S

Yüzbaşı
02 Şubat 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
83 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
S
4 yıl
Mercedes\u0027den Vazgeçemedim. 1988 300D ve 1998 200e Avangarde... Sevenler buyursun...
Uzun bir aradan sonra tekrar selamlar.


w123 240 d hakkunda inceleme kısmını zaten ''Ucuz arabayla mutlu olmak'' konusunda yazmıştım. Üzülerek de olsa ilk Mercedesimi güzel bir insana , yanına kadar götürerek (900 km) satmak zorunda kaldım.

İyilik yap İyilik bul dedikleri bu olsa gerek. aynı hafta önüme bir tane 1985 model W124 kasa 300D (otomatik+ klima+ sunroof+ havayastığı+kadife döşeme+ ABS+ kilitli diferansiyel) araç çıktı. denk geldiğim en dolu 124 kasaydı diyebilirim. Araç türkiyede dededen toruna geçmiş. aile dışına çıkmamış bir araç. sahibiyle görüşüp aracı (işimin yoğunluğundan ötürü) görmeden aldım. Nasip işte aracı aldım sadece birkaç yerinde boya olan tamamen orjinal bir araba çıktı.

Vakit bulup arabayı almaya gittim. baktım geç çalışıyor. deli gibi duman atıyor. rölantide titreme vs. birsürü derdi var gibi görünen bir araç. ankaradan kayseriye kadar geldim. Kayseride Merkay Mehmet diye bir adama sadece avans ayarı yaptıraraık sorunların %95 inden kurtuldum. Kalan %5 ise arabanın geç çalışşıyor olması idi. 3 marş yapmadan araba çalışmıyordu ve kimse neden olduğunu bulamadı. sebep olaccak herşey kontrol edilmesine rağmen hiçbir çözüm bulamadım.

Araba çalışınca o OM603 motorun sesi - gidişi herşeyi mükemmel. Gmğsümü gere gere 6 ay bindikten sonra bu geç çalışma olayını kafaya takmaya başladım. van da birkaç ustaya gittim. son gittiğim ustanın kapısında baktım 300d var bana üst kapağı söküp hataya göndermesi gerektiğini söyleyince biraz homurdandım ve arabayı satacağım bu dert yüzünden dedim. Usta da duyar duymaz ben aldım ne kadar istiyorsun dedi ve hiç pazarlık yapmadan paramı gönderim aldı arabamı :) Hayrını görsün.

Yine işim sebebi ile bu taraftan bi 1998 w210 kasa aldım. Bu arada elimdeki 2011 corollayı da satıp arabayı teke düşürdüm. (hanım da artık mercedes ci oldu :)) Bu da güzel ama W124 gerçekten bambaşkaydı. Bu da temiz bir araç ama o Mercedes havası yok sanki. Neyse bu da gönlümü avutmaya yetiyor artık..

Yazıyı yazmamdaki amaca gelirsek : Araba modeli düşürmek zorunda kalan arkadaşlarım (umarım öyle birşey olmaz ama) Mercedes tarafına yönelin. Gerçekten fakir arabası. arabanın 500 arızazsı olsa da tekeri dönmeye devam ediyor. Ben dizel motorları daha sorunsuz buluyorum. Kimisi de lpg li olmassa olmaz diyor. Tercih meselesi.

Bu araçlar hakkında sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım. keza dizel mercedeslerle çok haşir neşir olmuş bulunmaktayım ve internette bu konuda düzgün bilgi bulamıyorum.

Selamlar Saygılar.

Kusurumuz olduysa affola.
S
5 yıl
Ucuz Araba ile Mutlu Olmak- Mercedes w123 240D 1984
Merhabalar tekrar.

Geçenlerde 2. araba olarak suzuki swift almış ve başlık açmıştım. yaklaşık 4 ay kadar kullanıp aracı aldığım paraya sattım(8300 tl). 1.6 16v olan bu araçla 400 km lik uzun yol da yaptım. 140-150 bandında 3200 -3500 devir bandında yaklaşık 100 tl Lpg tüketti. almayı düşünen arkadaşlar için 10-15 bin bandında parçası bol güzel bir japon aracı. satarken elbette 2 haftalık zor bir süreçten geçtik. 1990 model arabaya boya soranlar. detaylı ekspertiz raporu isteyenler vs. 1000 tl gibi bir zararım olsa da çok daha değerli işimi gördü.

Suzukimin satışını verdikten sonra birden arkadaşım Mercedes 240 dizel ile geldi. arabaya içim kaynadı ve elinden aldım. Mercedes merakım uzun zamandır vardı ama bir türlü cesaret edememiştim. hele böyle 240 dizel w123 hiç bana göre değil ama benzinli ve düzgün kondisyonda olanları 30-40 bin bandında geziyor malesef.

Aracı kayseriden aile ziyaretim sırasında aldım. mercedes ustaları kondisyonu açısından 10 üzerinden 6.5 puan verince bana pek laf düşmez diye geçirdim aklımdan.Aslında direksiyonuna bile oturmadan test sürüşü dahi yapmadan aldığım bu araç için masa başında hayırlaştık.

Aynı gün noter satışından sonra direksiyonuna oturdum. Ya Rabbim sanki gölde tekne ile gidiyorum. Hızlanma yok- ivmelenme yok. Tek bir şey var motor ben bozulmam diye senle konuşuyor. Kaputun altında çatışma var gibi çatır çatır çalışıyor. 60 km bandına çıkınca motorun sesi kesiliyor sonra rahat ve güvenli bir sürüş sunuyor araç. Aracım Kremit kırmızısı. İçi sarı. Sunroof var ve aktif durumda. kaput bagaj ve tavanı orjinal boyası ile duruyor. Motor evi vs. fabrikadan çıktığı gibi duruyor. çürük herhangi bir noktası yok. orjinal olmayan sadece göstergeleri var. ( km saati son sürat 160 olması gerekirken bunda 200 yazıyor yani benzinli olan modelden buna takılmış.)

Genel bakım yaptırıp orjinal ebatlı lastiklerini sıfırladıktan sonra (880 tl lastikler 195 70 14 + 250 tl yağ ve filtre değişimi) kayseriden ankaraya geldim. yolda 21 lt mazot tükettim. uzun yolda inanılmaz güven veriyor. Benim 2011 corolla felan bunun yanında gerçekten hikaye. Araçta trim sesi yok. Süspansiyondan ses gelmiyor. Viraja girdiği gibi sendelemeden çıkıyor. 4Disk fren var frenleri gerçekten iyi iş yapıyor. Kapı sesi - bagaj sesi o kadar güzel ki inip binerken arabayla gurur duyuyorsun. (mercedescileri anlıyorum şimdi )

Aracı ilk sabah çalıştığım yerin otoparkına götürdüm. akşama kadar insanlar aracın kimin olduğunu sorup durdu. 10 gündür kullanıyorum 3 defa yolda arabayı satar mısın diye sordular. mahallemde berber felan ben talibim satarsan haber ver diyor. Uzun zamandır bir araba kullanırken bu kadar eğlenmemiştim. eski olduğundan insanlar gayri ihtiyari yol veriyorlar. w123 kullananlar selam veriyorlar felan. Benim gibi araba meraklısı birisi için hoş şeyler bunlar.

240 dizel motor mercedesin en dayanıklı motorlarından biri. toplamda motor içerisinde 1 metreye yakın kablo var sadece o kadar.. geri kalan herşey mekanik. mazot olarak euro dizel kullanırsam çok sesli çalışıyor. Kırsal mazot bulduğumda motor daHa sessiz ve rahat çalışıyor. (ankarada hala mazot alacak yer bulamadım ) .

Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Kusurum olduysa kusura bakmayın. Ne kadara aldığımı sormayın lütfen :)

Sorusu olanlar için yanıt vermeye çalışırım.

saygılar- selamlar


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
S
5 yıl
Suzuki Swift 1.6 16v. 1990 Model için biraz desteğe ihtiyacım var.
Merhabalar.

Geçenlerde bir ilanda 1990 model 1.6 16v motorlu tek nokta enjeksiyonlu Suzuki Swift e denk geldim. Standartta eşimle ortak olarak 2011 corolla kullanıyorum fakat işe gidip gelmek için ayrı araba fikri olarak kafama yattı ve aracı aldım.

hem ufak tefek eksiğini yapıp hem de eğlenceli bir hale getirmek istiyorum.

araç 875 kg yazıyor ruhsatta. motoru ve sanzımanı gayet iyi durumda. Yakıtı çok ideal. Suzuki vitara ile aynı motora sahip. performansı gerçekten çok iyi. (toyota uyuzluğundan sonra ) aracın elbette birkaç problemi var. Bu konuda da yardımınıza ihtiyacım var.

1-aracın akslarından hem araçla hızlanırken hem de dönüşlerde ses geliyor. sadece dış aksların orjinalleri dahi 300 er tl. içler de torna yapılacak sanırım. Off road yapan birisi biz honda akslarına çeviriyoruz hem sağlam hem ucuz oluyor dedi. sizce buna uyacak veya bunu tamir edebilecek bir usta Ankarada var mı? Yan sanayi alıp taksam sorun olur mu?

2- aracın orta susturucusu dağınık durumda. 4 ay sonra muayeneye gireceğim. her gittiğimiz yer orta susturucusunu bul diyor. bu parça universal değil mi arkadaş toyotanınkini tak deyince de yan bakmaya başlayıp abuk subuk fiyatlar söylüyorlar.

3- araç benzinde çalışmıyor. Benzin ibresi de çalışmıyor. (ilk başta elektriksel sorundur diye düşündüm. ama koltuk altındaki kablolarda elektrik var. sorunun sadece kopmuş ya da temassız bir kablodan olabileceğini düşünüyorum lakin benzin deposuna aracın altından komple sökülerek ulaşım sağlanıyor. koltuk altında macun ya da kauuçuk gibi küçük bir bölme var. orayı kesip ulaşsan sorun olur mu. en nihayetinde tekrar kapatılamayacak. sanayi eşrafı eski araba diye malum pek uğraşmak istemiyor. Benzin pompası illa suzukinin yan sanayisi olmasına gerek var mı yoksa kalkıp şahin doğan tipo tarzı araçların benzin pompasını uydurabilir miyim?



4- aracın ön göğsü yanmış gibi böyle deformasyonlar gözüme batıyor. döşemeleri taban halısı vs. çok iyi durumda. basit bir çözümü var mıdır bunu kaplamanın. Plastik boyalarla vs. mümkün mü?

teşekkürler yardımlarınız için şimdiden. aracı tekrar satmak ve satmamak arasındayım. işten güçten sanayiye pek gidemiyırum ama trafikte hızlanmasıyla vs. çok eğlenceli bir araç. Sizce ne yapmalı? birkaç gün ve 1500 liraya gayet binilebilir bir araç olur sanırım.
S
6 yıl
Ucuza Eski Japon mu, Piyasa Arabası mı?
Selamlar.

Ailemde 89 yılından beri kullandığı Ford taunus mevcut. Malum kullanması yaşlı insanlar için biraz zor olmaya başladı artık. Hele de izmir gibi bir yerde klimasız vs.

Araba tek kişi tarafından kullanıldığı ve bakımları aksatılmadığı için gayet iyi durumda aslında fakat kullanması kolay 90 ların klimalı japon arabalarından bi tane alsam mı diyorum:

Sanırım o fiyatlara : (12-13 bin tl)
1- mazda 323 sedan
2- Honda accord -civic
3- mts lancer
4- nissan micra
5- Manager- optima-concorde

gibi araçlar var. alıp 2-3 bin harcayıp sorunsuz binebilirler mi. düzgünleri bu fiyatlara bulunur mu acaba. zaten yılda 1000 km bile yapmayacak.

diğer bir sorum ise bu 88 1.6 taunus ne kadar eder? arabada belki birkaç boya çıkar belki çıkmaz. hiç kaza yapmadı ama belki 30 yılda unutulan söylenmeyen şeyler olmuş olabilir. aracın durumu gaye iyi yani. 4 bine de var 12 bine de. sizce doğru fiyat nedir?

şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.
S
6 yıl
VTI Motor Lpg Hk. (Peugeot 3008)
Merhabalar;

Kız kardeşimde 3 ay kadar önce 90.000 km de 2010 model Peugeot 3008 1.6 VTI manuel aldık. Araç gayet bakımlı olmakla beraber herhangi bir problemi bulunmamaktaydı. (Düşünenler açısından koltukların dar olması harici gayet güzel bir araç.)

Kız kardeşim de çoğu bayan gibi sadece kullanmayı bildiğinden ve verileri pek hesaplamadığından sebeple bir hafta önce Ankaraya geldiğinde farkettim ki 2.000 km (%90 şehiriçi olan) yakıt verisi 9.0 litre gösteriyor.

Ortalama 2.000 km lik bir geziye çıkacağı için lpg araştırmasına başladım. herkes prins önermesine rağmen bi yerde vti motorda Atiker Grand için olumlu referans buldum. Bayi ile telefonda görüştükten sonra taktırmaya gittim. Aracın 1 buçuk gün süreceğini ve işçiliğinin zor olduğunu beyan ettiler ama bu kitin VTI motorda hiç problemsiz kullanılabileceğini eklediler sonra da anlaştık ve arabayı bıraktım. Ertesi gün sabah 9 da aracı almaya gittiğimde işi bitmişti. Aracı alıp şehir içinde performanslı bi şekilde 20 km yol yaptım. (Nihayetinde uzun yolda kardeşimin problem yaşamasını istemem). Kardeşim yola çıktı ve şu an yaklaşık 1000 km yol yaptı. performans ya da aracın eski halinden bi farkı olmadığını söyledi. Yaklaşık 8 litre gibi tüketim ( şehirleraraası) şu anda mevcut. Firma yaşayacağım tek sorununu benzin ibresinin düşmesi olacağını belirtti lakin aracın benzin göstergesi de normal seyrinde çalışıyor ve herhangi bir arıza lambası yanmıyor. Problem yok yani.

Vti motor sahibi arkadaşlar için öneri olabilir diye yazdım. Herkese kazasız belasız ve cezasız sürüşler.

Selamlar.
S
6 yıl
LPG\u0027li Araç İle Muayene??
Hayırlı Cumalar;

2011 Model Toyota Corolla aldım birkaç gün önce. Muayenesine 3 hafta kadar var ve birkaç sorum olacak.
1- Araç LPG li ama ruhsatta lpg yazması haricinde hiçbir belge yok. Sızdırmazlık gibi bir şey almama gerek var mı yoksa öylece muayeneye gidebilir miyim?
2- Aracın egzoz muayenesi ile normal muayenesi arasında 10 gün kadar var. aracı 10 gün önceden götürüp ikisini birden halledebilir miyim?
3-Ankara'da yaşıyorum aracın lpg dolum yeri egzozun olduğu yerin tersi tarafında ve aşağıda. bunda değişiklik yapılması gerekiyor mu? 1 ay önce aynı şekilde bmw si olan arkadaşım geçmişti ama gidip bir daha uğraşmak istemiyorum.
4- Araçta orjinal xenon far var ama gayet çin malı gibi görünüyor gözüme. Acaba problem çıkarırlar mı?
S
6 yıl
Skoda Yeti + 91000 km
S
6 yıl
Satılık 2011 Skoda Yeti 1.2 TSİ Otomatik 56 bin TL
90 bin kilometrede 1 parça boyalı 1.800 lira hasar kaydı var (2 parça halinde). Araç hep kaskolu kullanılmış olup bunlar kasko fiyatlarıdır.


Araç otomobil olarak geçmektedir ruhsatta. Bagaj hacmi 405 litre olup arka koltuklar yatırılabilr ve sökülebilir olarak tasarlanmıştır.

Paketine ek olarak jant + buyuk ekran media + park sensoru + havuzlu paspas mevcut. Muayenesi Şubat ayında yapıldı. 2020 ye kadar muayene derdi yok. Yakıt olarak 6.5 ve 7.5 arasında ankarada şehiriçinde kullanıyorum. Şehir dışı için ise 6.0 gibi bir tüketimi mevcut.

Lastiklerin durumu gayet iyi. Ön lastikleri 1000 km dahi yapmadı. Genel Bakımlarını bin kilometre önce yaptım. Yağ ve filtreleri yeni değişmiş durumda. Motorunda ve şanzımanda hiçbir problem yok. Bakım için götürdüğümde tekrar motor ve şanzımanı kontrol ettirdim ve hiçbir problemi bulunmadığı teyit ettirildi.

Aracım alacak kisinin hicbir sey yapmadan kullanabilecegi durumdadir. Aracin hasar kaydini ve kaliteli resimlerini koydum ne kadar temiz ve tek elden kullanildigini gorebilirsiniz. Aracın kullanımı ilk günkü gibidir. Alt takımından veya herhangi bir yerinden ses duyamassınız. Aracin ben 3. sahibiyim. Ilk sahibi birkac ay kullanmis sadece.Aracın geçmişi çok düzgündür.

Aracin yedek anahtari (orjinal barkodlu anahtarlığına kadar durmaktadır.) - kitapciklari ve bayi cikis faturalari mevcuttur. Aracın ilk yardım kiti yangın söndürücüsü reflektörü hatta filelerine kadar aracın içerisinde durmaktadır.

İlgilenen arkadaşlar için 05546250878.
Not: Araç Ankaradadır.
S
6 yıl
Peugeot 3008 1.6 VTI için LPG hk.
Merhabalar;

Ablam için geçtiğimiz aylarda 80 bin km de 2010 model bir 3008 aldık. araçla şehiriçi günde 40 km ye yakın yapılıyor yakıt tüketimi 9 litrenin üzeinde. Lpg taktırmayı düşünüyoruz ama arıza lambası vs. olmasını istemiyoruz.

Bu tip motorlara LPG uyumu nasıldır?

Kendi aracıma (Honda Civic) Atiker grand taktırdım son derece memnunum. Bu araç için de bunu kullanabilir miyiz?

Lpg cilerin içinde en çok kendine güvenerek konuşan Atikerci arkadaşlar ama başka bir öneriniz de var mı?

şimdiden teşekkürler.
S
6 yıl
Ctr C4 2012 Ana Ekran Sorunu
Araç yürürken fazla bir sürat yokken bir anda ana ekran tamamen gitti yakıt göstergesi ve devir göstergesi dahil.. Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı ?
Saygılar
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.