bölmesi 4°C'ye ayarlı olmasına rağmen gerçek hissedilen 9°C'ydi. Aynı olayı havalar soğukken de farketmiştim. Hava durumu 1°C ya da -1°C iken ölçünce 6-7°C olarak gösteriyordu. Yani havalar soğukken neyi baz alıyorlar anlamış değilim. O yüzden kışın hava durumuna güvenipte termosa kaynar su doldurup 9°C'lik ortamda 80°C dereceye 12 saat sonra düştüyse gibi bir çıkarım yapıp, sizin baktığınız hava durumunda 9°C'dan daha düşük bir sıcaklık gösteriyor diye 80°C'den daha düşük olur şeklinde düşünmeyin sizinki de 80°C olabilir.
W
6 yıl
Youtube videosunun yerinde etkileşimli tarayıcı var!
Bu sorunla ikinci kez karşılaştığım için konuyu açıyorum.

Şu mesajda normalde youtube videosu var:https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/137045512

< Resime gitmek için tıklayın >

Bendeki sorunlu halinde ise ayrı bir tarayıcı gibi etkileşimli olarak kullanılabiliyor (DH VİDEO dışındaki yerlere tıklayınca yeni sekmede açılıyor):

< Resime gitmek için tıklayın >


Hertürlü her şekilde gezilebiliyor. Sayfada ileri(Alt + Sol ok), geri (Alt + Sağ ok) yapılabiliyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Asıl sayfayı yenileyince bile en son kalınan yeri hatırlıyor:

< Resime gitmek için tıklayın >
W
6 yıl
[Çözüldü] .bat dosyası kapanınca tekrar açılması nasıl sağlanır?
Aslında konu Python sayılmaz ama bir kategori seçmek zorunda olduğum için burayı seçtim.

Github'da birinin paylaştığı bir python scriptini kullanıyorum. Bir platfom üzerindekileri indirmeye yarıyor. Normalde bu scripti cmd üzerinden elle yazarak kullanılıyor fakat her defasında elle yazması zor olduğu için .bat dosyası hazırladım.

Script sanırım tam mükemmel olmadığı için bir zaman sonra kendi kendine kapanıyor ve tekrar açmak gerekiyor. Çoğu zaman indirmeleri tam bitirmeden kendi kendine kapanıyor. Bazen, 1 dk sonra da kapanabiliyor 10 saat sonra da.

Yapmak istediğim mümkünse bu oluşturduğum .bat dosyasını kapanınca tekrar açılmasını sağlamak.
Yardımlarınızı bekliyorum.
W
6 yıl
Reklam Sesini (philips oneblade) Engelleme!
Söz konusu reklam: https://www.youtube.com/watch?v=CiOUQuoR95g

< Resime gitmek için tıklayın >
Bu eklenti için;
Gelişmiş > Süzgeç Listelerim bölümüne

< Resime gitmek için tıklayın >
Bu eklenti için;
Süzgeçlerim kısmına ekleyip kaydedin.




şunları ekleyin;
https://www.youtube.com/api/*
https://*.googlevideo.com/videoplayback/*
https://www.youtube.com/embed/*


reklam forumdan tamamen kaldırıldıktan sonra bunları silin yoksa forum üzerindeki youtube videoları görünmez.
W
6 yıl
Satır Aralarına Otomatik Boşluk Ekleniyor!
Mesaj gönderdikten sonra mesajın satırları arasında fazladan boşluk görünüyor. İki farklı tarayıcıdan kontrol ettim aynı. Mesajı tekrar düzenlemeye çalışınca normal görünüyor.
Bu durum gereksiz uzunluk sağlayıp görüntü kirliliğine sebep oluyor. Rahatsız edici bir durum.
2 satır arasına boşluk koymayınca 1 boşluk ekliyor, 1 boşluk koyunca toplam 3 boş satıra dönüşüyor


Örnek;
Bu 2 satır arasına boşluk koymadım.
Bu 2 satır arasına boşluk koymadım.




Bu 2 satır arasına 1 boşluk koydum.

Bu 2 satır arasına 1 boşluk koydum.


Aaaa şimdi olmadı, çok garip
W
6 yıl
HDD Bad Sector sorununu nasıl çözdüm? (HD Tune)
Edit 2: Hayır yanlış düşünüyorsunuz çoğu kişi yanlış biliyor bad sector düzeltilebilir konudaki 2. mesajımda belirttim. Hangi durumlarda düzeltilebilir?

Mantıksal bad sector varsa konuda yaptığım gibi üzerine yazdırma yaparak silme ve yavaş biçimlendirmeyle veya low level format atma gibi yöntemlerle düzeltilebilir.

Donanımsal bad sector varsa ve diskte bunu karşılayacak kadar yedek sektör varsa kendi kendine düzelebilir, eğer kendi kendine düzelmezse low level format gibi yöntemlerle safını belirlemek için tetiklenebilir. Başarılı olursa bad sector'e düşer ve varsa yedekle değişebilir.

Ben en başta çoğu kişi gibi düzeltilemez olduğunu, kendi karşılaştığım durumun tesadüf olduğunu sanıyordum. Sonra konuda ilk mesajın vesilesiyle bad sector'ün ikiye ayrıldığını ve bu durumlarda düzeltilebilir olduğunu öğrendim. Malesef çoğu yerde mantıksal-donanımsal ve yedek sektörler hakkında bahsedilmemiş.





Sizlere bu yazımda hard diskte karşılaştığım bad sector sorununu nasıl çözdüğümü deneyimlerim çerçevesinde anlattım.


Etiketler: bad sector, bad sector düzeltme, bad sector nedir, bad sector onarma, bad sector onarma programı, bad sector repair, bad sector tarama, bad sector taraması, bad sector temizleme, chkdsk, harddisk, harddisk bad sector onarma, hd tune, hd tune pro, hdd bad sector onarma, hdd bad sector repair, hdd regenerator, hdd regenerator full, hdd test, hdd tune, low level format, HDD, Harddisk, Hard disk, bad sector çözümü


Harddisk nasıl çalışır?

Videoyu izlemek için tıklayınız

< Resime gitmek için tıklayın >

Sektör nedir? -""Harddisk ve usb flash gibi bütün bellekler sektör adı verilen küçük parçacıklardan oluşur. Bütün kopyalama gibi bütün veri trafiği bu sektörler sayesinde gelişmektedir. Sektörler silindir şekilde birleşince track denilen izler oluşmaktadır. Bu silindir şeklinde izler birleşince platter adı verilen plakalar yani diskler meydana gelmektedir. Kısacası, veri alışverişi yapma imkanı veren sektörlerdir, sektörler birleşerek trackları, tracklar birleşerek diski oluşturur. Bu silindir şeklinde izler birleşince platter adı verilen plakalar yani diskler meydana gelmektedir.

Sector > Track > Disk (Platter)

Kısacası, veri alışverişi yapma imkanı veren sektörlerdir, sektörler birleşerek trackları, tracklar birleşerek diski oluşturur.

Diskin üzerinde yer alan okuma ve yazma kafa bölümü, bizim veri trafiği sektörlere ulaşmamızı sağlar. Bu kafa, plattera değmeden sektöre verileri aktarmaktadır. Harddisk çalışmadığı zamanlarda bu kafalar platter üzerinde boş bir yerde durmaktadır. Normal koşullarda harddiskin çalışma mantığı bu şekildedir.

Harddiskte birtakım sebeplerden dolayı zarar görüp işlevini yitiren sektörlere, bad sector denir.
""-(Alıntı)


Şimdi gelelim neler olduğuna

Disk sağlığı çok kötü durumdaki, yüzde olarak hatırladığım kadarıyla tek haneli olan Seagate marka diskim vardı 3 tb lık. Bu konu için oldukça uzun araştırmalar yapmıştım ve o disk hakkında hiç umudum kalmamıştı. Kötü sektör(Bad sector)ler vardı. Dosya kopyalarken bozuk sektördeki dosyaları kopyalayamıyordu/okuyamıyordu. Hd tune ile taradığımda da o kötü sektörler görünüyordu. Fiziksel bozukluk olduğu için düzeltilemez olduğunu söylüyorlardı. O diskin sonu böyle biteceğine inanmamıştım, inanamamıştım. Acaba ya onlar geçici bozukluklarsa ve hd tune gibi programlar, o bozuklukları kalıcı olarak görüyorsa diye düşündüm. Tüm bunlar bir yanlış anlaşılma olabilir miydi?



< Resime gitmek için tıklayın >

HD Tune Pro: ST3000DM001-1ER166 Error Scan

Scanned data : 2984 gB
Damaged Blocks : 0.6 %
Elapsed Time : 4:54:59
1 Error at 1997133 MB (LBA 4090129136)
2 Error at 1997134 MB (LBA 4090131696)
3 Error at 1997135 MB (LBA 4090134256)
4 Error at 1997137 MB (LBA 4090136688)
5 Error at 1997137 MB (LBA 4090136816)
6 Error at 1997138 MB (LBA 4090139248)
7 Error at 1997139 MB (LBA 4090141808)
8 Error at 1997140 MB (LBA 4090144368)
9 Error at 1997141 MB (LBA 4090146800)
10 Error at 1997143 MB (LBA 4090149360)
11 Error at 2006156 MB (LBA 4108608373)
12 Error at 2006163 MB (LBA 4108623477)
13 Error at 2006164 MB (LBA 4108625909)
14 Error at 2014029 MB (LBA 4124733159)
15 Error at 2014032 MB (LBA 4124738407)



Peki ne yaptım?
İçerisindeki verileri yedekleyip sildikten sonra oldukça basit gibi görünen Windowsun kendi disk biçimlendirme aracını kullandım.

< Resime gitmek için tıklayın >

Hepinizin tahmin edebileceği üzere Hızlı biçimlendir tikini kaldırarak yavaş biçimlendirme yaptım. Bu işlem yaklaşık 12-24 saat sürdü.

< Resime gitmek için tıklayın >

Windowsun kendi biçimlendirme aracını kullanmadan hemen önce MiniTool Partition Wizard programının Technician sürümüyle üzerine yazma işlemi yaparak diski geri dönüşü olmayacak sekilde temizlettirdim.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu üç işlemi sırası ile yaptım.

< Resime gitmek için tıklayın >

(MiniTool programıyla yaptığım bu işlemin sonuca etkisi oldu mu kesin emin değilim ama etkisi olduğuna inanıyorum.)

Ve sonuç...
Şüphelerimde şimdilik haklı çıktım.

< Resime gitmek için tıklayın >

HD Tune Pro: ST3000DM001-1ER166 Error Scan

Scanned data : 2998 gB
Damaged Blocks : 0.0 %
Elapsed Time : 5:17:22

Hard Disk Sentinel programındaki güncel sağlık değeri

< Resime gitmek için tıklayın >

Edit 1: görüntüleme sıkıntıları nedeniyle bazı resimler jpg'den png'ye çevrildi.

Edit 3: Konunun en üstündeki Edit 2'de bahsettiklerimi yaptınız ve donanımsal kaynaklı bad sectorleri değiştirecek yedek sektör kalmadıysa diskte, o sorunlu bölümü kapatarak kullanmak mümkün. Bunu yapabilmek için bad sector'lü kısım tek bir yerde yoğunluklu olarak toplanmış olması gerekiyor aksi halde parça pinçik dağınıksa çok uğraştırır. Mantığı şöyledir:

< Resime gitmek için tıklayın >

Hangi megabaytın sıkıntılı olduğunu bulmak için HD Tunede tarama yaptıktan sonra elinize hesap makinesi alıp yataydaki ve dikeydeki kutu sayısından yola çıkarak konumunu bulmaktır. Konumunu bulduktan sonra programda her bir kutucuğun kaç mb olduğunu zaten söylüyor o şekilde bulabilirsiniz.


Disk Yönetiminden yapmayı denedim fakat 1. bölüm ile 3. bölümü birleştiremedim belki USB Belleğe denediğim için olmamıştır MiniTool partition wizard'tan yapmak isterseniz:
1 #######
< Resime gitmek için tıklayın >

2 #######
< Resime gitmek için tıklayın >

3 #######
< Resime gitmek için tıklayın >

4 #######
< Resime gitmek için tıklayın >

5 #######
< Resime gitmek için tıklayın >

6 #######
< Resime gitmek için tıklayın >

7 ####### Burada diskin dosya sistemi NTFS ise merge partition da diyebilirsiniz. Aynı yola çıkıyor.
< Resime gitmek için tıklayın >

8 #######
< Resime gitmek için tıklayın >

9 #######
< Resime gitmek için tıklayın >

10 #######
< Resime gitmek için tıklayın >

11 #######
< Resime gitmek için tıklayın >

12 ####### Sonuç:
< Resime gitmek için tıklayın >


Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler.
W
6 yıl
test
.
.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.