P

Yarbay
02 Temmuz 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
18 üye
Görüntülenme (?)
354 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
P
2 yıl
Youtube Oturum Açamama
Uzun yıllardır , orjinal Windows 10 'lu kişisel bilgisayarımda , Google Chrome tarayıcısı üzerinden Youtube uygulamasını kullanmaktayım ve son 2,5-3 yıldır da düzenli şekilde Premium olarak kullanıyorum fakat son 24 saattir ilginç bir durum yaşamaya başladım.

Bu garipliği , yıllardır abonesi olduğum bir kanalın yeni attığı videosunu beğenip , diğer kullanıcıların yorumlarından birini de beğenmek istediğimde fark ettim , oturumum açık görünmesine rağmen beğen butonuna bastığım anda beni oturum açma ekranına gönderip önce oturumunu aç bakalım diyor , sol tarafta abone olduğum kanalların listelendiği kısımda keza "Oturum Aç" ibaresi görünüyor , tıklıyorum tık yok oturum açılmıyor , fakat en can sıkıcı noktası bu değil , en CAN SIKICI NOKTASI , kazara bile olsa 3 yıldır tek bir tanecik reklamın 1 saniyesini izlemediğim Youtube da bu s..tir b.tan hata yüzünden izlemek istediğim videolarda Reklam da görmeye başladım , o anda açık olan herhangi bir video sayfasındaki videoyu veya kullanıcı yorumlarını beğenip/beğenmemek gibi her türlü etkileşim ,anında oturumu sonlandırdığı için , oturumum hep kapalıymış gibi geri dönüş alıyorum , sol üst köşede Premium olarak gezinmeme rağmen girdiğim videolarda reklam izlemek zorunda kalıyor olmak canımı çok fena sıkmaya başladı , bir çeşit virüsmüdür , DNS ile alakalı bir durummudur Google da uzunca aratmama rağmen tam karşılığını bulamadığım için sıcağı sıcağına burada paylaşmak istedim.

Konuyla ilgili bir fikri olup yardımı dokunabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
P
2 yıl
Asus H81M Anakart - Cpu değişimi sonrası \"Mavi Ekran\"
Kuzenimin yaklaşık 2 senedir kullanmakta olduğu bir sistemi vardı , Asus H81M Anakart / Core i5-4460 İşlemci / MSI GTX 970 / Corsair Vengeance 8x2 16 GB Bellekler / Corsair VS 450 kabaca bu bileşenlere sahip bir sistem.

Bu güne kadar , oyun ve genel kullanım maksatlı yoğun kullanımda bile hiç bir Blue Screen v.b sorun yaşamadı fakat geçenlerde , idare ediyor olsa da , AC-Origins/Odyssey ve RDR-2 gibi oyunlarda biraz daha takılmasız ve sorunsuz oyun deneyimi için işlemcisini upgrade edelim dedik ve i7-4790 a yükselttik.

Mavi ekranlar ilk olarak CS:GO oynarken başladı daha sonra LOL , PUBG gibi oyunlarda hatta sistem boşta dururken dahi tekrarlanmaya başladı. Oyun esnasında yükteyken devamlı yaşanıyor olsa "bir ihtimal" güç kaynağından kaynaklanabilir derdim ancak boşta da durum aynı olunca , Windows Tanılama Aracını kullanıp bellekleri test etmesini istedim ve Windows , bu güne kadar kendini belli eden bir sorun yaşatmamış bellekleri sorunlu olarak algıladı , elimizdeki yedek çalışır durumdaki Vengeance 4x2 GB Bellekler ile de test edeceğiz.

Daha önce belki benzerini yaşamış veya sorunun neyden kaynaklandığını çözebilecek arkadaşların ilgisine sunarım , tüm yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
P
4 yıl
Uplay Store satın alma eziyeti...(ve benim için tamamen bitmesi)
Aslında daha önce birçok oyun almışlığım vardı kendilerinden hem de kendi uygulamaları uplay-store üzerinden , hatırladığım kadarıyla fazlaca bir sorun yaşamadan anında kütüphaneme eklenmişlerdi hatta Epic Store üzerinden ücretsiz veya para ile satın almış olduğum ubisoft oyunları da aynı şekilde uplay kütüphanesine belli bir süreden sonra geliyordu ancak şu son forward etkinliğinde oyun verileceği vaadi ve günler geçmesine rağmen verilmeyen oyunlar sorunsalı ile başlayan dalga kendi adıma artık son noktaya geldi arkadaşlar ; az evvel indirimde görüp 6.sı çıkacakken alayım bir ara oynarım diyerek üzerine bir de %20 discount için 100U uplay kredisi karşılığında indirim kodu da uygulatarak 40₺ karşılığında almış bulunduğum "Far Cry 5 - Standart Edition" üzerine "düşündürecek" kadar fazla zaman geçmesine rağmen maalesef kütüphaneme gelmedi , işin kötüsü %20 discount için 100U değil 200U kredi çekti uplay fazladan , işin sonucu ;

-Kredi Kartımdan oyunun karşılığı olan para anında kesildi,
-%20 indirim için kullandığım 100U kredi 2 misliyle hesaptan kayboldu,
-Hepsinden önemlisi satın almış olduğum oyun saatler geçmesine rağmen hala kütüphanemde gözükmemekte ve buhar olmuş durumda , hesap yıllardan beridir kullandığım ve alışveriş yaptığım güncel uygulamaya bağlı ve doğrulanmış bir mail ile telefona bağlı bir hesap , uplay uygulamasına defalarca çıkıp girdim.

Ubisoft.com un gerek Eng gerekse Tr sitelerine girip , Order Lookup/Order Info/Shipping Info/My Purchases vs gibi yardım butonlarının tamamı bahsettiğinden alakasız şekilde yardımda bulumak şöyle dursun "Ubisoft Forward" etklinlik ana sayfasına yönlendiriyor , ortada ne oyun var ne de düzgün çalışan bir yardım sayfası , zaten sallantıdaydı fakat son durumlardan sonra bu beceriksiz firma benim gözümde tamamen bitip tükenmiştir...

Özellikle bu uygulama üzerinden şu indirim döneminde gaza gelip de bir satın alımda bulunacak arkadaşlar bu aralar dikkat etsin hatta mümkünse uzak dursun.


Edit : Oyun , can sıkıcı bir kaç saatin üzerine kütüphaneye eklendi fakat bu firmayla ilgili düşüncem değişmedi , hala bozup kırdıkları ,yaptıklarından daha fazla...


< Resime gitmek için tıklayın >


(Üzerinden neredeyse 2 saat geçmesine rağmen hala oyunun eklenmemiş olduğu kütüphane görseli)

< Resime gitmek için tıklayın >
P
4 yıl
Windows 10 - Ekranın alt köşesinde birden beliren beyaz bölge
< Resime gitmek için tıklayın >

Resimde de açıkça görebileceğiniz gibi bu arkadaş arada sırada , zaman belirtmek gerekirse haftada 1 falan ortaya çıkıyor , genellikle oyun oynarken değil de masaüstünde/youtube da falan takılırken zuhur ediyor çözümü aslında basit , sistemi yeniden başlatmak ortadan kalkması için yeterli oluyor tabi anlamsız şekilde belirsiz bir zamanda tekrar ortaya çıkana kadar...

İnanılmaz ender görülen bir durum olacak ki o kadar aramama rağmen aynı sorunu bulamadım , aynı veya benzer sorunu yaşamış ya da konu hakkında fikri olan arkadaşlar yorumlarla destek olursa hep birlikte aydınlanmış oluruz , sağlıklı günler dilerim.

P
4 yıl
Youtube Videolarında Tam Ekran Gecikme Sorunu
Bu sorunu -belki uzun zamandır youtube harici video platformu kullanmadığım için- yalnızca Youtube da yaşıyorum ve biraz araştırdığımda benzer sorunları -kullandıkları sistemlerin gücünden bağımsız olarak- çokça yaşayan kullanıcılara da denk geldim.

Youtube üzerinde , o sırada internet bağlantısını,sistem belleğini,işlemci gücünü ekstradan kullanan hiçbir uygulama olmamasına rağmen , 720p veya 1080p fark etmeksizin açıp izlemeye başladığım video fazla değil 1,2dk içerisinde ciddi şekilde yavaş tepki vermeye başlıyor. Şöyle bir yavaşlama bu ;

-Video sayfasını ilk açtığımda , youtube video oynatıcı üzerindeki çözünürlük,video hızı v.b ayarları değiştirmek son derece tepkisel iken ve ayrıca tam ekrana alıp,tam ekrandan çıkmak bir saniye içinde yine tepkisel olarak gerçekleşirken , izlemeye başladıktan hatta o sayfa belli bir süre 1-2 dk kadar bekledikten sonra video üzerindeki ayarlar çarkı simgesine tıkladığımda ağır ağır tepki vermesiyle kendini hissettiriyor , bu tepkiyi aldıktan sonra zaten video tam ekrana kasım kasım kasılarak geçiyor , en az 2-3 sn bazı durumlarda daha da uzayabiliyor ve işin ilginç tarafı taa 5 yıl önce Windows 8.1 zamanında hatta Windows 10 un ilk yıllarında Youtube da böyle en ufak anlamsız kasma hatırlamıyorum ! Daha çok son 1,5-2 senedir gözüme çarpan ve bu süre zarfında çok can sıksa da bir şekilde göz yumduğum bir sorundu , kaç senenin üzerine geçtiğimiz ay içerisinde temiz Windows 10 kurulumu yapmam belki bir nebze hafifletir hatta ortadan da kaldırabilir diye garip bir umudum vardı ama olduğu gibi aynı.

Anlık çözümü basit , o videonun olduğu sekme sayfasını yenilemek yine bir kaç dk içerisinde aynı duruma gelene kadar kurtarıyor fakat anlayacağınız üzere tam çözüm olarak düşünülemez...

Chrome ayarlarından donanım hızlandırmayı kapatmak ve bunun gibi forum ortamlarında sıkça bulunan sözde çözümler maalesef hiç bir işe yaramamakta.
Opera GX tarayıcının bu sorunu ortadan kaldırdığı yönünde bir şeyler okumuştum fakat bu tarayıcı ile de başka sorunlar yaşayanlar var , duruma göre son çare olarak deneye bilirim.

Tüm bunlardan başka , çözüm olarak önerebileceğiniz bir şeyler varsa görmek isterim.
P
5 yıl
GamePass in \"Teslim İyileştirmeyi\" zorunlu tutma durumu...
Sorun çözülmüştür.
P
5 yıl
Psn Store un İlgi ve Alakasız iade sistemi ...
Yaklaşık 2 sene evvel forumdan Bloodborne Game of the Year kutulu oyun almıştım , ana oyunu bir kez bitirip öylece bırakmıştım , GOTY sürümüne DLC nin dahil olduğunu gerçekten fark etmemiştim malum soulsborne oyunu olunca öyle menüde "aa DLC de varmış" diyemiyoruz :) bilmem nerede bekleyip kıçını 5 defa kaşıyınca bilmem kimin çocuğu gelip seni bir yerlere götürecek , al sana DLC ye giriş :D kutu arkasındaki minnacık "eski avcılar" eklentisiyle birlikte notunu da fark edemeyince The Old Hunters ı oynamadan "bir ara indirimde alırım" diyerek baya bir ara verdim.Bunlar benim maruzatım , şimdi gelelim Sony tarafına ;

Bloodborne Game of the Year sürümü disk ilgili hesabıma tanımlı şekilde cayır cayır ps4 de çalışıyorken , hadi onu da geçtim cihazın diskinde bilmem kaç GB lık data nın içerisinde "haberim olmadan" oynanmayı bekliyorken , oyun satışı yaptığın sayfada ilgili hesabımla girerek bakıyorken ben bu ek paketi neden steam gibi "kütüphanenizde" veya basitçe GOTY sürüme sahip olduğumdan "sahipsiniz" gibi bir ibareyle uyarılmıyorum/uyarılmıyoruz ? e a.. k...mun yerinde "36 TL ye sahip olabilirsiniz" yazarsan üstüne birde "şu oyuna sahip olduğunuz için bunu da öneriyoruz : Bloodborne GOTY!" diye gözüme sokarsan herhalde bu yanlışa düşebiliriz.Sonuç olarak son indirimlerde 36 liraya düşmüşken bu dlc yi "farkında olmadan,gereksiz yere" tekrardan satın almış oldum.

Geçen gün tam oynamanın arefesinde yahu bu dlc ye nasıl ulaşıyoruz nedir ne değildir diye araştırırken başta da belirttiğim gibi oyun içinden bir şey tetiklendiğinde ulaşılabilir olduğunu ve bundan da Bloodborne GOTY paketine zaten dahil olduğunu öğrenmiş oldum.Lan dikkatsizlik ettim tamam ama yazıktır günahtır 14 günlük süreyi 1 gün geçmiş olmasına rağmen bir iade talebinde bulunayım dedim ve " OYUNLAR,DLC'ler,EKLENTİLER" başlığı altında , 1-2 gün geçmiş olduğunun da farkında olduğumu yinede yapılacak bir şeyiniz olamaz mı ? şeklinde düzgünce bir ricada bulundum , bakın OYUN VE DLC LER başlığıyla ! Gelen cevabın bir kısmı ;

"**PlayStation Plus üyeliğinizi iptal etmeyle ilgili gönderdiğiniz e-posta için teşekkürler.**

İptal politikamız, bir hizmetin aboneliğinin başlamasının ardından 14 günlük bir bekleme süresi sağlamaktadır. Bu süre, hizmeti değerlendirmenize imkan tanır ve bu süre boyunca size iptal etme hakkı tanır. Ancak iade işlemlerinde 14 günlük bekleme süresi aşıldığı için bu uygulama geçerli değildir..."


Tamam 36 lirayı 1 gün geçtiği için gerçekten söz konusu içerikle ilgili PSN sisteminden tek bir kilobayt data dahi download etmeyecek olmama rağmen bedavadan "cukka" yaptınız , ha kendi dikkatsizliğim kadar onların da aptal sistemlerinin payı olduğunu daha da uzun uzun yazmaya gerek yok sanırım , lan bari birazcık olsun ilgi ve alakalı bir cevap gönderemez miydiniz ? Az bir meblağ olabilir ama bir çok oyuncu arkadaş bu paraya indirimlerde gayet iyi 3A oyun alıyor pekala ben de alabilirdim , bu robot hizmet sistemiyle , alakasızca benimle alay edercesine "ilgilendiği" için bu paranın her kuruşu haram zıkkım olsun , varsın hırsız seviciler , marka manyakları konu altında saydırsınlar , ben meramımı yazayım da belki diğer arkadaşlar daha dikkatli olur bundan sonra...
P
5 yıl
ASUS MX259 IPS Monitör , uyandırırken karıncalı ekran ve ses.
Evet arkadaşlar , yaklaşık 3 senedir kullanmış olduğum monitör dür.Şu ana kadar ciddi bir teknik sorun yaşatmadı fakat bir süre giriş birimleri kullanılmadığında ekran kapanınca gelen mavi geçiş ekranındayken mouse ile tekrar uyandırdığımda , son görüntülenen sayfa görünmeden evvel ya monitörün kendi hoparlöründen "hırlama" gibi bir ses geliyor bazen bu sesle birlikte ekran da 1,2 saniyelik tamamen karıncalanıyor...

Asus un MX serisi monitörlerinden birisini kullanıp buna benzer durumlarla karşılaşan arkadaşlar varsa karşılaştıkları sorunu yazabilirler mi ?
P
6 yıl
Trust GXT 340 Güncel Driver kendi ürününü görmüyor (!)
Evet arkadaşlar , yaklaşık 1,5 senedir kullandığım , mikrofonuna pek işim düşmediği için genel olarak ses performansından hoşnut olduğum bir kulaklık...Fakat konuyu yazmamdan kısa süre önce kuzen gelip Squad PUBG oynamak istedi , ne oyun içinde ses gidiyordu ne Discord veya TS den gidiyordu , bu gecelik idare et illaki ince bir ayarı vardır olmadı yazılım günceller hallederiz dedim az önce de Trust ın sitesinden yakın zamanda yayınlanmış son ürün yazılımını indirdim , kurmaya çalıştığımda bağlı olan kendi ürününü görmedi hata mesajı gönderdi , hata mesajı ile birlikte gelen sesi görmediğini iddia ettiği "kendi" ürününden duyuyor olmam da işin ironisi.

Yani bu ürünü daha önce tavsiye ettiğim arkadaşlar var ise ve bu konuyu okurlarsa hepsinden teker teker özür diliyorum , uzak durun , Güncel Yazılımı Kendi ürününü Görmüyor , Bitti !
P
6 yıl
Diskten yüklenmiş oyunu dijital olarak aldım disk istiyor!
Merhaba arkadaşlar, bir süre önce forum üzerinden almış olduğum kutulu ps4 oyunu yanında makul bir fiyatdan the order 1886 promo disk de almıştım fakat disk üzerinde çizik olduğundan bir türlü prologu dan öteye gidememiş öylece bırakmıştım...

Son indirimlerde order 1886 oyununu 29 tl ye görünce alayım hazir hdd de verisi yüklüyken oynarım dedim ancak satin alma geçmişinde falan oyunu aldığım gorunmesine ve dijital olarak sahibi olmama rağmen 35 gb lık oyun verisi de disk te yatıyorken oyuna girmek istediğimde "disk yerleştirin " diyor

Promo disk verisi de olsa temel oyun verisi ve malum 35 gb akn den dolayı 5mb hızla eziyet! Bu durum normal midir arkadaşlar?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.