A

Yüzbaşı
05 Ocak 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
257 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
3 yıl
Dardanel Ton Konservesinden Bir Yumak Kıl Çıktı
Geçen hafta büyük bir zincir marketten 2’li paket olarak satın almıştım. Birisini yedim, herhangi bir sorun yoktu. Dün akşam 2. Konserveyi açtım. Bir iki lokma yedikten sonra bir tuhaflık hissettim. Çatalla içerisini karıştırdığımda maalesef böyle bir manzara ile karşılaştım. Bu ne olabilir? Elimle baya bir inceledim ve bildiğiniz kıl bu. Hatta çakmak tuttum yaktım birisini aynı saçınızı yaktığınızda gelen koku geliyor. Paket hala duruyor atmadım. Nasıl bir yol izleyebilirim bu rezillik karşısında?
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
A
3 yıl
C# Öğrenmek için MacBook alınır mı?
Başlıkta belirttiğim gibi C# öğrenmeye başladım. Bazı zaruri nedenlerden dolayı laptop almak durumundayım. Oyun için hali hazırda iyi seviyede masaüstü sisteme sahip olduğum için o konuyu es geçiyorum. PT’den eğitim indirimi ile MacBook Air almayı düşündüm. Fakat 2 soruya cevap arıyorum:

1. Win98 döneminden beri Windows kullanan birisiyim ve daha önce MacOS işletim sistemli bir bilgisayar kullanmadığım için ne kadar sürede alışabilirim?

2. Ve en büyük sorum MacOS’da olduğu gibi yazılım konusunda da sıfır bilgiye sahibim. MacOS sistem ile ileride nelerin eksikliğini yaşarım? Mesela şu an Visual Studio kurdum, Udemy’den derslere başladım ve Windows Form üzerinden eğitim gösteriliyor. Fakat anladığım kadarıyla bu projeyi MacOS’da açamıyorum sanırım. Ayrıca Visual Studio’nun kendi sitesinde Win-MacOS karşılaştırmasına baktığımda ‘SQL server, Node.js’nin MacOS sürümde olmadığını gördüm. Bunlar ne işe yarıyor tabi ki bilmiyorum ama takip ettiğim kursun ilerleyen dönemlerinde bunlarında dersleri var ve kullanılması gerekecek sanırım öğrenme amaçlı.
Yine kendi bilmediğim ve internetten okuduğum bilgilere dayanarak sanırım MacOS’da Bootcamp denilen bir yöntemle Windows çalıştırılıyormuş fakat M1 işlemcili MacBook’larda bu kaldırılmış. Onun yerine şu an tek seçenek Parallels isimli bir uygulama sanırım ve oda yıllık 1.000₺ sanırım.
Son olarak M1 işlemci ARM tabanlı olduğu için bi yolunu bulup kurabilsem Windows’un ARM sürümünü kurmam gerekecek ve x64 uygulama kullanmam gerektiğinde ne yapacağım?

Dostlar aptala anlatır gibi anlatmanız için detaylıca kafamdaki soruları yazdım. En başta belirttiğim gibi yazılım ve MacOS konusunda daha önce sıfır tecrübeye sahibim ve takip ettiğim eğitimler Windows üzerinden anlatım sağlıyor. MacBook alarak bu eğitimleri harfi harfine takip edebilir miyim ?
A
3 yıl
Yazılıma başlangıç için laptop tavsiyesi (Mac mi Windows mu?)
Merhaba arkadaşlar.
Masaüstü olarak iyi seviyede bir sistemim var. Yazılım öğrenmeye başlamayı düşünüyorum. Yakın zamanda dizimden bir operasyon geçireceğim var 3-4 ay çok fazla hareket edemeyeceğim ve bu zamanı iyi değerlendirmek için bir laptop alıp yazılım öğrenmek istiyorum. C# ile başlamayı düşünüyorum. Pt'den eğitim indirimi ile M1 işlemcili MacBook Air'ya da MacBook Pro almayı düşünüyorum. Hayatımda ilk MacBook ve yazılım deneyimim olacağı için bilinçsiz hareket etmek istemiyorum. Bilen ve tecrübe etmiş arkadaşlar be tavsiye ederler? MacBook mu yoksa Thinkpad tarzı Windows bir laptop mu tavsiye edersiniz?
A
3 yıl
Yazılıma başlangıç için laptop tavsiyesi (MacBook mu, Windows mu?)
Merhaba arkadaşlar.
Masaüstü olarak iyi seviyede bir sistemim var. Yazılım öğrenmeye başlamayı düşünüyorum. Yakın zamanda dizimden bir operasyon geçireceğim var 3-4 ay yatmak zorunda olacağım ve bu zamanı iyi değerlendirmek için bir laptop alıp yazılım öğrenmek istiyorum. C# ile başlamayı düşünüyorum. Pt'den eğitim indirimi ile M1 işlemcili MacBook Air almayı düşünüyorum. Hayatımda ilk MacBook ve yazılım deneyimim olacağı için bilinçsiz hareket etmek istemiyorum. Bilen ve tecrübe etmiş arkadaşlar ne tavsiye ederler? MacBook mu yoksa Thinkpad tarzı Windows bir laptop mu tavsiye edersiniz?
A
3 yıl
Kindle\u0027da okuduğum kitaplar aklımdan uçup gidiyor
Kitap okumak benim için eski bir alışkanlık. 3 Yıl önce eşim bana Kindle hediye etti ve uzun süre kitapları onun üzerinden okudum. Normalde lisede okuduğum kitapların bile içeriğini, karakterlerini, kurgusunu hatırlarım. Kindle'dan sonra eskisi kadar kitap okumadığımı farkettim ve okuduğum kitapların isimleri dışında kafamda hiç bir şey kalmıyor. Geçen sene okuduğum 3-4 kitabı indirimli görünce satın aldım ve bu hafta tekrar okudum. Sanki daha önce hiç okumamışım gibi geldi bana. Sizde böyle bir durum yaşıyor musunuz?
A
3 yıl
The Elder Scrolls Online eski genişleme paketleri Greymoor paketine dahil mi?
The Elder Scrolls Online'ı 3 yıl kadar önce falan almıştım. Yanlış hatırlamıyorsam Tamriel Edition'du. O sıralar hiç oynamadım, bir ara arkadaşla beraber başladık 15-20 saat oynadıktan sonra rafa kaldırmıştık. Şimdi tekrar başlamaya karar verdik ve bütün genişleme paketlerini alıp öyle başlayalım dedik. Genişleme paketi olarak sadece Greymoor satışta gözüküyor. Elsweyr, Morrowind ve Summerset diye 3 tane daha paketi var sanırım. Oyunu bugün indiricem ama en son oynadığımda bazı şeyler için genişleme paketi almam gerektiğini söylemi?ti. Hangilerine sahibim yada değilim bilmiyorum. Oyunu indirdikten sonra şu an 62.37₺'ye satılan Greymoor paketini satın alsam eksiksiz olarak bütün genişleme paketlerime sahip olmuş olur muyum?

Not: Oyun hakkında neredeyse hiç bilgim yok, dediğim gibi 2-3 yıl önce sadece 15-20 saat oynamışlığım var sadece onu da unuttum tamamen.
A
4 yıl
Kontrolfreek Vortex İncelemesi
Dostlar uzun zamandır kullandığım Kontrolfreek Vortex modelini inceledim kendimce.

Kontrolfreek Vortex ne işe yarar?
PlayStation, Xbox ve Nintendo Switch kontrolcüleri için üretilmiş analog yükselticidir. Kontrolcü üzerinde bulunan analoglara daha yüksek tutuş sağladığı için özellikle FPS oyunlarda daha hassas nişan almamıza olanak sağlar. Daha önce kontrolcü ile FPS oyun oynamamış kişiler için tabi ki mucizeler yaratmıyor ama kontrolcü mekaniklerine alışmış FPS oyunlarının performansına yüzde 25'den daha fazla performans ve hassas nişan alma yetisi kazandıracaktır. Malzeme kalitesi çok iyi, kaymaz malzemeden yapılmış ve parmaklarımızda terleme sorunu olmuyor. Sağ analog üzerine taktığımız Vortex sol tarafa göre daha uzun ve dışa doğru bombeli bir yapıya sahip. Sol tarafta bulunan Vortex biraz daha kısa ve içi doğru basık bir yapıya sahip. Bu sayede yönlendirme yaptığımız analogla hızlı hareketler yaptığımızda parmağımızı çok iyi kavrıyor.

Ürünü konsol üzerinde FPS oyunları çok fazla oynayan kişilere kesinlikle tavsiye ederim. Fakat eleştirilecek tek kısmı kesinlikle fiyatı. Yurtdı?ı satış fiyatı yaklaşık 12$ olan Vortex, ülkemizde 200 lira civarında fiyatlara satılıyor malesef.

İnceleme Videosu:

Videoyu izlemek için tıklayınız
A
4 yıl
Ryzen 9 3900x ile RTX 3080 kullanımı
3900X aldım ve iade sürem hala var. Yayın ve video renderda yapmayı düşünüyorum. İade edip 10700K almaya değer mi? Sonuçta 10700K'da belli seviyede bir darboğaz yaşıyor. 4K performansları aynı ama ben 2K 165Hz 'de kullanacağım ve yüzde 10 gibi bir fark var 10700K ile arasında. Kafamda 3 gündür soru işaretleri dolu, sonradan pişman olmak istemiyorum. Ryzen 4000 çıktıktan sonra 3000 serisinin fiyatları çok düşmezse 1 yıla satıp 4000 serisine güncellerim diye düşünüyorum. 10700K ile hem oyun hem yayın nasıl bir performans verir sorun çıkarır mi? Yada 3900X OC ile bu durumu kurtarır mı? Anakartım da B550-F
A
4 yıl
NVidia RTX 3000 Founders Edition kartların Türkiye\u0027de satılacağını açıkladı!!!
A
4 yıl
27\" üstü 1440P 165Hz GSync uyumlu monitör tavsiyesi
Ryzen 3900X işlemcili bir sistem topladım. Ekran kartıda bekliyorum şu an onuda RTX 3080 serisi alacağım. Başlıkta belirttiğim gibi bir monitör lazım. Maks. bütçem 3500₺. Asus TUF Gaming VG27BQ model hem aradığım özelliklere ve fiyat aralığına uyuyor ama malesef TN panel. Gigabyte G32QC modeller var, aradığım özelliklerden daha fazlasına sahip neredeyse ama hakkında hiç inceleme bulamadım. Reddit'te translate aracılığıyla bir araştırma yaptım. Mükemmel bulanda var kötü diyende var. Ayrıca Gigabyte servis konusunda sıkıntılıymı? sanırım, daha önce hiç Gigabyte marka bir ürün kullanmadığım için ön yargı ile yaklaşmak istemiyorum. Sizin tavsiyeniz ne olur bu fiyat aralığında?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.