T

Yarbay
06 Temmuz 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
18 üye
Görüntülenme (?)
2611 (Bu ay: 72)
Gönderiler Hakkında
T
4 gün
8 Silindir, 2000 CCM: GWM Souo
Honda Gold Wing'e rakip geliyor.

Çinli Great Wall Motor (GWM) daha önce tasarımını paylaştığı Grand Tourer sınıfı motosikleti nihayet görücüye çıkarıyor. Yeni motosiklet Honda Goldwing'den esinlenerek flat-8 (karşılıklı yatık 2 x 4 silindir) bir motor ile donatılmış. Motorun bazı bilgilerini GWM daha önce kamuoyu ile paylaşmıştı. Motor karşılıklı yatık duran 2 adet 4 silindirli banktan oluşuyor. Toplam 8 silindir ve 2000 cc motor hacmi ile silindir başına 250 cc hacim sunan motora ait güç ve diğer teknik veriler henüz açıklanmadı ama 140-160 HP bandında bir güç çıktısı bekleniyor.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Motosiklet açık bir şekilde Honda Gold Wing'in alıcılarını hedefliyor. Benzerlikler motorla sınırlı değil; kokpitten çantalara kadar bir çok detay Gold Wing'den, doğrudan çalınmış demeyelim de, aşırı esinlenmiş görünüyor, Aşağıdaki resimlere bakınca sizlerin de hak vereceğini umuyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Çinlilerin ulaştığı bu teknolojik olgunluğu gördükten sonra daha özgün tasarımlar yerine Japon rakiplerinin modellerini kopyalamaları üzücü. Oysa teknolojileri sınıf atlamış durumda.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



Flat-8 Motorcycle Engine, GWM of China



T
3 hafta
IIHS 10 Kompakt SUV\u0027un Acil Durum Fren Sistemlerini Test Etti
Small SUV Crash prevention Tests BY IIHS 25th April 2024

C segmenti SUVların çarpışma önleme sistemleri test edilmiş.


Sonuçlar şaşırtıcı:

Front_crash_prevention_ratings_042524.pdf (iihs.org)

En iyi sonucu Subaru Forester almış ama onun sonuçları bile tatmin edici değil.

Subaru Forester: "Good" (iyi)
Honda CRV "Acceptable" (kabul edilebilir)
Toyota RAV4 "Acceptable" (kabul edilebilir)
Ford Escape "Marginal" (sınırda)
Hyundai Tucson "Marginal" (sınırda)
Jeep Compass "Marginal" (sınırda)
Chevrolet Equinox "Poor" (zayıf/yetersiz)
Mazda CX-5 "Poor" (zayıf/yetersiz)
Mitsubishi Outlander "Poor" (zayıf/yetersiz)
Volkswagen Taos "Poor" (zayıf/yetersiz)

IIHS acil durum çarpışma önleme sistemlerinin duran bir otomobili, bir motosikleti ve bir TIRı ne kadar önce görüp algıladığını, ne kadar hızı düşürebildiğini ve çarpmadan durup durmadığını 31 37 ve 43 MPH hızlarda test etmiş.

Otomobil ve TIR engellerinde sonuçlar çok kötü değil ancak motosiklet engelinde sonuçlar felaket. Hiç bir SUV 43 MPH hızda önündeki motosiklete çarpmaktan kaçınamamış. En altta yer alan 4 SUV ise hiç bir huızda motosiklete çarpmaktan kurtulamamışlar.

Demek ki bu sistemler motosikletleri algılamıyor.
T
2 ay
Aston Martin-Brough Superior\u0027un Nefes Kesen İşbirliği AMB-001
Aston Martin-Brough Superior'dan Efsane bir motosiklet: AMB-001

Haberin linki:
Aston Martin imzalı bir pist motosikletine ne dersiniz? (motor1.com)

Haberin editörü:
Eren Efe Kandemir

Haber:
Aston Martin, motosiklet dünyasında sıklıkla duyduğumuz bir isim değil. Fakat İngiliz üreticinin, Brough Superior ile el ele verdiği zaman ortaya çıkan bu şaheser, ekrana ekmek bandıracak cinsten.
AMB 001 gerçekten bir bilimkurgu filminden fırlamış gibi görünüyor. İkonik İngiliz motosiklet markası Brough Superior ile işbirliği içinde yaratılan AMB 001, sadece 100 adetlik sınırlı üretim kapasitesine sahip. Bu modeli daha özel kılmak adına Aston ve Brough, sadece 88 adetle sınırlı, çılgın performans seviyelerine sahip ve piste özel bir superbike olan AMB 001 Pro'yu da satışa sundu.

< Resime gitmek için tıklayın >
Bu AMB 001 Pro, şimdiye kadar üretilen 88 modelin 8 numarası ve 7 Nisan 2024't Iconic Auctioneers'da açık artırmaya sunulacak. Aston Martin ile özdeşleşen sarı ince çizgili zarif Verdant Jade kaplamasıyla öne çıkan AMB 001 Pro, yalnızca stiliyle bile nefes kesmeyi başarıyor. 
Her bir AMB 001, Brough Superior'ın Toulouse, Fransa'daki üretim tesisinde el emeğiyle üretiliyor ve tahmin edebileceğiniz gibi her birinin titiz standartlara göre üretilmesi gerektiğinden, her bir motosikletin yapımı iki yıla kadar sürebiliyor. Yüksek performanslı, pistlere özel superbike, hafif bir CNC alüminyum şasi ile desteklenen karbon fiber kaportaya sahip. Kalbinde ise 225 bg güç üreten Garrett turboşarjlı 997cc V-twin motor yer alıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Haber
< Resime gitmek için tıklayın >
Haber ve fotolar Motor1.com sitesinden alınmıştır.
T
2 ay
KTM MV Agusta\u0027nın %51 Hissesine Sahip Oldu
KTM, Husqvarna ve Gas gas markalarının sahibi olan Pierer Mobility şirketi MV Agusta'da sahibi olduğu %26 hissesini %51'e çıkardı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Sahibi olduğu %26 hisseyi %25 arttırma opsiyonuyla satın almış olan Pierer Mobility. %25 opsiyonu 2026 yılında realize etmeyi amaçlıyordu ancak MV Agusta 2023'ü karla kapatınca, 2026'yı beklemeyerek bu ay satın almayı gerçekleştirdi.

Bundan böyle MV Agusta motosikletlerde Pierer Mobility'nin sahibi olduğu WP süspansiyonları ve KTM'nin çift silindirli motorlarını göreceğiz. Artık MV Agusta'nın ürün gamında bugüne kadar hiç görmediğimiz MX motosikletleri ve diğer arazi ve ADV modellerini daha çok göreceğimizi düşünüyorum. Tabii daha fazla cross-platform ortak parçalar göreceğimize de eminim.
T
3 ay
Covid Aşısı Bağımlılık Yapıyor (!)
T
3 ay
Opel\u0027in \"-a\" Aşkı
Opel araçlarını isimlendirirken sanki takıntılı bir şekilde son harfi "a" olan isimler yaratıyor.

Astra
Corsa
Manta
Mokka
Zafira
Olympia
Ascona
Monza
Omega
Vectra
Calibra
Frontera
Tigra
Sintra
Arena
Agila
Meriva
Antara
Insignia
Ampera

Opel günümüze kadar 55-60 kadar model üretmiş. Bu modellerin bazıları ana modelin varyantları olduğu için temel model sayısı 50'nin altında bile olabilir.

Bu durumda 50 kadar modelin 20 tanesinin adı "a" ile bitiyor.

Sizce bu takıntının nedeni ne olabilir?

Bence kulağa ve göze hoş geldiğini düşünüyorlar.

Sizce de öyle mi?
T
4 ay
Araç Sahipliğinde Çarpıcı Sonuç
TÜİK açıkladı: Bu beş ilde her iki kişiden biri araç sahibi - 10Haber


TUİK verilerine göre
< Resime gitmek için tıklayın >
TUİK verilerine göre;

İzmir'de her 5 kişiye 1 araç,
İstanbul'da her 4 kişiye 1 araç,
Ankara'da her 3 kişiye 1 araç

düşüyor.

Antalya, Burdur, Muğla, Aydın ve Çanakkale'de ise her 2 kişiye 1 araç düşüyor.

Bu arada Hakkari'de her 29 kişiye 1 araç düşüyor.

Türkiye ortalaması her 6 kişiye 1 otomobil düşüyor.
T
7 ay
Kawasaki\u0027den Dünyanın İlk Hybrid Motosikleti - Ninja 7 Satışta
Kawasaki çoğu zaman olduğu gibi yine bir "ilk"e imza attı. İlkleri denemekte muhtemelen en cesur üreticilerden biri olan Kawasaki, diğer motosiklet üreticilerinin hem teknik hem de mali nedenlerle denemeye cesaret etmediği hibrit motosiklet kategorisini yarattı. Geçtiğimiz haftalarda ilk elektrikli motosikletlerini tanıtan Kawasaki, şimdi de dünyada bir ilk olarak hibrit motosikletini tanıttı: Kawasaki Ninja 7.

< Resime gitmek için tıklayın >
Motosiklette Eliminator modelinde kullanılan 400 cc 2 silindirli paralel motor var ancak motor Eliminator'deki ile bire bir aynı değil. Rpm tavanı 11.000 rmp'e yükseltilmiş, farklı egzoz, daha kısa hava kanalları ve farklı bir emiş sistemi ile yine farklı bir ECU ile donatılmış. Ayrıca, motorun krankşaft ve şanzıman dahil alt bloğu tamamen farklı çünkü Ninja 7 manuel değil otomatik vitesli.

Bu değişikliklerle motorun Eliminator'de 47 hp olan gücü 58 hp'ye çıkarılmış. Ninja 7'de zorunlu olarak tamamen elektronik bir şanzıman var. Debriyaj kolu ve vites pedalı yok. Klasik debriyaj kavraması yerine bir elektrik motoruyla ECU tarafından kontrol edilen kavrama var.

< Resime gitmek için tıklayın >
Motosiklete hibrit özelliğini ise maksimum 9 kw (12,3 ps) gücünde bir elektrik motoru sağlıyor. Motorun nominal gücü 9,5 ps civarında ve motoru 48V 1,3 Kwh kapasiteli bir lityum akü besliyor. Elektrik motoru ve batarya, her biri 13'er kg. Elektrik motoru ana radyatörün önünde yer alan ikinci bir su radyatörü tarafından soğutuluyor. Batarya da dahili hava kanalları aracılığı ile soğutuluyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
Ana motor şanzımana direk bağlı değil, krankşaft bir redüksiyon dişlisine bağlı ve bu dişli de şanzımana elektro-hidrolik bir kavrama ile bağlı. Elektrik motoru da şanzımanın giriş şaftına bir zincirle bağlı. Şanzımanın 2 modu var: Manuel ve otomatik. Manuelde sol kütükteki vites düğmeleri ile vites değiştirebiliyorsunuz. Otomatik modda ise şanzımanı ECU yönetiyor. Eğer sürüş modları arasından EV (elektrik) modunu seçerseniz, manuel vites değiştiremiyorsunuz, vitesler otomatik değişiyor ve EV modunda sadece ilk 4 vites kullanılıyor. EV modunda hız elektronik olarak 71 kms ile sınırlandırılmış. Motosiklet ayrıca hem marş motoru hem de alternatör olarak görev yapan bir ISG ünitesiyle donatılmış. Bir de 48V-12V invertör var.

< Resime gitmek için tıklayın >
Motosikletin 2 ana sürüş modu var. HEV ve EV. HEV modu ise ECO-HEV ve Sport-HEV olarak 2 alt moda daha sahip. HEV modunda hem benzinli hem de elektrikli motor kullanılıyor. EV modunda ise sadece elektrik motor çalışıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Motosiklette regenerative fren sistemi mevcut ve benzinli motor çalışırken bataryayı şarj ediyor. Motosiklette bir de ilginç bir özellik daha var. Kawasaki E-Boost adını verdiği bir sistemle beygir gücünü anlık olarak (5 saniyeliğine) 12 beygir kadar artırıyor. Özellikle sollamalar ve trafik ışıklarında hızlı kalkışlar için düşünülmüş bu sistem ile motosiklet çok daha eğlenceli hale gelmiş.

< Resime gitmek için tıklayın >
Motosiklet hibrit olabilmesi için eklenen elektrik motoru ve batarya yüzünden biraz ağır. 229 kg. Ayrıca sınıfına göre uzun bir motor. Buna mukabil, motosiklete bir de "walk" (park) modu eklenmiş. Bu modda vites boşa alınıyor ve elektrik motoru yürüyüş hızında motosikleti ileri ve geri görürebiliyor. Fiyatı makul sınırlarda tutabilmek için bazı ödünler de verilmiş. Örneğin amortisörler elektronik ve ayarlanabilir değil.

< Resime gitmek için tıklayın >
Sonuç olarak; Kawasaki sektördeki ilklerine bir yenisini ekleyerek, teknolojisini konuşturduğu ve bir çok patent aldığı bir motosiklet yaratmış. Bu motosikletin hedef pazarı olarak şehir merkezine içten yanmalı araçların girişinin yasak olduğu Avrupa kentleri düşünülüyor ama yakıt ekonomisi hedefleyen diğer müşteriler için de sıradışı bir seçenek olabilir.

Ancak Korlas motosikleti ithal edecek mi belli değil...
T
8 ay
Kawasaki\u0026#39;den İlk Hibrit Motosiklet Ninja 7 Hybrid Piyasada
Daha önce bir scooter modelinde denendi, sonra özel üretim yapan bir marka da hibrit bir motosiklet tanıttı ama ilk defa büyük bir üretici seri üretim olarak hibrit bir motosiklet piyasaya sürüyor. Kawasaki hem elektrikli hemde hibrit motosiklet pazarında öncü olmayı hedefliyor.
< Resime gitmek için tıklayın >
Motosiklet 58,3 beygir gücünde bir içten yanmalı motora ve 10,2 hp gücünde bir elektrik motora sahip. Toplam 68,5 beygir güç ile Ninja 7 hibrit Ninja 650 ve Z650'den daha fazla güç sunuyor.

Motosiklet 6 vitesli bir şanzımanla donatılmış ama şanzıman manuel değil, otomatik. Ayrıca elektrik motoru sayesinde motosikletin bir de yürüme hızında bir geri vitesi ve park modu var. Motosiklet start-stop sistemiyle donatılmış.

< Resime gitmek için tıklayın >
Motosikletin 3 sürüş modu var. Bunlardan biri sadece elektrik, diğer hibrit araçlar gibi kuşkusuz sınırlı bir hız ve menzil sunuyor. Diğer modlar performans veya ekonomi odaklı. Kawasaki'nin iddiasına göre motosikletin benzin tüketimi 250 cc. bir motosiklete eşdeğer. Motosiklet Ninja 7 olarak adlandırılsa da içten yanmalı motoru aslında 450 cc hacminde çift silindirli bir ünite ve muhtemelen Eliminator modelindekiyle aynı.

< Resime gitmek için tıklayın >
Motosikletin Türkiye'ye gelip gelmeyeceği henüz belli değil.

Edit: İmla
T
11 ay
Çarpma Simülasyonu - MB Maybach S600
Youtube'da gezinirken karşılaştım. Mercedes Benz S600 Maybach otomobilin beton duvara çarpma simülasyonunu yapmışlar. Düşük hızlardan başlayıp 300 kms hıza kadar çarpıştırıyorlar. Simülasyon ne kadar gerçek veri kullanılarak hazırlandı bilmiyorum ama bana gerçekçi göründü. İşte kırpılmış videosu ve linki de bir altta:










Mercedes-Maybach S600 vs Wall 300 KM/H - BeamNG Drive - YouTube

Not: 2 dk. sınırı yüzünden video biraz kırpıldı. Linkten aslını izleyebilirsiniz.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.