B

Teğmen
09 Temmuz 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
2 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
12 yıl
QASHQAI 1.6 CVT alınmalı mı?
2-3 aydır devam eden araç bakma sürecimizde B segmenti mi C segmenti mi, sedan mı HB mi derken hiç ummadığımız Qashqai aklımıza yatmaya başladı.

aracı geçen hafta test ettik. 1.6 CVT (otomatik) tekna sport pack donanımlıydı. Genel olarak beğendik fakat fiyat konusunda biraz kararsız kaldık.

su anda 60 bin TL civarında bir fiyat var. aslında baz donanımlı araç 51 bin fakat marka politikası sanırım donanımdan para kazanmak üzerine kurulu.

baz donanımda ESP olmadığı için tekna donanıma bakıyoruz. Aracı çok yüksek hızlarda kullanmayacağız ama ESP olsun deniyor genelde, katılır mısınız bunu sormak isterim?

Test sonrası birkaç soru işareti daha oluştu kafamda. CVT'li Qashqai kullanıcıları cevap verirse sevinirim.

Çok performans aramıyoruz (eşim kullanacak daha çok) ama test aracı ufak yokuşta bile (ayrıca hızlanmalarda) oldukça ses çıkartıyordu. Bu genel bir sorun mudur?

Bir de genel olarak süspansiyon konforu ve yol tutuş arasındaki denge nasıldır acaba Qashqai'lerde? bizim test biraz kısa olduğu için bu konuda yeterli izlenim edinemedik, acaba tümsekli, çukurlu yollarda bizi üzer mi? ya da yol tutuş konusunda bir problem yaşatır mı?

Okuduğum kadarıyla yakıt tüketimi ve motor performansı en çok bahsedilen zayıf yanları CVT'li Qashqai'nin. Ama biz az km yapacağımız için ve daha çok eşim kullanacağı için bu noktalar çok önemli değil. yine de bize bile aman sakın bulaşma diyen olur mu acaba?

anlatabildiysem, araç alımı kararı öncesi son kontrol/araştırma safhasındayız.

Yardımlarınız için teşekkürler






B
12 yıl
Galaxy s3 almak istiyorum. sanalreyonum mu beyazesyam.com mu?
arkadaslar 2 sitede de havale fiyatı aynı. acaba bu sitelerden hangisi daha guvenilir? S3 alınır mı bunlardan? ilk defa internetten elektronik urun alacağım. yardımlarınız için teşekkürler.

http://www.beyazesyam.com/GALAXY-S3-GALAXY-S-III-i9300-SAMSUNG-CEP-TELEFONU-BEYAZ-RENK-TELPA-GARANTiLi-_17777.html?ref=akakce&v=1.15.1#0

http://www.sanalreyonum.com/urun/samsung-galaxy-s3-i9300-16-gb--beyaz_930843.aspx?CatId=27177&ref=akakce&v=1.7.5
B
12 yıl
İlk araba tavsiyesi - VW mi Ford mu Japon mu?
Selamlar

Forumu yıllardır takip eden biri olarak araniza katilmaya karar verdim. Simdiden her turlu yardimlariniz icin tesekkurler.

Yaklasik 1 senedir arac almayi dusunuyorum;

- Ilk arabam olacak.
- Teknik ozelliklere, performansa vs. cok merakli degilim.
- Saglam ve guvenli olsun, cok sorun cikarmasin yeter benim icin.
- Onem verdigim noktalar ise aracın konforlu olması ve guzel bir dizayna sahip olması.
- Kasa tercihim genis bir HB ya da orta sınıf bir sedan.
- Cok fazla surus tecrubem olmadıgı icin, ve aracı esim de kullanacagi icin otomatik vites istiyorum.
- Yıllık max 7-8 bin km yapacagimi dusunuyorum, bu nedenle benzinli model istiyorum.

Butce olarak kafamda 50 bin TL var, aklimdaki modeller bunlar (sıfır kilometre icin)

- Focus III
- Jetta
- Golf
- Corolla
- Civic

Diger yandan ilk arabamı alırken 2. el mi tercih etsem diye dusunuyorum. Fakat 2. elde bahsettigim ozelliklerde araclarin fiyatlari masallah sıfırları aratmıyor, 30-40 bin verip yasli bir araba almak ne kadar mantıklı bilemiyorum.

Arac sahipliginin maliyeti gercekten artmis durumda. Elimizde cok fazla pesinatımız yok, bu nedenle kredi kullanacagiz. Bugun 30 bin lira kredinin sadece aylık faizi 350-400 lira civarında. Vergisi, kaskosu vs. derken aylık maliyeti 500 lira (benzini saymıyorum). Ustune bir de anapara taksitlerini ekleyince aylık 1500 lira odeme yapmak gerekiyor. Bana kalsa bu sartlarda araba almak hala anlamsız ama artık aile icin almamız sart oldu.

Biraz uzun oldu ama kafamdaki soru isaretlerini sizlerle paylasmak istedim. Tecrubeli arkadaslarin her turlu tavsiyesini alabilirim.

Simdiden cok tesekkurler


not: Bu arada finans konularında sorularınız olursa ben de her turlu yardımcı olmaya calisirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.