X

Teğmen
19 Haziran 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
13 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
X
10 yıl
Monitör Titremesi
Asus 7850 ekran kartı
fx 8320 işlemci
msi 970 anakart
xigmatek tauron 80+ 750w power
kingston 4gb ram
samsung 23" led vga

bu şekilde bir pc ye sahibim monitörümde dalgalanma ve titreme görüyorum ne yaptıysam ve ne denediysem çözüm bulamadım bir tek monitör değişikliği yapmadım ne yaptıysam o titremeyi geçiremedim bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum .
X
11 yıl
java yazlımlı mı yoksa linux yazılım mı
arkadaşlar sizce hangi tabanda yazılmış cihazlar daha iyi resim kalitesine sahiptir

java ile yazılmış olanlar sanki daha başarılı lakin yapabildikleri linux tabanlıya göre sınırlı ama linux tabanlı bir kaç tane gördüm

renk algoritmaları java kadar başarı değil . bunun sebebi kerneli hazırlayan kişinin rengi nasıl algıladığı ile alakalı mı yoksa algoritmik sorunlardan mı?

iki örnek vereyim kanal logolarını anlatayım

biri klon dreambox dm500 diğeride 40 liraya satılan scart tipli trident uydu alıcısı . bugun bir kaç uydu alıcısı inceledim de .

ortalam 200 tl ye satılan klon alıcı atv nin logosunu açık turuncu gösterirken 40 tl lik mal tam turuncu göstermektedir ki atv logosu tam turuncudur.

bunu gibi renklerde faklar var fabrika ayarlarında hoş ikisinde de color balans contrast ayarları yok . tv den ayarlamak gerekiyor . ki bu da kanal değişince bir daha ayar yapmak gerektiriyor. şimdi bu durumda bana göre java ile yazılmış ön plana çıkıyor gibi .


sizce bu tür cihazlarda gerçekten hangi türlerin resim kalitesi üstün olur .? meraktayım yani ne alınmalı ?
X
11 yıl
VU+SOLO2 ,next machina 3d, atlanta diamond hangisi yardım
arkadaşlar bu üç üründen hangisi alınmalı fiyatları

vu+solo 2 = 800 tl versiyon 2

atlanta diamond =290 tl

next machina 3d = 500 tl

amacım sadece sd kalitesi de düzgün olan bir yayın alabilmek öyle uç özelliğe gerek yok plug in eklemeye falan gerek duymuyorum amaç sadece hd yayın alırken sd yayınıda kaliteli almak

vu+solo 2 hd ler mükemmel sorun yok .

atlanta hdler iyi gerçekten lakin sdler kablo tvden bile kötü geldi zira kablo tvde asla dalgalanma yada yazılarada ikili görüntü yok .

next machina 3d yi ise göremedim ben . ve bilmiyorum .

ki vu+solo2 de sdlerde o kadar mükkemmel değil bana göre . ama hd ye yorum yok .


eğer bu üç ürünü kullananlar varsa fark ettikleri özellikleri yazsınlar lütfen
X
11 yıl
CARY CINEMA 12 aranmakta
slm arkadaşlar cary cinema 12 aramaktayız bilgisi olan var mı ? bilgileriniz beklemekteyiz ?
X
11 yıl
öneriniz ve sebebi avr+hop mu ,ses kartı+hop mu ?
evet arkadaşlar tavsiyeleriniz ve sebepleri nelerdir neden hangi sisteme yöneliriz ve bunları kend yorumlarımzla açıklayalım haydi arkadaşalar .

benim tercihim avr+hop olur sebebp ileriye dönük genişletme imkanı olması daha doygun sesler alabilmek


sizlerin nelerdir zira seskartı +hop takımları arasında da müthiş sistemler var


hdmi girişli hop takımları bile nerdeyse görülecek ?
X
11 yıl
samsung D550 YArdım
arkadaşlar samsung full hd tv var elimde ve buna ben vga kablosu ile görüntü yolluyorum

1324*768 çözünürlükte ve notebooktan gidiyor bu görüntü sorunsuz bir şekilde izleme yapıyorum


fakat aynı şeyi masaüstüne bağladığımda olmuyor aynı çözünürlük fakat görüntü de titreme var . sorun nededir acaba zira ne ekran kartı nede kablo arızalı . kafam karıştı çözemiyorum .

samsung desteklediği görüntü özellikleri


1920 x 1080 ekran çözünürlüğü
Hyper Gerçek Motor
Yüksek Dinamik Kontrast Oranı
Açık Motion Rate: 50Hz

fakat ekran kartını hz olayını 30 hz getiriyorum 1920*1080 bu seferde görüntü yok diyor 60 hz de titreme ekran kartını 50 hz getiriyorum 1324*768 de yine titreme notebookta sorun yok neler yapmalıyım . dvı to hdmi kablo kullansam yine değişmeyecek gibi faydası olur mu sizce
X
11 yıl
MEdya oynatıcı tavsiye
arkadaşlar arkasında steryo ses çıkışı (kesinlikle olmalı) olan ve 6 kanal(hdmi yada optik) ses çıkışı olan ve aynı zamanda torrent indirebilen bir medya oynatıcı almak istiyorum .

bu iş için en ideali ne olur dark android box nasıl .amacım sadece torrent çekebilmek ve orjinal 1080p değerindeki filmleri izlemek .


yarımınızı bekliyorum zira artık daownload için bilgisayar açık bırakmak istemiyorum da elektrik faturası mafediyor adamı .


birde bu media playerlara xmbc gibi arşiv yapan program kurulur mu. max verebileceğim para 200 tl şu sıra .
X
11 yıl
Harddiskde İNAnılmaz sorun
arkadaşlar elimde bir hardisk var ve buna kesinlikle format atılmıyor içinde deep freeze yüklü idi ama bunun engel olacagını düşünmüyorum daha önce çok attım çünkü .

neyse samsung 320 gb hdd elimde basıyorum win 7 tek part kuruyorum masa üstü geliyor bilgisayara reset atınca hiç format atmamış gibi xp geri başlıyor kafayı yemek üzreyim en son samsung un kendi yazılımını indirdim onunla mbr kaydını sildim hiç bir değişkilik yok.

linux kurayım bu seferde disk bağlama hatası aldım bunun sebebinin deep freeze olacağını düşünmüyorum zira o kadar sağlam bir program değil aklıma harddiskin boota yazma problemi olacağı geliyor. yada boot ve mbr kaydını silmeyi engelleyece bir image porgramı var mı internet kafeden almıştım diski.


zira deep freeze li diske çok attım format sorunsuz ama bunda sorun var ya mbr kaydını sildiğin halde hiç birşey olmamış gibi
X
11 yıl
logitech H 800
arkadaşlar logtech H 800 kulaklığımı nokia 5800 telefonumla ilk seferde bağlantı kurmuştum daha sonr telefonuma format atınca kulualığı görmeme rağmen bağlantı kuramıyorum benden şifre istiyor .Bağlantıyı nasıl kuracağım konusunda bilgisi olan arkadşlardan yardım istiyorum
X
11 yıl
Kasa Konusunda Yardım Lütfen (rackmount)
arkadaşlar yardımınızı isityorum sizlerden öncelikle özelliğini söyleyim

10 tane hdd sığması lazım öncelikle ve hot swap olursa süper olur fakat genelde rackmount kasalar hep yatık şekilde biz dikey olnanında istiyoruz yardımlarınızı bekliyorum bulamadık arkadaşlar . hangi kasaya baksak en fazla 7 hdd yuvası var ve thermaletake şu kasa güzeldi fakat hdd yuvası plastık biz çelik yada alimin yum arıyoruz elimizde tam 10 adet 2 tb hard disk var ve anca 5 tane bağlı şuan o yüzden yeni kasa olayına girmeye başladık fakat bu aşagıda gördüğünüz kasa yaramıyor .
http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/thermaltake-vn300m1w2n-chaser-mk-i-full-tower-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=60008

şu tarz birşey olması lazım bize fakat bununda dikey olanını bulamadık .

resimde görülüyor fakat bize bunun dikey konumlandıranı lazım çünkü yatık koyacak yer yok malesef

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.