2

Haber Editörü
17 Ekim 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
431 (Bu ay: 7)
Gönderiler Hakkında
2
5 ay
Google One İndirimleri
Merhabalar,

Google One depolama üyeliklerinden aylık ve yıllık baz olarak 3 aylık indirimli olarak satın alınabiliyor. Değerlendirmek isteyen veya kullanan için paylaşmak istedim. Verildiyse önceden silerim.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
2
7 ay
PARDUS\u0027tan Cumhuriyet\u0027in 100.yılına özel sürüm



Pardus, Cumhuriyet'in 100.yılına özel olarak üretilen yeni sürümünü duyurdu.Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından ifade edilen Pardus,Türkiye'nin bağımsız yazılım geliştirme yeteneklerini ve teknolojik bağımsızlığını vurgulayan bir adım olarak öne çıktığını belirtti.Kacır, "Kullanıcılarına modern bir işletim sistemi deneyimi sunmanın yanı sıra ülkenin teknolojik gelişimine olan katkısını da gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.



Kullanım kolaylığını ön plana alan PARDUS'un yeni ana sürümünün TÜBİTAK ULAKBİM tarafından geliştirildiğine işaret eden Kacır, "30 Ağustos'ta Pardus 23 'Ay Yıldız' sürümü çıkmıştı. 29 Ekim'de de Pardus 23 100. Yıl Özel Sürümü'nü kullanıma sunuyoruz." bilgisini verdi.



"Pardus 23, Türkiye'nin sembolü olacak"



Kacır, Pardus'un işletim sisteminin yeni sürümü için "Pardus 23, tam bağımsız Türkiye'nin sembolüdür. Bu sürüm, yerli ve milli bir yaklaşımı yansıtırken, aynı zamanda teknoloji alanında Türkiye'nin ulusal ölçekteki potansiyelini gösteriyor. Hem kamu hem de özel sektörün kullanımına sunulan bu işletim sistemi, ülkenin siber güvenlik yeteneklerini artırmak, bağımsızlık ve veri gizliliğini korumak için kritik bir rol oynamaktadır."ifadelerini kullandı.





"Sistem yönetimininde değişiklikler oluyor"



TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da Pardus 23'ün detaylarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:



"Pardus 23, kullanıcıların tercihlerine göre iki farklı masaüstü ortamı sunuyor. XFCE ve GNOME sürümleri arasından seçim yaparak, işletim sistemini kendi ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz. Linux 6.1 çekirdek sürümü, daha iyi performans, sürücü uyumluluğu ve güvenlik sunarak Pardus 23'ü daha sağlam bir hale getiriyor. Pardus 23, Pardus GNOME Karşılayıcı, XFCE İnce Ayarlar, Pardus Güncelleyici gibi kullanışlı yeni uygulamalar ve daha fazlasıyla birlikte geliyor. Bu uygulamalar, kullanıcıların işlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde yapmalarına olanak tanırken, sistem yönetimini daha da basit hale getiriyor."



 




Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/-milli-isletim-sistemi-pardustan-cumhuriyetin-100-yilina-ozel-surum/3035698
2
7 ay
Cumhuriyet\u0027in 100.yılına özel hatıra \"5 türk lirası\"

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet'in 100. yılına özel basılan "5 Türk lirası" hatıra parasını tanıttı.Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı için 5 Türk lirası madeni tedavül hatıra parası basımı gerçekleştirildi.Yarın tedavüle verilecek "5 Türk lirası" madeni hatıra paralar, bir defaya mahsus olmak üzere 100 milyon adet basıldı.





100. yıl temalı "5 Türk lirası" tedavül hatıra paranın iç göbeğinde "Türkiye Yüzyılı" logosu kullanıldı. Logonun üzerinde "5" ibaresi, alt kısmında ise "Türk lirası" ibaresi bulunuyor. Dış halkada sekiz köşeli "Selçuklu yıldızı" motifi ve bu motifin dış hatlarının tekrarı kullanılarak derinlik kazandırıldı.



Dış halkadaki Selçuklu yıldızının solunda "₺", sağında ise "TC" sembolleri güvenlik unsuru olarak yer aldı. Altta ise basım yılı "2023" tarihi yer aldı. Ay ve yıldız dış halka ve göbeğin kesiştiği yere gelecek şekilde konumlandırıldı. Paranın ağırlığı 8,25 gram, çapı ise 28,15 milimetre olarak basıldı.






Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/hazine-ve-maliye-bakanligi-cumhuriyetin-100-yilina-ozel-basilan-5-turk-lirasi-hatira-parasini-tanitti/3035857
2
7 ay
Togg’un günlük üretim kapasitesi arttı



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'ün üretimine dair soruları yanıtladı. Kacır, Togg'un yüze yakın testi geçerek ihracat kapısını araladığını duyurdu. Kacır, "Sadece 20 bin Togg aracı için 177 bin talep oluştu. Şuanda günde 180 - 200 araç üretilmekte. Fakat 2-3 hafta önce çift vardiya üretime geçtik. Böylelikle günlük üretimimiz 280 adete çıkmış olacak." ifadelerini kullandı.



Ayrıca Bkz.Togg, Eylül sonu itibarıyla toplam teslimat sayısını açıkladı



"2 yıl içerisinde yerlilik oranını yüzde 68'in üzerine çıkaracağız"



Kacır aynı zamanda üretim aşamasındaki yerlilik oranı hakkında da bilgiler verdi. Kacır, "Türkiye milli teknoloji hamlaesine devam ettiği sürece biz bu akıllı, elektrikli otomobillerde yüzde 85'lere varan yerlilik oranlarına 5- 10 yıl içerisinde gelmiş olacağız.En yenilikçi teknoloji bileşenlerini bir araya getiriyoruz. Bataryalar hem elektrikli araçlarda hem de enerji depolama sistemlerinde yaygın olarak kullanılıyor.Küresel düzeyde batarya talebi de artıyor. Türkiye'yi batarya üretim üssü haline getireceğiz. Togg'un hemen bu fabrikasının yanında kurulacak batarya fabrikası ile ve sonrasında devam edecek yatırımlarda Türkiye'yi elektrilkli araçlarda önemli bir üretim gücü heline getireceğiz." ifadelerini kullandı.



Ayrıca Bkz.Türkiye'de Eylül ayında en çok satılan otomobiller: İlk 10'da yeni isimler var!



Togg üretimi ne kadar ? 





Bugüne kadar 8.000 togg üretildiğini, ayrıca eylül ayında 2.204 adet T10X teslimatı yapıldığı Togg resmi hesaplarından duyurulduğu ifade edildi. Mayıs ayından bu zamana kadar da Togg, (Mayıs-Haziran-Temmuz) sadece 1435 adet otomobili sahipleriyle buluşturabilmişti. Aradan geçen kısa sürede aylık teslimatlar bu üç aylık dönemdekinin üzerine çıkmış olduğu görülmekte ifadeleri yer aldı.



 




Kaynak:https://www.trthaber.com/haber/gundem/bakan-kacir-togg-ihracat-kapisini-araladi-807580.html
2
7 ay
Parçalı Ay tutulmasını kaçırmayın!

Yılın ilk Ay tutulmasının geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleşmesinin ardından gözler ekim ayı Ay tutulması tarihine çevrildi. "Kanlı Ay" adıyla bilinen bu tutulma, tam Ay tutulması Dünya'nın Güneş ile Ay arasında girerek Ay'ın tamamıyla Dünya'nın gölgesi altında kaldığı yörünge konumunda ortaya çıkıyor. Bu konumda Güneş ışınlarının Ay'a ulaşması engellendiğinden Ay yalnızca Dünya'nın atmosferinden mavi bir filtreyle yansıyan ışıkla aydınlanıyor ve bu yüzden kızıl bir görünüme bürünüyor.



PARÇALI AY TUTULMASI NE ZAMAN ?



Bu yılın ilk ay tutulması, Türkiye'de 5 Mayıs 2023 tarihinde, Türkiye saatiyle 18.15 - 22.30 arasında gerçekleşti. Parçalı Ay tutulması 28 Ekim 2023 tarihinde yani bu akşam gerçekleşecek. Türkiye saatiyle 21.02'de başlayacak bu tutulma, 01.26'da sona erecek. Bu tutulmada ayın sadece yüzde 12'si dünyanın gölgesi içinde kalacağından bu bölgedeki kızarıklığın fark edilmesi zor olacak. Tutulmanın maksimum evresi 23.14'te gerçekleşecek. Tutulma 01.26’da Ay’ın yarı gölgeden çıkması ile sona erecek. 





KANLI AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?



Parçalı Ay Tutulması olarak adlandırılan bu tutulma, Asya'nın en doğusu ve Avustralya’da tutulma devam ederken Ay batacak. Asya, Avrupa Afrika’da tamamı izlenecek. Afrika'nın en batı ucu, Atlas Okyanusu ve Amerika kıtasının doğusunda tutulma devam ederken Ay doğacak.



 




Kaynak:https://www.cnnturk.com/astroloji/parcali-ay-kanli-ay-tutulmasi-ne-zaman-saat-kacta-ekim-ayi-parcali-ay-tutulmasi-tarihi-2023
2
7 ay
Realme 11 Pro Serisi\u0027nde, Gucci önceki tasarımcısı Matteo Menotto\u0027nun dokunuşları



Realme, Gucci önceki tasarımcısı Matteo Menotto’nun katkılarıyla yapılan 11 Pro Serisini ortaya çıkardı. Gündoğumu Beji, Vaha Yeşili, Astral Siyah seçenekleri ve farklı tasarımı ile realme 11 Pro Serisi, teknoloji ve lüks dokunuşu bir araya getiriyor.



Dünyanın en hızlı büyüyen akıllı telefon markası Realme, 11 Pro Serisi’ni  Mete Gazoz ve Melissa Vargas’ın yer aldığı reklam filmi ile tanıttı. Yılın amiral gemisi olarak konumlandırılan realme 11 Pro Serii, iyi bir mobil fotoğrafçılık deneyimi sağlıyor. Aynı zamanda realme tasarım stüdyosu ve Gucci önceki tasarımcısı Matteo Menotto’nun katkılarıyla yaratılan olağanüstü tasarımı ile kullanıcılarını yepyeni bir deneyim sağlamayı hedefliyor. 



 



Güçlü performans ve zarif tasarımın birleşimi: Realme 11 Pro serisi 



 “Dare to leap” fikrini benimseyen Realme, lüks markaların üst düzey tasarım ve işçiliğini dünyanın dört bir yanındaki gençlerle buluşturmak amacıyla, realme tasarım stüdyosu ve Gucci'nin önceki baskı ve tekstil tasarımcısı Matteo Menotto, realme 11 Pro Serisi için özel bir tasarıma ortaklaşa imza attılar.



Matteo Menotto, çantalar ve diğer tekstil ürünleri için moda baskı tasarımları yaratmasıyla tanınır.  Tasarım baskı modası ve cep telefonu tasarımının birleşimi "Moda Şehri" Milano'dan ilham alıyor. Milano'nun moda kültürü, temel mizacı ve sanatsal atmosferi benzersiz bir estetik ve tasarım ilhamına zemin sağlıyor. realme 11 Pro serisinin yuvarlak şekilli kamera modülü tasarımı yükselen güneşe benziyor, ortadaki sarı çizgi uzaklara uzanan bir yolu sembolize ederken, bej vegan deri caddenin her iki tarafındaki güneşin rengini somutlaştırarak Milano'da güneşin doğduğu güzel anı mükemmel bir şekilde sunuyor.



 Ayrıca Bkz.Mete Gazoz ve Melissa Vargas, REALME Türkiye’nin marka yüzü oldu



Farklı stiller için üç çarpıcı renk



Realme 11 Pro Serisi, yeni dönemin estetik ihtiyaçlarına hitap eden, modaya uygun tasarımı ve renk seçenekleri realme 11 Pro+ 5G,  Gündoğumu Beji, Vaha Yeşili ve Astral Siyah olmak üzere üç renk seçeneğini, realme 11 Pro 5G  ise Gündoğumu Beji ve Astral Siyah  renk seçeneklerini  kullanıcıların beğenisine sunuluyor.



realme teknolojiyestetik tasarımı ile sunuyor



Realme 11 Pro+ 5G, 200MP SuperZoom Kamera ve Otomatik Yakınlaştırma modu, SuperOIS, Ay Modu, Süper Grup Portresi ve daha fazlası gibi bir dizi kamera özelliği ile birlikte geliyor.Bu özellikleri günümüz tasarımı ile birleştirere hem estetik hem de teknolojiye ayak uydurmuş görünüyor. 



 


2
7 ay
Apple\u0027dan Cumhuriyetin 100. yılına özel kutlama



Apple'ın Cumhuriyetin 100.yılına özel olarak hazırladığı sayfada yerli yapım en iyi filmler, şarkılar, uygulamlar, uygulamalar ve oyunlardan oluşan listeler kullanıcıların beğenisine sunuldu.Sayfada anıtkabir, kız kulesi ve çini motifi tasarımlarına yer verildi.



Ayrıca Bkz.Apple’dan ilginç etkinlik: Gece saat 03.00’te



Apple Müzik ve Store için özel içerikler seçilmiş



Türk geliştiricilerin tasarladığı birbirinden harika uygulamalar ile oyun oynamak, meditasyon yapmak ve farklı alanlarda kendinizi geliştirebileceğiniz oyun ve uygulamalar listemiş görünüyor.Ayrıca Türkiye'deki uygulama geliştiricilerinin her geçen gün daha başarılı olduğuna dikkat çekildi. Müzik sayfasında ise 1920'den günümüze her dönemden çeşitli müziklerin olduğu listelere yer veriliyor.





Apple Tv için de özel içerikler var 



Yerli sinemanın en iyilerinden oluşan 100 harika film, Apple TV tarafından derlnmiş olduğu görülüyor.






Kaynak:https://www.apple.com/tr/100years/
2
7 ay
İBB\u0027den , Cumhuriyet\u0027in 100.yılına özel herkese ücretsiz internet!



İBB, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel sınırsız internet hizmeti sunacak. İstanbulluların vapurlardan metrolara, kütüphanelerden köylere kadar 11 bin noktada 21-31 Ekim arasından sınırsız internete erişimleri olacak.



https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1715616086857584939



İstanbul Senin’i indirerek ücretsiz Wi-Fi’ı kullanabilirsiniz



İBB Wi-Fi hizmetine sadece ‘İstanbul Senin’ süper uygulaması üzerinden erişebilmek mümkün. Uygulama ile ilk 3 ay boyunca, İstanbulluların dilediği gibi kullanabileceği 60 GB’lik bir kullanım hakkı bulunuyor. Kullanıcılar kalan kota bilgilerini de anlık olarak takip edebiliyor.



 



İBB wifi nasıl kullanılır ve özellileri nelerdir ?



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan ücretsiz İBB Wi-Fi hizmetinden yararlanmak için, öncelikle İBB Wi-Fi mini uygulamasının telefonunuza indirilmesi ve kayıt olunması gerekmektedir. Uygulamayı indirdikten sonra, konum izni vererek en yakın İBB Wi-Fi bağlantı noktalarını harita üzerinde görebilirsiniz.





İBB Wi-Fi’ye bağlanmak için aşağıdaki adımları takip edin:




  • Telefonunuzdaki İBB Wi-Fi mini uygulamasını açın.

  • “İBB Wi-Fi’ye Bağlan” butonuna dokunun.

  • “Konum İzni Ver” butonuna dokunun.

  • İBB Wi-Fi bağlantı noktalarını harita üzerinde göreceksiniz. Bağlanmak istediğiniz noktaya dokunun.

  • “Bağlan” butonuna dokunun.



İBB Wi-Fi’ye bağlanmak için herhangi bir şifre veya kullanıcı adı gerekmez. Uygulamayı açtıktan sonra, yukarıdaki adımları takip ederek tek tıkla internete bağlanabilirsiniz.



İBB Wi-Fi’nin özellikleri:




  • Ücretsiz

  • Şifresiz

  • Hızlı

  • Güvenli



İBB Wi-Fi nerede var?



İBB Wi-Fi, İstanbul’un birçok noktasında bulunmaktadır. Toplu taşıma araçları, meydanlar, parklar, iskeleler, kütüphaneler, kültür merkezleri, üniversiteler, spor tesisleri ve turistik sosyal alanlarda İBB Wi-Fi bağlantı noktaları bulunmaktadır.



İBB Wi-Fi kotası:



İBB Wi-Fi kullanıcılarına günlük 60 GB kota tahsis edilmektedir. Kotası dolmuş kullanıcılar, 24 saat sonra tekrar internete bağlanabilirler.



İBB Wi-Fi kullanım bilgileri:



İBB Wi-Fi kullanıcıları, kalan kota bilgilerini uygulama üzerinden takip edebilirler.



 


2
7 ay
Huawei ucuz katlanabilir telefon üretecek!



Huawei'nin gelecek yılın ilk yarısında giriş seviyesi bir flip telefon piyasaya sürmesi bekleniyor. Katlanabilir telefonun fıyatı 735 dolar gibi düşük fiyatla başlayacağı iddia ediliyor ve bu telefon Pocket serisinin bir parçası olması bekleniyor. Böylelikle ortaya çıkacak telefon, en uygun katlanabilir telefon olacağa benziyor. 



Ayrıca Bkz.Huawei Mate 60 Pro satış rekoru kırdı: Stokta bulunmuyor



Geçen yıl Huawei, ilk giriş seviyesi flip telefonu ve P50 Pocket'in küçültülmüş modelini Çin  piyasasına sunmuştu. Bu telefon diğer pahalı kardeşiyle aynı tasarım dilini paylaştığı biliniyor. 





Katlanabilir telefonlar, büyük telefon üreticileri tarafından giderek daha fazla üretilmeye çalışılıyor ancak hala akıllı telefon pazarının küçük bir bölümünü oluşturuyor. Bununla birlikte, endüstri araştırma firmaları katlanabilir telefon pastasının büyümesini bekliyor. Yapılan araştırmalar dünya çapında katlanabilir telefon sevkiyatlarının 2023 sonunda 21,4 milyon adede ulaşmasını beklediğini bildirdi. Bu, 2022'de sevk edilen 14,2 milyon'a  göre% 50'nin üzerinde bir artışı temsil ettiği görülüyor. 



 




Kaynak:https://www.cnet.com/tech/mobile/huawei-tipped-to-launch-entry-level-flip-phone/
2
7 ay
Fast and Furious efsanesi, \"InitialD\" filmi yapacak



Hızlı ve Öfkeli filminde ikonik karakter Han Lue'yu canlandırmasıyla tanınan aktör Sung Kang, japon çizgi romanına dayanan yeni Initial D'yi yöneteceğini açıkladı.



InitialD  ile otomobil severlerin ve manga takipçilerinin beğenisine sunulacak olan film ile Kang'ın, babasının Toyota AE86 Sprinter Trueno'sunda tofu sunarak sürüklenme becerisini öğrenen ve daha sonra yasadışı sokak yarışlarının öne çıkmasına neden olan bir lise öğrencisini takip eden orijinal hikayeyi anlatmayı planlanıyor. Kang, "Bu arabalarla, drift ve bunun gibi havalı şeylerle ilgili. Arabalara olan aşkımı ifade eden eğlenceli, büyük bütçeli bir film." 



Ayrıca Bkz.Bruce Lee hakkında ilk anime olan House of Lee'nin tanıtımı yayınlandı



InitialD neden hala bu kadar popüler ?



Çok yetenekli bir sürücü olan Fujiwara Takumi 13 yaşından beri araba kullanıyordu, İlk başta arabalar ilgisini çekmedi, arabaları ilk başta dolaşmanın bir yöntemi olarak görüyordu. Takumi'yi yarı zorla, yarı cesaretlendiren babası Fujiwara Bunta'ydı. Yaptığı tek şey, Takumi'nin Akina Dağı'nın tepesindeki restorana, kelimenin tam anlamıyla Tofu ulaştırmak ve teslimattan sonra, doğal olarak, mümkün olan en kısa sürede eve dönmektir. Tofunun parçalara ayrılmayacağından emin olmak için babası bardak tutucuya bir bardak su koyar ve oğluna bardak su dökülmezse tofunun iyi olacağını söylerdi.





Tabi ki bu da Takuminin sürüş özelliklerini geliştirecek ve Akina Dağı'nda efsaneleşmesine sebep olacaktı. Bunu yanında kullanılan araçlar ise JDM ( Japan Domestic Market ) araçlarıdan olup ünlerine dünyaya duyurmuş olan Mazda, Toyota, Subaru gibi otomobil üreticilerin araçları da bulunmaktaydı. Otomobil severler ve manga - anime severler arasından oldukça popüler olan bu dizi bakalım yeni filmiyle izleyenler karşısına ne çıkaracak.




Kaynak:https://www.carthrottle.com/news/fast-and-furious-legend-sung-kang-making-initial-d-film?fbclid=IwAR3cPv7aCUdVbbBzBisKTgd9r8SHHUQtogIKQqEUgLlzvT6NxaoVa6v9P4g
Kaynak:https://hypebeast.com/2023/10/fast-and-furious-star-sung-kang-direct-new-initial-d-film-announcement
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.