L

Binbaşı
08 Kasım 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
95 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
L
9 ay
Samsung Magician 6.3\u0027ten sonra...
bir türlü çalışmayan performans sekmesi problemi, yeni sürüm olan Magician 8'de de devam ediyor. Samsung SsD (SATA, NVMe.2) kullanıp da yeni sürümlerde çalıştığını görebilen var mı? Muhtemelen SATA SsD'lerde sorunsuz çalışıyordur ama ben, elimdeki iki (980 500GB ve 970 Evo Plus 1TB v1 -ilk çıkan sürümü-) NVMe.2 için de 6.3 verisyonundan sonrakilerin hiç birisinde çalışmasını sağlayamadım, sürüm 8'de de çalışmadı maalsef. Hala 6.3 kullanıyorum o yüzden.
Ana kartlar GB B450M ve Asus B550 ailelerinden, sürücüler eksiksiz (özellikle NVMe.2'lerde, Evo Plus için 3.3 sürümü sürücü kurulu, 980 için MS'in jenerik sürücüsünü önermiş Samsung) ve W 10 üzerinde çalışıyorlar. Böyle markalarda böyle problemler yaşayınca çok sinir oluyorum ben ya. Tonla para veriyorsun ve eksiksiz ürün alamıyorsun.
Bu arada merak edenler için sürüm 6.3 üzerine 7.0, 7.1 ve 7.3 çıktı ve son olarak bu ay 8.0 sürümü piyasaya çıktı. Çözümü bilen var ise lütfen yolu göstersin.
L
3 yıl
Yeni bilgisayaramı kapttığımda ADSL Modemim donuyor ve tüm internet gidiyor...
Yeni bir pc topladım; kısaca, AMD Ryzen 5 1600AF, 8 GB DDr 4 3000Mhz Crusial bellek, Gigabyte B450 S2H V2 ana kart ve geçici olarak HD 5450 1GB ekran kartı takılı bir bilgisayar oldu. Sorun şu, bu bilgisayarı kapattığımda bazan Airties 5440 ADSL modemim donuyor ve internet gidiyor ve modemi resetlemek zorunda kalıyorum. Sistemin sürücüleri güncel olarak kuruldu. Sorunu bir türlü çözemedim (kablo bile değiştirdim ama sonuç alamadım), diğer bilgisayarların tümünde sarı ünlem işareti çıkıveriyor bağlantı simgesinde.
Böyle bir problem ile karşılaşan oldu mu? İnternette araştırdım ama benim yaşadığım problemle ilgili bir örnek olay veya açıklama yok.
L
8 yıl
Cevap: CPU\u0027m Oyun Oynarken Çok Isınıyor
Egzost fanları genellikle kasanın arka (özellikle eski tip kasalarda) ve üst bölümünde yer alan ve hava akışının kasa içinden dışına doğru olduğu fanlardır. Sıcak hava, sizinde bildiğiniz gibi yükselik ve eğer egzost fanı mevcut değilse kasanın üst tarafında toplanır. Genel olarak, cpu ve soğutucusunun da bu civarlarda konumlandırılmasından dolayı, soğuk hava üflemesi gerekirken, biriken sıcak hava üfleyeceğinden cpu normalden biraz daha sıcak kalacaktır. Bu nedenden dolayı, sıcak havanın hızlı bir şekilde dışarı atılması gerekir (aslında bu yüzden de önde fana ihtiyaç pek olmaz ama egzost fanlarının durumu nedeniyle ihtiyaten takılır).
Bunun dışında sıcak havanın diğer bir kötülüğü ise şudur. Kasanın içinde toz birikmesi doğal bir şeydir. Ancak aşırı sıcak hava tozun çamurlaşarak kasaya, fanlara ve benzeri tüm parçalara yapışmasına neden olur. Hatta elinizi sürdüğünüzde sanki yağlıymış hissine kapılırsınız, işte bu aşırı sıcaklık nedeniyle tozun topak haline gelip sağa sola yapışmasına neden olur ki, aslında soğutma sistemlerinin tam yükle çalışmasına rağmen soğutma performansını düşüren etkenlerden birisidir.
L
8 yıl
Profil güncelleme/değişiklik hakkında (BULDUM ARKADAŞLAR, rahatsızlık için özür dilerim)....
Profilimle ilgili değişiklikleri nereden ve nasıl yapabiliyorum?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.