K

Yüzbaşı
18 Ağustos 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
332 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
10 ay
285 bindeki LPG\u0027li Hyundai İ30 2009 Model
Arkadaşlar merhaba.
Halihazırda 2012 model 1.3 dizel LTZ paket Chevrolet Aveo sahibiyim. Araçtan oldukça memnunum, ama malumunuz yakıt fiyatları uçtu gidiyor. Şu an şehir içi 2.5 lira yakar duruma geldim.

Danışman hocamda bir 2009 model Hyundai İ30 Style Plus paket araç var, 285 binde. Araç en dolu paket. Sanruf, dijital klima, lastik basınç sensörü, koltuk ısıtma vs. Hocam sağ olsun çok titiz. Cam suyunu dahi kendi doldurmaz, yetkili serviste doldurtur. Bütün servis geçmişi kayıtlı. Araç geçmişini bildiğim bir araç. Kapın sacı dışında değişen yok, bir iki boya var. Direksiyon, vites topuzu ve ön koltuklar bayağı kötü deforme olmuş. Benim aracı satıp hem LPG'li bir araca geçmek hem de biraz elime nakit kalsın istiyorum.

Sizin düşünceleriniz nelerdir? Sizce bu araç alınır mı?
K
geçen yıl
Aveo 1.3 Dizel LTZ Turbo Sorunu
Arkadaşlar merhaba,

Araçta turbo ile ilgili bir sorun var. Daha önce bu durumu yaşayan ya da konu hakkında bilgisi olan biri yardımcı olursa memnun olurum.

Geçen gün şehir içinde otopark çıkışı araçta turbonun devre dışı kaldığını anladım, araç çekememeye başladı. Eve geldiğimde turbo selenoid valfini kontrol ettim, sonra turbo çalışmaya başladı. Hala ara sıra turbo devre dışı kalıyor. Ya hiç devreye girmiyor ya da boşta 3-4 bin devir çevirince bazen devreye giriyor. Sorun turbo selenoid valfinde olabilir diye düşünüyorum. Bunun dışında aracı cihaza bağladığımda "P003A Turbocharger boost pressure control-learning limit exceeded" hatası alıyorum. Rölantide sensörlerden okuma yaptığımda fabrika verisi olarak turbo kanat açıklığı %60 girilmişken turbonun kanat açıklığı %96 olarak çalışıyor. Bu yüzden bu hatayı veriyor anladığım kadarıyla. Araçta vgt, yani değişken geometrili turbo var. Wastegate milini kontrol ettim, bir takılma, hareketsizlik vs yok. Boruları da kontrol ettim, kaçak durumu yok. Aklıma gelen tek şey turbo selenoid valfi.

Bilgisi olan biri yardımcı olursa memnun olurum.
K
2 yıl
2011 Aveo HB Ön Disk Uyumu
Arkadaşlar merhaba, 2011 model Chevrolet Aveo HB bir aracım var. Ön diskler bitik durumda olduğu için değiştireceğim. İnternet üzerinden Delphi marka disk ve balata seti sipariş ettim, şase numarası ve motor kodunu belirterek.

Set bugün elime ulaştı, ancak yeni gelen diskte, diski poryaya sabitleyen tek vida varken aracımda 2 vida var. Bu bir sorun teşkil eder mi? Aldığım yer ile görüştüm, herhangi bir sorun olmayacağını belirttiler. Sizlere de sormak istedim.

Aracımdaki disk:

< Resime gitmek için tıklayın >


Satın adlığım disk:
< Resime gitmek için tıklayın >
K
3 yıl
Acile servise giden kardeşime kayıt için PCR testi şartı?
2 gün önce gece saatlerinde kardeşim fenalaştı. Mide bulantısı ve ishal vardı, sabaha kadar 9-10 kez kustu. Haliyle ertesi gününe hemen ailem acil servise götürdü, ancak acil servis girişinde kardeşime PCR testi yaptırıp yaptırmadığı sorulmuş. Kayıt için öncelikle PCR testi yaptırması gerektiği söylenerek test bölümüne gönderilmiş ve acil servise alınmamış. Test bölümü ile görüştüğünde akşam beşte açılacağını öğrenince mecburen çıkıp eve gelmişler.


Kardeşim 25 yaşında ve 2 doz Biontech aşısını çoktan oldu. Ailedeki herkes de aşısını zamanında yaptırdı. Aşısız kimse yok. Acil servise kayıt almak için PCR testi zorunluluğu getirildi de bizim mi haberimiz yok? Kendim şehir dışında yaşadığım için ilgilenemedim, yoksa gidip konuşacak, soracaktım. Doktor arkadaşlar mutlaka vardır, bu konuda beni aydınlatabilirlerse memnun olurum.
K
3 yıl
Amazon Türkiye\u0027nin Paketleme Sorunu Ne Olacak?
Amazon'dan onlarca kez alışveriş yaptım. Paketleme mantıklarına henüz akıl erdirebilmiş değilim. Her siparişimde mutlaka kargo ile ilgili sorun yaşıyorum. Sorundan kastım ürünlerin düzgün paketlenmemesi ve kargo kutularının hep hasarlı gelmesi. Daha önce birçok farklı ürün aldım. Genelde yapılan şu: ürünü kutunun içine olduğu gibi atmak ve üzerine kağıt doldurmak. Bu kadar. Kalem aldım, olduğu gibi zarfın içinde atılıp gönderilmiş. Deterjan aldım, öylesine diğer ürünlerimle birlikte kutuya atılıp gönderilmiş, deterjan kargo sırasında patlamış, bütün ürünlerim deterjan içinde kalmış. Bu durum iki kez başıma geldi ve iki kez şikayet ettim. Şikayetler üstüne yaptığım ilk alışverişte yine aynı sorunu yaşadım. Her seferinde "Şikayetinizi aldık, paketlememizi iyileştirmek için çalışacağız" deniliyor.

Pazar günü yine Amazon'dan, firmaya güvenerek iki adet Redmi Note 8 Pro aldım. 6000 liraya yakın iki ürün, herhalde bunda da böyle yapmazlar dedim. Kargo bugün elime ulaştı, bir de ne göreyim? İki telefonu kutu içine atıp üstüne de göstermelik bir kağıt parçası koymuşlar. Kutu zaten Allah'a emanet, aldığı hasarın haddi hesabı yok. Mng kargo kutu ile ne yapıyor anlamış değilim. Kutuyu açtım, telefonlardan birinin kutusu köşelerinden ve yanından darbe almış, ezilmiş, jelatini yırtılmış. Müşteri hizmetlerine yazdım, ilgilendiler sağ olsunlar. İade alacaklar, tekrar satın alacağım. Aradaki fiyat farkını da sonra iade edecekler. Satış sonrası destek konusunda mükemmeller. Ancak bu kadar zaman kaybını, uğraşıyı nasıl karşılayacaklar? Ayrıca alacağım yeni ürünlerin bu şekilde gelmeyeceğinin hiçbir garantisi yok.


Koskoca Amazon'un bu şekilde paketleme yapmasına aklım ermiyor cidden. Tamamen kendilerine zarar, sırf bu yüzden bir sürü iade gidiyor. Neden böyle bir paketleme politikası var bilen var mı? Sitede satılan harddisklerin yorumlarına bakıyorum, herkes benim gibi paketlemeden şikayetçi. Berbat paketleme yüzünden birçok müşterinin harddiski bozuk gelmiş, iade etmek zorunda kalmışlar. 6000 liralık ürün alıyorsunuz, kutuya atıp direkt gönderiyorlar hiçbir koruma olmadan. Şaka gibi.



Kargo görselleri:

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
K
3 yıl
Düzenbaz Bilgisayarcının Yapamadığı Basit Bir Lehim İçin 250 Lira Alması
Dün arkadaşımın dükkanında oturuyorduk. Kendisi benim hobi olarak elektronik eşya ve bilgisayar tamiriyle ilgilendiğimi biliyor. Köşede 4 yıldır yatan bir dizüstü bilgisayarının olduğunu ve tamir için bakıp bakamayacağımı söyledi. Ben de ne sorunu olduğunu sordum. Sorunu kısaca şu: Bilgisayarı şarja takınca kendini kapatıyor. Arkadaşım 4 yıl önce bilgisayarcıya yaptırdığını ancak kısa süre sonra yine aynı sorun olunca kaldırıp kenara attığını söyledi. "Şarj soketinde mi güç kartında mı ne sorun varmış, adam yaptı ama yine aynı sorun oldu" dedi. Ben de "Tamam" dedim ve eve gelince ilk iş bilgisayar kapalıyken adaptörü taktım. Güç geldi. Sonrasında bir ölçüm yaptım ve adaptörden olması gereken voltaj değerlerini aldım. Dolayısıyla direkt bilgisayarı sökmeye başladım ve ne anakart üzerinde ne şarj soketinde hiçbir işlem yapılmadığını gördüm. Fabrikadan çıktığı gibi pırıl pırıl duruyordu. Bilgisayar kapalıyken tekrar şarj soketini takınca gücün anakarta kadar sorunsuz ulaştığını çeşitli ölçümlerle anladım. Ancak adaptörü biraz oynatınca güç gitti. Temassızlık ya da soğuk lehim olabileceğini düşünerek adaptörü açtım ve bir de ne göreyim. Bizim düzenbaz, sözde bilgisayarcı meğer şarj soketini ya da güç kartını değil de adaptörü tamir etmeye çalışmış. Adaptörün güç çıkışındaki kabloyu resmen %90 kurşun %10 kalay karışımı berbat bir lehim teli ile leblebi büyüklüğünde lehimlemiş. Daha doğrusu lehimlemeye çalışmış. Eski lehimi temizleyip kaliteli bir lehim teli ile tekrar lehim yapınca sorun düzeldi.

Birkaç saat sonra dükkana geri gittim ve bilgisayarı arkadaşa teslim ettim. Bu kadar çabuk tamir olduğunu görünce şaşırdı tabii. "Buna tamir için ne kadar verdin?" deyince "250 lira" dedi. "Geçmiş olsun" demekten başka bir seçenek kalmadı bana da tabii ki. Bu bilgisayarcı sözde en yakın arkadaşlarından bir de.

Anlamadığım olay şu, bilgisayarın adaptörleri şu an bile 60-80 lira arası değişiyor. Sorunun adaptörde olduğunu anlayınca adaptörü sıfırıyla değiştirmek yerine saçma bir şekilde tamir etmeye çalışmak, üstüne bir de "şarj soketinde/güç kartında sorun vardı, yaptım" diyerek 250 lira para almak nasıl bir düzenbazlıktır? Adaptörü değiştir, üstüne kârını da koy, al paranı. Bu kadar basit. Bu insanlar bu paraları çoluğuna çocuğuna yediriyor bir de... Nasıl vicdanları rahat ediyor anlam veremiyorum. Millet kolay yoldan para kazanmayı çözmüş vallahi. Her ne olursa olsun bir sorun yaşadığımızda ilk olarak kendimizin bakmasında fayda var diye düşünüyorum. Yoksa böyle beş dakika bile sürmeyen işlemler için bu tarz düzenbazlara yüzlerce lira kazandırıyoruz. Çok yazık.
K
3 yıl
3. Diskte (HDD) 16 MB MSR (Ayrılmış) Bölümü Yok
Arkadaşlar merhaba.


Elimde eski bir harici disk vardı, bilgisayara takınca sürekli okuma hatası alıyordum. Son zamanlarda ise hiç okumamaya başladı. Dolayısıyla kutusunun arızalı olduğunu düşündüğüm için yeni kutu aldım. Ancak bu sefer de okumada sorun olmasa da veri aktarımında problem çıktı. Bilgisayara dahili olarak bağladığımda ise HD Tune ile kontrol ettim ve sağlık kısmında birkaç sorun gördüm. Bunlardan biri de kalibrasyon sorunuydu. Arkadaşım Fdisk ile sorunun düzelebileceğini söyledi, nitekim öyle de oldu. Format sonrası değerler gayet normal, okuma yazmada hiçbir sorun yok, veri aktarımını da yapıyor şu an. 600 GB kadar veri yazdım diske, hiç sorun çıkmadı. Bütün testleri de başarı ile geçti.

Ancak sormak istediğim bir şey var. Windows 10 formatı sırasında diskleri biçimlendirdikten sonra yeni bölüm oluştururken her diskte 16 mb boyutunda bir msr bölümü ayrılıyor. Bu SSD, M2 SSD ve HDD'de var. Sistemimde bir sata SSD, bir M2 SSD ve bir de HDD vardı öncesinde. Yeni formatladığımız diskte ise böyle bir bölüm oluşturmadan bir bütün olarak biçimlendirdi. Bunun nedenini anlayamadım. Windows her diskte bu bölümü oluşturmalı diye biliyorum. Acaba Fdisk ile format sırasında bir sorun olmuş olabilir mi? Aranızda bu konu hakkında bilgisi olan varsa ve bana yazabilirse memnun olurum.
K
4 yıl
YETKİLİ SERVİSİN 1200 TL İSTEDİĞİ BULAŞIK MAKİNESİNİ 2 TL\u0027YE TAMİR ETMEK
Bir süre önce İzmir'de TEDAŞ'ın arızası sonucunda evdeki klima, bulaşık makinesi, tivibu cihazı ve modem yandı. Kurumla muhatap olunacağı için hepsinin yetkili servisini çağırdı ailem. Sonuçta, klimanın parasını TEDAŞ ödedi, bulaşık makinesi hariç diğerlerini de firmalar garanti kapsamında değiştirdi. Bunlar olurken ben de şehir dışındaydım. Zaten şehir dışında çalışıyorum, arada ailemi ziyarete geliyorum. Neyse, ailem bulaşık makinesi için de tabii ki yetkili servisi çağırıyor. Elemanlar eve geliyorlar. Biri, bulaşık makinesini adam akıllı sökmeden kapağı çıkarıp ölçüm cihazı ile kontrol ediyor ve "Makinenin beyni yanmış abi. Kart 900 lira, işçilikle 1200 liraya olur. Fakat, başka arızalar da verebilir" diyor bizimkilere. Bizimkiler de makine çok eski olduğu için yenisini almak istiyorlar haliyle. Bulaşık makinesinin sanırım 20 yılı var. Bayiye gidiyorlar yeni bir makine beğeniyorlar, yetkili "Eski makineyi 200 liradan sayarım, beğendiğiniz makineyi de 2400 liraya veririm" diyor. Sözde 200 lira indirimle 2400'e verdiği makinenin internette kargo ve kurulum dahil satışı 2350 lira... Neyse, bu da ayrı bir konu da, burada sövmek istemiyorum. Bizimkileri gören eleman aklınca keriz silkelemeye kalkıyor anlayacağınız. Benim de işim bu değil, yani tamirci ya da elektrikçi değilim ama bilgisayar donanımı ve elektroniğe ilgim var. Aileme, "İnternet fiyatını gösterin, adam akıllı indirimle versin yeni makineyi, eski makineyi de vermeyin gelince bakayım" dedim. Neticede eski makineyi vermeden yenisini 2300 liraya aldılar. Onun da yarısını, hatalı olduğu için TEDAŞ ödedi zaten. İzmir'e ziyarete geldim birkaç gün önce. Vakit öldürmek için bir söküp bakayım şuna dedim.

Önce, yetkili servisteki arkadaşların tenezzül edip de sökmediği makineyi iyice söktüm:

< Resime gitmek için tıklayın >



Sonra kapaktaki, adamların beyin dediği devre kartını aldım. Açıp iyice baktım, bir güzel selülozik tinerle temizledim:




< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



Fotoğraflarda görülen, yuvarlak içine aldığım bölgedeki varistör patlamış. Çankaya'ya gidip aynısından aldım bir tane, fiyatı 2 lira. Ancak varistör kart üzerindeki yolları da beraberinde götürmüş, bayağı hasar vermiş. Onları da kendimce tamir ettim, hatlar arasına yol çektim. Kartın son durumu aşağıdaki gibi oldu:





< Resime gitmek için tıklayın >



Bütün işlemleri yaptıktan sonra kartı tekrar selülozik tinerle güzelce temizledim ve bulaşık makinesini tekrar topladım. Sonuç olarak makine tıkır tıkır çalışıyor:




< Resime gitmek için tıklayın >




Şimdi gelelim asıl meseleye. 2 liralık tamir için 1200 lira istemek nedir arkadaş? Benim annem babam yaşını başını almış insanlar, babam emekli. Tek emekli maaşları var. Hiç mi vicdanınız yok? Gelen arkadaş "Kart değişecek" demiş. 20 yıllık makinenin kartını nereden nasıl temin edecek onu da bilmiyorum. Büyük ihtimalle ya çıkma, 2. el bir kart takacaktı ya da benim yaptığım işlemin aynısını yapacaktı. Şunu yapmak benim 1 saatimi bile almadı. Gelsin, söksün, parçayı değiştirsin, 250 lira ücret istesin yine tamam derim. Hakkıdır, işçiliği var, uğraştı derim. Ama 1200 lira nedir ya? İnsaf!

Şu olaydan sonra, garantisi bitmiş ürünler için evime bir daha yetkili servis ya da usta sokmayı düşünmüyorum açıkçası. Herhangi bir şey bozulursa ilk olarak kendim açıp bakacağım, olur da yapamazsam belki son çare usta çağırırım ya da yenisini alırım daha iyi.





Aylar sonra gelen düzenleme (27.04.2021): Çevremde belki ihtiyacı olan birini bulurum da birinin işine yarar diye makineyi uzun süre evde beklettim. Kimseyi bulamayınca en son ikinci elden satılığa çıkardım. Bir süre satışta kaldıktan sonra babam 460 liraya ikinci elden satmış makineyi birine. Yeni haberim oldu. Binanın dış cephesini yaptırıyorduk, parayı oraya harcadık. Bizim için de iyi oldu.
K
4 yıl
Microsoft Hesabı Sorunu, Microsoft Hesabınızı Düzeltmeniz Gerekiyor Sorunu
Merhabalar,

Görseli aşağıya bırakıyorum:


< Resime gitmek için tıklayın >


Her bilgisayarı açtığımda bu sorunla karşılaşıyorum. Ne yaptıysam düzelmedi. Her seferinde şifreyi girip düzeltiyorum. Şifre değiştirdim olmadı, hesabı silip yeniden açtım olmadı, internette bulduğum bütün çözümleri denedim yine olmadı.

Var mı başka bu sorunla karşılaşan? Çözüm bulabilen?
K
5 yıl
Arena Bilgisayar/Servis Point Sağlam Olan Ekran Kartını Hasarlı Olarak Gönderdi
Arkadaşlar merhaba,

Sapphire marka RX 570 model ekran kartımı 30.10.2019 tarihinde Arena Bilgisayar'ın müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek servise gönderdim. Bilgisayarımda sürekli bir donma, takılma vb. hatalar vardı. Her parçayı test ettim ve sorun bulamadım. Başka ekran kartı ile deneyince sorun yaşamadım ve bu yüzden kartı garantiye gönderdim. Sorunları da ayrıntılı bir şekilde yazdım.

20.11.2019 tarihinde servisten "Arıza tespit edilemedi" diye cevap geldi. Kartımı olduğu gibi geri gönderdiler. Yani en azından ben öyle sanıyordum. Tamam dedim, demek ki benim bulamadığım başka bir sorun var, gelsin tekrar bakar kontrol ederim dedim.

Bugün kargoya gittim ve kartı aldım. Kargoyu alırken kutuyu iyice inceledim hiçbir darbe hasar yok. Eve geldim, kartı çıkardım ve bilgisayara takmaya çalıştım ama kart oturmuyor. Sonra fark ettim ki kartın arka giriş portlarının olduğu, anakarta oturan kısmını serviste feci şekilde yamultmuşlar. Ekran kartı anakarta çarpıyor, oturmuyor. Fotoğraflar burada.


< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >



Ben böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyorum. Sağlam olarak gönderdiğim kartı nasıl oluyor da bu şekilde bana ger gönderiyorlar? Bu adamlar bu karta nasıl muamele gösteriyorlar serviste? Bu kartın bu bölümünün kargoda bu şekilde yamulmasının imkanı yok. Pense ile zor yamultur insan bunu.

Arena müşteri hizmetlerine yazdım bakalım. Aksi takdirde Tüketici Hakem Heyeti'ne gideceğim. Böyle şeylerle uğraşmayı da seviyorum. :) Haksızlığa hiç gelemem. Daha önce de bir firma tarafından ekran kartı konusunda haksızlığa uğramıştım. Heyete gittim, 8 ay uğraştım. Sonunda söke söke sıfır ekran kartımı geri aldım. :)

Sizden ricam konuyu üstte tutmak için oy vermeniz, cevap vermeniz. Teşekkür ederim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.