A

Binbaşı
25 Nisan 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
639 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
A
geçen ay
205 55 r16 Yaz Lastigi Ana Konu
Herkese merhaba.Lastik konusunda sürekli yeni konular açılıyor karışıklık oluyor.Sıcak fırsatlar bölümünde sayfalarca bilgi mevcut ama her ebatta lastik için yorum yapılmış. En azından ebata göre konular olursa daha faydalı olacaktır.

Yılda max 15 km yapmaktayız. araç üzerinde 9 yıllık dunlop sportfasresponze lastikler var. yaklaşık 80 bin km yaptı dişleri hala güzel herhangi bir performans sorunu da yok. Daha önce dunlop markasını sorsanız bilmezdim ama memnun kaldık.Normal kullanıcıyız sportif kullanım vs pek işimiz olmaz.Tabi lastik modelleri de çok önemli. Lastik arayışına başladık.
Beklentimiz sıkıntı açmasın,uzun ömürlü olsun,performans kaybı vs olmasın. Muhtemelen yenialacagmız lastik bu kadar uzun ömürlü olmayacaktır.

Yakıt Fren Fiyat
starmaxx naturen st562 3 kanallı D B 1450 TL
laufenn s Fıt EQ+ C B 1700 TL
nexen n2blue S 3 kanallı A A 1975 TL
pirelli cınturato p1 3 kanallı C B 1950 TL
Uniroyal rainsport 5 3 kanallı C A 2000 TL
good year eficientgrip performance B A 2350 TL
Lassa Revola B A 2450 TL
Continental premium contact 7 C A 2800 TL

Continantal ve goodyear bayilerine gittigimde bu rakamlar daha artıyor. Bu fiyatlar beylikdüzünde lastik time diye bir yerden pazar günü açık diye ilanda yazıyor aradıgımda ise pazar günü ben senin telefonunu açmak zorundamıyım diye birde azar işittik fiyatları uygun olsada esnaflıgı hoşuma gitmedi o zaman ilanı düzeltin. Continantal bayisinde premium contact7 3000/3100 TL çekilen lastige lastik time 2800 çekiyor bu iş nasıl oluyor anlamadım. Bu fiyatlara takma ücreti dahil.
Yine başka yerlere lassa revola 2750 fiyat verirken lastiktime fiyatı 2450 TL.

Anlamadıgım diger nokta ise 3 kanallı kore menşeili nexen fren ve yakıtta A degeri.

Benim araştırdıgım radarımda ki lastikler bunlar. Bunların dışında büyük firmaların alt markaları onların modelleri derken birçok lastik var. Muhtemelen starmaxx elerim 2/3 yıl sonra performans sorunu yada çatlama felan yorumları okudum.

Continental fiyatı biraz pahalı geliyor. Lassa yada goodyear olur muhtemelen seçimim. Nexen aslında hem fiyat olarak hemde degerler olarak daha iyi ama 3 kanallı.

malum sarı siteden buldum lastik time. piyasadan 250/300 TL daha uyguna sattıkları lastikler var nasıl oluyor anlamadım.Lassa/continantal/goodyear kaç yere sordum hemen hemen aynı fiyatlar.

Lastik aldıgımda konuyu güncellerim.

güncelleme goodyear eficient performance alındı.
A
3 yıl
Dolap Uygulaması Satılan Ürünün Haksız Yere İade Sorunu
Dolap uygulaması üzerinden intel core 2 quad Q6600 işlemci sattım.İşlemciyi çalışan sistemimden söküp gönderdim (ben Q9400 geçtim). Alacak kişiye isterseniz telefon numaranızı yazın çalışırken videosunu atayım dedim cevap vermedi. Sisteminizin destekleyip desteklemedigini ögrenin ona göre sipariş geçin diye uyarmıştım.

Ürünü kargoladım iade talep etmiş. İade sebebi işlemci çalışmamış ürün sistemine uymadıgından yada işlemci eski oldugu dolayısıyla bozuk olabilirmiş ondan iade talep etmiş. Bende itiraz ettim ama iadeyi onayladılar. Dolap'a göre resimler belli olmuyormuş. Alıcıda itiraz ederken resimleri yüklemiş işlemcinin üzerinde Q6600 yazıyor.

Özellikle bu 775 pinde herkes quad serisine yada xeon serisine geçip overclock peşinde.İşi bilende alıyor bilmeyende.
Geçende sahibinden msi 775 pin anakartta başıma geldi. Sistem eski olunca hiç anlamayan insanlarla ugraşıyorsunuz.


İşlemci istanbulu şöyle bir gezmiş oldu Bende boşuna ugraşmış oldum. Kargo ücretini ödememde cabası olacak. Zaten 100 tl elime geçecekti
A
3 yıl
Redport Optimizer Premier Router
Bir arkadaşımın elinde bu routerdan var. Hakkında bilgi bulamadım gemilerde vs kullanılıyor sanırım. Bu routerin ikinci el degeri nedir? Normal ev kullanıcısı kullanabilir mi?



https://www.redportglobal.com/marine-satellite-internet-firewall-routers/router-models/optimizer-premier
A
3 yıl
Sahibinden Param Güvende Ürün Satacaklar Bir Daha Düşünsün
Sahibinden param güvende ile 775 pin anakart sattım ürün bedeli 250 TL. Ürün alıcıya ulaştıktan sonra otomatik onaya 4 saat kala alıcı ürüne iade talet etti ve ürün bugün elime ulaştı.

Ürün çalışmıyor. Satıcıya sordugumda bu işlerden anlamadıgını arkadaşının ugraştıgını usb çalışmıyor diye bilgisayarcıya götürdügünü orda çalışmadıgını yazdı. Böyle ddr3 iki tane anakart almışlar ikisinde de aynı olay olmuş ve farklı anakart almışlar öyle çalışmış.

Ben satmadan önce test edip gönderdigim anakart bana arızalı olarak geri döndü.Anakart start almıyor. Sahibinden bir sebep sormadan alıcıya direk iade hakkı sunuyor. Ürün alıcı tarafından bozulsa,degiştirilse vs geçmiş olsun.

Sahibinden arayıp durumu anlattıgımda ise whatsapp yazışmalarıda var bana tüketici hakem heyetine başvurmamı söylediler. Başvuru kagıdını onay süresi dolmadan (2 gün) ulaştıracakmışım onlar para iadesini durduracakmış.

Param güvende ile toplam 18 adet satış yaptım. Arızalı güç kaynagı,sorunlu anakart sattım ama fiyatını ona göre yazdım ve belirttim bu güne kadar hiç bir problem yaşamadım.


Sizin tek çareniz tüketici hakem heyetine başvurmak oluyor. Sahibinden bu durumda bir şey yapamıyormuş.Alıcı ile aramızda ki yazışmayı söyledim bir şey yapamayız dediler.

Özetle eger alıcı ürününüze zarar verirse,bozarsa,degiştirirse vs direk sahibinden param güvende ile iade edebiliyor.Alıcı kişi art niyetli çıkarsa sizin saglam ürününüz çöp oluyor. Sahibinden param güvende ile ürün alacaksanız korkmayın her türlü haklısınız. Ama satacaksanız iki kere düşünün.

Alan kişiye hakkımı helal etmiyorum.Kendisine de yazdım cevap bile veremedi.Kendisi sorunun kendi pclerinde olabilecegini söylüyor ama ücret iadesi söz konusu oldugunda ben ürünü iade ettim diyip sıyrılıyor.


250 TL ürün için gidip tüketici hakem heyetiyle ugraşmayacagım. Bu konuyu burda açmamın sebebi sahibinden param güvende ile ürün satacak kişiler olabilir göz önünde bulundursunlar.
A
4 yıl
everest ewr 856n Repeater + Access Point
uygun fiyatlı bu üründen buldum bir tane.everest kendi sitesinde bile bilgi bulamadım.Bir üstta katta modemle aynı hizaya koyup interneti kablosuz repater özelligini kullanıp üst dairede de interneti kullanmak istiyorum.İş görürmü? Kopma vs olmasın yeterli 16 mbitde ne kadar hız düşmesi olur?
A
5 yıl
Hpf2180 fotokopi sorunu
Eski bir makine oldugunu biliyorum ama evde iş görüyor.Dpi az geliyor ama idare ediyor işte.Zaten sadece siyah beyaz olrak kullanıyorum.

Çıktı alırken yada tarama yaparken sıkıntı yok fakat makine fotokopi çekmiyor. Tarama yapmasa tamam diyecegim ama taramada sıkıntı yok. Fotokopi çekmeye çalıştıgımda tepkisiz kalıyor alet.
A
6 yıl
Türknet iptalden sonra fatura kesiyor
Arkadaşı getir kampanyası ile bir arkdaşımı turknet li yapmıştım.4/5 yıldır ttnet kullanıyorlardı.Türknet interneti saglayamadı.Sorunu çözemedi.Hiçinterneti kullanamadan başka bir firmaya geçtik.

Turknete iptal dilekçesi faxladık.Sonrasında aradılar onayladık.

1 ay geçti üzerinden 28 TL fatura çıkarmışlar.Online işlemlerde fatura gözükmüyor.Sesli yanıttan ve bankadan kontrol ediyorum fatura var.

Twitterdan turknet destek ekibine yazıyorum online işlemlerden bize yazın diyorlar.Online işlemlere giriyorum fakat onlara yazamıyorum.

Zorla sorunsuz olarak kullandıgım kendi aboneligimi de başka bir firmaya taşıtacaklar.

Bu nasıl bir sorumsuzluk fatura kesiyorlar ne faturası belli degil.İtiraz edecegiz en azından bu neyin faturası bir seferlik mi bundan sonra her ay kesilecek mi bilgi alacagımız bir yerde bulamıyoruz.
A
6 yıl
ASUS DSL-N16
ASUS DSL-N16 modemi kablosuz olarak huawei hg658v2 modeme baglayıp acces point gibi kullanabilir miyim?

Kablo ile baglayıp köprü modu kullanmak istemiyorum
A
6 yıl
Türknet sorumsuzlugu
Arkadaşını getir kampanyası ile yan binada bulunan arkadaşımı türknet abonesi yaptım.TTnet taahhütünü bozdu.Yıllardır TTnet kullanıyorlar.

Evrakları gönderdikten sonra 06.10.2018 tarihinde turknet geçiş yaptı.İnterneti 1 gün Adsl olarak kullandı.Sonra artık VDSL çevirdiler ne olduysa ne telefon çalışıyor ne internet var.2 kere destek kaydı oluşturduk 20062443 ve 20111534

Başka birfirmaya geçmek istiyoruz altyapı görünmüyor şuan kullandıgınız firma ile görüşün diyorlar.

Türknet şu interneti artık saglayın.VDSL'den vazgeçtik adsl verin.Telefon çalışmıyor.Ne yaptınız nasıl bir firmasınız.

Telefonla aradıgınızda karşınızda muhattap bulunmuyor arıza kaydı açıyoruz dönüş yok.
A
7 yıl
HDD degerleri normal mi?
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822148113 hard disk modeli.Windows 10 masaüstü geldiginde 15/20 sn civarında chrome felan açmak için bekliyorum.Anakart http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-g31m-es2l_1x/#sp

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.