O

Kurmay Yarbay
19 Temmuz 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
34 üye
Görüntülenme (?)
736 (Bu ay: 9)
Gönderiler Hakkında
O
9 ay
Eski Ama Hafif Bisikletler
Merhaba arkadaşlar.
Evde oğlumla birlikte kullandığımız 26 jantlı sedona marka bir bisikletimiz var.
Oğlanın boyu uzadığı icin daha büyük bir kadro ile değiştirmeyi düşünüyoruz.
Amacımız minimum bütçe ile bu işi halletmek.
Bu nedenle de,
Yeni bir bisiklet almak yerine ikinci el bir bisiklet alıp, varsa eskiyen parçalarını kendi isteklerimize göre yenilemeyi düşünüyoruz
Bisiklette aradığımız şeyler öncelikle en az 27.5 jant boyu, mümkün se hafif ama amortisörlu bir ön maşa, yine hafifliğe ve bütçeye destek olacağı v fren.
Bu şartları taşıyan eski (dolayısıyla fiyatı uygun) bildiğiniz modelleri paylaşırsanız sevinirim.
O
2 yıl
Elektrikli Skuter Yönetmeliği
Dün yaşanan kazalardan sonra, artık her yerde gördüğümüz ve uzun zamandır başta kullanıcıları olmak üzere tehlikeli olduğunu düşündüğüm (trafikte rastladığımız durumlar) elektrikli skuter (e-skuter) larla ilgili yasal mevzuata biraz göz atayım istedim. Çünkü testi kırılmadan birşeyler yapalım yazalım ki sonrasında dünkü gibi canımız yanmasın

Yönetmelik bu aletlerin kullanımın da yetki belgesi verilenlere 15 yaş şartı koymuş, bunun fiiliyatta işlemediği açık, her yerde 15 yaşın altındaki çocukların bunlara rahatça ulaşabildiğini ve kullanabildiğini görüyoruz, ki benim şahsi görüşüm 15 yaşın da trafik ortamında bir araç kullanabilmek için düşük olduğu.

Yine yönetmelikte yolcu taşıma yasağı konulmuş ancak iki kişinin aynı anda bu taşıtlara bindiğini hepimiz görmüşüzdür.

Yönetmelikte tespit ettiğim bir diğer konu ise bunların kullanımı için hiçbir şart,ehliyet vesaire aranmamasi, bence trafik dinamiklerini ve asgari kuralları bilmeyen birisinin hiçbir şekilde trafiğe çıkmaması gerekir bu nedenle bu araçları kullanacak kişilere mutlaka asgari düzeyde de olsa bir eğitim verilmeli.

Bir diğer husus ise hiçbir koruyucu ekipmanın kullanılması yönetmelikte zorunlu tutulmamış ve olası bir kaza anında kullanıcı tamamen şansıyla baş başa bırakılmış.

Daha belki bir çok noktada güvenlik zaafiyeti vardır, konunun uzmanı değilim, ancak konu hepimizin 3-4 yıldır tanıştığı ve trafik ortamında yeni yeni test ettiği bir konu, yönetmelik bile 2021 yılı Nisan ayında yayımlanmış, yani yasal durumu 1 yıldır netleşmiş.

Konunun yukarıda yazdığımız hususlarla birlikte ilgili bakanlıklarca tekrar değerlendirilmesi faydalı olabilir.
Ne dersiniz?
O
4 yıl
CaptainSkyWalker (erdal) arkadaşımız nerede acaba?
Kendisi malum piyasa uçacak kacacak diye hergün 10 konu açıyordu.
Kendisi ile mayıs ayında bir iddiamız oldu. (Okuyanlar olmuştur)
O Haziran sonuna kadar araç fiyatları %40 civarında artış olacak dedi.
Bende %10 dedim. ikimizde bazı araçlar seçtik Temmuz başında bakarız diye sözleştik.
Temmuz başında bana mesaj attı.
Değerlendirmemizi yapalım diye.
Ben değerlendirme mi yaptım ve aynen dediğim gibi oldu, kendisi ise o gün bu gündür forumda yok
Ne oldu acaba merak ettim varmı haberi olan.
O
4 yıl
Siirt_Şırnak_Cizre_İdil Yolu
Arkadaşlar iş yüzünden şu anda siirtte bulunuyorum bu bölgede görmediğim 2 il kaldı bunlardan birisi hakkari diğeri ise şırnak dolaysıyla hazır buradayken cumartesi günü başka bir işim çıkmazsa araç kiralayıp siirt şırnak cizre idil (mağaraköy ve meryem ana süryani kilisesi) rotasını izleyip geri aynı rotadan dönme niyetim var.
Neden daha ileri(midyat vesaire) gitmiyorsun diyorsanız en başta dediğim gibi oraların hepsini gezdim.
Neden hakkari ye gitmiyorsun diyorsanız cumartesi kar yagışlı gösteriyor risk almak istemiyorum.
Peki ne soruyorsun diyorsanız detaylı araştırmak için vaktim yok, yol üzerinde mutlaka gör dediğiniz mutlaka tad dediğiniz biryerler varsa paylaşırsanız sevinirim.
İlerde bilgi arayanların da işine yarayacağından eminim
O
5 yıl
Corolla Hybrid Yakıt Tüketim Yarışması.(Sonuçlar açıklandı.))
Toyota yeni hybrid corolla ile bir tüketim yarışması başlatmış. Hem aracını test ettiriyor hemde bu test sırasındaki tüketim değerlerini ölçerek en az tüketeni bulmaya çalışıyor. 24 ekime kadar sürecek bu organizasyona sizlerde katılabilirsiniz. Aynı zamanda her hafta 1 ünlününde katıldığı bu organizasyonda Doğan Kabak 3.3 Burcu Esmersoy ise 3.4 litrelik bir tüketim sağlamışlar. Her bayinin kendi içinde 1. Çıkaracağı bu organizasyona deneyimli bir hypermiler (yakıt tüketimi tekniklerini bilen ve uygulayan kişi) olarak bende katıldım. Ve sonuç olarak şu anda bulunduğum ilde açık ara öndeyim. Sizlerde bu güzel organizsayona katılıp skorlarınızı bizimle paylaşırmısınız.
İncelemek isterseniz benim tüketim detaylarım burada.
https://www.youtube.com/watch?v=fdB0aAIxxm8&feature=youtu.be


Güncelleme;

Aynı güzergahta kendi aracımız ile aynı sürüş şekli ile bir deneme yaptık. Sonuç linkte.

https://www.youtube.com/watch?v=GF0iOP7Zl3g&feature=youtu.be

2. Güncelleme;
Sonuçlar açıklandı, bulunduğumuz ilde 1.9 ile birinci olmuşum. İkincinin değeri 2.2
O
5 yıl
Arılara dikkat..
Bugün samsun_ankara arası gelirken sungurluda leblebi alma molası verdik, yola çıkınca benim camımda bir arı olduğunu fark ettim. Bu konularda tecrübeli ve hassasımdır önce güvenlik diyenlerdenim yani. Bu yüzden camı açtım ve eşime dikkat et çıktığından emin ol dedim. Cam sonuna kadar inince arı yok oldu. Bizde çıktı sandık meğerse aşağı doğru inen camla birlikte ya cam kanalına inmiş yada aracın içinde bir yere kaçmış, ben o sırada araç kullandığım için (çok büyük hata) eşimden takip etmesini istemiştim oda gözünden kaçırmış demekki camı kaldırıncada bizim arı kardeş tekrar aracın içine gelmiş.
Biraz sonra boynumda bir sinek hisettim ve elimi boynuma götürünce arı parmağımdan soktu. O anda hızım bayağı yüksekti. Minicik bir hata telafisi olmayacak sonuçlar doğruabilir. Mesela,
Eşiniz aracı kullanıyor olabilir (mesela benim eşimin aynı şey başına gelse neler olanileceğini tam kestiremiyorum)
O yüzden benim yaptığımı yapmayın kenara çekip durdurun ve arının araçtan çıktığından emin olduktan sonra yolunuza devam edin.
Özellikle eşiniz kızınız araç kullanıyorsa bu konuda onları uyarın derim
Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
O
5 yıl
508 SW
Forumda dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama uzunca bir arayıştan sonra tam istediğim tarzda ve özelliklerde bir araç bulunca sıfır ayarında (28.000 km de ve 2 yaşında) ki 1.6 ehdi motorlu etg6 (yarı otomatik) şanzımanlı citroen cactus aracımı hemen satıp (bir arkadaşım istedi) samsundan maraşa gidip 2012 model 1.6 ehdi motorlu auto 6r (yarıotomatik) şanzımanlı 508 aracımı aldım.
Şu güne kadar sahibi olduğum bütün araçlar hakkında bilgilendirici konular açtım amacım aracın reklamını yapmak değildi (okuyanlarda bilirler aracın negatif tarafları üzerinde durmaya çalışmışımdır) aldığım araçların neredeyse tamamı çok düşük satış adetleri olan modellerdi yada motoru tercih edilmeyen araçlardı ve ben fiyat fayda olarak önde oldukları için almıştım ama herkes bizim kadar otomobille ilgili olmadığından piyasada az bulunan bu araçlar hakkında kolay kolay bilgi bulamıyordu bu yüzden amacım bilgi arayanlara bilgi havuzu sunmaktır.

Aslında bu araç hakkında konu açmak niyetim yoktu ama birkaç arkadaş sorunca bugün de Station Wagon larla ilgili bir konu açılıp Oradaki arkadaş bilgi isteyince yazmam gerektiğini düşündüm Konu açmak istememe nedeni ise bu konunun da aracın yarı otomatik şanzımanı üzerinde döneceğini tahmin etme m'dir çünkü bu forumda ne zaman yarı otomatik şanzımanlı Bir aracın konusu açılsa hemen herkes tukaka şeklinde yorumlar yapmaya başlıyor Oysa bu araç Benim 3. yarı otomatik şanzımanlı aracım yani ne istediğini bilen insan için bence sıkıntı yok Ve şunu da çok net söyleyebilirim kullanmasını bilen için bu araçlarda silkeleme vesaire gibi problemler çok fazla yaşanmıyor Tabii ki bir tork konvertörlü şanzıman kadar konforlu değil Bunu iddia eden zaten yanlış söylüyordur yalan söylüyordur.
Neyse artık konuyu açtık bi kere başımıza geleceklere şimdiden hazırız.


Öncelikle 508 modelinin genel özelliklerinden detaylı olarak bahsetmeyeceğim çünkü bununla ilgili çok fazla incelenecek kaynak var ben size sw'nun ayırıcı özelliklerini öne çıkaracağım.
Öncelikle aracın sedan kardeşinden farkı sadece bagajımı evet bagajı yani sedanı ile aracın arka koltuklarına kadar her şey aynı peki fark nerede
< Resime gitmek için tıklayın >
İşte burada devasa bir bagaj o bagajın üzerini örtmeye yarayan bir perde ve perdenin arkasında kabin ile bagajı ayoran bir file. File ve perde ayrı ayrı çıkıp ayrı ayrı takılabiliyor arka koltukları yatırıp file aparatını yatan arka koltukların üstüne monte edip gerekirse Aracın ön tarafı ile arkasını tamamen file yardımı ile birbirinden ayırabiliriz şu an tatilde olduğumuz için aracın bagajı full dolu bu yüzden bunları size gösteremedim Fotoğrafla, ama en kısa zamanda bunların fotoğrafını çeker ilgilenen olursa buraya yüklerim.

Sedanıyla Boy olarak aralarında 2 cm uzunluk 3 cm yükseklik farkı fark var. Yükseklik farkıda muhtemelen tavan raylarından mütevellit.
Tasarım olarak sw' u beğenmiyorsanız birşey demem (bence sw lar sedandan çok daha güzel ama çoğunluğun tam tersini düşündüğünün farkındayım)
Ama işlevselliğinden vaz geçtim sadece komple cam tavan farkı için bile sw tercih edilebilir.
< Resime gitmek için tıklayın >

Bagajın içini biraz anlatacak olursam, içinden arka koltukları yatırma imkanınız var,bagajın yan iki tarafında ıvırzıvırları toplayacağınız gözler var bununla birlikte 12 voltluk bir çıkışta var ve ben denk gelirse orası için bi oto buzdolabı almaya niyetliyim.Yukarıda dediğim gibi bagaj dolu detaylı fotoğraf yükleyemedim ama ilerleyen zamanda yüklerim
< Resime gitmek için tıklayın >
Bu fotoğrafta bagajda 1 adet 20 jant 1 adet 26 jant bisiklet 1 koli su ve bilumum piknik nevalesi var ve 3 kişi seyahat edebiliriz ki bagajda daha fazlasıyla yükleme alanı olduğu da görünüyor zaten.
Gelelim motor performansına ruhsatta yazdığına göre aracımızın ağırlığı 1600 kgya yaklaşıyor
Bu devasa kütleyi 1.6 e-hdı 112 HP motor taşımaya çalışıyor. yeterli bir performans olduğunu söyleyebilirim ama ama fazlasını bekleyenleri tatmin etmeyeceği de açık, şanzıman konusunda ise tek söyleyeceğim şey düz vites araba kullanmayı bilen ve performanslı kullanım sitili olmayan birisi 2 günde adapte olur ama tam otomatik vitese alışkın veya beklentisi öyle olan biriside çok memnun kalmaz.

vites geçişlerine Gelecek olursak benim yarı otomatik şanzımanlar ile en ufak bir sıkıntım yok bu peşpeşe 3. Yarı otomatik aracım,araca binen herhangi bir kişinin de ben kullanırken bu aracın yarı otomatik olduğunu anlama ve rahatsız olma şansı da yok. vites geçişlerinde hissetme Sarsıntı vesaire gibi olaylar ben yaşamıyorum bunda en büyük etken de 20 yıl düz vites araba kullanmış olmam ve halen Bugün de düz vites kullanıyor olmam. Makine bildiğin düz vites sadece debriyaj yok hepsi bu, Bu yüzden benim için aracın yarı otomatik olmasının hiçbir önemi yok ama bu herkes için böylemidir değildir Çünkü insanlar otomatik deyince tam otomatik vites istiyorlar, algılıyorlar bunuda onunla kıyaslıyorlar Bu yüzden Çoğu kişi yarı otomatik beğenmez O yüzden bir başkası adına ben fikir beyan etmek istemem ve tavsiyem odur ki yarı otomatik alacak birisi mutlaka bu aracı kullanıp kendine uyup uymadığını test etmelidir.
aracın yalıtımı gerçekten başarılı ancak 120 km den sonra yavaş yavaş rüzgar sesi almaya başlıyor.
Yol tutuşu ise bu kütledeki kocaman bir araçtan beklenmeyecek kadar iyi bunuda görece sert süspansiyonlarına yorabiliriz.
Gelelim 508 sw alacak kişilerin en fazla kafasının karıştığı noktaya donanıma.
Şimdi öncelikle o yıllarda (2011_2012 ve 2013 model sadece var) 508 lerin 3 donanım seçeceği var
1_accses(en bazı)
2_active (orta)
3_allure (en full)
Ancak sw lar tek donanım paketiyle gelmişlerdir.(active)
Peki o zaman nedir karıştırılan dediğinizi duyar gibiyim.
Şöyleki active donanım paketlerine ek opsiyonların sw larda sunulması araçları çok farklı hale getirmiştir.
Bu opsiyonlar.
4 bölgeli klima paketi (yan cam perdeleri pakete dahil)

< Resime gitmek için tıklayın >
Navigasyonlu multimedya ekranı

< Resime gitmek için tıklayın >
Gündüz ledli ve adaptif xenonlu farlardır.
Bunun dışında 2013 yılında sonra active paketli tüm 508 lerde elektronik el freni ve anahtarsız giriş çalıştırma standart olmuştur.
Yukarıda saydığım opsiyonlar bir araçta varsa bu araç en dolu pakettir.
Şimdi gelelim bu araçlarla ilgilenlere notlara.


Bu 508 lerde satanlar genelde masrafları biriktirip satıyorlar.
Örneğin 120.000 den sonra her an enjektör masrafı çılabilir. ( bu nokta kesin değil ama yaşanma ihtimali var)
180.000/10 yıl triger ve altenatör gergi seti (ihtiyat anlamında daha aşağıda değiştiemkte fayda var)
Baskı balata (kullanıma bağlı tabi ama aşağı yukarı 100.000 den sonra değişim gerekebiliyor uzun yol kullanımında 250.000 km de değiştirende var)
Lastikler
Start stop akü.
Periyodik bakım.
Muayene.
Paspaslar.
Vb.
Gibi o yüzden eğer bu araçlarla ilgileniyorsanız.
Fiyatı değerlendirirken bunları mutlaka göz önünde bulundurun.
Benim aldığım araçtan örnek vereyim.
Satan lar enjektör sıkıntısı çıkınca aracı servise bırakmışlar normalde 8000 tl ama tamamen servis bakımlı olduğu için pejo 4000 tl almış tabi bunun içinde bakımı şart koşmuşlar dolaysıyla ben enjetör ve bakım derdi yaşamadım.
Ama muayeneye 3 gün vardı, lastikler bitikti, paspasları deüiştirdim çok eskimişlerdi, start stop çalışmıyordu (akünün gücü azalmış) aküyü değiştirdim
Sol ayna sinyali çatlaktı onu değiştirdim.
Dolaysıyla alım bütçesinin üzerine bayağı bir masraf yaptım.
Şu anda bir sıkıntı yok ama önümüzdeki süreçte triger ve baskı balata masraflarıda olacaktır.
Ben bütün bunları bilerek ve hesaplayarak aldım.
Siz veya bir başkasınında faydasına olur diye yazayım dedim.
Şimdi gelelim yakıt tüketimine
Bu değer samsun dan ankaraya (sıfır rakımdan 900 e)
< Resime gitmek için tıklayın >
(2 yetişkin 2 çocuk klima hep açık bagaj full)

Buda ankara konya arası (dün yol) yularıdakinden farkı klima sadece 50 km çalıştı.
< Resime gitmek için tıklayın >

Şehir içinde de şartlara göre 6 ile 8 litre arasında bir tüketimi var.

Beğendiğim tarafları full donanımı (4 bölgeli klima, navigasyon, adaptif zenon, komple cam tavan, otomatik katlanır ayna, ayna ve kapı altı ışıkları, arka cam perdeleri), Elektirikli ön koltukların rahatlığı, genişliği, yakıt tüketimi, tasarımı, 130.000 km deki aracın içindeki sıfır deformasyon, ortalamanın üzerindeki (standart sistemleri kast ediyorum) ses sistemi, çok başarılı kliması, düşük süratlardeki yalıtım düzeyi vesaire sayılabilir.

Aracın eksi taraflarını toplayacak olursam,(aklıma gelenler) göğsün içinden klima veya başka şeylerden gelen sesler var, yarı otomatik şanzımanın bana göre sıkıntı olmayan karakteristliği, şehir içi bazen keşke bir tık daha yumuşak olsaydı diyebileceğim süspansiyonu, geri görüş kamerasının olmamasını, 120 den sonra gelmeye başlayan rüzgar sesini (bu noktaya kadar başarılı) sayabilirim.

Araç servis bakımlı olduğu için bütün geçmişini kontrol ederek aldım ve 130.000 km ye kadar rutin bakım harici servise sadece enjektörler yüzünden gitmiş ve bu yüzden de sahibi aracı satışa çıkarmış zaten

Neyse yazdıkça konu uzuyor ve telefondan yazdığım için eminim bir çok hata oldu ilerleyen günlerde bilgisayardan konuyu düzenlerim. Dediğim gibi bir arkadaşbu akşam yazarım dediğim için alel acele açtım hatalarımız varsa affola.
O
5 yıl
Kahramanmaraş Zabuncuoğlu peugeot bayisine yakın olan birisi varmı?ı
Arkadaşlar kendime bir araç alacağım ailecek biraz titiz insanlarız bu yüzden her arabayı beğenmiyoruz aradığım modeleden bulunduğum ilde veya yakın illerde satan yok kahramanmaraşta bir araç buldum Peugeot bayi zabuncuoğlu otomotivde buraya yakın olan bir arkadaşımız varsa rica etsem bi araca bakabilirmi (içinde sigara kokusu, deformasyon vesaire varmı gibilerinden)
O
5 yıl
Corollayı test ettim.
İnstagram hesabım için yazdığım yazıyı sizlerle de paylaşayım istedim.

Dün sizlere yeni #corolla nın fiyat listesini paylaşmıştık. Bugün hybrid versiyonu ile bir test sürüşü yaptık ve araç muhteşem olmuş. Bakın bu satırların yazarı şu güne kadar ki hiçbir corolla hakkında övgüler düzmemiş birisidir ama 12. Nesil corolla gerçekten olmuş. Dün bir çoğunuz aracın çok yüksek fiyatlandırıldığını yazdınız aslında piyasa da ki rakipleriyle kıyaslandığında araç bayağı rekabetçi bir şekilde fiyatlanmış ve asıl bomba olan herkes hybrid versiyonunun çok pahalı olduğunu yazmıştı. Ama durum öyle değil, çünkü hybrid versiyonun donanım paketleri benzinliden farklı. Şöyleki benzinli baz versiyon olan vision ile hybrid vision arasında ki farklar: #toyota nın #safetysense diye adlandırdığı sistem (akıllı şerit takip, otomatik yanan uzun far, adaptif hız sabitleme, çarpışma önleyici sistem), büyük ekran ve gelişmiş gösterge paneli, head up display, çift bölgeli otomatik klima, kablosuz şarj ünitesi, oyomatik katlanır yan aynalar, anahtarsız çalıştırma, elektronik el freni gibi donanımlar var. Kısacası hybrid vision da bizim gördüğümüz tek eksiklik geri görüş kamerası onun dışında bizce donanım olarak son derece yeterli. Araca gelecek olursak iç hacim bildiğimiz corolla genişliğini sunuyor ancak kesinlikle sunrooflu tercih etmemek lazım zira bildiğiniz ön tarafla arkayı birbirinden ayıran bir bariyer şeklinde tavanın ortasında duruyor ve arka baş mesafesini daralttığı gibi boğucu bir ortam oluşturuyor. Aracın süspansiyonları ve yol tutuşu corolla için resmen devrim niteliğinde olmuş gerçekten bu anlamda toyota mühendisleri araca çağ atlatmışlar. Malzeme kalitesi vesaire anlamında çok bir iyileşme olmasada dediğimiz gibi yürüyende ciddi bir iyileşme var. Sonuç olarak 140.000 tl gibi bir bütçe ile sıfır c segmenti araç bakan arkadaşlara tavsiyem mutlaka ama mutlaka corolla hybrid versiyonuyla bir test yapmaları olur. Bu arada daha önce sizinle paylaşmıştığımız yeni focusta trend x donanım paketli otomatik versiyonun 140.000 tl olduğunuda düşününce o donanımdaki corolla için fiyatın yüksek olup olmadığını tekrar değerlendirmeniz de yararınıza olacaktır.
Saygılarımla...
O
6 yıl
Ben de yakıt kastım.
Hayatımda ilk defa dizel araba ile uzun yolda bir yakıt denemesi yaptım.
Aslında çok gereksiz bir deneme çünkü aynı araba normal sürüş hızımla (ortalama hızın 95_105 arası olacağı) bir durum da da en fazla bu tüketimden 0,5_1 litre civarında fazla yakardı.

Peki bu denemeyi neden yaptım, ilk olarak meraktan yaptım acaba klima açık olarak cactus gibi yakıt tüketimi iddialı bir modeli eğiminde lehimize olmasından istifade ederek 3 litrenin altına çekebilirmiyim onu görmek istedim.
İkinci olarak forumda açılan yakıt kasma konularının veri arayanlar tarafından nasıl değerlendirilmesi gerektiğini örnekle ortaya koyarız diye düşündüm.
Bir diğer neden malum bayram trafiği her türlü insan yolda ve bu insanların bir çoğu yorgun ve tecrübesiz risk almayalım dedim.
Çocuklar emniyet genel müdürlüğün kampanyasına katılmışlar sürat yapmayacağıma dair söz verdiler vesaire vesaire...
Neyse daha fazla uzatmadan sadede geleyim.


Güzergahımız konyadan (kırıkkale üzerinden) samsun, yani 1000 rakımdan sıfıra iniyoruz. Araç ehdi etg6 citroen cactus, araçta tek kişiyim (birde muhabbet kuşumuz var) bagajda 100 kg kadar yük var.
Tüketim evden evedir. Hareket halinde yolda sıfırlanmış değildir.
Lastik basınçları 38.
Bütün yol boyunca klima açıktır.
Sürat olarak yolun çok büyük kısmında 80_100 aralığı kullanılmış yolun 100 km kadarlık kısmında 100_120 aralığında yolculuk yapılmıştır. Kısa süreli lafı bile edilemeyecek durumlar haricinde 120 km aşılmamıştır.
(Buraya dikkat genelde tüketim kasanlar bu noktada abartıya giderler benim yazdığımın tam tersini yazarlar ama bir bakarsınız ortalama hız benim paylaştığım ile aynı)
Aracın defalarca kısa ve uzun süreli(10.000 km lik reel tüketim hesabı da tutulmuştur) reel tüketim testleri yapılmış göstergenin 0.2 litre civarında hatalı ölçtüğü net olarak tespit edilmiştir.
(Şu ana kadat yakıt ölçümü yaptığım hiçbir turbo motorlu araçta hatasız ölçüme şahit olmadım, marka model belirtmeyeceğim ama çok fazla tecrübem olan bir modelde bu sapma 0.5 litrenin üzerinde çıkıyor)
Araç meçhul asker geçidi rampası (10 km lik bir rampa) hariç yokuşlarda sıkıştırılmamıştır.
Neyse yazdıkça konu uzayacak kalanını gelecek yorumlarla şekillendiririz.
Uzun lafın kısası klima açık bir şekilde yakıt kastım ve yaklaşık 600 km 'lik eğimin lehimize olduğu bir yolda sonuç bu.
< Resime gitmek için tıklayın >




Düzeltme : Lastikleri ön arka yaptırdım ve hava basınçlarına baktık hepsi 34 dolaysıyla lastik basınçları 34 müş , muhtemelen doldurduğumuz alet hatalıydı.
Bir diğer noktada depoyu bugün fulledim (31.08.2018 de) reel olarak 0,3 litre fazla yakmış görünüyor. (kuvvetle muhtemel o 3.4 ibaresi 3,5a dönmeden biz fotoğrafı çekmişizdir) yani reel tüketim 3,7 litre arkadaşlar.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.