G

Binbaşı
21 Şubat 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
323 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
4 yıl
CIA\u0027in sahip olduğu zihin kontrolü teknolojisi
Merhaba arkadaşlar şimdi sizinle komplo teorisyenlerinin iştahını kabartacak bir bilgi paylaşacağım. Videoda Eski bir CIA mühendisi olan DR. Robert Duncan ile eski bir amerikan valisi ve aktör Jesse Venturanın yaptığı röportajı izleyeceksiniz. Robert Duncan CIA'den istifa etmiş bir itirafçı, kendisiyle tanıştım ve çok soruma cevap verdi gayet makul insancıl bir adam. Videoda CIA de çalışırken insanların zihinlerini kontrol edebilen bir teknolojinin geliştirilmesinde çalıştığını bundan pişmanlık duyduğunu bu teknolojinin bütün dünya üzerinde kullanılabildiğini ve mağdurlara sonu gelmeyen işkenceler yapıldığını itiraf ediyor. Sadece tekil şahıslarda değil Topluluğa da yöneltilebilen bir şey olduğunu savunuyor. Bu konuyla ilgili çok fazla bilgiye sahibim yaklaşık 14 yıldır araştırıyorum. Sorularınız varsa cevaplamak isterim. Ama tahminimce onca saçmasapan konu arasında bu konu kaybolacak yine de farkındalık yaratmak samanlıkta iğne bulmak gibi olsada deneyeceğim. Her türlü sorunuzu sorabilirsiniz. Başlamadan inanmıyorsanız eğlenebileceğiniz tonla konu var. Bunu kirletmemenizi rica ediyorum.



Videoyu izlemek için tıklayınız
G
5 yıl
Oyun oynarken şarj kaybı
Merhaba acer predator ph317-52 sahibiyim bilgisayarı biraz zorladığım zaman pc fişe takılıyken şarj kaybediyor pil yüzde 30 lara düştüğünde ise işlemci turboyu kapatıyor ve bilgisayarımı tam performansında uzun süreli kullanamıyorum sizce bu garanti kapsamına girer mi yoksa kendi paramla 500 lira verip 180 wattlık şarj cihazı mı almam gerekiyor?
G
5 yıl
Linux sisteminizde hangi oyunları oynuyorsunuz.
Selam soru başlıkta ben

Witcher 2, KOTOR 2, Divinity Original Sin, Torchlight, Vanilla Wow(wine), Alien Isolation, Age of Wonders 3

Oyunlarını oynuyorum siz neler oynuyorsunuz.
G
5 yıl
Gentoo DXVK Skyrim SE Npc dialoglarının çalışmaması.
Evet arkadaşlar, nedendir anlayamadığım bir şekilde Skyrim SE versiyonunda sesler karakter dialogları ve müzik haricinde çalışmaktadır google araştırdım ancak bir çözüm bulamadım. bir fikri olan varmı?

Şu anda windows kullanmamın tek sebebi oynadığım oyunlar tabiki bu problemi çözersem windows bağımlılığımdan kurtulmuş olacağım bu arada DXVK performansı çok iyi fps 60 civarı Windows aratmayacak düzeyde tavsiye ederim.
G
5 yıl
Gentoo linux Touchpad advanced mode sorunu.
Merhaba arkadaşlar ne yaptıysam acer laptopumun touchpadini advanced modda linux üzerinde kullanamadım benzer hardware e sahip olanlar touchpadlerini kullanabiliyorlarmı ilgilenen olursa sevinirim.
G
5 yıl
ÇÖZÜLDÜ! gentoo linux nvidia-drivers kurulum problemi
Beyler gentoo linux kurmaktayim ancak nvidia-drivers paketini bir turlu kuramiyorum emerge kernel kaynaklarini buluyor ve duruyor top tan kontrol ettigimde cpu kullanimi yapan bir programcik yok ve ctrl+c ile kirabiliyorum lock up degil yani

Found sources for kernel version

4.19.1-gentoo

diyor ve kaliyor kimsenin bir fikri varmi?
G
5 yıl
Ubuntu aşırı yavaş
Evet arkadaşlar yeni bir laptop aldım Gentoo kurmadan önce Ubuntu kurup hardware uyumluluğu nasıldır bir kontrol edeyim dedim ancak ubuntu çok yavaş çalışıyor. Nvidia-prime ile nvidia aktif bir şekilde kullanıyorum aldığım geekbench puanı windowsun çok daha altında boot süresi çok fazla internet windowsda olduğundan daha yavaş yeni genel olarak sistemde bir hantallık var hatta aşırı derecede Korkunç bir yavaşlık var ancak oyun performansını Dos2 ve alien ile denediğimde 1050nin kabul edilebilir bir performansda çalıştığını farkettim. Bu hantallık sizde de varmı?

Laptop özellikleri

i5-8300h 8 ram gtx 1050ti intel 9560 wifi

Sizce bu yavaşlığın nedeni ubuntu mudur yoksa hardware uyumsuzluğumu?
G
5 yıl
Yine SystemD tabanlı dağıtımları etkileyen yeni 3 adet açık bulundu
Linux sistemler güvenli diye düşünen arkadaşlarımızı üzecek bir şey keşfedildi, Systemd kullanan neredeyse bütün dağıtımları etkileyen saldırganların ve zararlı yazılımların sistem üzerinde root yetkilerini elde etmesini sağlayan 3 tane açık ortaya çıkarıldı. açıklardan bir tanesinin 3 yıldır systemD içinde bulunduğu ortaya çıktı. Bazı çok bilmişlerin açık kaynak tezlerinin de bilgisizlikten ibaret olduğu kanıtlandı.

SUSE Linux Enterprise 15, openSUSE Leap 15.0, and Fedora 28 ve 29 Bu açıklardan etkilenmeyen dağıtımlar.


https://amp.thehackernews.com/thn/2019/01/linux-systemd-exploit.html
G
5 yıl
Funtoo linux üzerinde kernel derlemek.
Evet funtoo/gentoo üzerinde nasıl kernel derlenir.

Ilk önce hangi kernel kaynaklarını kullanacağımıza karar veriyoruz ve işleme başlıyoruz
ben sys-kernel/gentoo-sources-4.20.0 paketinde karar kıldım bu komutla kernel kaynağını indiriyoruz

# sudo emerge =sys-kernel/gentoo-sources-4.20.0


Funtoo'da birden fazla kernel kurulum imkanı olduğu için aşşağıda vereceğim kodla sistemde bulunan kernel kaynaklarının bir listesini göreceğiz ve bunlardan bir tanesinin symlinkini atayacağız

# eselect kernel list


Available kernel symlink targets:
[1] linux-4.18.12-pf1 *
[2] linux-4.20.0-gentoo
[3] linux-debian-sources-4.14.12

Ve aşşağıdaki komutla kullanmak istediğimiz kernel kaynağını belirliyoruz.

# sudo eselect kernel set 2


Kaynağın bulunduğu klasöre giriyoruz ve root oluyoruz.

# cd /usr/src/linux

# su


Klasöre girdik şimdi kaynakları sterilize edeceğiz. (dikkat bu işlemde .config dosyanız silinecek yerine default bir tane atanacak)

# make clean && make distclean && make mrproper


Şimdi ise eğer eskiden oluşturmuş olduğunuz bir kernel config dosyası varsa bunu kernel kaynaklarımızın bulunduğu klasöre kopyalıyoruz.

# cp /home/cian/cihan.config /usr/src/linux/.config


Eğer kullandığımız config dosyası daha eski bir kernel versiyonuna ait ise vereceğimiz komut bu ve komutu verdikten sonra bilgisayarın size soracağı soruları ihtiyaçlarınıza göre cevaplıyorusunuz.Bu kısmı atlamamanızı tavsiye ediyorum. kernel sıkıştırma yöntemi olarak gzip seçebilirsiniz.

# make oldconfig


Eğer kendinize ait bir kernel konfigurasyonu dosyanız yoksa elle yapılandırma için aşşağıdaki komutu veriyoruz. karşınıza bir pencere açılacak ve kernel konfigürasyonunuzu belirleyeceksiniz, bir kaç ipucu / ile arama yapabilirsiniz birşeyi kernele dahil etmek isterseniz seçeneğin üstüne gelip y tuşuna, birşeyi kernele modül olarak dahil etmek isterseniz m tuşuna basmanız gerekiyor. Modul olarak eklenmesi gerekenler wireless/lan,grafik kartı,ses kartı,usb edevatları iken kernele dahil etmeniz gerekenler scsi ata veya ata sürücüleri ve filesystem ext3 btrfs vesaire idir. işlemleriniz bitince kaydet seçeneğini seçip .config dosyamızı kaydedip programdan çıkış yapıyoruz.

# make menuconfig


Kernel kaynaklarını configure ettiğimize göre artık kernelimizi kurmaya başlayabiliriz. burada make komutunun hemen arkasına işlemci sayımızın bir fazlası olacak şekilde izlek sayımızı belirliyoruz. benim işlemcim 4 threadli bir ulv i5 olduğu için ben -j5 seçeneğini ekliyorum

# make -j5


Artık modulleri ve kerneli kurabiliriz

# make modules_install && make install


İşlem bu kadar artık yeni kernelinizi /boot klasoründe bulabilirsiniz. arkadaşlar kolay gelsin
G
5 yıl
Calculate Linux 18.12 yayınlandı.
Gentoo tabanlı stabilite ve performans odaklı Calculate Linux 18.12 versiyonu yayınlandı

4.19.9 Kernel
Kde apps 18.08.3
Kde plasma 5.14.3
Cinnamon 4.03

Yeni Education sürümü

İndirme yolları

Calculate Linux KDE "cld"
https://mirror.umd.edu/calculate/release/18.12/cld-18.12-x86_64.iso

Calculate Linux Cinnamon "cldc"
https://mirror.umd.edu/calculate/release/18.12/cldc-18.12-x86_64.iso

Calculate Linux LXqt "cldl"
https://mirror-hk.koddos.net/calculate-linux/release/18.12/cldl-18.12-x86_64.iso

Calculate Linux MATE "cldm"
http://mirror.yandex.ru/calculate/release/18.12/cldm-18.12-x86_64.iso

Calculate Linux XFCE "cldx"
https://ftp.acc.umu.se/mirror/calculate-linux.org/release/18.12/cldx-18.12-x86_64.iso

Calculate Linux XFCE Education "cldxe"
https://mirror.koddos.net/calculate-linux/release/18.12/cldxe-18.12-x86_64.iso
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.