A

Teğmen
22 Eylül 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
54 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
6 yıl
Bir kısım B ve C Tipi Lisanslı İnternet Servis Sağlayıcıların üç kağıdı (Aman Dikkat)
Malumunuz olduğu üzere bir çok şehirde yerel firmalar tarafından havdan İnternet, havadan wifi, air internet, air fiber Fiber Hat vesaire isimlerle özellikle alt yapının yetersiz olduğu yerler için B veya C tipi lisanslı servis sağlayıcılar hizmet vermektedir.

Bu şekilde bir firmadan almış olduğum 6 Mbps hız ilk zamanlar gayet güzel iken 2018 yılından itibaren 1-2 Mbs'lere düşmüşmüş bulunmaktadır. Üç ay boyunca her gün aynı saatte BTK'nın hız testini yaparak müracaat ettim. (Aşağıda ekran görüntüsü mevcuttur.) Hatta baazı günler internet o kadar zayıftı ki program hız testini bile yapmadı.

Bana hep aylık Yüzbilmem kaç gb downloadın olduğu, hızın normal olduğu o saat için böyle birşey olabileceği vs söylenerek savsaklandım. 6 aylık ücret peşin ödenmiş olduğu için ödediğim meblağı da iade veremeyeceklerini belirttiler.

Mart ayında ödenen ücret boşa giderse gitsin diyerek NetSPeed'e müracat ettim. Nisan'da bağlantı yapıldı.

Mayıs ayında da 5 Ghz anten dahi sökülerek dolaba kaldırılmasına, hatta Mayısın ilk çeyereğinden Haziran'ın son çeyreğine kadar adreste kimsenin olmamasına (40-45 gün kadar Yurt Dışında bulunulduğundan) rağmen bu B veya C Tipi isanslı servis sağlayıcının online işlemlerinde; kullanılmayan abonelikten yüz bilmem kaç gb internet kullanılmış gibi gösterildiğini, Yüzlerce Gb kullanıldığı gösterilen önceki aylarda da NetSpeed'te 60 gb yaklaşan kullanım olduğunu, aslında benim aylık kullanımımın 50-60 Gb geçmediğini gördüm.

Bilindiği üzere internet üzerinden işlenen suçlarda IP numarasıyla tespit yapılmaktadır. Download Upload miktarlarında bile usulsüzlük yaptığını düşündüğüm firmanın söz konusu kayıtları ne kadar sağlam tutmuş olabileceği muammadır. Kullanmadığımız ancak kullanmışız gibi gösterilen internet yüzünden ileride herhangi bir sıkıntı yaşayabiliriz.
Bilgi edinilmesi dileğiyle.

Hız Testleri
https://i.hizliresim.com/vPnzd4.png
https://i.hizliresim.com/LD1PP0.png
https://i.hizliresim.com/X6LWDD.png
https://i.hizliresim.com/vPnzQr.png
https://i.hizliresim.com/8zDnkA.png
https://i.hizliresim.com/JDnLpW.png
https://i.hizliresim.com/r1ZLQ1.png


Kullanım Bilgileri

Malum firma
https://i.hizliresim.com/RDoyYa.png

NetSpeed
https://i.hizliresim.com/1EMPkG.png
A
6 yıl
Tenda O3\u0027mü, Tp-Link CPE210\u0027mu, CPE220\u0027mi yoksa başka bişey mi
Noktadan çoklu noktaya 2,4 Ghz bandında Tenda O3'mü, Tp-Link CPE210'mu, TP-Link CPE220'mi yoksa üç aşağı beş yukarı aynı fiyat bandında başka bi marka mı iadeal olur
A
6 yıl
Xiaomi Aqara 1080p Smart IP Kamera, inceleme, yorum vs
Xiaomi Aqara 1080p Smart IP Camera adı altında satılan ürünün Xiaomi ile bir alakası olmayıp; uyanık çinli firmaların her ürünün başına çokca tutulan Xiaomi markasını yazmasından ibaret; aslen Aqara firmasının üretmiş olduğu Smart Ip Kameradır. Anladığım kadarıyla Aqara firması (www.aqara.com) akıllı ev cihazları üreten, ne olduğu belli olan (markasız, internet sitesi olmayan fason üreticilerden değil) bir firmadır.
Xiaomi ile tek ortak yanı Mi Home uygulaması ile uyumlu olmasıdır. (Mi home uygulaması için Mainland China seçilmelidir.) Mijia gövde / kapı / pencere sensörü, duvar anahtarı ve diğer ZigBee ekipmanlarıyla da bağlantı kurabildiği belirtilmektedir.
180 derece geniş görüş açısına sahip bu cihaz, 1080p çözünürlük desteğine sahiptir. Giriş voltajı: 5V 1A olmakla birlikte gündüz modunda 0,25 Amper Gece modunda 0,45 Amper enerji çekmektedir. 3 adet küçük Kızılötesi Led'i olup geniş lens sayesinde muntazam bir gece görüşü sağlamaktadır. 64 Gb kartı sıkıntısız çalıştırmaktadır.
Ambalaj içerisinde Kamera, Adaptör, Kablo ve yuvarlak bir demir parçası çıkmaktadır.Cihazın tabanı mıknatıslı olduğu için bu demir parçası bir yere montajlanıp kolayca takıp çıkartılmasına olanak sağlamaktadır.
Malzeme kalitesi genele göre iyi olmakla birlikte bu cihazı Xiaomi firmasının üretmiş olması durumunda fiyatının 40 dolar civarında olması gerektiği kanaatindeyim. Xiaomi Mijia 1080P Akıllı IP Kamera ile kıyasladığımda bu kamera bana daha iyi gelmiş, Ürün hoşuma gittiğinden ikinciyi spariş vermiş bulunmaktayım.
Referanslı yada referanssız link eklemiyorum. Merak eden GearBest, AliExpress yada diğer sitelerde bulabilir.
Ürün hakkında bilgi arayanların bilgilerine sunulur.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
A
9 yıl
Site için toplu Kurumsal internet aboneliği
8 Blok 160 daireli site için toplu internet almayı düşünüyoruz. Binalardaki her odaya eternet kabloları döşenmiş alt yapı hazır. Yalnız toplu yada kurumsal satış için internetten bilgi edinemedim. İnternet servis sağlayıcılarının sitelerinde bu yönde bilgiye rastlayamadım. Bir tek sırf reklam olsun diye koydukları 1000 Mbps ışık hızında internet animasyonları mevcut.
Bu şekilde (sitede oturanlar için) toplu yada kurumsal internet aboneliği alan varmı. Nereye müracaat ettiniz, fiyatları nasıl, Hangi tür interneti (Fiber/Hiper/Metro vs) hangi servis sağlayıcıyı tavsiye edersiniz.
A
13 yıl
Uzman sorusu - iki ağ bağdaştırıcısını aynı anda kullanmak
İş yerinde bulunan ve etki alanına kablo ile bağlı cihaza wireless cihazı takarak normal interneti kullanmayı amaçladık.
wireless'a bağlantı kurunca etki alanına bağlanamıyoruz. etki alanında iş yapınca normal internete bağlanamıyoruz.
Exploer'in kablolu bağlantıyı kullanmasını, Mozilla yada diğer 3 parti yazılımların kablosuz bağlantısını kullanmayı sağlayabilirmiyiz.
Velhasıl aynı anda iki bağdaştırıcıyı kulanabilirmiyiz.
A
15 yıl
A\u0027dan Z\u0027ye 10/100/1000 lik ağ kurulumu (Swich tavsiyesi Kablo bağlantıları)
Arkadaşlar 30 makineli internet cafeye 1000 lik ağ kurmayı düşünüyoruz. Cafede oyun müzik ve film trafiği baya fazla 10/100 lük ağ bu durumu kaldırmıyor. 1000 lik ağ konusunda hiç tecrübemiz yok. Nasıl yaparız nasıl ederiz tavsiyeleriniz nelerdir. Neler almalıyız kabloları nasıl bağlamalıız. Swich in tüm portları 1000 lik mi olmalı yoksa bir iki portu 1000 lik olsa yeterlimidir. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
A
15 yıl
Vista Sp2 Yüklerken Anakartı yakan varmı?
Dün AMD PHENOM X4 9950 işlemcili Gigabyte Anakartlı ve Vista Sp1 yüklü bilgisayarıma SP2 yüklüyeyim dedim. Kuru başlattığımda dosyaları ayıkladı bilgisayarı kapatmaya hazırlandı ve Yükleme aşamaları başladı. %87 ye geldiğinde baya bir bekledi sonra Kasadan bir koku Anakart sizlere ömür.
A
15 yıl
Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma Merkezi\u0027nden (NANOTAM) Müthiş Buluş
Bilkent Üniversitesi NANOTAM Başkanı Prof. Dr. Ekmel Özbay'ın başkanlığında doktora öğrencileri Özgür Attila Çakmak ve Koray Aydın tarafından geliştirilen nanoteknoloji tabanlı meta malzemeler, yeni nesil DVD'lere uygulanırsa, bir DVD'ye binlerce filmin kaydedilmesi mümkün olacak.

Yeni teknoloji, dünyanın en prestijli bilim dergilerinden “Physical Review Letters” dergisinde yayımlandı.

Prof. Dr. Özbay, çalışmayla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, DVD teknolojisinde kullanılan temel prensibin DVD yüzeyine uygulanan ışığın bilgiyi yazmasına ve okumasına bağlı olduğunu ve bu durumda bir DVD'ye daha fazla bilgi yazmak için ışığın mümkün olduğunca küçük bir noktaya odaklanması gerektiğini anlattı.

Fizik kurallarına göre ışığın dalga boyundan daha küçük boyutlarda odaklanamadığını belirten Özbay, bu nedenle günümüzün en yüksek kapasiteli Blu-Ray DVD'lerinde bile elde edilebilecek en yüksek saklama kapasitesinin bu “doğa kanunu” ile sınırlı olduğunu belirtti.

Bilkent Üniversitesi NANOTAM'da geliştirilen metamalzemelerin doğada rastlanmayan özelliklere sahip olduklarını dile getiren Özbay, şöyle konuştu:
“Bu anlamda 'sihirli' olarak da nitelendirilen metamalzemeleri kullanarak dalgaboyundan çok daha küçük bir alandan geçen ışık miktarını binlerce kat arttırabilen yeni bir teknoloji geliştirdik. Bu yeni teknoloji sayesinde dijital bilgiler DVD'lere çok daha küçük alanlara yazılabilecek ve var olan bilgi depolama kapasiteleri binlerce kat arttılabilecek.”

“TEKNOLOJİ BÜYÜK YANKI UYANDIRDI”

Günümüzde 50-100 Gbyte ile sınırlı olan DVD kapasitelerinin en az bin kat arttırılabilecek bir teknolojiyi geliştirdiklerini bildiren Özbay, “Yaptığımız bilimsel araştırmalar sonucunda ışığın doğadaki davranışını değiştirdik. Yani sihirli özelliklere sahip yeni bir nanomalzeme geliştirdik ve bu malzemeyi kullanarak ışığın çok küçük bir alandan geçebileceğini gösterdik. Dünyanın önemli dergileri arasında bulunan 'Physical Review Letters'da yayımlanan bu çalışmamız bu konuda büyük yankı uyandırdı” diye konuştu.

Türkiye'de kullanılan tüm DVD'lerin okuyucu ve kayıt teknolojilerinin yurt dışı kaynaklı olduğunu anımsatan Özbay, “Ne yazık ki şu aşamada geliştirdiğimiz bu teknolojiyi Türkiye'de değerlendirebilecek bir şirket bulunmuyor” dedi.

Prof. Dr. Ekmel Özbay, çalışmalarıyla süper DVD'lerin üretim yolunun açıldığını, böylelikle bir DVD'ye binlerce filmin aynı anda kaydedilebileceğini bildirdi.
A
15 yıl
İphone - Samsung Omnia- LG KU990 / Viewty Sizce Hangisi
Arkadaslar ben fotograf cekmek ve muzik dinlemek için bir telefon almayı dusunuyorum Acaba sizce bunlardan İphone - Samsung Omnia- LG KU990 / Viewty - Se W960i (Veya Sizin Tavsiye edebileceginiz bir marka varsa ) Hangisi DAha iyi ve daha kullanıslıdır ben kararsız kaldım Fiyatları veya işletim sistemlerinin Farklı olması onemli degil . Yardımcı olursanız Çok sevinecem Şimdiden Teşekkur ederim
A
15 yıl
Sony dsc -w110 fotograf makinası arızalı yardım lütfen
teknosadan dsc-w110 fotograf makinası aldım bozuk cıktı 2. gunu goturemedigim icin degistirmediler

makinanın sorunu ne olursa olsun cekim yaparken veya durdugu yerde 20- 25 sn gecmeden kapanıyor
ayarlarına felan baktım boyle bir sey gorunmuyor ve pilin nekadar kaldıgını gostermiyor yanı sarj gostergesi yok
belki yazılım sorunudur diye size danısmak istedim 30-40 gun beklemek istemiyorum nede olsa daha 1 haftalık makina
acaba tavsiye edebileceginiz birsey ler varmı

simdiden tesekkür ederim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.