{

Yarbay
20 Ağustos 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
35 üye
Görüntülenme (?)
165 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
{
10 yıl
46F8500 veya 55F9000.. Fiyatına göre hangisi mantıklı ?
Başlıktanda belli olduğu üzere 2 tv arasında kaldım.. Ekimde evleneceğim ve tv arayışlarına başladım, 1+1 evde oturmayı düşünüyorum 55 üzeri kesinlikle bakmıyorum o yüzden..

46 F 8500 FHD --- 3200TL
55 F 9000 UHD --- 4500TL

İkiside teşhir ürünü.. Ben çok takılmam illa önce ben açayım kutusunu falan işlerine ,farketmiyor benim için.. Zaten iki tvyide gördüm jelatinleri duruyor ölü pixel vs de yok ikisinde de..

Gönlüm F9000 den yana UHD olmasından ötürü ancak hem 1300 lira fazla olması hemde yeni nesil evolotion kitlerinin (bu seride one connect box olarak geçmekte , hdmi 2.0 gibi özellikler gelmekte bu kit ile) Türkiyede bulunmaması gibi sebepler kafamı karıştırıyor..

Smart tv ve media player olarak philips ve Lg gibi rakiplerinden çok önde oldukları için samsung dışında pek düşünmüyorum ürün.. Bu iki model arasından sizce hangisi daha mantıklı ? Kullanan yada araştıran arkadaşlardan yorum alabilirsem memnun olurum
{
14 yıl
AÖF Geçici Mezuniyet Belgesi .. !!
AÖF bütünleme sonuçları açıklanmadı bildiğiniz üzere,bu saatten sonra açıklansada diplomayı hemen alamayacığımız için sorunlarla karşılaşıyoruz.

Kız arkadaşım işletme okuyordu ve bunun sonunda polisliğe başvuru yapacaktı..14 ekim polislik için son başvuru tarihi ancak diploma yetişmiyor görüldüğü üzere başvuru için..Tek dersi vardı onun sınavına girdi geçti yüzde 99 ancak elimizde diploma olmadığı için kalakaldık böyle..

Benim sorum şu ; sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz hemen bir açıköğretim bürosuna gidip geçici mezuniyet belgesi alabiliyormuyuz ?Diplomada 1 hafta sonra alınıyor deniliyor Eskişehire gidip 3 4 gün içinde diplomayı elden alabilme şansımız varmı ?

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa ve bilgi verebilirse çok memnun olurum..
{
14 yıl
iPhone 4 ölü pixel,toz vs gibi ekran sorunları .. !!
Her telefonda ,lcd tvde vs baktığım ve dikkat ettiğim en önemli konulardan biri ölü pixeldir..Fazlasıyla gözüme batar böyle sorunlar..3g kullanırkende telefonun ekranına toz kaçmıştı ,ufak 1 2 tanede ölü pixel vardı garantiden değişmiştim..Gerçi garantiden sıfır olarak gelen cihazda da vardı aynı sorunlarda neyse (:

Bugun dikkat ettim iphone 4 ekranında da çok ufacık toz benzeri bir şey var..Hani gözükmüyor desem yeridir ancak battımı batıyor birkere (: Telefona baktım biraz toz gircek biryer dahi yok zaten kılıfla koruyucuyla kullanıyorum,açıklıkda yok herhangibir yerden toz girecek acaba üretım sırasındamı böyle sorunlar oluyor anlamadım..

Ekran ışığı sondakeyken çok farkediliyor toz,ölü pixel benzeri şeyler siyah birer nokta olarak ,sizlerde durum ne acaba ? 3g ve 3gs telefonlarda en sevmediğim şey ekrana toz girmesiydi ki gördüğüm hemen hemen her iphone modelinde bu tarz sorunlar vardı..iPhone 4'de yoktur diye tahmin ederken yine karşılaşdım bu sorunla..

Teli alırken en ufak ekran sıkıntısı yaşamazsınız falan diye garanti verdiler TİM'de..Şimdi bu sorun için başlarına ekşisem mi acaba (:

Telefonunda ölü pixel,yanık pixel,toz,siyah nokta vs vs gibi sorun olan varmı acaba ? Benmi çok takıyorum yoksa bu tarz sorunları
{
14 yıl
Samsung 40A656 Kasa Çatlama Problemi ... !! (Resim Eklendi) (Garanti sorunu!)
Teknosadan 1 sene önce almış olduğum lcdmin kasasında kendiliğinden çatlaklar oluşmakta..Bu modelleri bilenler bordo (yada gül kurusu artık ne isim veriyorsanız ) kısımdan sonra şeffaf kristalimsi bir kısım daha var,bu kısım sağ tarafta içten komple çatladı..Aynı şekilde şu an alt taraftanda çatlamaya başladı..(Resim eklemeye çalışacağım)

Ele gelen pürüz vs hiçbirşey bulunmamakta yani fiziksel birşey kesinlikle değil..Direk içten içten çatlıyor tvnin kasası..

Samsung merkeze gidip durumu anlattım,çok bilgisi olmayan bir bayan cihaz çatlaklarda garanti dışıdır dedi haliyle..Durumu anlattıktan sonra arkadaşlar gelip bir baksınlar o zaman dediler..Sizce bu durum garanti kapsamına girermi ? Başına böyle bir problem gelen varmı acaba ?

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu ufak çatlakta 1 hafta önce toplu iğne başı gibi birşeyken şu an hergeçen gün biraz daha büyüyor ..

< Resime gitmek için tıklayın >
{
14 yıl
AVR Hakkında uzmanlardan yardım...
Evde kullanmış olduğum ses sistemini bir adım öteye taşımaya karar verdiğim için böyle bir başlık açma gereği duydum..

Şu anda sinema ve oyun sistemi olarak Samsung 40A656 lcd,logitech z5500,wd tv live,pc,ps3 slim,xbox360 elite vs cihazlar kullanmaktayım..Birçok oynatıcı,konsol vs olunca özellikle ses sistemi yetersiz kalmakta zira z5500de bir optik çıkış var ve bunuda çoklayıcı ile birlikte max 3.e cıkarabildim..Her seferinde çoklayıcıyla oynamakta cabası..Ayrıca dts hd ma gibi yeni nesil ses formatlarını z5500ün çözmemeside bir sorun..

Denon 1910 türevi bir avr düşünüyorum arkasında en az 4 hdmi giriş ve 1 çıkış olacak şekilde..Bütün aletleri buna bağlayıp burdanda bir hdmi ile tvye bağlantı kuracağım..Sorunum burdan itibaren başlıyor

Böyle bir aletin bana maliyeti çok fazla olduğu için ilk etapta hoparlör sistemi almayı düşünmüyorum..8 9 ay sonra belki düşünürüm böyle bir set..O zamana kadar z5500ün subwooferını ve uydularını kullanabilirmiyim acaba denon 1910'da? Apartmanda da oturduğum için zaten sesi çok fazla açma imkanım yok ,1 seneye yakın z5500ün sub ve uydularının vereceği ses bana yeterli gelir diye düşünüyorum..Tabi maddi imkan olsada hoparlör setide alsak fena olmaz ancak ilk başlarda mümkün değil (:

Bu tür cihazları kullanan ve ilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum..Şimdiden teşekkürler..
{
15 yıl
Nokia 6600 Fold Hakkında..
Bugun çarşıda gezinirken 6600fold buldum bir tane ikinci el faturalı garantili 380 dedi arkadaş bana..

Aklımda asıl 8800arte vardı ancak uçuk fiyatlar çektikleri için şu anlık ondan vazgeçtim sayılır..

Forumda pek bi lafı geçmio fold'un,bilinen bir kronik hatası yada olumsuz birşeyleri varsa ve bunlardan haberi olan varsa bir iki kelam etsin bu topikte (:

Ciddi ciddi almayı düşünüyorum tipi çok hoşuma gitti çünkü..İnce zarif bir tel çok..

Bilgisi olan varsa bu tel hakkında duymak isterim iyi yada kötü..
{
15 yıl
Samsung 40A656 ve Ölü Pixel Sorunu ..
2 hafta önce Teknosadan 2900 fiyat ile bir adet samsung 40A656 Tv almış bulunmaktayım..Ancak tvde 2 adet ölü pixel olması nedeniyle teknosaya başvurdum,onlarda yüzde 15 kesinti ile tvyi geri alabileceklerini söylediler..2500 civarı bir hediye çeki verecekler böyle bir geri alımda da..

Tvden çok ama çok memnunum açıkcası..Ancak o 2 pixel bazen gözüne batıyor insanın ister istemez..Gerçi çoğu kişi takma ne olucak desede insanı huylandırıyor ister istemez..

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim bu tür bir alışveriş olayında ? 400tl 2 pixele verilirmi diye çok sordum kendime bir yanıt alamadım henüz

Bir arkadaş daha vardı forumda o da aynı tvde yine ölü pixel sorunu nedeniyle iade etmiş tvyi ve hediye çeki almıştı..Bu arkadaşında fikrini aldım ne yapmam gerektiği konusunda,o da kasım ayında iade etmiş tvsini ve halen bir tv almak için bekliyor..

47LH5000 modeli gözüme güzel gözüktü hem boyut hemde 200hz vs olması dolayısıyla..Sizce samsungu iade edip bu tvyi almalımıyım?

1 2 gün sürem var yardımcı olabilcek arkadaşlara çok teşekkürler şimdiden..
{
15 yıl
Toshiba 42Z3030 için Acil Yardım .. !!
Bir arkadaşa başlıktaki tvyi alacağız bu akşam Mavi bilgisayardan..Yüzde 18 indirim var peşin alımlarda ve bu akşam alınması lazım..

Tv'yi ayrıca pcye bağlayacak dsubdan ,pc monitörü olarak kullanacak..

Hdmi vs ile değil yanlızca dsubdan 1920 1080 verebiliyormu bu tv ilk sorum bu..

İkinci olarakda kötü bir seçimmi olur bu model özellikle pc'de kullanılacağı düşünülürse..

Bu akşam alınacak cihazda iyi kötü yorumu olan arkadaşları duymak isterim..
{
15 yıl
HTPC mi yoksa Popcorn tarzı Media Player mı?
Bir kaç haftadır kafamı karıştıran bir soru var başlıktada belirttiğim üzere..

Yıllardır pc ile haşir neşir olan biri olarak htpc bana çok daha kullanışlı geliyor nedense..Popcorn tarzı media playerların HTPClere göre tam olarak ne gibi artıları var?Fiyat dışında tam olarak avantajlarını sayabilirmisiniz?Gerçi fiyatta bi htpcye yaklaşıyorya neyse (:

İnternetten indirilen bluray film isolarını oynatmıyormuş bu tarz media playerler..En çokda bu tür filmleri indirip izleyen biriyim..Bu bana göre bir eksi media playerler için bu..

Başka ne gibi artı ve eksileri var bu 2 sistemın karşılaştırabilirsenız memnun olurum..
{
15 yıl
Blu-Ray için Cpu ve Gpu karşılaştırması ?
1 2 gündür kafama takıldı bu konu ve bir topik açayım dedim ilgilenenler ve konu hakkında fikir sahibi olanlar için..

Öncelikle elimde birçok orjinal bluray film var ve bunları arcsoft total media theater sayesinde rahatlıkla harddisklerden okutup izleyebiliyorum..Ancak bu iş için 2 yol var bilindiği üzere ya cpuya işletceksiniz görüntüyü yada gpuya yani ekran kartına işletip cpuyu rahat bırakcaksınız (:

Atinin en son 8.12 ve 9.1beta driverlarında denediğim ve gördüğüm kadarıyla görüntü cpu işlemesine göre oldukça kötü ancak cpu kullanma seviyeleri %10-15 arasında..Yani görüntüyü gpu işliyor cpuya çok yük bindirmeden ,ancak görüntü kötü oluyor..

3600mhz hızında 4 çekirdek cpuya işletiyorum görüntüyü bu seferde görüntü muazzam oluyor ancak cpu kullanımı yüzde 25 ila 35 arasında değişiyor..

Bu tip filmler ve detaylarıyla uğraşan arkadaşlar varsa ,gpu ve cpu işleme arasında görüntü farkı bulunup bulunmadığını yazabilrlermi acaba ?

Vga olarak Ati 4850 kullanıyorum ve pc direk samsung lcdye bağlı bu arada..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.