O

Teğmen
22 Ekim 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
68 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
5 yıl
Sigara? Yaşam? aklımdaki düşünceler
Sigarayı bırakalı tam on gün oldu. Sigara üzerine çok düşündüm. Tam 6 sene günde 2 paket içtim. Şimdi soruyorum sağlıklı yaşamla ilgililere! Nikotinden alınan o hazzı, keyfi, sakinliği ve o dumanla birlikte göğsünde oluşan o buruk tevazuyu sigaradan başka sana kim sağlayacak? Keyiflenince keyfini artırıp üzüldüğünde içini kim ısıtacak sigaradan başka? Yorulduğunda 5 dakikalık molana kim karar verecek? Senin fazla mesaini yıllardır vermeyen patronun mu? Yeni insanlarla kim sosyalleştirecek seni? Eğer sigarayı bırakanlar hayatından çok memnunsa onlara bir önerim var; büyüyün artık ve kendinizi daha fazla kandırmayın. Hayatı yaşadığını sanmak kadar büyük bir aldatmaca yoktur Dünya'da. Her an ölüme bir adım daha da yaklaşmaktır. Hem nereden biliyorsunuz belki aldığınız o haz ölüme yaklaşmanın insana verdiği hazdır.

Sağlıklı yaşam dedikleri, rahat nefes, yediklerin tadına varmak, fazla enerji tamamen aldatmaca.
Tüm meyveler, sebzeler ve yemeklerden tat alsan ne almasan ne? Sigaranın verdiği o tat ile bir olabilir mi? Tüm yediklerinin tadı sana aynı gelmiyorsa bu hayatta emin ol hiç yemek yiyecek kadar vakit geçirmedin Dünya da. Sigara düşmanlığı hayat karşısında alınan tuhaf ve sorgulanmamış bir tavırdır. Yaş olgunluğunun reddi, büyüme sancısını kabul etmeyip bundan sonra hep iyi olacak diyerek ömür boyu kendini kandırmaktır aslında. Kabullenin artık hiçbir zaman çocukluğunuz gibi güzel olmayacak yaşadığımız hayat. Sorumluluklarınız yakanızı bırakmayacak asla. Sürekli artarak çoğalacak sorumluluklar. Bende isterdim küçük yaşlarımdaki kadar az sorumlulukla boğuşmak. Geleceğe yönelik bir umuda sahip olmak. Ah küçüklüğüm ah.

Hayat bizleri adeta bir Hamster gibi kafese koyup sonra izleyecek ve sırıtacak hep aynı yerde bu ama hep daha iyisi için çabalıyor yazık buna diyerek hemde. Farkına varanlar ise 5 dk'lık sigara molasına çıkıp kafesi gördükten sonra izmariti yere atıp
sadece içenlerin bildiği acı bir tebessümle kafese doğru ağırlaşarak istemeye istemeye yüreyecek. Dumanı verirken ağzından alakasız bir yere bakıp ''Hiiç işte geldim buradayım birşey yapmadım.'' diyenlerin anlayabileceği şeydir sigaranın varlığı.
O
8 yıl
Monster Knight online tam ekran sorunu
Monster Abra A7 olmasina ragmen bende(17 inc) knight online i 1920x1080 cozunurlukte oynayamiyorum. yardimda bulunursaniz sevinirim
O
9 yıl
winrar ı başka siteden indirdim virüs girdi yardım lütfen
winrar ı rarlab.com yerine win-rar.com dan indirdim ve virüsü kaptım. mcafee antivirüs plus var lisanslı ama silemedi nedense silmem için hangi programları öneriirsiniz? ilginiz için teşekkürler.
O
9 yıl
Oyun bilgisayarı 3000 - 3500 tl arası yardım
selamlar bütçem bu kadar (3000-3500) masaüstü bir gaming pc toplayacağım parçaları birbiriyle uyumlu olan bir bilgisayar toplamama rica etsem yardım edebilirmisiniz? amd veya intel hangisini önerirseniz farketmez. GTA 5 i kaldırır mı birde oda önemli. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.