B

Yüzbaşı
06 Mayıs 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
39 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
3 yıl
Hoparlör Tavsiyesi; KEF, Dali, B\u0026W...
Merhaba,

Elimde Eski bir A/V Receiver mevcut Denon AVR-3803, şimdilik bununla besleyeceğim ama ilerde yatırımda yapıp yenileyebilirim.

Oda Bilgileri:
50 metrekare
Dinleme uzaklığı 5 metre

Öncelikli amacım müzik dinlemek, ve benim için önemli olan detaylı, temiz çalan keyifli bir hoparlör arayışım mevcut.


Net tertemiz detaylı çalan ve oda boyutuna göre kısık seste bile odayı doldurabilecek bir hoparlör arıyorum. Aşırı güçlü bası arayışım yok ve ekstra bass hoparlörü almayı da pek düşünmüyorum, apartman olması nedeni ile.

Araştırmalar sonucunda aşağıdaki ürünleri buldum, fakat oda boyutu/dinleme mesafesi, receiver'a uyumluluğu ve dinleme kriterlerime en uygun hangisinin olacağı hakkında fikirlerinize ihtiyacım var. Aşağıdakilerin haricinde önerilere de tabiki açığım.

Kef Q350
Kef Q150
Dali Oberon 1
Dali Spektor 2
B&W 606 S2/607 S2
Dynaudio Emit M10/M20
Elac Debut B5.2 (Türkiye'da satan yer bulamadım)

Öneri ve görüşlerileriniz merakla bekliyorum, Sevgiler.
B
8 yıl
Amfi ve Hoparlör Seçimi Hakkında
Merhaba,

Salon için(45m2) müzik ağırlık fakat yer yer film izleme içinde kullanacağım bir sistem arıyorum. Aama önceliğim konser tadında müzik dinlemek detayları duyabilmek.

Bütçem 4000tl civarı bu sebeple biraz araştırma yaptım ve aşağıdaki alternatifleri düşündüm.

Elimde Eski ama Üst seviye denilebilecek bir AV Receiver var: Denon AVR-3803

Buna ek olarak:

1 çift Q Acoustics 3020 1 çift Q Acoustics 3050 ve 1 adet Q acoustics 3090 Center düşünüyorum.

Fakat Receiverlar stereo amfi kadar müzik konusunda başarılı değiller sanırım. O sebeple aşağıdaki seçenekleri de düşünüyorum bu setleri Marantz PM6005 Stereo amfi ile destekleyeceğim sanırım.

1. Tercih: Dynaudio Emit M20
2. Tercih Monitor Audio Bronze 2 (BX2)
3. Tercih Dali Zensor 3
3. Tercih Q Acoustics 3050

%80 müzik için kullanacağım sizce hangisi daha mantıklı 5.0 mı stereo amfili 2.0 mı?

bu hoparlor tercihleri 45metre karelik bir salonu yeterince doldurabilir mi?

Ayrıca Stereo amfi olarak alternatiflere de açığım.

Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.
B
8 yıl
Berk Yıldız\u0027ın Parfüm Tavsiyeleri
Arkadaşlar Merhaba,

Bu bölümü takip eden birçok kişi az çok beni tanır. Mağazadaki Parfüm ile İnternetteki Parfüm Arasındaki Farklar konusu altında tartıştık, fikir alışverişi yaptık, parfüm önerileri vb. şeyleri paylaştık.

Fakat konu başlığı ile içerik artık uyuşmamakta ve başlığın dışına çıkarak parfüm tavsiyeleri üzerine mesajlar ile dolmaya başlamıştır. O sebeple yeni konu açmanın daha uygun olduğunu düşünüyorum. Artık parfüm önerileri, tavsiyeleri ve merak ettiklerinizi bu konu altında bana sorabilirsiniz. Şimdiye kadar kimseyi parfüm tavsiyesi konusunda mahçup etmediğimi düşünüyorum. Hatta zaman zaman sizlerden '' Sayende mükemmel tam benlik bir koku buldum, çok teşekkürler'' gibi mesajlar gelince çok mutlu oluyorum.

Bir önceki konuda bana birçok ithamda bulunulduğu için sizi sıkmadan kim olduğumu kısaca yazmak isterim.

Ben sadece bir parfüm koleksiyoneriyim. Gerek mağaza temelli gerekse internet temelli hiçbir kozmetik şirketi ile bağım yoktur. Bir kozmetik ithalatçısıda değilim. Herhangi bir kar amacı gütmediğim için de sizlere mağaza çalışanlarından çok daha doğru ve size uygun ürünleri tecrübelerime dayanarak önermeye çalışıyorum.

Parfümler ile ilgili aklınıza ne geliyorsa artık bu konu altında sorabilirsiniz.
B
9 yıl
Macbook Pro Retina 2014 Ortası (MGXA2TU/A) Anında Isınıyor.
Arkadaşlar merhaba,

15" i7 4770HQ 2.2Ghz Intel Iris Pro 5200 16 gb ram 256ssd macbook pro var en son çıkan giriş modeli.

after after affects, zbrush, cinema 4d, Xilisoft video converter gibi grafik ağırlıklı programlarda işlem yapınca ya da video convert edince CPU ısısı 5-10 saniye içinde 100C'ye çıkıyor.

işlem yapmayı durdurduğum anda hemen ısı düşüyor. Bu durum normal midir? yoksa bir probleme işaretmidir? CPU'dan ya da Iris Pro'dan mı kaynaklanmaktadır?

Ayrıca bu modelde macbook'u olan arkadaşlar benimle iletişime geçebilirlerse çok sevinirim bir kaç test yapma imkanım olur ona görede sorun var mı yok mu bulabiliriz.

Teşekkürler...
B
9 yıl
SANDISK UltraFit Usb 2.0 da çalışıyor 3.0 da çalışmıyor.
Arkadaşlar merhaba,

Sandisk UltraFit 32Gb usb 3.0 bellek aldım. İlk gün usb 3.0 olarak çalıştı. daha sonra usb 2.0 bir aygıta taktım. O saatten sonra sadece usb 2.0 larda çalışmaya başladı formatta atsam sorun çözülmedi usb 3.0'a takınca görünmüyor hiçbir yerde.

Dosya Sistemi: ExFat

Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler...
B
10 yıl
kaldirilabilir.
...
B
10 yıl
Reklam Sektörü ve Mac Kullanıcısı için en iyi 3D?
Arkadaşlar merhaba,

Reklamcılık ile uğraşıyorum. İşlerimiz gereği yetersiz kaldığımız yerler oluyor. 3D programları biraz araştırdım fakat tam olarak karar veremedim hangisini öğrenmem gerekitğine. Fakat Mac kullanıcısı olduğum için ve daha çok mimair ağırlıklı olduğu için 3ds Max'i eledim. Mac desteği yok çünkü.

Onun dışında Maya, Cinema 4D lightwave3d gibi programlar arasından(Sizinde varsa başka öneriniz) seçim yapacağım.

Aşağıda linte örnekler de olduğu gibi çalışmalar yapacağım. Benim için hem eğitim hemde video'lu anlatım olarak hem de aşağıdaki işlerin yapımı için en uygun programı önerebilir misiniz?

https://www.behance.net/gallery/17277673/ESTAGIOS-RBS-I-3d-manipulacao

https://www.behance.net/gallery/9402345/Popeye

https://www.behance.net/gallery/17111847/Fantastic-Breakfast

Avantaj ve dezavantajları olarakta anlatabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.
B
10 yıl
Mağazadaki Parfüm ile İnternetteki Parfüm Arasındaki Farklar
Arkadaşlar Merhaba, Size internetten satılan parfümler ile parfüm mağazalarında satılan parfümler arasındaki farkları anlatmaya çalışacağım.

PARFÜM TAVSİYELERİ ARTIK BU KONUDAN DEVAM EDECEKTİR.

Öncelikle birçok tüketim ürününde olduğu gibi kozmetik sektöründe de segmentasyon(Pazar Bölümleme) farklılıkları vardır. Günlük hayatta karşılaşabileceğiniz bir örnek ile açıklayalım. Örneğin bir araba kataloğunda altta ufak bir yazı gözünüze çarpar. "Donanımlar ülkelere göre farklılık gösterebilir." Bu uygulamanın kullanım amacı Her ülkenin alım gücü ve o ürüne duyduğu ilgi, yani pazar aynı değildir. Bu yüzden bazı kısıtlamalar yaparlar. Parfümlerde de Üretim yapılan fabrikalar sınıflandırılır. 2 sınıftan oluşur genelde. Parfüm üretmek gerçekten incelik isteyen bir iştir parfümler kazanlara doldurulur harmanları yapılır ve konsantre hale gelmesi için belli bir ısı derecesinde ışık almadan günlerce bekletilir. Bunun gibi daha bir çok kuralı vardır. Tam kosntre olmadan gerekli koşullar sağlanmadan şişelenirse parfüm kalıcı olmaz, kokusunda ufak değişkenlikler olabilir. Hatta Kalıcılık artsın diye Alkolu fazla basılabilir. Yavaş yavaş internetteki parfümlerin neden ucuz olduğuyla ilgili kanıya varabiliyorsunuzdur şuanda.

Yani aslında güvenilir büyük internet sitelerinden(misspera,mizu,bellamola gibi) aldığınız parfümler orijinaldir. Yukarıda açıkladığım gibi doğal olarak batch kodları vardır üzerlerinde ve check cosmetics'de de orjinal olduğunu görürsünüz çünkü aldığınız parfüm markanın ürettiği orijinal üründür. Tek fark üretim kalitesidir. Aslında Sosyoekonomik kültür seviyesi daha düşük ülkeler için üretilmiş ürünlerdir. Fakat Paralel ithalat yolu ile şirketlerce bizim ülkemize giriş yapar. İnternetteki ürünlerin ucuz olmasının sebeplerinden biriside budur Bir diğer sebebide mağazaların giderlerinin çok olmasıdırç. Bunun dışında raf ömrü azalan ürünlerde bu sitelerde ucuz olarak satılabilir. İnternette sahte parfümlerde çoğunluktadır. Bu konuda da dikkat edilmesi gerekmektedir. İşin kısası Mağazalardan mı internetten mi alacağınıza siz karar vermelisiniz bu sizin alışveriş mantığınız ile alakalıdır. Satılan bu parfümler orijinaldir.

Üretim kalitesi yüksek ürün daha konsatre daha az yapay daha kalıcı ve daha yayılırdır. Üretim kalitesi düşük ürünler orijinal kokudan farkını anlamınız biraz zordur ve biraz daha az kalıcı daha az yayılan ve tam konsantre olmamış olarak karşınıza çıkabilir.

En ayrıntılı ve öz şekilde anlatmaya çalıştım sizler için.

Konu talep görürse ilerleyen zamanlarda musait oldukça

Sahte parfüm nasıl anlaşılır?
Hangi Kokular daha çok kalıcı olur ve yayılır?
Hangi Kokuları tercih etmeliyiz?

gibi konularda da yazmaya çalışacağım.


Sormak istediğiniz tüm soruları bu başlık altından sorabilirsiniz(Özel mesaj ile sormayınız.), Tecrübem el verdiğince yanıtlamaya çalışırım.

İyi Günler
B
12 yıl
DENON A/V Receiver Stand by Sorunu
Denon A/V Receiver var fakat her televizyonu açtığımda denon'u açmam gerekiyor. Benim istediğim ise televizyon kapandığı ya da hoparlorler çalışmadığı zaman denon kendini stand by konumuna alsın televizyonu açtığımda ise açılsın istiyorum bununla ilgili bir ayar yapabilir miyiz? Teşekkürler..
B
12 yıl
Orjinal teyp amfi \u0026 subwoofer bağlama ve ayar?
Ana ünite: CD 30 ( 4 çıkışlı, 4X20watt) orjinal astra h teyp
sub woofer: magnat pro charger 130 (4 ohm, 400~ rms, 1200 peak)
amfi: edison ed 604.4 (4 kanallı amfi)
compenentler: orjinal astra h classic 3

Aracımın ses yuksekliği ve netliğinden memnunum teypten bass ayarını - değerlere getirince gayet net ses elde ediyorum sadece bass eklemek istedim bu yuzden de sadece amfi ve woofer almaya karar verdim.

bağlayan kişi: arkadaki compenentlerden sinyal aldığını ve paralel bağladığını soyledi. compenentlerin hiç güç kaybı yaşamayacığını wooferin ve complerin çalışacak en iyi şekilde bağladığını söyledi.

Sorum şu: ipod'tan açıyorum şarkıları ve bazı şarkılarda bass az geliyor bazı şarkılarda çok vuruyor ve temiz net yumusak basslar elde etmek istiyorum ama edemiyorum. bi boğukluk oluyor. bu bağlama şekli sizce en doğru bağlama şeklimi yada benim gain, low pass, high pass, veya başka bir ayarlarımdamı sıkıntı var sizce sıkıntı nerede olabilir.

çok anlamıyorum bu işlerden ama, sadece 2 kanalı kopruledi ve woofera verdi sanırım. diğer 2 kanal boş o kanalları kopruleyip 4 comp a dağıtsak daha faydalı olmaz mı aşağıda resmini ekliyorum bağlama şeklinin.

http://tinypic.com/r/oqhp3m/5

Teşekkürler..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.