B

Binbaşı
12 Temmuz 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
79 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
6 yıl
Türkiye Liginin kalitesinin artması için alınması gereken kararlar.
Uzun zamandır bu konuyu düşünüyorum. Futbolu bu kadar çok seven bir milletin liginin takımlarının dönemsel başarılar dışında olması gereken yerden çok uzakta olması beni hep düşündürüyor.

Bunun sebeplerine inersek tabi ki bir Almanya, İtalya, İspanya, İngiltre, İspanya liglerinin bizden kaliteli olması doğal ancak Ukranya Belçika Zaman zaman Yunanistan Portekiz Hollanda gibi liglerin gerisinde olmamamız lazım.

Bunun ana sebebi alt yapılarda ki fiyaskodur. Yeni yönetim anlayışları kurların bu düzeylere çıkması gibi etkenler ile alt yapılar bir nebze olsun yükseliş trendine girdi. Altınordu bunun bir örneği olarak verilebilir.

Benim dikkat ettiğim taraftarlar arası kısır tartışmalar. Gerçekten taraftarlığı holikanlığı kenara koyup objecktif şekilde karşıdan bir izleyin arkadaşlar. Komedi, herkes birbirini aynı şeylerle farklı zamanlarda suçluyor. O hafta ki duruma göre roller değişiyor. Bu kısır tartışmalardan bir adım ileriye gidilemiyor.

Tüm tarafların artık şapkayı önüne koyup düşünmesi. Daha iyi futbol daha kaliteli futbol için istekte bulunması lazım.

Bende bu amaçla bir kaç tane fikir ortaya sunmak istiyorum. Kaba taslak bu fikirler geliştirilebilir elbette ama özünde ben heycan kalite getireceğini düşünüyorum.

Bence bizim ligin kalitesinin artması için çok sağlam radikal kararlar alınması lazım.
Bunlardan biri takım sayısını azaltmak. 18 Takım bizim lig için fazla. Sayının 12 ye düşmesi lazım. Bu sene Karabükün düştüğü durum malumunuz ne kadar seyir sevki ve kaliteyi düşürdü.

12 Takımlı bir ligte takım başına düşen ücrette artacak ve takımlar daha kaliteli olmak durumunda kalacak.

Ayrıca her takım içerde ve dışarda birer maç yaptıktan sonra. İlk 7 takım kendi arasında devam etmeli. Kalan 5 takımda düşmemek için kendi arasında ikişer maç oynamalı. Böylelikle derbi sayısı artacak ve yayıncı kurulusun lige yatırdığı para daha çok olacak.

Maç kazanma başına verilen ücreti arttırabildiği kadar arttırmalı fedarasyon. Maç başı şuan kazanan takım 650 bin dolar alıyor sanırım. Bu ücret en az 1.5 milyon dolar olmalı ki sahaya çıkan her takım o 1.5 m dolar için saldırsın.

Video hakem sistemi gelmeli. İlk 2 sene yabancı hakem olmalı. Maçların hızı mutlak süretle arttırılmalı. Defans oyuncularına tanınan toleransın önüne geçilmeli.

Radikal ve ciddi şekilde alınacak bu kararlar ile ligimizin kaliteside seyir zevkide artacaktır.

Şuan için bu uygulamada sıkıntı gördüğüm yer nasıl geçiş yapılacağı. 12 Takıma düşünce 6 takım düşmesi lazım ve alttanda o sene 3 takım alınmayacak. Fazladan 3 takım düşünce yer yerinden oynayacaktır.

Tabi bu sisteme göre alt ligleri dizayn edilmesi lazım. Onun içinden ayrıca kafa yormak gerekecektir.
B
8 yıl
Rvp Nani kım var kim yok satin
Boyle firsat gelmez bir daha musluk akiyorken kovamizi doldurmak lazim .
Cinliler paralari boca ediyor. Bizede teklif varsa satsinlar oyunculari.
Yemisim Turkiyede sampiyon olmayi Turkiye ligi kaciyor mu ? Seneye oluruz . Bu paralar bir daha gelmez . Aptal olmayalim
B
8 yıl
Uygar\u0027ın Suçu Fenerbahçe Alt yapısından çıkmış olması mıdır ?
Ozan Tufan bonservis verdik diye sürekli Ozan oynuyor.Ben geçen sene Ozanın en az 15 maçını izledim. Bu adamın oynayacağı mevki defansif orta sahadır. Belki çok zorlarsan defansif orta sahanın yanındaki ikiliden biri olabilir ama o zamanda defansif orta sahanızın Melo gibi ayakları düzgün gerektiğinde hücüma destek veren yapısı olması lazım.
Alt yapımızdan çıkan bir oyuncu var Uygar. Bu çocuk yazın hazırlık maçlarında oynadı performans verdi. Turkiye kupası maçında oynuyor. Performansı var. Ee bu orta saha yokluğunda oynamayacakta ne zaman oynayacak. Bu çocuğu ver Bursaya 10 m € satar iki sene sonra sana.
En kötü Topuzu oynat oos'da Ozandan iyi oynar.
B
9 yıl
Stoper bolgemiz ile ilgili cilgin projem .
Stoper bolgemiz bana gore sag kanattan daha acil transfer ihtiyaci olan bolge.
Ben ne alvese ne Baya guveniyorum . Bu adamlar bu takima kademe atlatmaz bunlar bomba stoperler . Bizi ne zaman yakacaklar belli degil.
Ancak bu bolgeye bir transfer girisimi yok transfer sezonuda bitiyor. Mecbur takim icinden bu isi cozmemiz lazim benim cilgin projemde bu noktada basliyor.
Senerin formu malum bana gore Gg keser. Gg yedek kalacak. Yillar once bir BJk macinda luis Aragones stoper yoklugundan Gg yi stoper oynatmisti ve o mac hic siritmadi gg macida deplasmanda 2-1 aldik.
Gg ozellikleri hizi aradigimiz ozellik. Sezgileri iyi yillardir defans 4 lusu icinde kurguyu biliyor. Kora kor girer topu alir. Ayaklarida iyi topda cikarir.
Dezavantajlarina bakalim hava toplarinda sikinti cikar ama kjaer iyi orta sahada souza topal uzun kornerlerde rvp fernandao uzun cikarirlar.
Bana gore en az iki uc mac Gg stoper denemek lazim. Bisey kaybetmeyiz ama tutarsa 10 m €luk stoperi bulmus oluruz.
B
11 yıl
Stadda ilk defa maç izliyecem tecrübeli arkadasla yardımcı olabilir mi ?
Yarın ki maç için kale arkası biletim var. İlk defa stadda izliyeceğim maçı. Bir kaç sorum var
Fotoğraf makinası sokabilir miyim ?
Saat kaçta girmeliyim iyi bir yerde izlemek için ?
Biletin üzerinde yazan koltuğa mı oturacam.

Bu arada kale arkasında maçı izleyecek arkadaşlar varsa beraberde izleyebiliriz.
B
12 yıl
Foruma mynete sorunsuz giriyor ama Facebook google Youtube twitter gibi sitelere giremiyorum.
Öğleden sonra herşey normaldi ama aksam geldiğimde twitter Facebook youtube google gibi sitelere girememeye başladım.Bu FBI bir şeyler yapcak filan diyolardı onunla ilgisi varmıdır ?
B
13 yıl
pb tm81-sb-463tk önerirmisiniz.
arkadaşlar bilgisayarı kardeşime alacaz babama masaüstü alalım dedim ama ara sıra dükkana götürcem fln dedi.bu bilgisayarı almaya karar vermişler.nasıl bir bilgisayardır.kronik bir sorunu var mı ?önerirmisiniz.fiyatı 1170 tl.genelde oyun oynancak.
özellikleri
PACKARD BELL TM81-SB-463TK AMD Phenom N950 2.1GHZ 6GB 750GB 1GB HD5650 15.6" Notebook W7P
B
13 yıl
vba programlama dilinde hesaplattığım sonucu c de actığım klasörün içine nasıl yazdırcam.
arkadaşlar kodum şu
Sub dene()
N = 3
T = 0
For I = 1 To N
T = T + I ^ 2
Next I
end sub
burada n sayısını girince bulduğum sonucu c nin içinde açtığım bir klasörün içine nasıl yazdırcam? şu şekilde düşündüm ama yazmıyor txt dosyasını açıyor ama içi boş kalıyor.
Sub dene()
N = 3
T = 0
For I = 1 To N
T = T + I ^ 2
Next I
Open "C:\VERİ\TEST.TXT" For Output As #1
Print #1, "T "
Close
bu şekilde yazınca txt dosyası açılıyor ama bulduğu t sonucunu o txt dosyasının içine yazmıyor bunu nasıl yazdırabilirim.
B
13 yıl
beyler lig tv de pozisyonları yorumluyorlar.
ilk penaltı için tartışılcak bir şey yok dediler.söyledikce ekleyecem buraya
B
13 yıl
game firste hesap ekleme konusunda yardıma ihtiyacım var arkadaşlar?
karekterimi 2.5 senedir oynamıyorum.ben aldığım zaman game first fln yoktu.şimdi eklemem lazım gizli soruları buldum eklemek için bir gizli soruyu soruyor o sorunun cevapını yazınca eşleşmemiştir diyor.benim sorum şu ben diğer gizli sorularımla ekleme yapamazmıyım.yada ekleme yapmadan şifremi değiştirmemin bir yolu yok mu ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.