C

Yüzbaşı
22 Şubat 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
35 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
14 yıl
Bakımı sanayide yaptırınca garanti bozulmuyor mu?
Burada yazanlardan garanti konusunda herhangi bir sorun oluşmadığı anlaşılıyor.
http://www.otosoylu.com/blokMuhafiyet.htm

Yani bu durumda arabanın bakımını yetkili olmayan herhangi bir özel serviste yaptırdığımız takdirde garanti bozulmuyor mu? Yoksa yanlış mı anlıyorum.
Nedir bu işin aslı?
C
14 yıl
Ankara\u0027da 2. El Araç Bakılabilecek Yerler
Nereler var arkadaşlar, şöyle arabalara rahatça binip inceleyebileceğimiz? Normalde internetten araba bulurdum ama alacak olan kişinin boyu biraz uzun ve öncelik alınacak araca rahatça sığabilmesi. Bu nedenle öncelikle model belirleyebilmek için binip bakması gerekiyor.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler..
C
14 yıl
Alpine CDE, Hertz ve Kicker ZX\u0027li sistem tavsiyesi
Merhabalar,

Peugeot 306 aracım için bir sistem oluşturmaya çalışıyorum. Forumdaki değerli tavsiyeleri de göz önüne alarak kullanmayı düşündüğüm parçalar şunlar:

Ana Ünite: Alpine CDE-101R

Hoparlör:
-Ön hoparlörleri standart haliyle bırakıp teybin çıkışına bağlamayı planlıyorum.
-Arka taraf için pandizotun üzerine öncelikle Hertz ESK 165L veya Hertz DSK 165 veya DCX 690 düşünüyorum. Bunlar amfiye bağlı olacak.

Stereo Amfi: Kicker ZX 200.2 veya JBL GTO752

Stereo ev sistemlerinden gelen dengeli, bası ön plana çıkartmayan dinleme alışkanlığım nedeniyle subwoofer şimdilik düşünmüyorum ama oto sistemlerinde sw olmazsa olmazmıdır bilemiyorum. Oto hoparlörleri farklı nede olsa. Sw olmayacağı için arka tarafa 165'e göre daha alt frekanslara inebildiği belirtilen ESK 165L'yi uygun buldum. Tabi sonuçta bu Sw konusuna tavsiyelerinize göre karar vereceğim.

2. bir alternatif olarak da eğer ön taraf standart haliyle bırakılırmı kötü olur; sırıtır dersenizde bu durumda biraz daha masrafa girip şu parçaları da kullanmayı düşünüyorum:

Hoparlör: Ön kapı içlerine Hertz DSK 165

Amfi: Önceki seçeneklerin yerine JBL GT5 A 604 (Sw olmadığı için yeterli olabileceğini umarak)
Bir de Alpine'ın KTP-445 model nolu 'Head Unit Power Pack' diye teybe bir ek takılan 4 kanallı amfisi olduğunu gördüm fakat bunun yerli bir sitede satışına rastlamadım. Bu nedenle ondan ümidi kestiğim için de uygun bir amfi olarak JBL'i buldum ama KTP-445 de nasıl birşeydir merak ettim açıkçası.

Bütçe olarak sınırım biraz esnek olmakla beraber 1000 tl. civarı ama tabi ne kadar uygun fiyata fiyat/performans olarak optimum bir sistem kurabilirsek o kadar iyi:) Sistemle ilgili değerli görüşlerini sabırsızlıkla bekliyorum.

Cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ediyorum..
C
15 yıl
Boya Koruma\u0027da Meguiars mı Sonax mı?
Merhaba,
2004 model aracıma boya koruma yaptırmayı düşünüyorum. Bugün Meguiars kullanan bir yerden 150 tl. fiyat aldım. Sonax tan da bir kampanya nedeniyle 120tl. ye 3 taksit yaptırabiliyorum. Yalnız Sonax taki Nanoguard olandan değil standart boya koruma. Meguiars ise zaten nano teknolisine sahipmiş. Bir de şöyle bir durum var: Meguiars kullanan yer yetkili bayisi değil sadece ürünü kullanıyorlarmış.
Sizce ne yapmalıyım? Bir de Ankara'da önerebileceğiniz firmalar var mı?

Yanıtlar için teşekkürler..
C
17 yıl
40.000 Euro civarı bütçeyle sıfır Alfa 159 mu Ford Mondeo mu yoksa 2. el mi?
Yıl sonu kampanyaları hızlanmışken bu aralar bir araba almak istiyorum.
O km olarak düşündüğüm modeller:
Ford Mondeo Titanium 2.0 TDCI veya
Alfa Romeo 1.9 JTD Distinctive Plus (sunroof veya konfor paketi de ücretsizmiş.)

2.el olaraksa 2005 model ve üstü son kasaları olmak üzere düşündüğüm araçlar ise:
Audi A6 2.0 TDI veya
Bmw 3.20d

Bu civarda bir bütçeyle siz olsanız hangisini ve neden tercih ederdiniz; bu şekilde bir anket tarzı bilgi almak istiyorum. Ayrıca bunların dışındaki önerilere de açığım fakat araştırmalarım sonucunda öncelikli tercihlerim bunlar.

Benzer bir konu burada da var: http://forum.donanimhaber.com/m_19131475/mpage_1/key_/tm.htm

Bunların dışında bir yakınım 0 km spor araba almak istiyor. Öncelikli olarak Seat Leon Cupra önerdim, daha uygun fiyatlı seçenekler olaraksa Opel Astra GTC 1.6 180 hp veya Vw Golf GT 1.4 TSI 170 hp 'ye bakmasını söyledim. Bu araçlar içinde görüşlerinizi alabilir miyim?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler..
C
17 yıl
Vw\u0027in FSI motorlarına LPG takılabiliyor mu?
Forumda FSI motorlara lpg uygulamasının sorunlu olduğuna dair birtakım şeyler okudum. Acaba gerçekten sorun yaşatır ve pişmanlık yaratır mı? FSI motorlu bir araç almayı düşünüyordum fakat LPG olmuyorsa vazgeçip dizele yönelicem.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
C
18 yıl
Ne alsam? CREATIVE MUVO VIDZ vs. Sony - NW-E003F vs. iriver T10 vs. ?
Halen severek kullandığım 1 gb radyolu sahte Sony mp3 çalarımdan memnun olmama karşın onu birine vereceğimden kendime yeni bir MP3 çalar almam gerekiyor. Bu sefer daha kaliteli ve markalı bir ürün düşünüyorum. Bütçe olarak belli bir sınırım yok fakat eskisinin özellikleri oldukça yeterli. Aradığım temel özellikler, en az 1 gb flash hafızalı ve radyolu olması. Ayrıca radyosunun net ve cızırtısız çekmesi tercih nedenidir. Cihazın görünüşü veya film oynatması vs. gibi özelliklerinden çok, 1. sırada ses kalitesine önem veryorum.
Yaptığım kısa araştırma sonucunda aşağıdaki ürünleri bulabildim:

-CREATIVE MUVO VIDZ 1GB MP3 PLAYER
-Sony - NW-E003F 1GB Radyolu MP3 Player
-iriver T10

Bunlar arasında radyosu en iyi olan Sony'dir diye tahmin ediyorum.(eğer eski walkmanleri gibiyse) Bu konuda Iriver nasıldır acaba?(Önceki serilerinde radyo için benim eski cihazla aynı çip kullanılıyordu ve çipin markası Philips'ti. O yüzden radyosundan şüpheliyim.) Ayrıca iriver T10 okuduğum kadarıyla Türkiye'de yokmuş.

Sizce hangisini, neden seçmeliyim veya bunların dışında performans/fiyat olarak ta uygun, önerebileceğiniz başka ürünler var mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
C
18 yıl
Hangi oto dergisi en tarafsız ve güvenilir?
Selam Arkadaslar,
Sizce hangi oto dergisi en tarafsız ve güvenilir. Ayrıca kim hangi dergileri takip ediyor.(Bu konuda bir anket de yapılabilir)

Ben Autocar dergisini ülkemize geldiğinden beri takip ediyorum ve bence oldukça başarılı bir dergi. Testleri ve karşılaştırmaları oldukça detaylı ve gerçekci. Bildiğiniz gibi bir Ingiliz dergisi ve gördüğüm kadarıyla Ingiliz araçlarını bile pek kayırmıyor. Zaten kızgın rekabetin olduğu segmentlerde de pek Ingiliz markası yok. Bu nedenle genel olarak Ingiliz dergilerini daha güvenilir ve tarafsız buluyorum. Daha önce Autoshow alıyordum ve bence testlerde Alman markalarına torpil yapıyolar.(özellikle de Vw'e, nedense katıldığı karşılaştırmalı testlerin çoğundan 1. çıkıyordu). Ayrıca Autocar aldıktan sonra yapılan testlerin hic de detaylı olmadığını ve birçok subjektif test kriterleri olduğunu farkettim. Gene de zamanında Otohaber'e tercih ediyordum. Sonuçta Autocar'a geçince ilk başta ufak bir şok yaşamıştım. Otomobillerle ilgili daha önceki düşüncelerim epey bir değişti.

Yukarıda sorduğum soru paralelinde sizlerinde görüşlerini duymak isterim. Böylece hep beraber en güvenilir kaynaklara ulaşabilir ve bu şekilde daha doğru, mantıklı yorumlarda bulunarak forumun kalitesini yükseltmiş ve gereksiz tartışmaların önüne geçebilmiş oluruz diye düşünüyorum.

Faydalı bir başlık olması dileğiyle..
C
18 yıl
Sonic Impact Super T Amp (Yeni bir teknoloji, T-sınıfı Hi-fi amfi)
Nette dolaşırken tesadüfen böyle bir ürüne rastladım. Yapılan testlerde ses kalitesi oldukça başarılı bulunmuş; hatta kendinden çok daha pahalı AB sınıfı amfilerle dahi boy ölçüşebildiği söyleniyor. Boyutları da oldukça küçük ve T sınıfı olması nedeniyle ısı da yaymıyormuş. Amerika fiyatıysa 140$.
Bu ürün benim çok hoşuma gitti ve almayı düşünüyorum. Türkiye'de bulunabilir mi acaba? Olmadı yurt dışından getirticem(Her ne kadar görerek almayı tercih etsem de).

Ürünle ilgili http://www.thinkgeek.com/electronics/audio/6cd8/ ve
http://www.si-technologies.com/info/homePage.html sayfalarına bakabilirsiniz.
Ürünle ilgili yorumlarsa şu adresler de mevcut ayrıca google'da aratınca da pek çok bilgiye ulaşmak mümkün:
http://6moons.com/audioreviews/sonicimpact2/t2.html
http://www.tnt-audio.com/ampli/t-amp_e.html

Eğer ürünle ilgili yazılanlar doğruysa hi-fi endüstrisinde performans/fiyat olarak bir devrim sayılabilir. Bu ürün konusundaki görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.