T

Yüzbaşı
21 Ağustos 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
26 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
6 yıl
Panasonic GH5 ve GH5S Kullanıcıları
Panasonic Firması Türkiye'den çekilmiş olsada ürünlerine ilginin olduğu ve bazı kişilerin Panasonic'e ayrı bir sempati duyduğu bilinmektedir.Bu kişilerden biriside sahsım olmakla beraber şu an Panasonic marka 4. kameramıda 10 gün önce almış bulunmaktayım.GH5 modelini uzun zamandır inceliyordum ve 2015 yılında aldığım Panasonic FZ1000 model cihazımı satıp üzerine de birkaç misli para ekleyerek GH5 modelini Kit lensi(Leica 12-60 F:2,8-4) ile birlikte aldım.Tabi bir önceki kameramdan kalan sd kartım bu cihaz için yeterli olmadı ve 64 gb lık 300 okuma 299 yazma hızında Sony UHS II sd kart ta aldım.Hepsi bana 11.100 tl ye maloldu.Amatör kullanıcıyım.
Başta söylediğim gibi Panasonic firması Türkiye'de aktif olarak bulunmasa bile ürünlerinin özellklede GH5 ve GH5S modellerinin Ülkemizde hatırı sayılır miktarda olduğunu düşünüyorum.Bununda en büyük nedeni fiyat-performans olarak bakıldığında bu kalitede başka bir cihazın olmadığını özellikle video da bu fiyat-performansta açık ara birinci olduğunu düşünüyorum.
Ürünle ilgili yorum ve tecrübeleri burada paylaşmaya davet ediyorum.
T
9 yıl
Çok sevdiğim kameramı satıyorum
Uzun incelemeler sonucu karar verip aldığım(ve de çok isabetli bir karar olduğunu kullandıkça gördüğüm) Sanyo FH1 model kameramı satıyorum.Full HD 1080P 60 fps görüntü çeken,daha düşük çözünürlüklerde slow motion (240 fps ve 620 fps) çekebilen kameramı 4K özellikli bir kamera(Panasonic FZ1000) alacağımdan dolayı satıyorum.Hiç bir arızası vs yok.Alıcılar Ankara!dan olursa daha kolay olur.Çeşitli forumlardan bilgi edinilebilir.Bir tanesini ben veriyorum. http://forum.donanimhaber.com/m_55195454/f_/key_sanyo%252Bfh1//tm.htm#55974728
Ayrıca Sanyo FH1 forumu yine Donanım haberde vardır.
Bu benim kullandığım 5. kameram.İçlerinde en pratik olan,en kullanışlı olan bu kameradır.Minik uzaktan kumandası ile tv ye bağlantı yapılıp canlı görüntü alınabilmektedir.Tv den fotoğraf çekilebilmektedir.
T
10 yıl
4K kamera kullananlar
4K kamera kullananlar kameraları ile tecrübelerini paylaşırlarmı acaba.
T
13 yıl
slow motion özelliği olan program önerisi
Evdeki bazı cihazlarımdan dolayı işletim sistemim Windows xp 32 bit.Kameram full hd 1080p 60 fps çekim yapıyor.Slow motion özelliği olan video edit programı arıyorum.Ne önerirsiniz.
T
13 yıl
SANYO VPC FH1 İNCELEME
Kamerayı uzun zamandır internetten inceliyordum,sonunda almaya karar verdim ve aldım.Öncelikle şunu belirteyim;şimdiye kadar 3 tane kameram olsu.İlk kameram panasonic in omuzda taşınan büyük kameralarındandı,o dönemin şartlarına göre iyi bir kamera idi.O dönemde çektiğim tüm kasetleri şu an dijital ortamda saklıyorum.O kamerada birçok tecrübe edindim ve o dönemde gördüğüm eksiklikler aynı bu dönemde ki kameralarda da devam ediyor.Nedir bu eksiklikler dersek;tabiki en başta kameranın ışık ihtiyacı.Diğer iki kameram ise sony dijital kameralardı.En son kullandığım sony nin kitabi bilgileri çok iyiydi ama pratikteki sonuçları rezaletti.1.100 tl ye aldığım kamerayı 350 tl ye 8 ay sonra sattım.Üç kameramda markalı kamera dikkat edileceği üzere.
Dördüncü kamerayı biraz daha fazla inceleyipte alayım dedim,kendi çapımda inceledim birazda marka bağımlılığından kurtularak Sanyo nun bu modelinde karar kıldım ve kamera şu an elimde.Kamerayı birkaç gündür kullanıyorum.Ara ara tecrübelerimi aktaracağım buradan.Zamanla örnek görüntülerde koymaya çalışacağım.
Kamera ile ilgili ilk yorumum(şimdilik),beklediğimin çok üzerinde bir görüntü kalitesinin olması.Kamera full hd 1080p(1920x1080)kayıt yapıyor.Bu değerler efektif pixel dir interpolasyonla oluşan değerler değildir.Yukarıda belirttiğim gibi kameraların en büyük sorunu ışığa olan açlıkları,bu sorun herhalde hep olacak gibi,özellikle gece çekimlerinde.Bir önceki sony kameramda 25 metrekarelik salonda 6 tane 20 wolt luk philips tasarruflu ampullerle bile aşırı derecede kumlanma varken,sanyo da yarısı kadar ampulle ayna gibi görüntü mevcut.En ufak bir kumlanma yok.Tabi şunu belirtmeliyim;bahsettiğim sony kamera SD kategorisinde bir kamera idi,sanyo ise HD kategorisinde.Ancak fiyat olarak sony nin fiyatı 1.100 tl,sanyo ise 580 tl (GG fiyatı bu).
Kamerada çeşitli çekim modları var.Benim tercih ettiğim mod 1080p 60 fps.Yani saniyede 60 çerçeve çekim yapan mod.Hep merak etmişimdir,bu yavaş çekimler nasıl oluyor,belli bir programlamı yoksa kameranın özelliğimi diye.Araştırınca gördümki bu kameranın özelliğinden kaynaklanıyormuş.Saniyede ne kadar çok çekim yaparsa o kadar kaliteli yavaş çekim görüntüleri ortaya çıkıyormuş.Bu kameranın saniyede 240 ve 600 çekim yapan modları var.240 lık olan modunu denedim(oda ışığında),görüntü kalitesi doğal olarak düşüyor(ortalama divx çözünürlüğüne) ama yinede güzel bir yavaş çekim ortaya çıkıyor.Bana göre bundan sonra amatör kameraların iki hedefi olmalı;birincisi 3D görüntü(ki panasonic piyasaya çıkardı öyle bir kamera) ikinciside kaliteli yavaş çekim(slow motion) özelliği.Şu an elimdeki sanyo da o özellik var ama oldukça amatör sayılır.Kaliteli bir yavaş çekim için fps 3000 lerin üzerinde olmalı.
Şimdilik bu kadar,yarın devam ederim.
T
18 yıl
x-fi cilerden yardım
ses kartım x-fi fatal 1ty,hoparlör üm megaworks.İkisi gerçekten mükemmel bir ikili.Profesyonel değilim ama yinede sesin herşeyde iyi olması amacım.O yüzden bu ikiliyi birleştirdim.Bildiğiniz gibi fatal1ty 3 ses seçeneği sunuyor.Game ve entertanmaint mod unda 5+1 sesi alıyorum ama audio creation modda center dan ses almayı ayarlayamadım. Çok önemli değil ama yinede 5+1 i orada da duymak istiyorum
T
18 yıl
Vestel 82 ekran LCD hakkında
82 Ekran vestel dmp milenium modeli adıyla yeni bir modelini gördüm.Bir adet 82 ekran lcd almayı düşünüyorum.Bu modelin fiyatı uygun geldi.2400 ytl.bilgisi olan varmı
T
19 yıl
MOVED: Minton marka hakkında bilgisi olan
T
19 yıl
Minton marka hakkında bilgisi olan
Piyasada Minton marka mp3 ler görüyorum.Oldukçada hoş görünüyorlar.Her türlü alettede bu markaya rastlıyorum.Nedir bu minton,nerenin malı mp3 leri hoş görünüyor,kalitelimi.
T
19 yıl
philips 720 sa nın türkçe karekter sorunu
Yeni aldım bu aleti.Denemelerim de şimdilik iyi sonuçlar aldım.Ancak türkçe karekter sorunu çözülebiliyormu bu alette.Çözülüyorsa en basit şekliyle nasıl olabilir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.