R

Binbaşı
17 Temmuz 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
38 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
R
12 yıl
Alcatel one touch 890D - Giriş Seviyesi Çift Hatlı Akıllı Telefon
Alcatel OT-890D



Teknik Özellikler:

İşletim Sistemi : Android Froyo 2.2
İşlemci : MediaTek MT6516 416MHz
RAM : 256MB
Dahili Bellek: Kullanılabilir 150MB
Harici Bellek : MicroSD, pakete 2GB dahil
Ekran : 2.8" QVGA( 320*240) TFT, Rezistif Dokunmatik Ekran
Kamera : 2 megapiksel, flaş yok
Batarya : 1000 mAh
Cift Hat : Var
3G : Yok
Wi-fi: Var
GPS : Var
R
12 yıl
GSS gelir testi yaptırdınız mı?
Anket GSS kapsamına girenler (ya da girdiğinin farkına varıp çıkmak için bir şeyler yapanlar) içindir.

Test yaptıranlar bulundukları yerlerdeki prosedürü anlatırlarsa (ve sonuçlananlar isterlerse sonucu da paylaşırlarsa) bilgilenmiş oluruz. Farklı yerlerde farklı uygulamalarla karşılaşıldığından bahsediliyor.
R
13 yıl
İkinci el bölümünde şehir seçimi çalışmıyor
İkinci el ve alt bölümlerinde şehir filtrelemesi yapıldığında reklam ve üst konulardan başka konu olmayan boş liste geliyor.
R
14 yıl
İkinci El Alt Forum Linklerinde Şehir Seçiminin Korunması
Şu anda ikinci el forumlarında şehir şeçimi yapıldığında sadece o an bulunulan alt forum için geçerli oluyor. Bu seçimin alt/üst forumlara giden linklerde de korunması benim gibi elden alışveriş yapmayı tercih eden arkadaşlar için güzel bir özellik olacaktır diye düşünüyorum.
R
14 yıl
\"Cevaplanan Mesajlarım\" bölümündeki linkler
"Cevaplanan Mesajlarım" bölümündeki konu linklerinin son sayfaya/mesaja gitmesi mümkün müdür?
R
14 yıl
HTC HD2 Bluetooth Klavye - Mini Laptop Docking Station Mod
Bitmiş ya da devam eden bir projeyle karşılaşacağınızı düşündüyseniz maalesef hayal kırıklığına uğratacağım çünkü ne yazık ki henüz elimde HD2 yok . Ama klavyeli cihazlara karşı olan zaafım ve HD2'ye karşı olan sempatim çatıştıkları için cihazı ilk gördüğüm andan beri aklımda böyle bir proje var. Temel olarak çok basit aslında, basitçe bir taşınabilir bluetooth klavyeyi cihaza bağlamak için ekstra işlem yapmaya gerek yok. Ama estetik ve kullanışlılık özelliklerini göz önünde bulundurursak dikkat edilecek ve ekstradan yapılabilecek birkaç işlem var :

1) Boyut ve görünüş olarak mümkün olduğunca HD2'ye uyan bir adet mini klavye bulmak. Bu kısım için uzunca araştırma yapmak gerekebilir. Çok kısa bir google araştırmasıyla HP 950 modelini buldum. Ucuz, katlanabilir ve PDA için kendi tutucusu da olan bir model. HTC'nin de benzer bir klavyesi var. Ama özellikle açıldığında büyük, ağır ve başka işlem yapılmazsa işin kolaycılığına kaçılmasına neden olacak cihazlar. Daha ufakları bulunmalı.

2) Klavye sorunsuz bir şekilde çalıştırıldıktan sonra ikisini de tutacak kasa yapımına geçilebilir. Bu konuda maalesef tecrübem yok fakat convertible tablet tarzı menteşeli bir kasa yaptırılabilirse en uygunu olacaktır. Laptop ve klavyeyi düşürmeyecek şekilde sıkıca tutması gerekiyor, klavye kalıcı olarak kasaya gömülebilir. HD2'nin USB ve kulaklık çıkışları kasada uygun yerlere içten kablolarla taşınabilir. Yedek batarya yerleştirmek ve cihazı sürekli şarj etmek mümkün olabilir, hiçbir netbook'un yanına bile yaklaşamayacağı çalışma süreleri elde edilebilir. Zeno'nun USB host sürücüleri cihazda çalışsaydı USB hub aracılığıyla birkaç USB çıkışı da eklenebilirdi ama ne yazık ki öyle bir imkan yok.

3) Kasa da tamamlandıktan sonra cihazın gerçek bir netbook yerine geçebilmesini sağlayacak programlar yüklenerek işlem bitirilir. Şu anda Windows Mobile ile sınırlı olunduğu için Linux vs. programlarını uyarlama gibi bir şansımız yok ama SoftOffice tarzı programlarla cihazı günlük kullanımda sağlam bir netbook alternatifi haline getirebiliriz. İhtiyaçlarımız yüksek değilse sadece cihazla birlikte gelen ve bulduğumuz bedava kullanılabilen uygulamalarla da yetinebiliriz.

4) Bir şekilde telefonun kasaya takıldığını anlayarak bluetoothu açması, klavye ile otomatik bağlanması, çıkarıldığında bağlantının kesilmesi, istenen başka işlemleri otomatik olarak yapması sağlanabilir ama nasıl olacağıyla ilgili bir fikrim henüz yok.

Bu kadar uğraştıktan sonra sonuç ne olacak, HTC Universal'ın bir üst modelini kendi ellerimizle yapmış olacağız Ama en azından istediğimiz zaman klavyeyi ayırarak sadece telefonu kullanma imkanımızın olduğunu da unutmamak gerek. Bununla uğraşacağıma bir netbook bir de ufak telefon alırım, param da yanıma kalır diyorsanız sizin zevkinize kalmış bir mesele, karışamam
R
14 yıl
Tarayıcı karşılaştırma/ örnek resim sitesi?
Uygun fiyatlı bir tarayıcı almak istiyorum. Mümkün olduğunca bol çeşit tarayıcı test etmiş, taranmış dosyaların kalitelerini yanyana karşılaştırma imkanı veren bir site var mıdır?
R
14 yıl
Fotoğraf arşivini bilgisayar taşıma
Elimde çok sayıda sararmaya ve hasar görmeye başlamış eski fotoğraf var. Bunları tarayıp dijital ortama aktarmak konusunda yardımlarınızı istiyorum. Daha önce kendisi yapmış ya da kapsamlı Türkçe/İngilizce kılavuz kaynak görmüş arkadaş varsa işim oldukça kolaylaşacak, tecrübelerinizi ya da linklerinizi bekliyorum. Özellikle uygun ve ucuz tarayıcılar ve pratik - basit Photoshop teknikleri arıyorum.

Şimdiden teşekkürler.
R
15 yıl
Düzgün video çalabilen ucuz telefon
En az QVGA çözünürlükte 25 fps , 300 kbps videoyu takılmadan, kare atlamadan, ekranda kırılma yapmadan düzgün çalabilen en ucuz telefon hangisidir? Pil ömrü uzun ve yedek bataryası ucuza bulunan bir model olursa iyi olur. Çin malı vs. olabilir, diğer özellikleri önemli değil.
R
15 yıl
CPU-Çekirdek Isı Değerleri Arasında Fark?
Sistemim Atlon II X2 240 işlemci, Gigabyte M720-US3 anakart, Powercolor 4770 ekran kartı, Gigabyte GZ-X5 kasa. Şu anda 3360 MHz overclock edilmiş durumda ama stok değerlerde de aynı sorunum var. 3360 MHz, 15 dakikalık Orthos testi sonrası Everest sıcaklık değerleri:

Anakart 52 °C (126 °F)
CPU 73 °C (163 °F)
CPU #1 / Çekirdek #1 42 °C (108 °F)
CPU #1 / Çekirdek #2 42 °C (108 °F)

MCP 56 °C (133 °F)
Aux 41 °C (106 °F)
GPU Diode (DispIO) 53 °C (127 °F)
GPU Diode (MemIO) 58 °C (136 °F)
GPU Diode (Shader) 56 °C (133 °F)
SAMSUNG HD322HJ 31 °C (88 °F)
WDC WD5000AAVS-00ZTB0 40 °C (104 °F)

Soğutucu Fanlar
CPU 3013 RPM
Güç Kaynağı 1138 RPM

Voltaj Değerleri
CPU Çekirdek 1.42 V
+2.5 V 1.86 V
+3.3 V 3.39 V
+12 V 12.16 V
+5 V Beklemede 3.60 V
VBAT Akü 3.07 V


Sıcaklık sensörlerinden birinde sorun var gibi, sorun nerden kaynaklanıyor olabilir? Stok değerlerde idle core değerleri 27 derece civarında görünüyor, core ile cpu sensörleri arasında neredeyse 2 kat fark var.

Voltaj değeri standart olarak 1.425 oldukça yüksek değil midir? Denemek için standart hızında 1.3e çekip stabilite testinden sorunsuz geçirebildim.

Ekran kartıyla ilgili de sıcaklık sorunu var ama onunla daha sonra ilgileneceğim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.