E

Yüzbaşı
16 Mayıs 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
40 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
6 yıl
Oyun oynarken bir süre sonra ekran kapanıyor ama pc çalışmaya devam ediyor.
Merhaba arkadaşlar. Dünden beri oyun oynarken aniden ekran kapanıyor. Düzeltmek için denemediğim şey kalmadı. Monitörde sıkıntı olduğunu sanmıyorum tek oyun oynarken ekran kapanıyor. sisteminde yüklü Bütün oyunlarda oluyor bu sorun. Mesela 25 dakika geçiyor aradan aniden tırrr diye bir ses ve görüntü gidiyor ama genellikle kasa çalışmaya devam ediyor.


Ekran kartı driverini silip son sürüme temiz kurulum yaptım, ardından windows güncellemesi yaptım ama sorun çözülmedi. Sonra kasayı açtım kontrol ettim ekran kartı fanları sağlıklı dönüyor ikisi de, hiç bir fanda sıkıntı yok. Tüm tozunu aldım kasanın, fanları hepsini tertemiz yaptım. Tüm fanlar sorunsuz çalışıyor, kasa açık şekilde fanları izleyerek oyun oynadım farklı bir kaç oyunda deneme yaptım. Fanlar sorunsuz takılmadan dönüyor MSI Afterburner ile oyun içinde ısı kontrolü yaptım, tıpkı eskiden olduğu gibi, ekran kartını ilk aldığım zamandaki ısı değerleriyle aynı sıcaklık değerleri. işlemci ısı değerleri da gayet normal 52-55 derece arası. Oyun anında kasa fanlarında yavaşlama olmuyor normal şekilde dönmeye devam ediyorlar. Bu arada ekran kartım gtx 780, işlemcim intel 4790k. 700w 80+ bronz psu kullanıyorum yaklaşık 5 yıldır sorunsuz çalışıyordu hala çalışıyor görünüyor hava üflüyor ama anlayamadığım sorun olabilir bilemiyorum.


Oyun anında gpu ısısı eskiden olduğu gibi genelde 77 derece bazen 76 ya düşüyor bazen 78 oluyor, fanlar sorunsuz dönüyor ama aniden oyun içinde bir süre sonra birden ekran kararıyor monitöre görüntü gelmiyor.Bazen bu olay olurken fanlar yine aynı hızda dönüyor, bazense ekran kapanma olduğu an ekran kartı fanları, hatta işlemci fanı ve kasa fanları son devirde dönüyor. Reset atınca görüntü geliyor her şey normal oluyor fanlarda normal hızına dönüyor. Sadece oyunlarda oluyor bu sıkıntı, bazen 15 dakika içinde ekran gidiyor bazen 1 saatten fazla sürüyor oyun içinde durmam ama genelde 15 dakika ve yarım saat içinde ekran kapanma gerçekleşiyor bazen tırrrr diye ses verip bazen de sessiz şekilde kapanma oluyor. Fanlar ve ısı gayet normal seyrediyor ama sonra birden tırrrrr sesi sanki bir çakışma oluyor ve ekran aniden gidiyor, reset atmak zorunda kalıyorum. Psu mu sorun çıkartıyor diye düşündüm ama o da çalışıyor dikkat ettim hava üflüyor.


Yerinde oynayan yada gevşeyen her hangi bir kablo yok. Ramlari söküp ram yuvalarına da hava tuttum sonra yeninden oyun testi yaptım 15 dakika sonra sonuç yine aynı kararma ve reset atmak zorunda kaldım. Elimden gelen her şeyi yaptım aklıma başka da bir şey gelmiyor ne yapmalıyım bilemiyorum, lütfen yardımcı olun. Yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
E
10 yıl
Yardım! GigabyteZ97X gaming5 anakart,i7 4790k işlemcimin default voltajını 1404v da
4 gün önce sistem topladım, arkadaşım bana yardımcı oldu, birlikte topladık, formattı attık. Daha sonra stres testi yaptım hemen, 100 dereceleri gördü 90 larda gidip geliyor ve 100 dereceye fırlıyordu, testi çok uzun tutmayıp kapattım. daha sonra oyunlarda test etmek istedim watch dogs'da 76,78 hatta anlık 85 dereceleri görüyordu, başka bir kaç oyunda daha denedim ama dereceler az daha düşük olsa da yine 77,78 dereceleri buluyordu. işlemciye Termal macunu arkadaşım yanımda sürdü ve soğutucuyu iyi oturttuğuna emindim.
Soğutucum Cooler Master: Hyper TX3 EVO. her neyse, başka türlü poblemler yaşadığım için çekirdek voltajını kontrol etmeyi düşünemedim bile.

Dün gece neden bu kadar ısı oluyor diye araştırırken Zpu-z den çekirdek voltajının, default ayarda yükte 1400v civarında oldğunu gördüm ve şok oldum. easy tune programında kontrol ettim, ben overclockdan anlamam, acemeyim bu konuda ama easy tune otomatik overclock yapabildiği için oradan tek tek test etmek için denedim.
easy tunede smart quick boost bölümü var tek tuşa basıp overclok için default ayar seçiliydi 4.20 ghz. diğer ayarlar Light 4,50 ghz, medium 4.60 ghz. extreme 4,70 ghz ve son olarak energy saving 0,80 ghz. default ayarda bu kadar nasıl yüksek voltaj verir anakart anlamadım. Easy tune programı arayüzünde quick boost hemen altında advanced cpu oc bölümü var. oraya baktım default ayarda cpu vcore auto. hemen yanında Graphics yazan alan var, onun altında processor graphics clock 1300 olarak kayıtlıydı. Profile,load profil,saves profil,default,reset,apply var. default yapınca graphics clock 1300, 1250 seviyesine düşüyor. anlayamadığım default ayarda neden değişim oluyor.

Daha sonra smart quick bölümünden light overclock tıklaladım ve sistem yeniden başladı, biosa girdim çekirdek voltajına baktım vcore 1404 v göründü yine, tıplı default ayardaki gibi. zpu-z den baktım değerler birbirne yakındı. Daha sonra Medium overclock 4.60 ghz tıkladım. sistem baştan başladı tekrar, bioasa tekrar girip baktım ve çok şaşırdım. V. core 1368v idi. nasıl oluyorda default ayardan ve light overclockdan daha düşük voltaj ayarlıyor mideum 4.60 ghz overlocktan anakart şaşırıp kaldım, zaten acemiyim.
Ardından extreme overclock denedim tıkladım seçeneğe,sistem tekrar başladı ve biosa yeniden girdim, extreme overclcok 4,70 ghz de bios da v core 1440 v idi. nasıl oluyorda bir anakart bu kadar dengesiz ve saçma overlcok yapıyor ben anlayamadım. default ayarda 4.20 ghz ayarlı 1.404 v ne demek oluyor anlamış değilim.

Durumu düzeltebilmek için ayarları çok kurcalamadan ve hiç değiştirmeden sadece easytune pogramının advanced cpu oc bölümüne tekrar bakıp oradaki ayarı default yaptım. ve profili kaydettim. sistem tekrar başlattım. sonra cpu-z den baktım core v yük altında 1.150 v civarında çalışmaya başladı. ısılar en az 10 ile 15 derece arası düştü. herşey normale dönmüş gibiydi adeta. sonra biosa girip bakmak istedim, baktım ama biosta Core v default ayarda yine 1.404v gösteriyordu ve biostaki cpu ısısı 60 derece gösteriyordu. kafama iyice karıştı. windowa girdim tekrar stress testi yaptım sıcaklıklar anormal değildi, iyiydi. core v 1.150 civarında çalışıyordu fakat stres testinde hız 4.2 ghz i geçmiyor. 4.2 ghz de 1.150 v veriyor anakart. biosa tekrar girdim, işmlemci voltajı yine 1.404 v göründü. windowsda farklı biosta farklı voltaj, yani windowsda olan ayar biosa işlemiyordu. biosdaki voltaj kendi verdiği default değer olan voltaj. kafam iyice karıştı, bende elle voltaj ayarlamayı düşündüm. diğer ayarlara el sürmeden sadece core v değerini 1.200 yapmak istedim çünkü her ne kadar stress testinde 4.2 ghz ve 1.150 v civarıda voltaj verse de, ilginçtir hd film açıp test ederken hd filmde anlık kısa kısa arada 4.4 ghzde çalışıyodu ve voltaj 1.199, 1.200 oluyordu.

Bu nedenle biostan bu voltajı yazmak istedim. sonunda biostan gelişmiş menüden nasıl değiştirileceğini buldum. auto olan bölüme listeden 1.200 v seçtim ve save yaptım. sistem açıldı, daha sonra tekrar biosa girdim ve core V 1.212 göründü. voltaj ayar bölümünde artık autoda değildi tabi değiştirince. Vcore 1.197. auto olan yerde artık 1200v oldu, yani Vcore 1.197 - 1200v görrünüyordu bios cpu core voltage control bölümünde.

windowsa tekrar girdim test yaptım gece voltaj değerleri 4.2 ghzde 1.150 v da idi cpu-z de. sonra pc kapattım yattım. bugün öğleden sonra açtım pcyi tekrar voltaj kontolü yaptım aynı idi ama voltaj sabit kalmıştı, nedenini anlayamadım. cpu-z ve core tempte sabit 1.150 v da kaldı ama aida 64 cpu ıp de çekirdek hızı sabit değildi, nomal seyrinde inip çıkıyordu. kafam karıştı yine ve tekrar biosa girip core voltajı seçeneklerden normal seçeneği va, onu seçip denedim. sonra cpu-z ile test yaptım çekirdek hızı sabitlikten kurtuldu. tekrar biosa girdim Core voltajın baktım, malesef yine 1.404 v görünüyordu. sinirlendim ve moralim çok buzuldu ayara girip normal seçeneğini değiştirip tekrar kendim 1200v girdim.


sonra windowsa tekrar girdim cup-z den ve core tempten test ettim yine normal seyrinde 4.2 ghzde 1.150 v da çalışıyordu işlemci. biosa tekrar girdim core voltage 1.212 v göründü ve 50 derece cpu ısısı gösteriyordu ama bu oran windowsda işlemci boştayken 38,40 derece arası gidip geliyor. biosta voltaj 1404v oldğunda 60 derece civarı,1200v ayarlayınca elimle 49,50 derece civarına düşüyor. bios açılırken işlemciye yük mü biniyor, ısı yapıyor bilemiyorum. sonuç olarak son bir kaç saattir biosta manuel olarak girdiğim 1200v ile windowsda aynı değerler, stres testinde 4.2 ghz geçmiyor ve 1.150 v da çalışıyor ama ilginçtir, hd film açarken arada anlık 4.4 ghz de çalışıp voltaj 1.199 v oluyor. sistemi bir kaç defa daha başlatıp açtım şuan sorun yok gibi ama ilerde ne olur bilemiyorum. Ben sadece core v ayarına elledim, geriye kalan tüm ayalar otomatik anakartın ayarı ama bir tutarsızlık olur mu, görüşlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. Lütfen yardım edin.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
E
10 yıl
Anakart ve işlemciyi değiştirip format attıktan sonra net hızım 14 mb den 10 mb e düştü
bir kaç gün önce bilgisayarımı upgrade ettim. anakart,işlemci ve ekran kartını yenileyip fotmat attım, bugün fark ettim ki her zaman 14 mb civarında aldığım net hızı 9.85 mb civarına düştü defalarca hız testi test yaptım, modemi resetledim ama sonuç değişmedi. eskiden olduğu gibi aynı ayarları kullandım. daha sonra ttnet teknik destek hattını aradım, durumu anlattım ama net hızında bir kısıtlama olmadığını herşeyin normal olduğunu söyledi konuştuğum kişi. yani adil kullanımdan doyalı düşüş yok, adil kullanımdan düşüş olsa 3 mb civarına düşerdi zaten.

eve gelip kontrol etmelerini talep ettim, arıza kaydı aldılar ve beni arayacaklarını söylediler ama sonuç değişir mi bilemiyorum. bu arada modem değiştirmedim aynı modemi kullanıyorum. yeni anakartımın ethernet sürücüsü Killer e2200, eski anakartımın realtek idi. eski anakartım da yenisi gibi gigabayt markaydı. ağ başdaştırıcısı ethernet driver net hızını etkiler mi? etkilemesi saçma ama aklıma başka birşey gelmiyor. sizce sorun neyden kaynaklı olabilir?
E
10 yıl
i7 4790 oyunlarda stok fan ile sorunsuz kullanılabilir mi?
Arkadaşlar, yarın işlemci siparişi vereceğim. Aslında almak istediğim i7 4790k ama bazı kişiler stok fan ile oyun oynanması riskli,aşırı ısı olur diyor. hava soğutmam yok, yeni almam gerekecek bu durumda. overclock yapmayacağım için fabrika çıkış hızında 4ghzde 4790k oyunlarda kullanmayı düşünmüştüm.
4790k almak istememin sebebi daha uzun süreli kullanabilmek için. oldukça uzun süre işlemci değiştirmek istemiyorum. 4790k dar boğaz yapmaya başlayacağı zaman oc. düşünüyorum ama bazı arkadaşlar stok fanla overclock yapmasan bile çok tehlikeli olur diyor, bu nedenle onun yerine 4790 alsam stok fanla oyunlarda sorunsuz kullanabilir miyim sizce?

4790 alırsam 2 yıl kadar sonra oyunlarda önerilen sistem gereksinimlerinin altında kalır mı ihtimalini düşünüyorum. Bu yüzden 4790k almaya hevesim var çünkü stok hızı 4ghz. 4790 3.6 ghz stok hızında. 4790k overclocksuz hali bile 4790 a göre 400mhz fazla, bu yüzden overclock yapmadan uzun süre sıkıntısız kulanırım diye düşündüm ama ısı sorunu olabileceğini düşünmemiştim refresh serisi olduğu için. 4790k alsam stok fanda idare eder mi yoksa hiç gerek yok 4790 da aynı işi çok uzun zaman görür stok fanla derseniz 4790 almayı düşünebilirim. tek derdim, darboğaz yaşamadan uzun süre işlemci kullanmak. fikirlerinizi bekliyorum.
E
10 yıl
MSI R9 290X Gaming ekran kartı almayı düşünüyorum, sizce doğru karar mı?
Arkadaşlar, bir kaç gün içerisinde ekran kartı alacağım sizin de yorumlarınızı bekliyorum.
ilk olarak düşüncem Powercolor R9 290 PCS+ almaktı, hatta bir kaç gün önce vatanda sınırlı sayıda stok vardı, sipariş ettim 5+4 taksitle satın aldım, daha doğrusu satın aldığımı sandım. iki gün sonra kargodan ürünü beklerken bir şok ile karşılaştım, kısa mesaj geldi vatandan, ürün tedarik edilememektirdir diye.müşteri hizmetlerini aradım, durumu sordum


bir iki dakika bekletti beni, sonra da açıklama olarak sınırlı stok oldğu için son ürün kalmış ve benden önce biri sipariş vermiş, hemen arkasından ben vermişim sistem 10-15 dakikada bir güncellediği için ürün sotkta bitmiş oldğu halde var gözükmüş ve ben almışım. stokta bitmiş ürünü bana satmışlar kısacası. Çok kızdım tabi, olan bana oldu. hem ürünü kaçırdım hemde parayı da yatırmamışlar banka hesabına, alamadığım ürünün taksitini neden ödeyim? bana söylediği sıraya konmuşum ödeme için, bunu duyunca daha çok öfkelendim. Ben ürün iadesi yapmadım ki ödeme için sırada bekleyim. bir an önce taksit borcumu iptal etmeleri gerekir. Bu ayın 12 sinde kartın taksit ödemesi de geliyor 12 sinden önce parayı yatırmaları lazım ama çok rahatlar, sanki umurlarında değil gibi. hem beni madur ettiler hem de şikayetinşizi not aldım gerekli yetkililer sizi arayacak onlarla konuşursunuz dedi müşteri hizmeltlerindeki görevli. Her neyse asıl konumuz bu değil,sadece başımdan geçeni anlatmak istedim.

R9 290 PCS+ alamayınca R9 290X PCS+ düşündüm o kızgınlıkla daha yüksek mevla ödemeyi bile göze aldım bütçeyi iyice zorlayarak fakat sonra düşündüm gerkeçten harika bir kart, özel tarasım ama ölçüleri 29.5 cm geliyor. Hani herşeyde bir hayır vardır derler ben R9 290 PCS+ alamadım, başta kasama sığar diye düşünüyordum ama iyice araştırdıkça sığsa bile ya ucu ucuna sığacaktı,ya da sığmaycaktı. Kasam Dark falcon 2011 yılında aldım ve halen kullanıyorum. kendi sitesinde benim kasamın 30 cm vga desteklediğini yazıyor, fotoğfarları da var. Ben yine de kendim de ölçmek istedim, dün gece kasanın içini açıp metre ile ölçtüm, 5.5 yuvalarının olduğu kısıma geliyor aşağı yukarı ekran kartının takılı olduğu bölüm ve 5.5 yuvasının başlangıcına kadar tam 29 cm çıktı ölçtüğümde. R9 290X PCS+ 29.5 cm geliyor ama benim kasadaki ekran kartının geldiği bölüm 5.5 yuvasının iç tarafına doğru uzuyor ve içi boş sadece alt tarafta küçük bir tümsek bölüm var, elimde ekran kartı olsa test edip uyar mı denerdim, belki sorun olmaz belki de olur tam emin olamadım. Zaten kasa içi kablo çok fazla, iyice daralma yapar diye çekindim.

Bu yüzden araştırma yaptım başka ekran kartlarına baktım ve MSI R9 290X Gaming modelini buldum Fiyat olarak R9 290X PCS+ ile birbirrine çok yakınlar ama R9 290X PCS+ özel tasarım ve 3 fanı var ve overclock olarak saat hızı az daha yüksek, soğutması da biraz daha iyi gibi ama diğer tarftan MSI R9 290X boy olarak 27.5 cm civarı geliyor ve benim kasaya daha sorunsuz sığar. MSI R9 290X alsam memnun kalır mıyım sizce? kart hakkında bilgisi olan yada kullanan varsa yorumlarını,yardımlarını ve fikirlerini bekliyorum.
E
10 yıl
Powercolor R9 290X PCS+ ekran kartı,Dark Falcon kasaya sığar mı?
Arkadaşlar, Powercolor R9 290X PCS+ ekran kartı almayı düşünüyorum fakat dark falcon kasama sığıp sığmayacağı konusunda emin olamıyorum.
Powercolor R9 290X PCS+ kendi sitesinde resmi olarak 266.65mmx111.2mmx38mm ölçülerinde görnüyor, yani en fazla 27 santim. Bu durumda kasama sığması gerek ama gerek başka siteler olsun, gerek inceleyenler olsun bu kartın daha uzun olduğunu idda ediyor. kendim de araştırdım, bazı site incelemesi dahil 29.5 cm olduğunu yazanlar var.

Benim dark falcon kasam aslında 30 cm vga desteği olduğunu yazıyor. 2011 yılında almıştım, aldığım zaman da reklamlarında 30 cm vga desteği oldğunu şekil olarak fotoğrafta gösteriyordu ama sanki 30 cm almaz gibi geliyor bana, emin olamıyorum. Sığıp sığmayacağı konusunda kesin bir fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim. ona göre bu ekran kartını alacağım. Alıpta sığmama durumu olursa ,yeni kasa almak zorunda kalmak hiç istemiyorum. Kesin bir fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Hemen altta ksamanın tanıtım sayfası linkini yapıştırdım, oradan bakabilirsiniz.

http://www.dark.com.tr/donanim/pc-kasa/dark-falcon.html
E
10 yıl
Kararsızım, İntel i7 4770 ve Z87-HD3 mü yoksa Eş değer Fiyatta Amd Ekran kartı mı ?
Arkadaşlar , İntel i7 4770 işlemci ve Z87- HD3 Anakart Mı alsam, yoksa Eş değer Fiyatta Amd Ekran kartı mı alsam ? Bu konuda sağlıklı bir karar veremedim.

Kararsız olmamın sebebi Şuanki sistemim 775 Pin üzerine kurulu olması.

İşlemcim Quad core Q9505 6mb ön bellek, 2.83 ghz, 1333 mhz fps.
Anakart: Gigabyte G41MT-S2PT 775 lga.
Ekran kart: powercolor HD 6850 1gb Gddr5 256 bit vs..
HDD: Samsung HD 322 hj sata 2. 320gb 7200rpm
WDC Civair green sata 3. 1Tb.
Ram: Gskill ripjawsx 8gb (4x2) 1600 Mhz ddr3.
kasa: Dark Falcon oyuncu kasa, Mid towwer
Psu: high power 750w.
Monitor: Aoc e2343Fs Led 23 inc, 5ms, vga.


Sistemi detaylı yazdım ama belirtmek istedim yenine de. Öncelikle söylemem gereken ağırlıklı olarak Oyun için upgrade yapmak istiyorum. İlk önce düşüncem, ekran kartı almaktı. Amd'nin yeni R serisinden bir kart. 1000 tl civarında orta ve üst sınfır arası fakat bunu düşünürken diğer yandan da anakartım yüzünden Hdd sata 3 kullanamıyorum ve Kasamda usb 3.0 destekli olmasına rağmen, anakartım 2.0 destelki olduğu için kullanamıyorum. PCI express 16x 1.1 versionlu anakart, bu yüzden yeni ekran kartındaki pcı express 16x 3.0 kullanamayacağım hatta mevcut ekran kartım Powercolor hd 6850, 2.0 ama onu da 1.1 de kullanabiliyorum. Gerçi yapılan testlerde 1.1 ve 3.0 arasında neredeyse çok az fark var 1.2 fps ya oynuyor ya oynamıyor.

Yeni Amd R serisi bir ekran kartı alsam acaba işlemcim yüzünden dar boğaz yapar mı, bundan emin olamıyorum.

İşlemcim zamanında çok iyi bir işlemciydi bilisiniz fakat üst düzey seviyesine yakın bir ekran kartına ayak uydurabilir mi, bu konuda emin değilim. Darboğaz yapar ve ekran kartından tam verim alamam diye çekiniyorum, üstelik anakart da malum 775 pin.

Anakart yüzünden 1600 Mhz ramlarimi 1066 mhz de kullanmak zorunda kalıyorum. 1333 mhz overclock ile çıkarma imkanım var fakat bunu yapınca sistem ilk açılırken anlık kapanıp yeniden açılıyor. Bu anakart ile ilgili. Araştırmasını yapmıştım. Bu yüzden de az bir fark için overclock yapmıyorum. Gerçi oyunlarda 1066 ile 1600 mhz pek fark yaratmaz onu da biliyorum. Aslında bu anakartı 1 buçuk yıl önce aldım. 775 pin anakart bulmak çok zor, aldığım zaman da zordu. Bir kaç seçenek dışında şansım yoktu. Daha iyisini bulamadım, vardı ama piyasada yoktu. Q9505 İşlemcim yüzünden anakartı bu şekilde almak zorunda kalmıştım. Sırf işlemci biraz daha eskisin diye. Karasızlığım bu yüzden.

Acaba İntel i7 4770 işlemci ve Z87- HD3 Anakart Mı alsam, yoksa eş değer fiyatta R serisi ekran kartı mı ? 1100 tl civarı yapıyor rakam. Eş değer fiyatta ekran kartı mı alsam karar veremedim. Hepsini bir arada almak isterdim ama çok fiyat olarak ağır gelir, o yüzden kararsızım. Tercih yapmak zorundayım. Gönlüm oyundan yana ve tabiki ekran kartı tercihim olmalı ama bu sefer işlemci darboğazından çekiniyorum. Diğer taraftan İşlemci ve anakart alsam sata 3 kullanma şansım,usb 3.0 kullanma şansım, ram kapasitesini ilerde arttırma şansım ve yeni nesil işlemciye geçmiş olacağım.

775 pin önümü çok tıkayıp beni hep kısıtladı ona göre parçalar almak zorunda kaldım bu zamana kadar. Belki de bana amd sistem önereceksiniz farkındayım, oyun için amd sistem f/p olur ama amd işlemcileri çok araştırdım, voltajları çok yüksek ve hatta ısnma problemi var deniyor ve ses de yapabiliyormuş. Amd 8 çekirdekli işlemcileri intel'in i7 4 çekirdeklilerinden daha ucuz ama performansta intel geçiyor ve enerji tüketiminde. i5 alsam diyorum ama bu sefer de yeni nesil oyunlarda artık yavaş yavaş i7 istenmeye başlıyor. watch dogs örneği, gerçi i7 gücünü kullanacağını düşünmüyorum satış politikası olabilir ama önümüzdeki yıllarda artık oyunlar i7 istemeye başlayacak bu nedenle amd yerine kafam ağrımasın daha fazla ödeyip intel i7 4770 mi alsam dedim. overclock yapmayacağım için 4770K ya gerek duymadım. bir de 1150 soket tarcih ettim 1555 yerine. sizce 1150 mi 1155 mi ? Gönlüm daha yüksek fps ve oyunlarda aa açabilip rahat oyun oynamaktan yana ama işlemcim R serisi yeni ekran kartına ayak uyduramaz diye çekiniyorum. Arkadaşlar yazım oldukça uzun oldu, farkındayım ama kararsız kaldım ve görüşlerinze ihtiyacım var. yerimde olsanız ve işlemci+anakart ya da ekran kartı almak Tercihinde kalsanız '' benim söztemime göre'' Hangisini tercih ederdiniz ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.