H

Yüzbaşı
13 Ağustos 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
7 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
14 yıl
d90+tamron 17-50 sorunu
d90+tamron 17-50 kombinasyonunda sıkıntı cekiyorum. Biraz arastırma yaptım aynı sorundan bahseden bircok yabancı forum buldum ancak cozum ıceren bır baslık bulamadım.

1 sene kadardır kullandıgım tamron 17-50, d80 ile kusursuz calısıyordu. Bu arada kendinden af motorlu versiyonu. ancak d90 da ara ara sorun cıkartıyor. Netlemeyi bırakıyor ve bazen f-- hatası verıyor. Cok sık olmuyor ancak live viewda cok sık şekilde netlemeyi bırakıyor, bu da sinir bozabiliyor ki bu makınayı live view ozelligi icin almıstım. Genelde evde ufak studyomda stock calısıyorum vizore bakamayacagım zamanlar yada netleme noktalarının yetmedıgı zamanlar oluyor. Bilgisi olan varsa paylasırsa cok sevinirim.

Ufak bir kac bilgi. Objektif baska bodylerde sorunsuz. Makinada baska objektifler ile sorunsuz. Kullandıgım diger objektiflerde ki bunlarında hepsi 3rd party objektifler, hepsi sorunsuz calısıyor. Lensi taktıktan sonraki kilitde ufak esneme payında oynamayı denedım. Yani nikonun bazı kitlerinde olan basit f-- hatası degil. Lens ve makınada baglantı noktaları temiz.

Kısaca durum garip, lens i degistireyim desem baska sabit diyaframlı opsiyon bulamıyorum butceme uygun sigma 18-50 den baska ki degiştirmek istemiyorum.
H
17 yıl
Shadowlabs bossları
Shadow Labs isimli instance da 3. boss hakkında fikirleri taktikleri olan var mı?.
Boss a agır dps yapalım addleri es gecip diyoruz bi yerden sonra addlerin boku cıkıyor explode yapıyor. Başka yere cekelım dıyoruz yanına teleport edip rain fire yapıyor. %30 a getirip geberiyoruz bi önerisi olan varmı?
H
17 yıl
Unable to install BC
Eu versiyon olmadıgını idda ediyor bc ve yuklemiyor. Halbuki eu serverlarında oynuyorum. Bugun aldım cıktım oyundan yuklemek için. yüklemedi baştan kurdum yine aynı erorr. Bir fikri olan varmı acaba?
H
18 yıl
Sadece bizdemi sorun var?
Bugünden itibaren servera giremiyorum. Sifre username yanlış diyor. Dedim bende sorun var birşey oldu ancak başka arkadaşımda login olamıyor. Aynı sorunu yaşayan var mı acaba? Tüm realmler dün bakıma girmişti. Bakımdan pek iyi çıkamadı sanki..
H
18 yıl
***ASUS TA231 Mod Çalışmam***
Uzun zaman önce başladığım, çok fazla uğraşamadığım için uzun vadelerle bitirdiğim kasamı bir göstermek istedim.
Piyasada sık rastlanan, güzel ancak bir okadarda ufak bir kasa. Baya bir çalıştım üstünde. Bana kalırsa hala eksikler var mesela öndeki 12lik cift fanların, mavi ledlisini alıp takacağım ancak sürekli üşeniyorum. Boya tazelemeleride yapmam gerekiyor ama işkence. Sanırım yoruldum artık uğraşmaktan. Zaten içini dışını, sonra her parcayi tek tek boyamak vs hepsi ömrümden aldı.
Neyse yorumlarınızı bekliyorum.


< Resime gitmek için tıklayın >
Kasamızın önden görünüşü, cooldrive'ı rezalet boyadım zaten sorunları var, değiştirecez fırsat bulunca.
3.5' kapakdaki switchleri de kendim ekledim. 2 neon ve 1 fanı kontrol ediyor. Zalman fanmate'in kasasını çıkarıp arkaya yapıştırdım. Sadece potansı dışarda kaldı, önden switchledigim fanın hızını değiştiriyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
Zemine ayna yerleştirdim, çok tozlanıyor ama güzel görünüyor. Harddisk rafınıda söktüm ferah gorunsun diye. Aynı zamanda öne normalde 8lik fan takılıyor. Orayı parçalayarak 12lik 2 fan yerlestirdim.

< Resime gitmek için tıklayın >
Egsoz fanlar 13 db Coolermaster, Uv boya ile boyadım. Aynı şekilde arka kart demirleri ve kapaklarını da.
Tabi driveların kasalarınıda siyaha boyamak zorunda kaldım, kasanın içi siyah olunca abes kacmasın diye.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
Revoltec fanı tavana egzos yaptım tavanı panç ile delerek. Çok iyi bir fan değil, ama kontrol edildikten sonra bu tür fanlar sorun yaratmıyor.
Toplam 8 adet fan var. 4 ünü kontrol ediyorum. Diğerleride 15 dbyi aşmıyor. Toplam ses inanılmaz az.

< Resime gitmek için tıklayın >

Böyle bir çalışma oldu işte. Kasanın önünde açtıgım 12cm için bölüme cerceve yapacagım allah bilir nezaman tabi. Mutlaka eksikler bulacaksınızdır.
H
18 yıl
6600 da ngage oyunları ve renk sorunu
6600 da calısan bazı ngage oyunları renkleri abuk subuk cıkıyor boyle bir problem varmış. Bunun cozumu yok mudur?
Forumda araştırdım ama sadece sorunun bahsi geçiyor. Ornek olarak colin mcrae rally 2005
H
18 yıl
Neonları açıp kapatınca bilgisayar niye reset atar?
Sıradan bir switche sahip revoltec marka 1 uv ve 1 neon bağlıyken ve pc açıkken bunları kapatmaya calıstıgımda veya tam tersi kapalıyken acmaya calıstıgımda pc reset atıyor. Sebebi ne olabilir acaba?
H
18 yıl
Cdromlar ve floppy neden çok ısınır?
fsp 300 wattlı p4 3.0 dual core işlemcili sistemde kuzey koprusune el değmiyor ve cdromlar (biri writer) yine el değmeyecek kadar ısınıyor. Sebebi ne olabilir. Butun kasa ateş topu.
H
18 yıl
P4 630 da overclock sorunu
işlemci p4 630 ancak sorunum şuki oc yaptıgım zaman belli bi sınırdan öteye gidemiyorum. mesela 3.4 küsür yapıyorum ancak 3.5 yaptıgımda hddyi görmüyor bios. Her türlü voltajıda denedim. Donanım imzamda mevcut. Bu arada ai boosterdan da denedim.
Sorun nerde olabilir neden harddisk yok olur?
H
18 yıl
Isı sensörü nerde bulurum.
Her fan kontrol cihazının içinden cıkan bu ısı sensorlerını tek olarak nerde bulabilirim?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.