E

Yarbay
13 Aralık 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
121 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
8 yıl
Lenovo Yoga Tablet 2 (10\") 699tl
istanbulbilişim tableti getirip bu fiyattan satmaya başladı.
1920x1200p tablet. piyasada blunanlardan daha iyi bir işlemci ve bt klavye ve uzun pil ömrü ile bu fiyata feleğimi şaşırttı. bugün siparişi verdim vermeden önce de bir kaç kez telefon ettim emin misiniz bu android cihaz olmasın diye yok kesin windows ve klavyeli. önceden gri renk android cihazın resimleri mevcuttu telefonlaştıktan sonra düzelttiler.

ürünü tanıyabileceğiniz bilgiler ibadullah internette mevcut sadece bu fiyata türkiyeden alınabileceğini haber vermek istedim.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/lenovo-yoga-2-59k28420-tablet-pc-fiyati,206836.html

bu arada istanbul bilişimden yaptığım ilk alışveriş bu değil çok yaygın bir satıcı olmadığı için bir cümle ile ondan da bahsedeyim, müşteri hizmetleri müşteri ile çok ilgili, satış öncesi sırası sonrası hi çbir konuda henüz sorun yaşamadım telefon ettikten sonra gerçek bir müşteri temsilcisi ile konuşmaya başlamanız bir dakika bile sürmüyor. en önemlisi kendi stoklarından satış yapıyorlar.

< Resime gitmek için tıklayın >
E
9 yıl
project astoria (android uygulama köprüsü) askıya alındı
E
9 yıl
Casper N360 a alternatif
Bu cihaz 3735f işlemcili 64gb+2gb hafıza. 1080p ekrana sahip. 11.4" ve güzel de bir klavyesi var. fiyatı 900tl

buna alternatif olarak önerebileceğiniz windows cihaz var mıdır?
aces switch 10 hariç, acer olmaz.

benim kendi adayım toshiba click mini olur ekran boyu küçük ama çok benziyorlar birbirlerine onun dışında.

başka tavsiyeniz varsa bekliyorum
E
9 yıl
asus t90 chi nerede?
bu cihaz bu yılın ocak ayında tanıtıldı şubatta çıkıyor dendi hiç bir yerde yok yurt dışında bile bulamadım. akıbetinden haberdar olan var mı? t100 chi de gelmedi türkiyeye zaten. asus türkiye marketini mi bırakıyor yoksa?
E
9 yıl
yurt dışında kargo ile telefon getirtmeyi yasaklayan kanun hakkında kampanya
< Resime gitmek için tıklayın >

Arkadaşlar gümrük kanunu bildiğiniz gibi yurt dışında satılan telefonları satın almamıza engel oluyor. gümrükte cep telefonlarını geri çeviriyorlar, hiç bir şekilde vergi de versek resmi yollara da başvursak cep telefonlarını bize teslim etmiyorlar, gözlerin kaçsa bile imei kaydı olmuyor.

bunun sonucunda oluşan cep telefonu pyiasasınız dünyanın geri kalanından izole olması, parakendecileri tekel durumuna getiriyor.

şimdi Bu sorunu çözmek isteyen arkadaşlara ihtiyacım var. ve yapacağınız şey, bir change.org kampanyasına imza atmak kadar basit ve boş değil. konu, hukuki bir mesele, ve biz gümrük bakanlığına sesimizi duyurmak istiyoruz.

şimdi yapacağımız şey biraz zor ve bir o kadar da basit. zor olan kısım e-devlet şifresine sahip olmamız gerekmesi. bir ptt şubesinden temin edebilirsiniz bunu, sizden ricam bu şifreyi alın. hem bu konu vesile olmuş olur hemde işinize bir çok alanda yarayan bir araç.

e devlet şifresi ile ne yapacağız peki? bundan sonrası çok kolay.

https://www.turkiye.gov.tr/bimer-sorgu adresine gireceğiz ve giriş yapacağız. "yeni başvuru" ya tıklayacağız burada gerekli haneleri doldurup en alttaki kutuya sorunumuzu açıklayacağız. keskin bir resmi dil kullanmanıza gerek yok daha önce kısa bir şekilde derdimi anlatıp kapattığım konularda çok hızlı bir şekilde hizmet aldım. buraya yazdığınız yazı bimer e yani başbakanlık iletişim merkezine gidecek ve orada değerlendirilip gerekli bakanlığa gönderilecek (gümrük bakanlığına)

eğer yeterince fazla kişi başvuru yaparsa, yeni kurulacak hükümetin gümrük bakanınız elindeki ilk dosya bu olabilir.

yapmanız gereken şeyi daha da kolaylaştırmak adına kendi yazıp gönderdiğim şeyi buraya ekliyorum, kopyalayıp gönderebilirsiniz.

KARGO YOLU İLE YURT DIŞINDAN CEP TELEFONU GETİRME ÜZERİNDEKİ YASAĞIN KALKMASINI İSTİYORUM. VERGİSİNİ VEREN BİR VATANDAŞ OLARAK, BUNUN İÇİNDE GEREKLİ VERGİ NEYSE VERMEYE HAZIRIM. ANCAK ŞU ANKİ DÜZENLEME DE VERGİ VERMEK İSTESEM BİLE GÜMRÜK BAKANLIĞI BUNU KABUL ETMİYOR VE TELEFONU BANA TESLİM ETMİYOR, BU ŞEKİLDE ÜLKEDEKİ PAZARI DÜNYADAN İZOLE EDİNCE ÜLKEDEKİ PARAKENDE SEKTÖRÜ BİR TEKEL OLUŞTURUYOR. YURT DIŞINDAN BİR ÜRÜNÜ KENDİM SATIN ALIP, BUNU ÜLKEYE KARGO YOLU İLE GETİRİP, SORUMLULUK SAHİBİ BİR VATANDAŞ OLARAK VERGİMİ ÖDEYEREK TELEFONA SAHİP OLMAK İSTİYORUM.

bu yazıda hem muhatabımızı belli ediyoruz, hemde günümüzde devam eden kanunun piyasaya zarar verdiğini bir nevi ihbar ediyoruz, aynı zamanda vergi vermek istediğimiz halde bakanlığın bunu kabul etmediğini söylememizde bizim lehimize.

bu normalde işe yarama ihtimali çok düşük bir konuydu ancak hükümet değişikliği sebebi ile önümüzde altın gibi bir fırsat var. umarım mümkün olduğunda çok arkadaş bu etkinliğe katılır.

alternatif başvuru yolları
e devlet şifresi olmayan arkadaşlar, kaymakamlık ve valiliklerdeki halkla ilişkiler bürolarına bizzat gidebilir, veya alo 150 yi arayarak, telefon ile başvuru yapabilirler.
aynı zamandahttp://www.bimer.gov.tr/ adresinden, mail göndererek dahi başvuru yapabilirsiniz.

eğer e devlet şifreniz varsa yukarıda ilk anlattığım metodu kullanın ancak yoksa, bu metotlardan birini kullanabilirsiniz.
çok tembel bir anınızda sizi denk getirmişsem bile lütfen en azından bimer.gov.tr den mail yolu ile başvuru yapmaktan çekinmeyin.
E
9 yıl
fotoğraf makinesi arayışım. tavsiye istiyorum
şimdi ben bir makine almaya karar verdim, milyonlarca dakika inceleme izledim makale okudum kullanma kılavuzu hatmettim sonunda vardığım sonuç, fiyat performans konusunda olympus e-pl5 rakiplerinin canına okuyor (türkiyedeki fiyata göre)

ancak şöyle bir sıkıntı çıktı, en iyi makina yanında olan makinadır. bu m4/3 küçük aps-c lere kıyasla çok küçük samsunglardan bile küçük ama yinede büyük örneğin kampüse falan götüremem sonra baktım ki kompakt makineler kalite olarak kötü değiller sonuç olarak kompakt makinelere bakmaya başladım

şimdi ise yine olympus un xz-2 adlı cihazı gözüme çarptı, değişebilir lens yok 1/1.7 f1,8 manuel kontrolleri tam istediğim gibi kot cebi olmasa da kargo pantolon cebine sığar, üstelik ne hikmetse yurt dışında aynı fiyata satıldığı lumix lx7 fuji x20 gibi rakiplerine kıyasla yarı yarıya daha ucuz 850tl ye satılıyor.

ayrıca çoğu m4/3 lerde (epl5 dahil) olmayan usb den şarj olma gibi bir özelliği ile acayip sempatik bir hale geldi. dokunmatik ekranıda var (sene olmuş 2015 hala dokunmatik ekranı olmayan kameralar satılıyor kınıyorum hepsini)

şimdi hiç kimse ile karşılıklı feedback yapmadan aylardan beri bu konu üzerine araştırma yapıyorum bu noktaya geldim, aylardır şu hiç mi dikkatini çekmedi cahil al al şuna bak olympus neymiş falan diye sitemlere açık bir şekilde önerileri bekliyorum.

şimdi siz yinede yazın bu başlığı belki görüp fikir edinmek için okuyanlar olacaktır (ben böyle tonla konu okudum mesela)
ancak benim için belirteyim, fuji makinalar seçenek olarak söz konusu değil, cihazlar güzel foto kaliteleri iyi ama shutter speed öyle 30 saniyeyle falan kısıtlanmamalı benim için, en zevk alarak yaptığım şey telefonumla 4 saniye uzun pozlamalar çekmek, makine olsa da 5dk çeksem diye bekliyorum. dolayısı ile sony rx100 ü de böylece eledim.

tavsiyeyi sadece kompaktlar üzerinden beklemiyorum (eğer yurt dışındaki gibi 700 doalra satılsa lumix fz1000 i listemin başına yazacaktım), m43 ler apsc ler büyük kompaktlar olabilir eğer taşımaya değecek özellikleri olacaksa.
E
9 yıl
Lenovo Vibe Shot tanıtıldı!
kamera öncelik bir akıllı telefon
hızlıca hemen özelliklerinden bahsedeyim
s615 çipset 1080p ekran 3gb ram
32gb hafıza + sd kart slot + çift nano sim
5" 1080p ekran
16mp OIS ana kamera 8mp ön kamera

telefonda çift seviye bir kamera butonu var Nokia lumialarda olduğu gibi ayrıca bir switch ile fotoğraf modunu pro ve akıllı mod arasında değiştiriyorsunuz, pro modda lumia camera arayüzüne benzer bir arayüz çıkıyor smart ise çektiğiniz objeyi tanıyor eğer meyve sebze ise örneğin saturasyonu artıyor insan yüzü ise keskinliği ona göre ayarlıyor vb.
arka tarafında 3 renk flash var ayrıca birde lg g3 deki gibi lazer odaklama var
2900mah pili var
kasası metal ancak arka tarafının bir bölümü cam, sanki p/s kamera gibi görünüyor son derece şık bir telefon
android 5 lollipop ile geliyor

fiyatı 350 dolar
dolayısı ile yaklaşık 1500tl ye falan gelecektir.

bu arada pozlama süresi maksimum 1 saniye ile sınırlandırılmış

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

E
9 yıl
Lenovo Türkiye\u0027ye geldi
arkadaşlar uzak doğuda xiaomi nin fiyat dahil her konuda en büyük rakibi lenovo akıllı telefonlarını türkiyeye getiriyor
vibe z2 pro dahil (2k 6" ekranlı bayrak gemisi) bir çok telefon modeli gelecekmiş.
Android ekosistemindeki en iyi kameralardan birine, renkleri gayet güzel 2k ekranla eşlik ediyor, telefona herhangibir işlem yapmadan ister stok android ister lenovo ui ile kullanabiliyorsunuz

Fiyatlar belli oldu
Vibe Z2 Pro - 1900TL 
Vibe Z2 - 1500TL
Vibe X2 - 1400TL 
S850 - 800TL
S580 - 700TL

Vibe Z2 pro nun özellikleri özet olarak şöyle
6" 1440p ekran (490ppi)
android 4.4.2
snapdragon 801 + adreno 330
3gb ram 32gb depolama var ancak kart slotu yok
çift sim kart desteği var
16mp(OIS)+5mp
4k 30fps hd 120fps kayıt
4000mah pil
pil ömrü: 7:42 web browsing, 7:29 video oynatımı ve 33 saatin üzerinde 3g konuşma
telefonda 4g var

Vibe Z2 nin özellikleri özet olarak şöyle
5.5" 720p (267ppi)
snapdragon 410 + adreno 306
2gb ram + 32gb depolama, sd cart girişi yok
13mp(OIS)+8mp 1080p30fps kayıt
dual sim
4g
3000mah pil
pil testi yapılmamış ancak 30saat konuşma süresi vaat ediliyor

S580 ise
1gb ram 16gb depolama
8mp+2MP
Snapdragon s400 işlemci
Çift sim
5 inç 720p
Çok güzel bir fiyat performans ürünü olmuş

CES de Vibe X2 Pro tanıtıldı. iki tarafta da 13mp kamerası var şekil olarak x2 nin hemen hemen aynısı mavi ve pembe renk seçeneği gelmiş ekran 5.3" e yükselmiş işlemci ise s615. pili yine rakiplerinden küçük




< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
E
9 yıl
farklı bir ucuz çinli windows tablet seçeneği
Ifive MX2
ürün bu adreste 178.99$ + 0,32$ kargo ile satılıyor
http://www.banggood.com/Ifive-MX2-Intel-Z3735F-Quad-Core-8_9-Inch-Windows-8_1-Tablet-p-955832.html

8.9" (bedava windows lisansına sahip olan en büyük ekran seçeneği)
z3735f işlemci 2gb ram 32gb hafıza 1920x1200 çözünürlükle geliyor
özelliklerinde yok ama fotoğraflarında micro hdmi girişi olduğu görülüyor, micro usb 2.0 var buradan da şarj oluyor anladığım kadarı ile
ağırlığı 460gr
birde içerisinde 7000mah pil var. 10." lik lanovo miix 2 10 de 6900mah pil vardı bu hem hemen hemen aynı pili daha küçük bir ekranla birleştirmiş muhtemelen 9 saati geçkin kullanım süreleri gösterecektir

normalde hiç aklımda yoktu çinden tablet almak ama şu anda kafamı baya karıştırdılar fiyatı yüzünden. 180 dolar iyi gümrüğe takılsa bile 40 dolar tutacak masraf en fazla, 220 dolar yine iyi. 180 dolara tablet klavyesi satıyor samsung lenovo gibi markalar, bu adamlar tableti veriyorlar.

yakın gelecekte tablet almayacağım ama bunu yazdım bir kenara ilgili arkadaşlarada duyururum. 10" civarı tablet arıyorsanız eğer 1" düşürüp bunun gibi bir tableti bu fiyata alabilirsiniz. 9.7 10.1 olanlara lisansda giriyor fiyatları yükseliyor 250 dolar seviyesine

ayrıca öne bakan stereo hoparlörleri var çok güzel ayrıntı

< Resime gitmek için tıklayın >

bu arada piyasada 1920x1440 yani 4:3 en boy oranlı 8.9" windows tablet varsa benimlede bilgisini paylaşın arkadaşlar
E
9 yıl
MSN uygulamaları play store a geldi
bu linkten bulabilirsiniz hepsini
https://play.google.com/store/apps/developer?id=Microsoft+Corporation

gelen uygulamalar:
MSN Yeme- İçme
MSN Sağlık ve Fitness
MSN Spor Skorlar
MSN Finans Hisseler
MSN Hava Durumu
MSN Haber - Son Dakika

Android platformundaki eksikleri bir nebzede olsun kapatan bir yenilik

özellikle hava durumu ve sağlık fitness uygulamasını hepinize tavsiye ederim
yahoo dan başka düzgün hava durumu uygulaması yoktu buda onun gibi reklamsız ve fonksiyonel ancak msn hava durumunun arayüzünde daha açıklayıcı bilgiler istatistikler görülüyor

msn sağlık ise android üzerinde hiç olmayan bir şey getirdi,
örneğin kondisyon bisikletine bindiniz 10 dk bunu ekliyorsunuz harcadığınız kaloriyi gösteriyor
sonra lahmacun yediniz 2 posiyon onuda giriyorsunuz gelen kaloriyi söylüyor buradan günlük gelir giderinizi hesaplıyor kilonuza göre fazla mı kalori tüketiyorsunuz az mı bunu görüyorsunuz
google ın veya fitbit in vs daha bir çok sağlık uygulamasından çok çok daha ötede bir uygulamadır tavsiye ederim

msn haber, google haber den daha iyi sayılmaz, kaynaklar biraz daha kısıtlı ama androidin laglı browserlarına aktarmadan uygulama içerisinde haber okumanızı sağlıyor o açıdan iyi

yeme içme konusunda gerek yöresel gerek dünyanın her yerinden yemek tarifleri var
finansda ise istediğiniz borsa kurunu takip edip para birimlerinin paritelerini takip edebiliyorsunuz. ancak altın takip edilmiyor

bunların arasından sadece yeme içme ve haber uygulamaları tablet için optimize edilmiş diğerleri sadece telefonda çalışıyor tablette portre moduna dönüyor
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.