T

Teğmen
17 Ocak 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
20 üye
Görüntülenme (?)
63 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
5 yıl
Sony PlayStation Classic Oyun Konsolu 199TL
T
6 yıl
LENOVO Moto Z 1299 TL
https://www.teknosa.com/urunler/125076317/lenovo-moto-z-siyah-akilli-telefon


Ürün Kodu 125076317
Çözünürlük 2560X1440
Model Moto Z
Ekstra Özellikler NFC
İşlemci Tipi Snapdragon™ 820
İşlemci Hızı 2.2 GHz
İşlemci Markası Qualcomm
Renk Siyah
Boyut 75,3 x 155,3 x 5,19 mm
Ön Kamera Var
Ağırlık 136 gr
Dahili Hafıza 32 GB
Bluetooth Var
Dokunmatik Ekran Var
Ekran Tipi Amoled
GPS Var
Arttırılabilir Hafıza Var
Ram Kapasitesi 4 GB
Çift Sim Yok
Desteklenen Hafıza Kartı microSD
Arttırılabilir Hafıza Kapasitesi 2 TB
İşletim Sistemi Android
Kamera Çözünürlüğü 13 MP
Bluetooth Profili 4.1
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı) Var
Video Oynatma Özelliği Var
Kamera Var
4G Var
Ön Kamera Çözünürlüğü 5 MP
Pil Kapasitesi 2600 mAh
Video Kayıt Var
Marka LENOVO
Mobil Bağlantı Hızı 4.5G
Ekran Boyutu 5.5 inç
Parmak İzi Okuyucu Var
T
6 yıl
LENOVO Moto Z Siyah AKILLI TELEFON--\u003e\u003e1399
https://www.teknosa.com/urunler/125076317/lenovo-moto-z-siyah-akilli-telefon


Çözünürlük 2560X1440
Model Moto Z
Ekstra Özellikler NFC
İşlemci Tipi Snapdragon™ 820
İşlemci Hızı 2.2 GHz
İşlemci Markası Qualcomm
Renk Siyah
Boyut 75,3 x 155,3 x 5,19 mm
Ön Kamera Var
Ağırlık 136 gr
Dahili Hafıza 32 GB
Bluetooth Var
Dokunmatik Ekran Var
Ekran Tipi Amoled
GPS Var
Arttırılabilir Hafıza Var
Ram Kapasitesi 4 GB
Çift Sim Yok
Desteklenen Hafıza Kartı microSD
Arttırılabilir Hafıza Kapasitesi 2 TB
İşletim Sistemi Android
Kamera Çözünürlüğü 13 MP
Bluetooth Profili 4.1
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı) Var
Video Oynatma Özelliği Var
Kamera Var
4G Var
Ön Kamera Çözünürlüğü 5 MP
Pil Kapasitesi 2600 mAh
Video Kayıt Var
Marka LENOVO
Mobil Bağlantı Hızı 4.5G
Ekran Boyutu 5.5 inç
Parmak İzi Okuyucu Var
Ürün Menşei ÇİN
T
6 yıl
Kingston A400 Serisi 2.5\" Sata 3.0 Ssd Disk 240 GB-\u003e269 TL
https://www.yukko.com/kingston-a400-serisi-25-sata-30-ssd-disk/50004148?pid=10005706


300/50 iş bankası çeki ile daha uyguna alınabilir.
T
6 yıl
LG SJ3.DTURLLK Soundbar MM Mağdurları_Güncelleme(Ürün gönderilecek)
17.04.2018 edit:MM müşteri hizmetleri ürünlerin gönderileceği bilgisini veriyor.1 adet alım yapan arkadaşlara hayırlı olsun.Emeği geçen herkese teşekkürler


Arkadaslar once sikayetvardan herkes sikayet olustursun 200 300 sikayet olursa MM kararindan donebilir.Hdd ve kulaklik konusunu hatirlayanlar vardir

https://www.sikayetvar.com

Zaman buldugumda thh için gerekli paylaşımlar yapılacaktır


Edit: Şikayetini oluşturan arkadaşlar , konuya şikayetini oluşturdugunu belirtmesini rica ediyorum.Bakalım kaç adet şikayet oluşturabileceğiz.Bundan sonraki mağduriyetlere de benzer işlemler uygulama açısından yol gösterici olabilir


Edit 2: MM şikayetlere çoklu alım yapıldı cevabı vermektedir.1 adet aldıgım halde çoklu alım nedir??? Tekli alım yapan arkadaşlar şikayetlerinde 1 adet alım yaptıklarını belirtsinler.

https://twitter.com/mediamarkt_tr

twitterdan da yazalım ama katılım ne kadar çok olursa o zaman geri dönüş elde edebiliriz

Ekşi sözlükte konu açılabilir tam anlamıyla müşteriyi yanıltıcı içerikle ürün satışı gerçekleştirdi.Stok bitti çoklu alımlar iptal edildi tekrar stok açıldı.2 gün süresince kargo gönderimi yapılacağı belirtildi.


17.04.2018 edit:MM müşteri hizmetleri ürünlerin gönderileceği bilgisini veriyor.1 adet alım yapan arkadaşlara hayırlı olsun.Emeği geçen herkese teşekkürler
T
6 yıl
LG G5 - Bootloop sorunu-
"Your device is corrupt. It cannot be trusted and will not boot."

Bu şekilde uyarı ekranı çıktı telefon yeniden başladı kapandı ve tekrar açılmadı.

Hard reset , açma tuşu ve şarj ekranı cevap vermiyor.

Telefon ilk once wifi hatası verdi ve sabah uyarıdan sonra brick oldu

xda gordugum kadarı Lg g5 g6 v10 ve v20 bu hata ile karşılaşılmış.Bazı modellerde fastboot ekranına geçilip rom atılmış ve düzelmiş.Ancak hiç tepki vermeyen modellerde değişim olmuş.Bu şekilde tepki vermeyen android telefonlar için ortak kurtarma yöntemleri hakkında bilgisi olan var mı?

Şarj bitince telefonu usb ile pcye bağladığımda %0 şarj ekranı gelip kapanıyor

Not:Telefon da root yok.Play store dışında uygulama yüklenmedi.
T
6 yıl
1v1y.com Marmo(n)t Mağdurları
1v1y.com marmot mont sıcak fırsatlar dayanışma konusu olarak açtım

https://forum.donanimhaber.com/hb-magdurlari-viewsonic-vx2252mh-21-5-monitor-195tl--118195588

HB viewsonic konusuyla birçok arkadaş ürünlerini almıştı.


https://forum.donanimhaber.com/1v1y-marmot-urunler-66tl-civari-fiyatlarda-yanlislik-var-galiba--130711342

Edit: İptal yok tedarik ediliyor 11:26

Edit2: Adres teyidi için aradılar.12:20

Edit3:sipariş iptali için aradılar. 7 iş gününde ücret iadesi gerçekleşeceği bilgisi verildi. 18:50





quote:

İL TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA




Şikayet edenin
Adı /Soyadı :

Adresi :

T.C. NU :

Tel/Ev/İş :

Şikayet edilenin Unvanı :

Adresi :

Şikayetin Parasal Değeri :

Dava(Şikayet) Konusu
(Ayıplı mal/hizmet) : Mesafeli Satış

Şikayetin Açıklaması : Siparişim tedarik sürecinde iken, 1v1y.com tarafından gönderilen bilgilendirme e-postasında …………… numaralı siparişimin "Sistemsel bir problem nedeniyle" tek taraflı olarak iptal ettiğini öğrendim. Bu duruma itiraz ettim ancak 1v1y.com ürünümün gönderilmeyeceğini belirtti.
1v1y.com ödemesini yaptığım siparişimi "sistemsel hata" gerekçesini göstererek tek taraflı olarak iptal etmiş,tek taraflı sözleşmeden cayarak beni mağdur etmiştir.6502 sayılı kanun maddesine göre bu durumun tüketici hakkının ihlali olduğunu düşünüyor ve siparişini verdiğim "........................................................." ün ...... lira karşılığında tarafıma gönderilmesini talep ediyorum.08/01/2018


İMZA

< Resime gitmek için tıklayın >



quote:


Marmot olayı için yazmıyorum sadece, THH'ye başvuru zahmetli gelmesin kimseye. Durumu düzgün ifade ederseniz sorununuza çözüm bulabilirsiniz. En milleti sallamayan Sony Türkiye'den bile bir kere para iadesi bir kere de üst modeliyle telefon değişimi aldık arkadaşa. 1 yılı geçti sonuç almak ama sonunda oldu.


Dilekçe kolay zaten kaymakamlıkta ilgili birime gittiğinizde yardımcı oluyorlar. Şunları götürün.


1 ) Sitedeki siparişlerim kısmının ekran görüntüsü, siparişiniz alınmıştır epostası çıktısı.

2 )İnternet şubenizden kart hareketinde sipariş tutarını ve ilgili şirketin ismini gösterir ekran görüntüsü veya kart ekstresi

3 ) Siparişin iptal edildiğini gösteren ekran görüntüsi, mail çıktısı, kart hareketi belgeleri. Firmayla yazışma çıktıları v.b.

Dilekçe olarak da.


"Dilekçeme ek olarak verdiğim dökümanlarda görüleceği üzere, şu tarihte, şu sipariş numarası ile şu siteden şu model ve marka ürünleri şu fiyata sipariş verdim. Ödememi şu yöntemle, şu kartımdan taksitli yaptım. Firma tüketici haklarımı hiçe sayarak onay dahi almadan, yasal tedarik sürecini dahi beklemeden şu tarihte siparişimi iptal etti.

İhiyacım olan falanca ürün zamanında elime ulaşmadığı için mağdur oldum. Satın aldığım ürünün en kısa sürede tarafıma ulaştırılmasını mağduriyetimin tüketici yasaları kapsamında giderilmesini talep ediyorum.
@teknoturk


quote:

Ben konuyla ilgili olarak e-devlet üzerinden Tüketici Hakem Heyetlerine Başvuru İşlemi üzerinden başvuruda bulundum. Başvurmak isteyen olursa, bilgi amaçlı olarak, başvuruda kullandığım dilekçeyi paylaşıyorum.

Dilekçe içeriğinde ayrıca, %95'lere varan indirimlerin hayatın olağan akışının bir parçası olduğunu belirtmek üzere başvuruda bulunduğum tarih itibarıyla %95 indirimle mudo.com.tr satılan bir ürünü ekledim.

Kanun hükümleri çerçevesinde hak aramak kötü niyetlilik veya ayıp değil. Bana göre bir firma, alıcı onayı olmaksızın keyfekeder şekilde "Yanlışlık oldu, iptal ediyoruz" diyememeli. Zira firmaların bu alanda faaliyet göstermek amacıyla kurulan iç kontrol, risk yönetimi v.b. birimleri var. Ayrıca etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında farklılık varsa tüketici lehine olan fiyatın geçerli olacağı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun içeriğinde mevcut.

-------

Perabayt Bilişim Pazarlama ve Dış Ticaret A.Ş. (“Firma” olarak anılacaktır) sahipliğindekiwww.1v1y.com adresli internet sitesinden 04 Ocak 2018 tarihinde “Marmot” markalı 4 mevsim çadır ürünü satın aldım. Ürün bedelini kredi kartım ile tam, eksiksiz olarak ödedim. Siparişin başarılı şekilde oluşturulduğuna ve ödemenin tahsil edildiğine dair perabayt@markalar.1v1y.com adresinden 04 Ocak 2018 tarihinde bilgilendirme e-postası aldım.

Firmanın perabayt@markalar.1v1y.com üzerinden gönderdiği 05 Ocak 2018 tarihli e-posta ile siparişimin Firma tarafından tek taraflı olarak iptal edildiği belirtilmiştir. İptal işleminin gerekçesi olarak ilgili e-posta içeriğinde “04.01.2018 tarihinde verdiğiniz 8183*** numaralı siparişinizdeki 4 Mevsim tedarik sürecindeki beklenmedik aksaklıklar nedeniyle iptal edildi.” ibaresi bulunmaktadır. Yine Firmanın müşteri hizmetlerinin sözlü yaptığı bilgilendirme içeriğinde; ürün fiyatının hatalı sunulması sebebiyle siparişimin iptal edildiği belirtilmiştir. Süreç neticesinde, ürün için yaptığım ödeme tutarı tarafıma iade edilmiştir.

Firma tarafından yapılan tek taraflı iptal işlemi, onayım/rızam olmadan ve aranmadan yapılmıştır. Firma tarafından gönderilen mesafeli satış sözleşmesinde “5.4 - SATICI, haklı bir sebebe dayanmak şartıyla ve/veya sipariş konusu ürün veya hizmetin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması halinde, sözleşmeden doğan ifa yükümlülüğünün süresi dolmadan ve ALICI’nın açık ve anlaşılabilir bir şekilde bilgilendirilerek onayının alınmış olması şartıyla, ALICI'ya eşit kalite ve fiyatta farklı bir ürün tedarik edebilir.” denmektedir. Ancak sipariş iptaline ilişkin onayım alınmamış, siparişin Firma tarafından iptal edildiğine dair yalnızca bilgilendirme yapılmıştır.

İnternet üzerinden yapılan satışlarda; tanıtım, stokların eritilmesi v.b. amaçlarla %95’e varan indirim uygulaması yaygındır. Bu duruma örnek teşkil eden, Mudo markalı, %95 indirim ile satılan bir ürün fiyatı bilgi amaçlı olarak ekte tarafınıza sunulmaktadır.

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un “Satıştan Kaçınma” başlıklı 6/1. maddesinde
“(1) Vitrinde, rafta, elektronik ortamda veya açıkça görülebilir herhangi bir yerde teşhir edilen malın, satılık olmadığı belirtilen bir ibareye yer verilmedikçe satışından kaçınılamaz.” denmektedir.

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un “Fiyat Etiketi” başlıklı 54/2. maddesinde “Etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır.” denmektedir.

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un “Ayıplı Hizmet” başlıklı 13-14-15-16. maddelerinde “Ayıplı hizmet, sözleşmede belirlenen süre içinde başlamaması veya taraflarca kararlaştırılmış olan ve objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan hizmettir. Hizmetin ayıplı ifa edildiği durumlarda tüketici, hizmetin yeniden görülmesi, hizmet sonucu ortaya çıkan eserin ücretsiz onarımı, ayıp oranında bedelden indirim veya sözleşmeden dönme haklarından birini sağlayıcıya karşı kullanmakta serbesttir. Sağlayıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar sağlayıcı tarafından karşılanır.” denmektedir.

Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin “Sözleşmenin ifası ve teslimat” başlıklı maddelerinde “Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin siparişinin kendisine ulaştığı tarihten itibaren taahhüt ettiği süre içinde edimini yerine getirmek zorundadır.”, “Malın stokta bulunmaması durumu, mal ediminin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması olarak kabul edilmez.” denmektedir.

Bu kapsamda; rızam olmadan satıcı Firma tarafından iptal edilen sipariş içeriğinde yer alan ürünün veya benzer kalitede ürünün (Northface, Columbia, Salomon, Patagonia, Lowa, Boreal, Mountain Hard Wear markalı) aynı fiyattan tarafıma satışının yapılması yönündeki talebimin tarafınızca değerlendirilmesini arz ederim.

Saygılarımla,

Sipariş Tarihi ve Saati: 4 Ocak 2018 Perşembe, 22:47
Sipariş Tutarı: 74.89 TL (Gönderi ücreti dâhil)
Ürün İçeriği ve Adedi: 1 adet, standart beden “Marmot” marka 4 mevsim çadır

Ek-1: Siparişin onaylandığına dair e-posta
Ek-2: Siparişin tek taraflı iptalini gösterir e-posta
Ek-3: Farklı bir firma tarafından satışa sunulan, benzer indirim oranına sahip ürün görseli
Ek-4: İnternet bankacılığında ödemenin yapıldığını gösterir ekran görüntüsü
Ek-5: Siparişe ilişkinwww.1v1y.com adresindeki ekran görüntüsü
T
7 yıl
Gözlük ithalatına ek vergi uygulanacak %29.8
Bakanlar Kurulunun "İthalat Rejimi Kararına Ek Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre; güneş gözlükleri, diğer türde gözlükler, plastik ve diğer maddelerden yapılma gözlük çerçevesi ile bunların aksam ve parçaları ithalatında yüzde 29,8 ilave gümrük vergisi uygulanacak. Söz konusu uygulama AB üyesi ülkeler ile Türkiye'nin serbest ticaret anlaşması yaptığı ülkelerin dışında kalan ülkelerden ithalat için geçerli olacak
http://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/ekonomi-haberleri/gozluk-ithalatina-ek-vergi-geliyor_ID1438806/
T
7 yıl
ithal araçlara %10 toki vergisi eklenmesi
Güney Afrika'dan ithal edilen ve silindir hacmi 1500 cm3'ü geçen
fakat 1600 cm3'ü geçmeyen araçlar için ek yükümlülük getirildi.
Bakanlar Kurulunun konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de
yayımlandı.
Buna göre, söz konusu ürünler için CIF bedelinin yüzde 10'u kadar
toplu konut fonu kesilecek.
http://m.borsagundem.com/anlik-borsa-haberleri/20170601072644
T
7 yıl
HB Cadac Stratos Gazlı Mangal magdurları konusu
Cadac Stratos 3 Gazlı Mangal 1 adet aldım bakalım gönderilecek mi



< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.