N

Çavuş
31 Temmuz 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
9 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
N
3 yıl
Artık devlet özel bankalar üzerinden neden vergi ödemelerimizi almıyor?
Merhaba arkadaşlar,
Yapılan bir düzenleme ile özel bankalar üzerinden vergi ödemelerini yapamıyoruz. Ya kredi kartı olacak ya da devlet bankasında hesabın. MTV'yi ve trafik cezalarını bile başka bankadan ödeyemiyoruz. Amacım siyasi bir tartışma çıkarmak değil. Sadece nedenini merak ediyorum. Çok düşündüm ama bunun nedenini çözemedim. Biri bana devletin neden artık özel bankalar üzerinden vergi ödemelerimizi almadığını mantıklı bir şekilde anlatabilir mi? Gerçekten bu düzenlemenin amacını hiçbir şekilde çözemedim? Kaçırdığım nokta ne çok merak ediyorum.
N
3 yıl
Oyunlarda FPS farkını algılayabiliyor musunuz?
Merhaba arkadaşlar,
Merak ettiğim bir konu var. Oyunlarda bir yüksek FPS olayı almış başını gidiyor. Örneğin insan gözü şu FPS üzerini zaten algılamaz ne gereği var bu kadar yüksek FPS'lere gibi tartışmalar da var. Ancak ben olayın teknik ve teorik kısmı ile ilgilenmiyorum. Pratik kısmını merak ediyorum. Benim sormak istediğim ise şu: Mesela ben 30FPS ile 120FPS üzerindeki iki oyun arasındaki farkı algılayamıyorum. Bir oyun 30FPS'nin altına düşmediği sürece benim için 120FPS'nin üzerinde dahi veya 30FPS de olsa hepsi aynı akıcılıkta. Bir fark göremiyorum. Sizde de böyle bir durum var mı?
N
8 yıl
Uydunet upload sorunu
Mrb arkadaşlar;
Uydunette 50mbps download 4 mbps upload tarifesi kullanıyorum.
Ancak son beş gündür upload hızım 0,5'lerde. Uyduneti aradım teknik servis geldi dün, sorunun bende olmadığı Uydunet'in portunda snr diye bir güvenlik önlemi olduğunu, bölgede kaçak kullanım olduğunu bu nedenle bu sorunu yaşadığımı söyledi. Ekiplerin kaçak kullanımı araştıracağını ama bir hafta sürebileceğini söyledi.
Anlamadığım koca mahallede bir ben mi sorunu yaşıyorum. Bu nasıl güvenlik önlemidir, ben her ay 100 tl fatura ödüyorum, başkasının yaptığı suçun cezasını ben niye çekiyorum...
Bu tarz bir sorun yaşayan oldu mu hiç aranız da?
Sorunun modemden olduğunu bilsem gidecem yeni modem alacam... Ama kahretsin ülkde netmasterdan başka modem yok...
işin içinden nasıl çıkacağımı çözemedim...

< Resime gitmek için tıklayın >
N
8 yıl
Nikola Tesla’nın kehanetleri
Nikola Tesla'nın 1926 yılında verdiği röportajdan:
"Mesafenin hiçbir önemi olmadan dilediğimiz an birbirimizi ile iletişim kurabileceğiz. Sadece bu değil, TV'ler veya telefonlarda birbirimizi o kadar net göreceğiz ki sanki karşımızdaki yanımızdaymış gibi. Ve inanın bunu o kadar kadar kolay yapacağız ki bu cihazları cebimizde bile taşıyabileceğiz. Cinsiyet eşitliğinde kadınlar ilk önce eşitliklerini kazanacak ardından üstünlüğü ele geçirecek. Bu erkeklerin fiziksel görünümünü taklit etmekle olmayacak, kadınların zekasının farkına varması ile olacak."
Röportajın Türkçe olarak tamamı:http://www.bilgingozel.com/bilim/nikola-tesla-nin-kehanetleri.html
N
9 yıl
TTNet’ten kurtulma rehberi
NOT: Yazı bana ait değildir. Uzun olduğu için tamamını paylaşamıyorum... Tamamı için:http://www.bilgingozel.com/teknoloji/ttnet-ten-kurtulma-rehberi.html

"Türk Telekom 2014 finansal sonuçlarına göre şirket geçen yıl 13,6 milyar lira gelir elde etti. Bu gelirin 5 milyar lirası kar. Peki şirket 2005 yılında kaç liraya satılmıştı? 6,5 milyar liraya. Yani Suudi Oger bu parasını iki yıl geçmeden çıkarmış oldu. 2005 yılından bu yana 10 yıl geçti. Oger, bu 10 yılın 2 yılınında Türk Telekom hisselerini satın almak için harcadığı parayı çıkardı. Geriye kalan 8 yılda elde ettiği kar direk Suudilerin cebine kaldı. Evet, cebine kaldı. Her yıl ortalama 3 milyar lira bir kar derseniz 8 yılda 24 milyar lira bu ülkeden çıkıp gitti. Karşılığında Türk halkı ne aldı? Suudi zihiniyetinin dialup hızında fiber internet hizmetini. 8 yıldır TTNet kullanan bir kişi olarak bu yazımda TTNet’in kaplumbağa hızındaki internetinden nasıl kurtulabileceğinizi elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım."
N
9 yıl
Uydunet hızım aniden düşüyor?
Mrb arkadaşlar, bir türlü işin içinden çıkamadım yardım lütfen

Uydunet yeni bağlattım. 50mbps hızında...
Sorun şu: modemi ilk açtığımda hız testi yapıyorum: 47mbps hız görüyorum.
Sonra ikinci testi yapıyorum hız 15mbps'ye kadar düşüyor. Ve sonraki testlerde de hep bu sevidede düşük oluyor.
Modemi kapatıp tekrar açıyorum yine ilk testte 47mbps hız görüyorum sonraki testlerin hepsinde hızım yine 15-20mbps seviyelerine kadar düşüyor?
Sorun nerde acaba? Bilgisayara format mı atsam yoksa sorun modemde mi? Modem Netmaster BW-383ZN

Modemi ilk açtığımda aldığım sonuç:

< Resime gitmek için tıklayın >


Sonraki diğer tüm testlerden aldığım sonuç:

< Resime gitmek için tıklayın >
N
9 yıl
Jazz 9940 (b) mi Logitech Z906 mı?
Mrb arkadaşlar;
Soru kısa ve net :) Jazz 9940 (b) ve Logitech Z906 ses sistemlerim var... Hangisini kullansam kararsız kaldım... Birini paketleyip antika köşesine alcam :)
Ses kartım creative soundblaster X-Fi
N
9 yıl
YouTube alternatifi premium hizmet veren alternatifler
Mrb arkadaşlar;
Sayfamda sık sık müzik klipleri paylaşıyorum... Bunun için YouTube ve Vimeo tarcih ediyordum ancak Vimeo hesabımı komple iptal ederken YouTube ise sınırlam getirdi...
Sayfamda embed yapacağım müzik kliplerini... Türkiye'deki kullanıcıların klipleri izlerken hızla izleyebileceği şekilde paralı da olsa videolarımı yükleyip sayfamda embed edebileceğim alternatif biliyor musunuz?
1 - HD videoya imkan verecek
2 - Hemen convertü bitecek beni kuyrukta bekletmeyecek
3 - Telif hakkı cart curt olayıları ile videolarımı silmeyecek
4 - Türkiye'deki kullanıcılar hızlı bir şekilde takılma olmaksızın videoları izleyebilecek...

Çok fazla video paylaşmıyorum... hafta bir maksiumum iki kez klip paylaşımı o kadar..

Video paylaşım sayfası olabilir ya da sunuzu da olabilir... Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler....
N
9 yıl
Bilgisayar topluyorum değerli tavsiyelerinize ihtiyacım var
Mrb arkadaşlar 5 yıldır kullandığım masaüstünden artık verim alamadığımdan yeni bir bilgisayar topluyorum... 5650 TL'lik bir PC topladım... Ancak henüz almadım sizlerin değerli bilgisine başvurmak istedim...
Ne İstiyorum: Çok sık oyun oynamasam da oyun oynarım... Photoshop, adobe after affect, video edit, convert işleri ile çok sık uğraşıyorum sahip olduğum web siteler nedeni ile... Yani yüksek performanslı bir PC'ye ihtiyacım var... ayrıca 2 monitor kullanıyorum birisi 27 inç Samsung Syncmaster monitor. Bildiğim kadarı ile Ekran kartında bit değeri bellekten daha fazla önemli imiş.
Tavsiye edeceğiniz ürünlerin fiyatları ucuz da olabilir pahalı da olabilir... Ancak gözle göremeyeceğim, deneyerek tecrübe edemeyeceğim bir hız farklı için ürün başına bin TL gibi bir fark verecek kadar saf da değilim açıkcası... Performansı aşağıdaki ürünlerinden çok daha iyi bir ürün varsa ve fiyat varkı 300TL civarı ise tabiki pahalı olan ürünü tercih ederim. Performansı aşağıdaki ürünler ile aynı ya da çok az düşük ancak 500TL civarı daha ucuzsa tabiki ucuz olan ürünü tercih ederim. Yıllardır AMD kullanırım ve kalitesinden de çok memnun olmama rağmen bu kez Intel ve Nvidia tecrübe etmek istedim ama bir yandan da acaba hatamı yapıyorum da demiyor değilim. İçimden bir ses de "Olum ne riske giriyorsun bu paraya AMD'den canavar alırsın hem de riske de girmezsin" demiyor değil Nese umarım güzel yararlı tavsiyeler gelir... Şimdiden çok teşekkürler

Tercih ettiğim ürünler şu şekilde:

İşlemci: Intel Core i7 4790K 4GHz 8MB Cache LGA 1150 | FİYAT: 1.128,59 TL
Kendimi bildim bileli AMD kullanırım ve gerçekten memnunum. Ancak bu kez Intel tecrübe etmek istedimden bu işlemciyi seçtim. Yalnız bazıları i7'nin kişisel kullanımdan çok sanal sunucular da daha iyi olduğunu, i5'in tercih edilmesinin daha iyi olacağını belirtiyor...

Anakart: Asus MAXIMUS VII HERO Intel Z97 3200MHz(OC) DDR3 LGA1150 ATX | FİYAT:1.019,69 TL

Bir ara MSI anakart almıştım. O zaman en üst seviye bir anakart idi. Bir-iki yıl sonra yandı... Hayatımda ilk kez topladığım bir PC'nin parçası yandı, hem de o kadar para vermeme rağmen... Onun için MSI kesinlikle almam bir daha. ASUS'un kalitesini övdüklerinden bu anakartı tercih ettim. Z97 yongalar i7'ler için en iyi performansı verdiğinden bu yonga setini seçtim.

Ekran Kartı: Sapphire Amd Radeon R9 285 OC (UEFI) 2GB 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı | FİYAT: 819,00 TL
Yukarıda da belirttiğim gibi yıllardır AMD kullanıyorum ve gerçekten memnunum ama bu kez Nvidia deneyimi yaşamak istedimden bunu seçtim. Fakat 2GB ram, 256Bit gerek fiyat gerek performans açısından R9 285 ile aynı performansı verecek bir Nvidia ekran kartı bulamadım. Eğer tavsiye edeceğiniz bu tarz kart olursa tercih edebilirim. 200-300TL pahalı olması önemli değil. Marka olarak MSI kesinlikle olmayacak...

Ram: G.Skill RipjawsX 32GB(4x8GB) DDR3 1600MHz Quad Ram (F3-1600C9Q-32GXM)| FİYAT: 1.069,15 TL
Açıkcası çok araştırma yapmadım. Set halinde 32GB olarak satıldığı için tercih ettim. İşlemci maksimum 32Gb ram desteklediğinden bütün slotları bir daha ram sorunu ile karlaşmak istemediğimden hepsini dolduracak şekilde ram önerilerinize açığım.

SSD: Samsung 850 EVO 250GB 540MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD| FİYAT: 389,07 TL
Samsung ile Sandisk arasında kaldım ama bunun yazma hızı daha fazla olduğu için bunu tercih ettim.

HDD: Seagate Desktop SSHD 2TB 3.5" 7200RPM + 8GB Hybrid SSD Sata 3.0 64Mb Sabit Disk| FİYAT: 376,16 TL
SSHD cinsinden bir HDD olan bu disk çok hoşuma gitti. Depolama için kullanacağım genelde. 2TB farklı Hybrid SSD tavsiyeleriniz varsa açığım.

İşlemci soğutucu: Cooler Master X6 İntel 2011/1366/1156/1155/775 AMD FM1/AM Serisi Uyumlu CPU Soğutucusu| FİYAT: 273,57 TL
Çok fazla bir araştırma yapmadım. Tavsiyelerinize açığım.

Kasa: Aerocool GT-S Black Edition SSD Ready Full Tower Siyah Oyuncu Kasası| FİYAT: 560,67 TL
Çok fazla bir araştırma yapmadım. Tavsiyelerinize açığım ancak en az 2 adet USB 3 olmalı ve ön tarfta olmalı.. Mevcutta güç kaynağım olduğundan güç kaynağı olmak zoruna değil.

Güç Kaynağı: Thermaltake Toughpower 600 Watt Gümüş PFC-14 Cm Fanlı Psu W0103R
Mevutta kullandığım bir güç kaynağı... Yeterli olacağını düşündüğümden yeni bir güç kaynağı almayacağım...
N
9 yıl
2 bin 500 dolarlık kulaklık
Sony'nin özel ürettiği 2 bin 500 dolarlık bu kulaklık kişiselleştirilebilir özellikleriyle herkesin almak istediği türden bir kulaklık olarak göze çarpıyor. Kişinin kulağına özel olarak tasarlanan kulaklıklar müzik zevklerine göre de özelleştirilebiliyor. Parçalarda bass ’ları daha çok duymak istediğinizi varsayalım. Siparişi bu şekilde yaptığınızda Sony tam da istediğiniz şekilde ayarlanmış bir kulaklık hazırlıyor. Kulaklıklar tam kulağa oturduğu için düşme ihtimali de ortadan kalkmış oluyor.

Foto ve Kaynak
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.