E

Çavuş
01 Mayıs 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
49 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
6 yıl
Yeni Çinli drone FIMI X8 SE duyuruldu
Xiaomi'nin drone ve kamera iş kolunun temsilcisi FIMI Technology yeni modeli "FIMI X8 SE" adlı kompakt drone modelini duyurdu.

Bildiğiniz üzere Xiaomi Mi Drone özellikle 4K modeli ile epey olumlu yorum alıp yüksek satış oranları yakalamıştı. Bir Xiaomi Drone 4K sahibi olarak bunu kesinlikle hak ettiğini söyleyebilirim. Rüzgarlı havalarda bile stabil çalışması, kamera kalitesi ve pil ömrü çok başarılı.

FIMI drone modellerine bir yenisini katmış durumda ve bu model daha hafif, daha kompakt olan modellerden, tıpkı DJI'ın Mavic serisi gibi.

Kısaca:

- 5 KM'ye kadar uçuş menzili
- Tek pille 33 dakikaya varan uçuş süresi
- 3 axis gimbal
- 4K 30 fps ve 1080p 100 fps'ye kadar çekim yapabilme
- Panoramik çekim
- Hedefi takip etme

gibi özelliklere sahip


Kaynak:
FIMI X8 SE

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
E
6 yıl
ASUS Türkiye Servis Rezaleti
Arkadaşlar merhaba 13 Temmuz 2018'de İtopya.com üzerinden Asus Rog Strix GL702ZC model laptop satın aldım. Laptopu alırken üzerine 8GB eklemeyi düşünerek almıştım. Gidip Crucial marka 8GB DDR4 2400 Mhz RAM satın aldım, güzelce paketleyip 27 Temmuz 2018 tarihinde Asus Dudullu teknik servisine gönderdim.

1 Ağustos 2018 günü teknik servis kaydı açıldı, ve işleme alındı. Bugün sistem üzerinden onarım durumu sorguladığımda gördüğüm durum yazısını görünce şok geçirdim. Son durum: "Yedek parça sağlandığında tamire kaldığı yerden devam edilecektir.".

Geçirdiğim şokun üzerine telefonla hemen Asus çağrı merkezini aradım. Kontrol ettiler ve söyledikleri şey "anakartta arıza tespit edildi, anakart parça tedariği bekleniyor". Bunu duyunca başımdan aşağı soğuk sular döküldü diyebilirim. Yeni alınan bir cihazın, ve hali hazırda düzgün çalışmakta olan bir cihazın anakartını arızalı diye nitelendirdiler, ve değiştirmeye karar veriyorlar.

1) Yeni bir cihazın anakartı nasıl sorunlu çıkabilir, üstelik bir problemi yokken gönderdim, 4K render falan aldım cihazla. Çatır çatır çalışıyordu. Eğer sorun gerçekten tespit edildiyse, bu sorunu teknik bir insan telefon edip detaylı bir şekilde açıklamak zorundadır. Örneğin, ram'i taktık ikinci slota, ama görmüyor. BIOS sıkıntılı, vs. Bu bilgiyi de kanıtlayarak bana gelmelisiniz.
2) Ürünün anakartının arızalı olduğunu tespit ettiniz diyelim, bana neden hemen bilgi verilmiyor? Böyle önemli bir olayı müşteriye neden söylemiyorsunuz? Sürekli neden ben aramak zorunda kalıyorum?
3) Anakart sorunlu olmayabilir, ve çıkma bir anakartla benim sıfır anakartım değiştiriliyor olabilir mi acaba? Bu kadarı olmaz diyebilirsiniz, ama burası Türkiye.
4) Anakartı RAM montajı yaparken siz bozmuş olabilir misiniz acaba? Yanlış montaj vs. sebepleriyle olabilir?
5) Cihazda yapılacak donanım değişikliği sonrası diğer orjinal parçalarıyla oynanmadığını nereden bileceğim?
6) Ürünün parça tedariği kimbilir ne zaman gerçekleşecek. Beklediğimle kalacağım.

"Marka adı + pişmanlıktır" deyimini çok sevmem ama, sanırım Asus pişmanlıktır demek yanlış olmaz.
Teknik servisleri berbat, çağrı merkezlerinde çalışanlar tam odun, bir bilgi verilmesi konusunda yirmi kere söylememe rağmen bilgi vermeyen, üstelik anakartı değiştirme işlemini iptal edip geri gönderelim şeklinde tehditvari ve alaycı konuşan elemanlara sahip bir marka.

Bu yazı burda dursun, görenler bu markadan uzak dursun.


Edit:

9 Ağustos itibariyle bana ikinci bir kartın siparişinin geldiğini, cihazla uyumluluğunun testi yapıldığını söylediler. Ekran görüntüleri var, ve Vodafone'dan ses kayıtlarını alabilirim.
10 Ağustos saat 12:00 itibariyle ise bana "Türkiye'de GL702ZC'nin anakartından bulunamadığı için yurt dışı stoklarına bakıldığını ve hala sipariş beklendiğini" söylediler.
10 Ağustos saat 12:20'de ise canlı destekten şu yazıldı "Erman Bey, onarım bilgilerinizi kontroller ettiğimde, durum stasünün şu anda değiştiğini ve onarım işlemlerinizin devam ettiğini görüyorum.".

Yorum sizin. Bu nasıl bir iş yahu? Dolandırılıyoruz resmen.


< Resime gitmek için tıklayın >
E
10 yıl
Aykaç Mobilya İnegöl - Şikayet
Arkadaşlar merhaba,

Başımızdan geçen bir olayı sizlerle paylaşmak, ders çıkarması gereken arkadaşlara yardımcı olmak adına buraya yazma gereği duydum.

Evleneceğimiz için bir arkadaşın tavsiyesiyle mobilya bakmaya İnegöl'e gittik. Çok yer gezdikten sonra bir koltuk takımı beğendik satıcıyla da anlaştık. Koltuk takımının yanında yatak odası takımı da alacaktık. Kafamıza esen model bulamamıştık. Koltuk aldığımız esnaf E.S. bizi Aykaç Mobilya'nın (ErtuğrulGazi Cd.) dükkanına götürdü. Nitekim bir tane Eylül yatak odası isimli takımı beğendik. Nakit istediler, 500 TL lik kısmını nakit verip kalan 2500 TL yi 9 taksit şeklinde çektirme kararı aldık ve kabul ettiler.

Kart sahibi kayınpederimle beraber çekim yapmaya gittiler, POS cihazı slip vermedi, anlamadık 3 kere falan denedik dediler. Cep telefonuna Garanti bankası'ndan sms geldi. SMS te kampanya tarzı birşeyden bahsediyordu, onaylıyor musunuz tarzı bir mesaj değildi biz de SMS atmadık. Daha sonra emin olalım diye ATM ye gittik.

ATM'de provizyon işlemlerinde -2500 TL olarak gördük. Taksit miktarı yazmıyor diye bildiğim için, oldu herhalde diyerek oradan ayrıldım. Sözleşmemizi yaptık, neyse aradan 2 hafta geçti ürün geldi kuruldu. Üründe herhangi bir sorun görmedik. Kuran arkadaşlar da gayet özenli kurdular. Nakliyecileriymiş. Neyse,

Aradan 2-3 hafta geçti ve bize gelen Ekstrede, gördük ki, ödeme tek çekim yapılmış...Asıl olay bundan sonra başlıyor:

Arayıp söyledik, iptal edeceklerini, yalnız güvence adına bir kez daha çekip sonra öteki işlemi iptal edeceklerini söylediler. Kabul etmedim. İptal işlemini başlatacağız dediler, kredi kartı numarasını istediler, son 4 hanesini ve Provizyon numarasını verdim. YEterli olduğunu kendileri de onayladı. Aradan 3-4 gün geçti, her arayışımda bugün gideceğiz, hallediyoruz, size haber vereceğiz tarzı YALANLARLA bizi oyaladılar.

En son tekrar kredi kartı muhabbeti oldu. Kart numarası olmadan yapamadıklarını söylediler. Hemen başka bir Garanti Bankası şubesine gidip müşteri temsilcisiyle görüştük. Kesinlikle kredi kartı bilgisine ihtiyacç olmadığını, provizyon numarası ve işlem tarihiyle Satıcı firmanın Bankaya dilekçe yazması gerektiğini belirtti. Aykaç Mobilya'daki elemanla konuşunca bankanın bunu talep ettiğini belirtti.

Sonuç:

Sayısız telefon görüşmesi sonuçsuz kaldı, tek çekim paranın üzerine yattılar ve bizleri salak yerine koymaya çalıştılar. Karta çekilen 2500 TL yi peşin ödememiz gerektiği gibi, faizini de ödemek zorunda kalacağız.

Bu işin takipçisi olur muyum olmaz mıyım bilinmez ancak, bu işin kendilerine sayısız olumsuzluk ve problem getirmesini akla gelemeyecek büyüklükteki beddualarımızla diledik. Umarım bu ve bunun gibi firmalar yok olup giderler.

Siz siz olun, İnegöl'den mobilya almayın. ! Hele bu Aykaç Mobilya'dan kesinlikle uzak durun. !
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.