T

Yüzbaşı
06 Eylül 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
15 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
11 yıl
Tramvaya kafa tutan taksici
Kazaların önemli bir bölümü her iki taraf hata yaptığında olur ya büyük şehirlerde araç kullananlar iyi bilir günde en az bir iki kez ticari taksi sürücülerine çarpmamak için çaba gösterilir. Yol sizinken mutlaka frene bastırırlar. Ya kendilerini denkleyerek sürersiniz ya da Allah kerim deyip onların hata yapması halinde çarpışmayı göze alarak. İnsanlar ufak tefek kazayla uğraşmamak için sarı taksiyi gördükleri anda pür dikkat kesilir, ona göre sürerler. Bu da taksicilere müthiş bir özgüven verir. Düşünsenize gördükleri araçların yarısından fazlasına hükmediyorlar. Hükmetmek insanı bazen coşturur. İşte bu coşku bazen insanın başına iş açar zira bu durumun yarattığı illüzyon ile Marvel kahramanları gibi hisseden taksicilerimiz gördükleri herşeye kafa tutarlar ve anlayışı karşı taraftan beklerler. Tramvay sürücüleri de trafik onlara göre ayarlandığı için tek yönde hareket ederler. Önüme taksi atlar mı, zıplar mı, hoplar mı diye dert etmezler. İşte böyle bir anda hükmetme ihtiyacını tatmin etmeye çalışan bir taksicinin kafasında 8 yıldız dönebilir. Bu haber de öyle birşey işte.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/24941895.asp
T
11 yıl
Soru: Trafik ışıkları
İki şeritli bir yolun sağ ve sol kenarında A ile gösterilen üstteki ışıklar veya B ile verilen alttaki ışıklardan birisi bulunmaktadır. Kırmızı araçlar düz gidecekleri için durmaktalar. Yeşil renkli araç sürücüsü fasılasız korna çalıyor. Bir gözlemci olarak her iki durumla ilgili neler söyleyeceksiniz.

Açıklama: Düz gidiş yönüne kırmızı yanıyor. Sağa dönüş için yeşil yanıyor. Griler sönük lambalar. Kırmızı araçlar duruyor. Yeşil araç sağa gitmek istiyor ama önündeki durduğu için çareyi korna basmakta arıyor.


Teşekkürler. Saygılarımla.
< Resime gitmek için tıklayın >

Edit: Açıklama
T
11 yıl
İçinizden geçeni başkası yapıp uyanık sürücüye hesabı keserse
Biraz evvel başıma geldi. Trafik ışıklardan dolayı sıkışıktı. Önümdeki araç sağa geçecekmiş araçlar hareket ettikten sonra geçmeye çalıştı haliyle sağdaki katardan biri yol verene kadar önünde 2-3 araç boşluğu oluşmuş. O geçtikten sonra ben de ganimet bulmuş gibi ilerlerken bir anda boşluğu görüp atlayan uyanık sürücüler olur ya hatta bunlar sinyali yaktıkları anda yol onların oluyor sanarlar işte öyle bir sürücü kafayı göstermişti ama kibarlığı tuttu önüme kırıp bana fren attırıp ebeveynlerine küfür yiyecek fırsat bulamadı. Neyse ben geçtim. Eleman iyice sabırsızlandı ve arkamdaki aracı da taciz ediyordu ki o araçtan iki kişi indi. Biri camdan kafayı soktu sanıyorum birkaç cümle etti ve bir kere de salladı. O esnada zaten ışık tekrar kırmızıya döndüğü için bütün bunları seyredebildim. Keşke araç kullanırken ettiğim laflar yüzünden sürekli eleştiren hanım da görebilseydi dedim içimden. Olayı tarif ettim sadece.

Şimdi bu sinyal verip yandaki şeride geçme hakkına ne zaman sahip olunduğu konusunda tartışmalar olabilir. Ben düşüncemi şimdiden söyleyeyim. Sinyali verince değil güvenle diğer şeride geçebilme şansı elde ettiğiniz anda o yola geçebilirsiniz. Siz sinyali verdikten sonra diğer şerittekiler yol vermek zorundadır. Kural sanıyorum böyle. Bu kural normal seyreden ve araçlar arası mesafenin 5-10 metrelerde olduğu seyir hızlarında çok rahat uygulanabilir.

Sıkışık trafikte şerit değiştirmek ne amaçladır? A) Başka bir yöne gitmek B) Boşluk buldum doldurayım, önceki hayatımca taksiciydim.

A'yı yapan adam bellidir. Sizden öyle zamanlarda ister ki anlarsınız. Eh, %80 anlarsınız/anlaşılırsınız. Yol istediğiniz ticari taksi, minibüs, otobüs, servis ise yol vermezler insan olarak yaratılmış sürücüsü olan bir aracı beklemeniz lazım.

B<- Olur olmaz şerit değiştirerek trafiğe neden olurlar. Yan yana iki katarın aynı hızda ilerlemesi mümkün değildir. Ancak birisi ilerlerken diğerindeki bazı sürücler düşük hızlarıyla şerit değiştirerek diğer katarın hızını kesebiliyor. Bunlara şark kurnazı diyorum, hiçbir şekilde yolu hakettiklerini de sanmıyorum. Mümkünse yol vermemek lazım. Hatta bu şark kurnazlığı bu insanlara öyle sirayet ediyor ki tam ışıktan geçerken şerit değiştirerek trafiğin hızını düşürüyorlar. O ışıktan atıyorum 20 araç geçiyorsa böyle bir sürücü yüzünden 17 araç geçiyor. 2 şeridi markaj altına alarak gitmeye alışık olan ticari taksiciler çok yapar bu hareketi hatta. Önümde otobüs varsa ve yolcu alıyorsa/indiriyorsa diğer şeride girmem beklerim. Zamanın %90ında bir iki kişi inip biniyor. Maksimum 30 saniye. Bu yüzden gereksiz trafiği oluşan 2 şeritli yollar çoktur İstanbulda. Sadece yoğun duraklarda diğer şeridi durdurmak anlayışla karşılanabilir ki öyle durumlarda otobüs sürücüleri tam yanaşırlar ya da cebi olan büyük duraktır. Sanıyorum İstanbul sürücüsünün sol şerit merakının bir sebebi de budur.

Neyse uzun lafın kısası birileri bugün içimden geçeni yaptı. Belki de hayatta bizim görmediğimiz bir yerlerde şark kurnazlarına birileri bu örnekte olduğu gibi bir tokat sallıyordur.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.