Y

Yarbay
24 Ağustos 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
83 (Bu ay: 5)
Gönderiler Hakkında
Y
3 yıl
Led Far ve Araç Muayenesi
Arkadaşlar merhaba, aracım 2018 model urban 1,3 mjet Fiat Egea. Yaklaşık 2 ay kadar önce farlarımın çok yetersiz aydınlatmasından dolayı biraz araştırma yaparak ve aracımdaki mercekli farlarıma güvenerek led farlara geçiş yaptım ve yeni farlarımdan çok memnunum, geçiş yaparken kafamdaki tek soru işareti acaba bu farlar ile 2 ay sonraki aracın ilk defa gireceği genel muayeneden geçebilir miydim (internetteki aramalarımda bu soruya kesin bir yanıt bulamadım), aslında kafamdaki düşünce muayene zamanı gelince eski halojen sarı farlarımı takıp muayeneye girmekti ancak yeni led farlarımı sanayideki elektrikçime taktırırken far yuvalarının yerleri ve farların değiştirilmesinin sıkıntılı olduğunu görünce bu düşüncemden vazgeçtim.

Bu sabah birazda çekinerek ve muayeneden kalmayı göze alarak led farlarım ile muayeneye girdim ve hiçbir problem çıkmadan (olmassa olmaz far ayarı bozuk hafif kusurunu saymassak) muayeneden hiçbir sıkıntı çıkmadan geçtim.

Kafasında led farlar ile ilgili soru işareti olan var ise muayene hakkında umarım bir nebze yardımcı olabilmişimdir.

Not: Farlarımdan sadece kısalarım led, uzun farlarım ve sis lambalarımda hala orijinal sarı halojen farlar takılıydı. Ancak en kısa zamanda onları da led ile değiştirmeyi düşünüyorum.
Y
6 yıl
Geri Görüş Kamerası
Arkadaşlar merhaba, dün 2012 model bir Linea urban satın aldım, satan arkadaş araca ekstra double din teyp te takmış ve geri görüş kamerası bağlamış, ancak sorun şu ki geri görüş kamerası aynı telefonda selfie çekerken olduğu görüntüyü ters veriyor ekrana yani sağ taraf solda sol taraf sağda gözüküyor, var mıdır bu sorunun bir çözümü bir çaresi, elektronikçiye gitsem halledebilir mi bu problemi.
Y
8 yıl
Makinadan Çıkan Parça Hakkında
Candogan bey merhaba,

Bizim ufaklık kaşla göz arasında çamaşır makinesinin kapak kısmından sanırım aşağıdaki resimde gözüken parçayı çıkarmış, bu parça tam olarak nedir ve nereye takılması gerekmektedir, yardımınızı rica ederim.

< Resime gitmek için tıklayın >
Y
9 yıl
LPG MONTAJI VE MUAYENE
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 15 gün önce aldığımız ve yeni ruhsat çıkardığımız aracımızda önceki sahibi de uyarmadığı için lpg nin ruhsata işli olmadığını daha yeni fark ettik. Şimdi burada sizlere danışmak istiyorum:

1. Aracın muayenesi 5 ay sonra geliyor, biz bu süreyi beklesek muayene zamanı gelince muayene yaptırıp ruhsata işletsek bir sıkıntı çıkar mı?(LPG 2014 Eylül ayında takılmış)
2. Ruhsata işletmeye kalktığımızda ne gibi ücretler bizi bekliyor?(Muayene, eksoz, yeni ruhsat vs)

Şimdiden teşekkürler.
Y
9 yıl
LPG ve Araç Muayenesi
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 15 gün önce aldığımız ve yeni ruhsat çıkardığımız aracımızda önceki sahibi de uyarmadığı için LPG nin ruhsata işli olmadığını daha yeni fark ettik. Şimdi burada sizlere danışmak istiyorum:

1. Aracın muayenesi 5 ay sonra geliyor, biz bu süreyi beklesek muayene zamanı gelince muayene yaptırıp ruhsata işletsek bir sıkıntı çıkar mı?(LBP 2014 Eylül ayında takılmış)
2. Ruhsata işletmeye kalktığımızda ne gibi ücretler bizi bekliyor?(Muayene, eksoz, yeni ruhsat vs)

Şimdiden teşekkürler.
Y
10 yıl
İlk Defa Araç Alacağım!!!
Arkadaşlar merhaba, kısmet olursa yarın araba almayı planlıyorum ancak alım satım işleri ile ilgili bazı sorularım var, yardım ederseniz çok memnun olurum:

1. Satışlar artık bildiğim kadarıyla noterde yapılıyor, yaklaşık olarak ücret ne kadar tutar?
2. Noterde satışı yaptıktan sonra o belgeler ile gidip emniyetten hemen ruhsatı alabiliyor muyuz?
3. Alacağım araç 34 plakalı ancak ben İzmit’te oturduğum için plakayı 41 e çevirmek istiyorum, bu işlemler nasıl gerçekleşiyor eski plakayı nereye götürüp yeni plaka almamız gerekiyor, birde bu plaka değişiminin sanırım ruhsat çıkmadan yapılması gerekiyor ki ruhsatın yeni plakaya göre hazırlanması gerekir.
4. 31 yaşındayım ve daha önce hiç üzerime aracım olmadı yaklaşık trafik sigortası sizce ne kadar çıkar?

Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.
Y
12 yıl
Kombi Garanti Uzatma
Arkadaslar merhaba,biraz once dd kalisto model kombimin mevcuttaki garanti suresini 295tl ve 8 taksit karsiliginda 2sene daha uzattim,bu 2sene boyuncada 2kere kombi bakimi yapilacak. Kombimizin biz evi alip tasinmadan once 1kere ana karti degismis bende acikcasi tekrar masraf acmasindan cekindigim icin boyle bir yola gittim,sizce dogru bir tercihmi yapmisim?
Not: Bu modellerin sik ariza yaptiginida bir yerlerde okumustum.
Y
12 yıl
SEG Klima, Servis ve Montaj
Evet arkadaşlar dartyden aldığımız SEG 9000 BTU luk klimamız dün gelen vestel servisi tarafından takıldı, öncelikle gelen servisteki arkadaşlara yardımlarından ve örnek çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum sağ olsunlar bana tek kelime ettirmeden bütün işlemleri sorunsuz yaptılar ve çok temiz çalıştılar, servis gelmeden 1 saat önce aradığında telefonda sormuştum vakum yapılmasını mutlaka istiyorum diye elbette zaten yapmadan gitmiyoruz diye cevap vermişlerdi ve kurulumdan sonrada ben hiçbir şey demeden vakumlamayı ve gaz kontrolünü yaptılar, hatta üstüne üstlük onlar gittikten sonra amcama bağlatmak adına sigorta ve kablo almıştık elektrik bağlantıları için onları bile hallettiler, sorunsuz biçimde servis gittikten sonra klimayı anında kullanmaya başladık.

Klimanın performansına gelecek olursak 600 liraya alınan bir alet için bence yeterli seviyede performansı var, 12-13 m2 lik bir odayı 15-20 dk da serin bir hale getirdi, bizimde zaten öyle çok büyük bir beklentimiz yoktu, cihazı akşamdan akşama 2-3 saat kullanıcaz o kadar oda rahat rahat uyuyabilmek için odayı serin tutmak adına.
Y
12 yıl
Klima ve LPG
Arkadaslar yaz aylarinda klima acikken lpg denmi gidiyor depodaki benzindenmi?
Y
12 yıl
İstanbul-İzmit Otoyol Durumu
Arkadaslar gebzeden cikmis otobandan izmite donuyordum ama korfeze gelmeden kirazliyali civarinda kontak kapattik,durum ile ilgili bir bilgisi olan varmi
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.